Здравей Гост

Билет за хармония и щастие

• 57 Отговора
  • 10204 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Билет за хармония и щастие
« Отговор #20 -: Март 06, 2011, 01:35:08 am »
Според мен по-скоро "Билетът за късмет" ни е подарък,както казваш ти от Вселената. :blink:В натала Венера/Юпитер,Юпитер силен,Стрелец-това е всеизвестен факт.Но къде в натала "пише" и можем да "разчетем" ,че човек ще бъде перманентно щастлив. :blink:Щастието се търси...изживява...и който умее го съхранява за по-дълго. За това мисля,че е следствие от хармонията.

В баланса на енергийния потенциал на картата...си мисля аз.... :rolleyes: Във всяка карта е заложено...,просто посоката , избора , промените са нещата в/у които следва да обърнем внимание....Няма перманентно щастие и нещастие....
Не свързвам щастието с Венера и Юпитер ...търся и ровя за събития маркирани от двете....Еми...ТЦ....Няма....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #21 -: Март 06, 2011, 01:43:29 am »
Според теб ,къде е заложено в натала "щастието"-индикации? :blink:

Щастието е заложено в ценностната ни система /2ри-8ми/...в реализацията на плановете и мечтите ни...., в потребностите....От светилата си мисля , че луната е основното ....Венера и Юпитер /основни сигнификатори/....,много важен ми се струва меркурий....бих казала изключително важен....

Позитивните хора привличат щастието....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #22 -: Март 06, 2011, 01:46:13 am »
Няма перманентно щастие и нещастие....
Не свързвам щастието с Венера и Юпитер ...търся и ровя за събития маркирани от двете....Еми...ТЦ....Няма....

а, за транзитно щастие ли иде реч ;D
е, всеки е изпитвал такова, предполагам
днес гледах същото :P, да си припомня един вид поне на карта
оказа се, че най-щастливия ми и динамичен период се случва при задействане на тао-квадратурата (Слънце/Уран/Луна) от ....Уран :unsure:
Но множество са дирекциите и прогресиите по това време

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Март 06, 2011, 01:50:36 am »
Няма перманентно щастие и нещастие....

а, за транзитно щастие ли иде реч ;D
е, всеки е изпитвал такова, предполагам
днес гледах същото :P, да си припомня един вид поне на карта
оказа се, че най-щастливия ми и динамичен период се случва при задействане на тао-квадратурата (Слънце/Уран/Луна) от ....Уран :unsure:
Но множество са дирекциите и прогресиите по това време

Какви са Аброд? :rolleyes: Много е важно това според мен.... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Март 06, 2011, 01:53:46 am »
Щастието е твърде субективно понятие и нетрайно изживяване, както вече сме го коментирали.
Според мен в наталната карта се срещат показатели за късмет, плавно придвижване в живота, без много съпротивление от средата, съответно и по-голям шанс за успех... Например, когато Юпитер се е олял да "дава" на някое видно място в хороскопа, в съчетание с една хармонична Венера или в аспект с нея. Но какво ще го правиш късмета, как ще бъде употребен, вече зависи от теб и ценностната система, която си интегрирал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Март 06, 2011, 01:57:44 am »
Щастието е твърде субективно понятие и нетрайно изживяване, както вече сме го коментирали.
Според мен в наталната карта се срещат показатели за късмет, плавно придвижване в живота, без много съпротивление от средата, съответно и по-голям шанс за успех... Например, когато Юпитер се е олял да "дава" на някое видно място в хороскопа, в съчетание с една хармонична Венера или в аспект с нея. Но какво ще го правиш късмета, как ще бъде употребен, вече зависи от теб и ценностната система, която си интегрирал.

Няма аналог между късмета и щастието според мен.... :-\...Или поне аз не го намирам....
За мен щастието е работа , действие , движение , цел , път, посока..... :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Март 06, 2011, 02:06:33 am »
Според мен по-скоро "Билетът за късмет" ни е подарък,както казваш ти от Вселената. :blink:В натала Венера/Юпитер,Юпитер силен,Стрелец-това е всеизвестен факт.Но къде в натала "пише" и можем да "разчетем" ,че човек ще бъде перманентно щастлив. :blink:Щастието се търси...изживява...и който умее го съхранява за по-дълго. За това мисля,че е следствие от хармонията.

В баланса на енергийния потенциал на картата...си мисля аз.... :rolleyes: Във всяка карта е заложено...,просто посоката , избора , промените са нещата в/у които следва да обърнем внимание....Няма перманентно щастие и нещастие....

Няма и да намериш. В твоята карта нямаш "аспекти на щастието", така както ги наричат клиширано по Венера и по Юпитер. Нищо не може да се случи, ако не е записано по натал. Ти търси нещо по проработката на опозицията Луна-Нептун или нещо друго...със сигурност ще си изведеш твои закономерности. Не може да няма такива.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Март 06, 2011, 02:07:29 am »
Да ,това е "ключето" към щастието -позитивизмът. :blink:А кои хора са настроени позитивно?Не мислиш ли,че тези чиито натални карти са по-скоро"огнени"? :blink:

Не мисля , че огнените са единствените вестители на позитивизма.... :blink:. По-скоро позитивните хора са онези при които картите са балансирани и аспектирани....
Излишествата са причина за проблемите ни....Когато носим тежест само в едната си ръка , рискуваме да нараним и двете...Защо ли?!_ защото едната ще стане ленива , а другата уморена/образно казано/....
За да има хармония е необходим баланс....умение да превърнем слабостите в сила....
Аз съм стрелец...и то много стрелец..,но не мисля , че само слънчевия ми знак е причина за оптимизма и позитивизма ми.... ;D
Ти ми имаш данните , виж! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Март 06, 2011, 02:22:29 am »
Да ,това е "ключето" към щастието -позитивизмът. :blink:А кои хора са настроени позитивно?Не мислиш ли,че тези чиито натални карти са по-скоро"огнени"? :blink:

:72: Така е, ако се позоваваме на психологията. Родените с огнено-въздушна доминанта обикновено се отличават с по-позитивна настройка, аспектът Луна-, Слънце- или Венера-Юпитер също допринася, стига да не е "приземен" от силен Сатурн или акцентиран Козирог. Тогава ще има и от двете - и от оптимизма, и от рационализма.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Март 06, 2011, 02:28:56 am »
Който е изучавал медицина тук знае, че хормоните на щастието са няколко - серотонин, допамин, в някои случаи допринася и адреналина и т.н. Предлагам да насочим търсенето си в тази насока, но за това трябват познания и по физиология. Коя планета на кой хормон съответства? Има ли връзки с други планети, които биха изиграли ролята на супресори и т.н.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Март 06, 2011, 02:35:13 am »
Значи стигнахме пак до хармонията :blink:Както казах ,тя води до щастието.Теоритично -да.Но аз изхождайки от моята карта,която е крайно "нехармонична ";D и все още не мога да намеря баланса вътре в себе си,смея да твърдя ,че съм изживявала и изживявам доста щастливи моменти. :P .И мисля,че това се дължи на стелиума ми в 5 дом,макар че там е и Сатурн.Така като се замисля ,че всичко каквото се случва там  ни кара да се чувстваме щастливи,все пак това е домът на Слънцето ,там е забавата,игрите,любовните трепети,децата,себеизразяването.И когато К5,У5 дом и планети в 5 дом са активирани от транзити,прогресии,дирекции,наистина се докосваме до щастието.

Много е важна позицията на управителя на 5-ти дом...,знака в който попада к5..... ;D....
Но аз мисля , че без САТУРН НЯМА ЩАСТИЕ!
Да не ме замеряте с камъни сега.....
Просто един по-различен уранянски поглед! ;D :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Март 06, 2011, 02:37:40 am »
Значи стигнахме пак до хармонията :blink:Както казах ,тя води до щастието.Теоритично -да.Но аз изхождайки от моята карта,която е крайно "нехармонична ";D и все още не мога да намеря баланса вътре в себе си,смея да твърдя ,че съм изживявала и изживявам доста щастливи моменти. :P .И мисля,че това се дължи на стелиума ми в 5 дом,макар че там е и Сатурн.Така като се замисля ,че всичко каквото се случва там  ни кара да се чувстваме щастливи,все пак това е домът на Слънцето ,там е забавата,игрите,любовните трепети,децата,себеизразяването.И когато К5,У5 дом и планети в 5 дом са активирани от транзити,прогресии,дирекции,наистина се докосваме до щастието.

Пейшън, за дисбалансираните карти, щастието се състои в състоянието на вечното търсене. Те ще умрат от скука със самите себе си, ако трябва да стоят мирно и спокойно. Покоят не е щастие за тях. Бившият ми приятел има квадрат между свутилата и голям кръст с Юпитер и Плутон. Вечният търсач на високо ниво на адреналин. Той сам търси и сам предизвиква напрегнатите ситуации.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Март 06, 2011, 02:37:58 am »
Който е изучавал медицина тук знае, че хормоните на щастието са няколко - серотонин, допамин, в някои случаи допринася и адреналина и т.н. Предлагам да насочим търсенето си в тази насока, но за това трябват познания и по физиология. Коя планета на кой хормон съответства? Има ли връзки с други планети, които биха изиграли ролята на супресори и т.н.

Давай! Споделяй....,не ми се търси из нета , а и медицинската астрология ми е в София.... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Март 06, 2011, 02:38:55 am »

Много е важна позицията на управителя на 5-ти дом...,знака в който попада к5..... ;D....

Естествено, ти си проработваш тао-квадрата на Слънцето със Сатурн и Уран. Сега пък ти да не ме замеряш с камъни. Отпускам по-широка орбиса за Слънцето. Уран дава вълнуващи емоции и високо ниво на адреналин, обаче стабилността е все пак по Сатурн. И пак стигаме до баланса.

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Март 06, 2011, 02:43:50 am »

Естествено, ти си проработваш тао-квадрата на Слънцето със Сатурн и Уран. Сега пък ти да не ме замуряш с камъни. Отпускам по-широка орбиса за Слънцето. Уран дава вълнуващи емоции, обаче стабилността е все пак по сатурн.

За нищо на света.... ;D Ако не беше тоя тао-квадрат сигурно щях да съм овца без история... ;D....На него преписвам всички заслуги в живота си...Приела съм го и съм го прегърнала с любов....Добрата новина е , че той е в онази полу-свера на карта в която не натоварва останалите....А там от другата страна е тригона на луна/Уран при които от взривовете се ражда светлина за бъдещето.... :wub: :rolleyes: ;D ;D
Нескромно...,но кой каза , че скромността не е порок или порочна практика... ;D ;)

П.П. Да Сатурн= баланс....вероятно точната аспектация с луната /емоции, психика/ секстил е причина за много неща... ;)

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #35 -: Март 06, 2011, 02:46:52 am »

Пейшън, за дисбалансираните карти, щастието се състои в състоянието на вечното търсене. Те ще умрат от скука със самите себе си, ако трябва да стоят мирно и спокойно. Покоят не е щастие за тях. Бившият ми приятел има квадрат между свутилата и голям кръст с Юпитер и Плутон. Вечният търсач на високо ниво на адреналин. Той сам търси и сам предизвиква напрегнатите ситуации.

колко е вярно това за квадратурата на светилата и вечното търсене.
когато животът ми стане твърде монотонен започвам да избеснявам и да си търся сама проблеми за разрешаване.
за мен щастието е именно в търсене на съвършенството, което обаче никога не намирам.Съответно все съм неудовлетворена .

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Март 06, 2011, 03:01:15 am »
Ще се опитам да Ви дам моята простичка рецепта за щастие:
3 кг. цел -марс
6 кг. посока сатурн
3 кг. мисъл позитивна юпитер
1 кг. мотив марс
и парченца любов!
венера , нептун , луна
 ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Март 06, 2011, 03:07:24 am »
Е ,моя стелиум в Овен ,дали успява Сатурн да го балансира като тук той е слаб и нищо друго не го аспектира? ;D

Нещо против да си поставиш визитката?! ;D ;) :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Март 06, 2011, 03:21:41 am »
Да си постната картата ли? ;)

Да! Ако желаеш! ;D ;) :wub:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #39 -: Март 06, 2011, 03:23:33 am »
Ще се опитам да Ви дам моята простичка рецепта за щастие:
3 кг. цел -марс
6 кг. посока сатурн
3 кг. мисъл позитивна юпитер
1 кг. мотив марс
и парченца любов!