Здравей Гост

Емоционалните

• 124 Отговора
  • 15036 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Емоционалните
« -: Март 06, 2011, 07:58:07 pm »
Емоционални ли сте?

Пречи ли Ви емоцията или помага?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Емоционалните
« Отговор #1 -: Март 06, 2011, 08:10:25 pm »
Луна в телец в тригон с Марс в тригон с Плутон , в тригон с Уран , в тригон с МЦ  в секстил със Сатурн....и ИЦ....и в широка опозиция с Нептун 10*

В емоцията съзирам живота....Липсата на същата според мен е равна на смърт....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Март 06, 2011, 08:24:40 pm »
И аз съм ,много емоционална.
Луна в телец съвпад марс,луна тригон плутон,плутон тригон марс..и т.н и т.н ;D
И на мен ми е скучен живота без емоции.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Март 06, 2011, 08:26:57 pm »
Всички сме емоционални. Разликата е в начина и в степента на изява на емоциите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #4 -: Март 06, 2011, 08:39:43 pm »
Може да се каже, че съм емоционален, но определено не го показвам и никой от обкръжението ми не подозира.В живота  емоциите не ми пречат, защото действията ми се определят от ума и ако се наложи мога да контролирам емоциите.

Луната ми е в лъв, прави секстил с венера (най-точния аспект в цялата карта) и квадрат с Плутон.

« Отговор #5 -: Март 06, 2011, 08:54:00 pm »
Луна в риби,
полусекстил Слънце,  :soe: Меркурий, :soe: Венера, полусекстил Юпитер, квинтил Сатурн,  :sec: Нептун,  :tri: Плутон,  :soe: АС

Хипер емоционален човек съм, преживявам ги дълбоко в себе си и много рядко ги показвам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Март 06, 2011, 09:01:12 pm »
Може да се каже, че съм емоционален, но определено не го показвам и никой от обкръжението ми не подозира.В живота  емоциите не ми пречат, защото действията ми се определят от ума и ако се наложи мога да контролирам емоциите.

Луната ми е в лъв, прави секстил с венера (най-точния аспект в цялата карта) и квадрат с Плутон.

Аз смятам , че нашето мислене определя емоциите ни...а не емоцията определя мисълта.........
Контрола над емоциите отново е продукт на емоцията.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Март 06, 2011, 09:02:30 pm »
Една колежка - козирогата дръвничка, по мойте тогавашни класации обяви мен и един от мъжете за най-чувствителните в конкретния екип. Аз я погледнах изненадано и посочих другата жена от екипа като пример за силни емоции. А Козирогачката каза: "Глупости говориш! Тя е емоционална, а ти си чувствителна. Не бъркай едното с другото. Все едно да сравниш равнина с Хималаите."

Така е, подкрепям това мнение.
Емоционалният човек не винаги е фин и чувствителен към нуждите и потребностите на другите, силно емоционалните типове могат да бъдат и крайно егоцентрични. В повечето случаи такива съм срещала.
Докато един чувствителен човек може умело да си прикрива емоциите или да среща затруднения директно и без задръжки да ги изразява, за сметка на това обаче да е дарен с фина душевност и в пъти по-силна емпатия от хиперемоционалния тип. Видя ли фойервек от емоции у някой човек, винаги си имам нещо наум и в повечето случаи не излизат толкова душевни хора, за каквито се представят, всичко е показност, театър или просто несъобразяване с другите - в случаите, когато системно, неконтролирано и без никакви задръжки се излива кофа с емоционална помия върху близкото обкръжение.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 06, 2011, 09:06:07 pm »
Емоция е понятие, изразяващо психологичното състояние на индивида, повлияно от различни субекти и обстоятелства. Това състояние може да бъде както положително (възторженост, радост), така и отрицателно (покруса, скръб), но също така и състояние на безразличие (апатия). Емоцията е процес свързан с вътрешни състояния на организма, винаги свързани с физиологични промени и има външна наблюдаема страна.
Понятието емоция се използва като синоним на чувство в ежедневието, но от гледна точка на психологията се различава от него. Емоцията е високо интензитетно състояние, на силна краткотрайна възбуда, временно психологическо състояние, а чувството може да бъде продължително психологично отношение към определен обект. Преносно „емоция“ означава дори качество на човек, подобно на „емоционалност“.
Учените Джеймс и Ланге развиват теория, според която емоционалното преживяване е предимно резултат от промени в тялото. Функционалисти като Нико Фрейда и Арминду Фреиташ-Магаляеш твърдят, че емоциите са еволюирали със специфични функции — например, да предпазят човека.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D1%8F
Моля Ви не анализирайте думата емоция! Чувствителността е част от понятието емоция...Нека коментираме цялото....

*

holanda

« Отговор #9 -: Март 06, 2011, 09:13:43 pm »
аз съм на ''приливи и отливи''
''дълбоко''емоционална,но най-често не го изразявам.Привидно съм по-апатична,после идва ''прилива'' и се отдавам на ентусиазма..
пред ''другите'' не показвам емоционални изблици на хиперрадост или нещо от сорта,преживявам го по-вътрешно,а обратното ми се вижда като излишна показност и демонстративност.И ме дразни твърде много.
При мен има избирателност..не показвам емоции пред хора,които не са ми близки.
* по-лесно изразявам отрицателните си емоции и афетики пред ''останалите'',отколкото положителните такива.
Всъщност най-важното е,че зависи от хората.

Венера в Скорпион тригон Юпитер,Меркурий Дева в 12 дом,Слънце/Марс в 12 дом

« Отговор #10 -: Март 06, 2011, 09:19:49 pm »
Една колежка - козирогата дръвничка, по мойте тогавашни класации обяви мен и един от мъжете за най-чувствителните в конкретния екип. Аз я погледнах изненадано и посочих другата жена от екипа като пример за силни емоции. А Козирогачката каза: "Глупости говориш! Тя е емоционална, а ти си чувствителна. Не бъркай едното с другото. Все едно да сравниш равнина с Хималаите."

Емоционалният човек не винаги е фин и чувствителен към нуждите и потребностите на другите, силно емоционалните типове могат да бъдат и крайно егоцентрични. В повечето случаи такива съм срещала.
Докато един чувствителен човек може умело да си прикрива емоциите или да среща затруднения директно и без задръжки да ги изразява, за сметка на това обаче да е дарен с фина душевност и в пъти по-силна емпатия от хиперемоционалния тип. Видя ли фойервек от емоции у някой човек, винаги си имам нещо наум и в повечето случаи не излизат толкова душевни хора, за каквито се представят, всичко е показност, театър или просто несъобразяване с другите - в случаите, когато системно, неконтролирано и без никакви задръжки се излива кофа с емоционална помия върху близкото обкръжение.

Затова емоционалността я търся по Венера, а чувствителността по Луна  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 06, 2011, 09:20:03 pm »
аз съм на ''приливи и отливи''
''дълбоко''емоционална,но най-често не го изразявам.Привидно съм по-апатична,после идва ''прилива'' и се отдавам на ентусиазма..
пред ''другите'' не показвам емоционални изблици на хиперрадост или нещо от сорта,преживявам го по-вътрешно,а обратното ми се вижда като излишна показност и демонстративност.И ме дразни твърде много.
При мен има избирателност..не показвам емоции пред хора,които не са ми близки.
* по-лесно изразявам отрицателните си емоции и афетики пред ''останалите'',отколкото положителните такива.
Всъщност най-важното е,че зависи от хората.

Венера в Скорпион тригон Юпитер,Меркурий Дева в 12 дом,Слънце/Марс в 12 дом

A lunata kude e? :wub: ;D ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Март 06, 2011, 09:22:18 pm »

Забелязвам, че Марс също показва начина, по който изразяваме емоционалните си състояния. Допълнителна информация дават знакът на ИЦ и състоянието на 4 дом в хороскопа.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 06, 2011, 09:23:15 pm »

Чувствителността е част от емоцията..... ;D :wub:
Глобализирайте....стига сме делили яйцето от кокошката... ;) ;D

*

holanda

« Отговор #14 -: Март 06, 2011, 09:23:19 pm »

В Дева  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 06, 2011, 09:24:43 pm »

В Дева  :blink:

Анализирана емоция.... ;D
И сигурно след всяко емоционално състояние разпарчетосваш и анализираш до дупка всичко случило се.... :rolleyes:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #16 -: Март 06, 2011, 09:31:22 pm »
Може да се каже, че съм емоционален, но определено не го показвам и никой от обкръжението ми не подозира.В живота  емоциите не ми пречат, защото действията ми се определят от ума и ако се наложи мога да контролирам емоциите.

Аз смятам , че нашето мислене определя емоциите ни...а не емоцията определя мисълта.........

Не съм съгласен.Ти казваш, че ума властва над емоциите, но според мен и обратното важи с пълна сила.
По мое мнение контролът над емоциите се изразява в способноста да не ги допускаш да ти влиаят на мислите.
« Последна редакция: Март 07, 2011, 02:15:54 am от Alric »

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 06, 2011, 09:36:31 pm »
Емоцията е онова нещо което създава движение....,всяка емоция произвежда ново движение...и така всъщност тече и изтича живота ни...Много пъти съм чувала за себе си * тя е много емоционална* и вероятно е така...,но не мисля , че емоцията следва да бъде *осъждана* - нещо повече мисля , че тя заслужава аплауз и дълбок поклон.... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 06, 2011, 09:39:32 pm »

Не съм съгласен.Ти казваш, че ума властва над емоциите, но според мен и обратното важи с пълна сила.
По мое мнение контролът над емоциите се изразява в способноста да ги не допускаш да ти влиаят на мислите.

Според мен мисълта е продукт на емоцията....
Когато имаш усещане за студ...,първо усещаш студа , след това идва и мисълта студено ми е...Когато харесваш някой /сигурна съм , че ти се е случвало/...,ти го харесваш , а след това идва мисълта защо го харесваш.... :blink:

« Отговор #19 -: Март 06, 2011, 09:39:39 pm »
   Досега винаги съм смятала, че Луната изразява емоциите, а Венера чувствата. При мен в това отношение няма баланс по рождение. Чувствителността, вероятно е взаимодействието между двете светила. Майка ми, мир на духа й, винаги е казвала, че съм дебелокожа като теле. Всъщност нито съм чувствителна, нито съм емоционална, по-скоро всичко това е обърнато навътре, няма външен израз, само в редките случаи, когато съм провокирана от невинни същества /деца, животни/. Венерата ми е в заточение по знак и в падение по дом, а Луната - водолейска, но силно наранена....Което пък ми позволява в момент на силен афект, да блокирам емоции и чувства и да наблюдавам събитията около мен, без да мога да реагирам. В последствие всичко това го изхвърлям чрез сънищата си.