Здравей Гост

Емоционалните

• 124 Отговора
  • 15079 Прегледи
*

Alric

• *
  • 358
Re:Емоционалните
« Отговор #60 -: Март 07, 2011, 02:28:37 am »
Мъжът ми е от хората, които, ако реши, няма да разбереш какво чувства и мисли- Луна в Рак.

Аз съм същия, Луната ми е в лъв.В началото на темата някой беше казал, че за изразяването на чувствата
имат значение Марс и ИЦ.Моят Марс е в 12ти дом в дева, ИЦ ми е в козирог, в съвпад със Сатурн и  Нептун откъм
4ти дом и Уран откъм 3ти дом (и трите планети са в козирог) .

*

holanda

« Отговор #61 -: Март 07, 2011, 03:27:42 am »
Какви са евентуалните показатели за нужда от ексцесии,драма,емоции ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Март 07, 2011, 03:29:58 am »
Какви са евентуалните показатели за нужда от ексцесии,драма,емоции ?

Плутон е по драматизациите..Ние урановите хич, ама хич не обичаме сълзливите и дълбоки драматизации, но затова пък мразим рутината и ни трябва разнообразие, смяна на декора и нови впечятления.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #63 -: Март 07, 2011, 03:37:52 am »
Наранената Луна често се изразява с емоционални изблици, независимо от какво естество. Луна в Скорпион, в Козирог, в 8ми дом ... получаваща квадратури от Плутон, Уран, Нептун, Сатурн, Марс, Венера, Слънце винаги изразява по някакъв начин /според планетата от която получава квадратурата/ своята болезнена емоционалност.

*

holanda

« Отговор #64 -: Март 07, 2011, 03:50:08 am »
Плутон е по драматизациите..Ние урановите хич, ама хич не обичаме сълзливите и дълбоки драматизации, но затова пък мразим рутината и ни трябва разнообразие, смяна на декора и нови впечятления.

хммм.
Ако наистина е така,значи имам по-стабилно Ураново влияние,отколкото Плутоново такова.По аспекти обаче не може да се улови,заради Плутон/Венера.Много е очевиден и обикновено астролози ми приписват силно изразени качества по негови аналогии.

В юношеска възраст имах силен афинитет към емоциите и преживяванията,до степен леко да се излиза извън нормата.

тенк ю,Стела,чудех се просто.

А чисто теоретично,ми се струва,че тези нужди и потребности са по огнено-водните доминанти.Странно,но съм забелязала ,че повечето ми познати ,които имат ранен управител на Слънце са все с афинитет към емоциите.

Тези дни ще пусна карта на моя братовчедка,изключително експресивна и емоционална.Често ненужно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Март 07, 2011, 03:57:46 am »

А чисто теоретично,ми се струва,че тези нужди и потребности са по огнено-водните доминанти.Странно,но съм забелязала ,че повечето ми познати ,които имат ранен управител на Слънце са все с афинитет към емоциите.

Тези дни ще пусна карта на моя братовчедка,изключително експресивна и емоционална.Често ненужно.

Моят управител на Слънце/Луна е Уран и е в съвпад с Плутон, ако това се смята за раняване..... :72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Март 07, 2011, 03:59:45 am »
Ето карта на една емоционално експресивна жена.
Работата й обаче изисква емоциите да се владеят, докато тя има склонност към драматизация.
В един момент това дори й коства мястото - наложи се да премине от една длъжност на друга, в съвсем друго звено.
Преди няколко години имаше сериозни емоционални проблеми, беше на силни антидепресанти и психотерапия, успя да се пребори.
Луната се намира между Плутон и Уран, но най-точният й аспект е със Сатурн, квадрат. Сатурн стои най-високо в картата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Март 07, 2011, 03:59:59 am »

По аспекти обаче не може да се улови,заради Плутон/Венера.Много е очевиден и обикновено астролози ми приписват силно изразени качества по негови аналогии.

В юношеска възраст имах силен афинитет към емоциите и преживяванията,до степен леко да се излиза извън нормата.

Първо, Скорпионът се владее много умело и само най-близките му хора стават свидетели на неговата дълбока и драматична, чак плащеща емоционалност. Лъвът търси публика и внася артистичност. А ако говорим за експресивност - не търси Скорпион или Плутон, а по-скоро екстровертните знаци.

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Март 07, 2011, 04:02:59 am »
Ето карта на една емоционално експресивна жена.
Работата й обаче изисква емоциите да се владеят, докато тя има склонност към драматизация.
В един момент това дори й коства мястото - наложи се да премине от една длъжност на друга, в съвсем друго звено.
Преди няколко години имаше сериозни емоционални проблеми, беше на силни антидепресанти и психотерапия, успя да се пребори.
Луната се намира между Плутон и Уран, но най-точният й аспект е със Сатурн, квадрат. Сатурн стои най-високо в картата.

Луна в първи дом - личността, лицето, което показваме пред света, предният пост на Аз-а. Тези емоции не могат да останат скрити за околните, още повече че луната е в екстровертен знак и в съвпад с Уран.

« Отговор #69 -: Март 07, 2011, 04:08:15 am »
Относно Плутона и Урана,за които говореше горе Стела...
Сега като го мисля,Луната ми прави секстил с Плутона,а той е във втори дом,но не мисля,че съм чак толкова жестикулираща,по-скоро дали мога да го свържа с изразяване на емоциите в творчество?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Март 07, 2011, 04:10:00 am »
Да, при нея Луната е доста натоварена - намира се в мидпойнта Плутон/Уран и получава квадрат от Сатурн, който пък е в знак на заточение и в обител на Луната.
Влиянието на Луната в първи дом се усеща много силно при нея - емпатичен човек е, умее да изслушва, подхожда с разбиране. Чувствата са много важни за нея, много е експресивна в това отношение, не може да си крие пристрастията, ако някой й е симпатичен или антипатичен. Доста пати и от хапливия си език, при нея и словото силно се влияе от емоцията, която я обзема, трудно премълчава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Март 07, 2011, 04:19:41 am »
Сега като го мисля,Луната ми прави секстил с Плутона,а той е във втори дом,но не мисля,че съм чак толкова жестикулираща,по-скоро дали мога да го свържа с изразяване на емоциите в творчество?

не знам какво разбираш под "жестикулираща"? Жестикулират екстровертните знаци - те изразяват навън. При Плутон изразяването на емоциите става след дълбоко изследване на собствената емоционалност, изпитване на собствената си воля и на волята на околните. Тук има по-скоро скрита манипулация. При секстила-проявено по плавен начин.

« Отговор #72 -: Март 07, 2011, 04:24:22 am »

не знам какво разбираш под "жестикулираща"? Жестикулират екстровертните знаци - те изразяват навън. При Плутон изразяването на емоциите става след дълбоко изследване на собствената емоционалност, изпитване на собствената си воля и на волята на околните. Тук има по-скоро скрита манипулация. При секстила-проявено по плавен начин.

Казах жестикулираща,заради Плутон в 2ри дом,нали се свързва втория дом с тялото.
Какъв по-плавен начин имаш напредвид?Че всичко е предварително премислено ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Март 07, 2011, 04:33:20 am »
Казах жестикулираща,заради Плутон в 2ри дом,нали се свързва втория дом с тялото.

Всеки дом в хороскопа се свързва с определена част от тялото и по 2 дом не са ръцете.

А с маниера ни и първото впечатление, което оставяме у околните, се свързва Асцендентът. Знаковите доминанти също си казват думата.
Например, при мен Скорпион на АС първоначално създава впечатление за сдържан, непроницаем човек, предпазлив и резервиран. Но след като се отпусна и тръгне лаф моабет, започвам да се вживявам и жестикулирам като огнените, при това доста театрално.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #74 -: Март 07, 2011, 07:43:48 am »
Да се върнем към простичкия пример със студа/май ми е студено ;D/...та, усещаме студа...първо е емоцията ...идва мисълта...,анализираме , че ни е студено...,но от това става ли ни топло? :rolleyes:

аз пък ще те цакна и ще ти дам друг пример.
(защото твоя не обяснява тази емоционалност,за която си извела темата,а е екзистенциален поглед ,нямащ отношение към емоционалността,която бива споделена и окачествена като такава на база ''другите''.В твоя пример липсва ''изявата'' на емоционалността)

та.
Представи си,че си изкъртила стената от любов с някой Близнак .
Той си отива,ти вадиш цигара и започваш да мислиш какво беше това.
Импулса/есенцията/чувството в емоцията не ти говори нищо в този момент,то поддържа ентусиазма от случилото се.Този ентусиазъм,който те кара да трепериш и да се чудиш дали пък не си влюбена в мистър ''добре го правиш''
Ако се включи мисълта как си требе,ще знаеш,че това е само секс и си взела-дала чувство.И тук идва обективността,с която разрушаваш ''импулса'' и с това слагаш крак над емоцията,като с това можеш да се контролираш и знаеш реално какво е влиянието на човека върху теб,не се оставяш да бъдеш въвлечена в погрешни мисли (!),..до които би те довело чувството,ако не е ''изпрано'' през мисълта.По този начин,ти поддържаш контрола,а това може да е както добре,така и зле за теб.Аз го приемам за зле  ;D 

Винаги вадя цигарата преди да си тръгне ;D....,няколко месеца се опитвах да анализирам....и анализирах някой неща...,ако не беше анализа вероятността да спра....май не беше малка.... ;D Имаше и много други предизвикателства.....,но анализа ми помогна в определен смисъл за следващите стъпки...,които вече не искам да разбирам и анализирам...., а усещам.... :wub: :rolleyes: ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #75 -: Март 07, 2011, 07:47:27 am »

Всеки дом в хороскопа се свързва с определена част от тялото и по 2 дом не са ръцете.

А с маниера ни и първото впечатление, което оставяме у околните, се свързва Асцендентът. Знаковите доминанти също си казват думата.
Например, при мен Скорпион на АС първоначално създава впечатление за сдържан, непроницаем човек, предпазлив и резервиран. Но след като се отпусна и тръгне лаф моабет, започвам да се вживявам и жестикулирам като огнените, при това доста театрално.  ;D
;D ;D ;D...., не само с ръце мОлА ви..... :P ;D....Хмм.....Хмммм.... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Март 07, 2011, 07:49:20 am »

Жестикулира меркурий...,той е Бог на жестовете...,а в аспект с Марс е нещо страшно....

*

Stella

• 7765
« Отговор #77 -: Март 07, 2011, 04:48:07 pm »

Я, за пръв път чувам, че 2-ри дом се свързва с тялото. Първи дом се свързва с физическото тяло, а 2-ри дом с поглъщането или храненето (респективно 8-ми дом с отделянето). По Меркурий или трети дом може да са жестикулациите, понеже това е планетата управляваща дланите.

Под "плавен начин" на изразяване имам предвид "положителен" (секстилът и тригонът са положителни аспекти и извличат най-доброто от качествата на двете планети).

« Отговор #78 -: Март 07, 2011, 05:10:23 pm »
ако не е късно- Луна съвпад Слънце в Овен- 8дом,опозиция Уран...
много много ми пречи тази моя емоционалност за хубаво и за лошо...Плутон ми е в края на 1дом...кеф.... :-X
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Март 07, 2011, 05:26:28 pm »
ако не е късно- Луна съвпад Слънце в Овен- 8дом,опозиция Уран...
много много ми пречи тази моя емоционалност за хубаво и за лошо...Плутон ми е в края на 1дом...кеф.... :-X

Ох, луна в съвпад, опозиция или квадрат с Уран са много импулсивни на моменти. урановите дават израз на емоциите, сатурновите пък ги задържат, пъстър свят. Имам същия съвпад като теб, но във Водолей (новолуние под господството на уран). Винаги съм се възхищавала на самообладанието на Луна в Козирог...бие по сдържаност скорпионската луна, на която и личи но не си признава. докато на Козирожката луна даже не и проличава какво чувства. Показването на емоциите често ни прави уязвими.