Здравейте!
Искам да попитам за вашето мнение за дата за секцио за приятелка (оставаше да е за мен
).
Термина е на 07.07. Като прегледах възможностите 27.06 ми се струва доста подходяща.
Общо взето датата е добра, изборът на час ще е по-труден.
Съвпада Слънце/Юпитер можем да го поставим около МС, но така Плутон ще бъде на ИЦ. Какъвто и час да изберем, не можем да избегнем тази опозиция.
Да речем, ако изберем малко по-ранен час - АС в края на Лъв (в съвпад с Регул), опозицията на Слънце/Юпитер с Плутон ще се измести по оста 5/11 дом, Луната отива на ДС, МС ще е в Телец.
При час 11-11.30 АС минава в Дева, Луната и Нептун са в 6 дом, МС в Близнаци и Марс ще е най-високо поставен в хороскопа.
И все пак мисля, че АС Лъв е по-подходящ предвид съвпада на Слънцето с Юпитер. При дневно раждане Юпитер ще е дорифорий - екзалтирал и издигнат в хороскопа, което по принцип си е много добре. Ще има и акцентиран 11 дом, Юпитер тук е в "радост" (според класическата астрология).
Съчетава се с друго благоприятно влияние, според ведическия календар - лунен ден "панчами" (един от най-добрите), ден на Юпитер. :blink:
Но това са груби "сметки", имай го предвид - астрологичното определяне на дата и час за планирано секцио не е много лека задача, трябва да се подхожда много отговорно.