Здравей Гост

Сатурнова революция

• 21 Отговора
  • 5385 Прегледи
*

Lina

• *
  • 118
Сатурнова революция
« -: Юли 19, 2005, 10:28:43 am »
Знам, че темата е обшиииирно  :D  дискутирана и съм чела всички постинги по темата, но от толкова много информация и коментари се загубвам в морето от информация.  :D

Та въпросът ми е съвсем от основите - колко дълго се счита, че продължава този съвпад?

Питам, защото моят приятел е в този период от живота си. И забелязвам, че му се случват разни странни неща, т.е. не, че са толкова странни, а по-скоро се случват много неща и то често трудни и сложни за него. В тази връзка от известно време се опитвам да анализирам случващото се от гледната точка на тази астрологична ситуация, която всъщност вече попреминава. Иска ми се да мога да изведа някаква поука от всичко, което става.
Всичко се случва в 6-ти дом.
« Последна редакция: Юли 19, 2005, 10:29:40 am от Lina »
Dare mighty things!

*

lin

Сатурнова революция
« Отговор #1 -: Юли 19, 2005, 10:56:41 am »
Здрасти адаш!  :)  ;)

Моята революцийка, от която предстои да изляза /надявам се жива/ в края на годината, трае според мен сумарно 2 госини и 1/2. Кажи ги 3 :(
По учебник времетраенето се описва м-ду 27-мата и 29-тата година, което си е пак толкова.

При мен Сатурн се усети мноооого чувствително още със стъпването си в 12-тия ми дом. Сега е в 1-ви - до есента.

При мен характерното за революцията бе пълната изолация от хора, липсата на събития от какъвто и да е характер и застоя във всяка житейска сфера.
Това, което се случи бе основно вътрешната трансформация.
Все още обаче, въпреки че премина и 2-рия /последен/ съвпад, застоят продължава.

Какво визираш под това, че на приятелят ти му се случват странни неща?
6-ти дом нали е на ежедневните неща, работа и здраве?

*

Lina

• *
  • 118
Сатурнова революция
« Отговор #2 -: Юли 19, 2005, 03:32:44 pm »
Ами именно - ежедневни неща, работа и здраве.

Случват се разни неща в работата му - например той реши да напуска една работа и да отиде на друга, после прецени, че ще е най-добре да остане някак и на двете /финансово най-добре  :D /, което на мен ми звучеше много трудно постижимо. И успя. Обаче после шефът от работата, която напусна, но не съвсем  :D , реши, че не му е удобно служителите му да работят и на друго място и му каза да избира /в случая да напусне, защото той вече беше предпочел да бъде по-сериозен към новата работа/. И това му се отрази зле /отново финансово  :D /. Впоследствие въпросният шеф реши, че му е по-удобно да го има все пак и отново му предложи да се върне. Това не е нещо кой знае колко странно, но си е някакъв вид по-специално събитие и понеже става въпрос за работа и то тази работа по 6 дом, а не кариера или самостоятелни начинания, реших, че Сатурн вероятно има отношение.

За здравето също има събития. Когато катастрофирахме през януари например, той беше доста по-зле от мен. Т.е. отново него го поразиха обстоятелствата. И отново се замислям за Сатурн в 6 дом.

И разни други такива примери. Струва ми се, че има много динамика в сферите, управлявани от 6 дом, където е Сатурн. И в повечето случаи е с негативно влияние, макар че нещата на края се оправят.

Чудех се до колко е замесен Сатурн в цялата схема?  :D
Забелязвам, че ти доста анализираш Сатурн и неговата революция. Предполагам, че си доста подходящ човек, с когото да се обсъждат тези теми.  :lol:

Обаче, гледайки положението на Сатурн /вече му е доста далече от наталния/ и като се има предвид факта, че той скоро ще стане на 30 г., мога да допусна, че вече е излязъл от ситуацията.  :D
Което пък ме връща години назад и се сещам, че и в любовната сфера е имал много сложни негативни ситауции, които са поставяли на изпитание издръжливостта му - психологическа основно.  :ph34r:  

« Последна редакция: Юли 19, 2005, 03:41:34 pm от Lina »
Dare mighty things!

*

lin

Сатурнова революция
« Отговор #3 -: Юли 19, 2005, 04:41:17 pm »
Ами това, което описваш определено си прилича да е дошло по Сатурн.
Основната му задача, независимо в кой дом е революцията, е да ни научи на отговорност.
Това вече всеки сам трябва да прецени за себе си.
Може би приятелят ти е трябвало да разбере, че има сили да се справи и с повече от една отговорности - т.е. 2-те му работи.
Може да е нещо друго...

А за здравето.
Може би е било предупреждение за шофирането, макар че надали катастрофата е била по негово невнимание...

Но както казваш, би следвало вече трайно да се е нагодил към изискванията на Сатурн и динамиката да намалее. Ако сме си научили уроците Сатурн ще ни пише хубава оценка в края на срока и после ще ни е по-леко.  ;)

А за любовната сфера - не знам. Сатурн ли му е управител там?

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Сатурнова революция
« Отговор #4 -: Юли 20, 2005, 01:58:10 am »
Цитат
Знам, че темата е обшиииирно  :D  дискутирана и съм чела всички постинги по темата, но от толкова много информация и коментари се загубвам в морето от информация.  :D

Та въпросът ми е съвсем от основите - колко дълго се счита, че продължава този съвпад?

Питам, защото моят приятел е в този период от живота си. И забелязвам, че му се случват разни странни неща, т.е. не, че са толкова странни, а по-скоро се случват много неща и то често трудни и сложни за него. В тази връзка от известно време се опитвам да анализирам случващото се от гледната точка на тази астрологична ситуация, която всъщност вече попреминава. Иска ми се да мога да изведа някаква поука от всичко, което става.
Всичко се случва в 6-ти дом.
При мен транзитния сатурн е все  още в нулев орбис с наталния :D Все още не са ме налегнали непосилни сатурнови тежести ама никога не е късно.  Властта и шефовете да,замесени са и те .Уволниха шефа ми което е много добре имайки предвид че е пълен некадърник и експлоататор. За дома в който транзитира не ми се пише,вече писах в един форум..

И да,трябва да ходя на зъболекар тея дни

*

Lina

• *
  • 118
Сатурнова революция
« Отговор #5 -: Юли 20, 2005, 08:21:08 am »
Цитат
Сатурн да не е по зъбите?
Питам, защото моят приятел имаше огромен проблем наскоро - много страшно възпаление на един зъб.  :blink:  
Dare mighty things!

*

Lina

• *
  • 118
Сатурнова революция
« Отговор #6 -: Юли 20, 2005, 08:49:18 am »
Цитат
Ами това, което описваш определено си прилича да е дошло по Сатурн.
Основната му задача, независимо в кой дом е революцията, е да ни научи на отговорност.
Това вече всеки сам трябва да прецени за себе си.
Може би приятелят ти е трябвало да разбере, че има сили да се справи и с повече от една отговорности - т.е. 2-те му работи.
Може да е нещо друго...

А за здравето.
Може би е било предупреждение за шофирането, макар че надали катастрофата е била по негово невнимание...

Но както казваш, би следвало вече трайно да се е нагодил към изискванията на Сатурн и динамиката да намалее. Ако сме си научили уроците Сатурн ще ни пише хубава оценка в края на срока и после ще ни е по-леко.  ;)

А за любовната сфера - не знам. Сатурн ли му е управител там?
И на мен ми прилича на Сатурновско.  :D
Обаче любовната му сфера не е по Сатурн, а там ми се струва, че имаше най-много сътресения.ю
А ти чувставаш ли вече, че Сатурн ти пише добра оценка или още текат изпитания?
Dare mighty things!

*

lin

Сатурнова революция
« Отговор #7 -: Юли 20, 2005, 09:15:07 am »
Цитат
А ти чувставаш ли вече, че Сатурн ти пише добра оценка или още текат изпитания?

Снощи изядох такъв шамар по Сатурновски, че няма накъде!
Тъкмо си мислех, че след като съвпада на Сатурните се е поразпаднал и транзитния вече е в Лъв... и нещата ще вземат да се пооправят... обаче квадрата на Сатурн и Венера си каза думата.
Няма отърване!  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:
Честно казано прословутото търпение, с което са пoсловични представителите на моето Слънце, вече го няма.
Просто свърши  :ph34r:

При товя приятел нещата явно са преминали както трябва  :)
« Последна редакция: Юли 20, 2005, 09:15:37 am от lin »

*

АН

Сатурнова революция
« Отговор #8 -: Юли 20, 2005, 12:37:41 pm »
Цитат
Снощи изядох такъв шамар по Сатурновски, че няма накъде!

да не е бил по Марс ? :) - гледам квадратура на тр.Марс, която допълва Сатурновата революция :)  - за да имаме събитие по Сатурн, някой от бързите транзити бележи деня :)

Като си вървим по пътя, в реда на нещата е да си изцапаме малко обувките и да си напрашим дрехите - ако загубим много енергия тутакси да ги чистим, може да не ни стигнат силите да следваме пътя си :) - поотупваме дрешките си на две на три :D и продължаваме напред :) - в смисъл разграничаваме шамарите по Марс и Сатурн :) Шамарите може би да са по Марс, пък Сатурн да ни овързва здраво, а Плутон направо да ни тушира :D - нещо войнствена терминология вкарахме :D  

*

lin

Сатурнова революция
« Отговор #9 -: Юли 20, 2005, 01:06:11 pm »
Ами АН, не мисля, че е Марс, защото моя включен Марс си го разпознавам добре. :D  ;)

Нямаше скандали, пререкания, тежки думи...
Беше си спокоен, нормален разговор, след който не последва нищо на физическо ниво, но душата ми остана празна.
То е от тия моменти, когато виждаш, че доброволно си живял в някаква голяма илюзия.
Иначе наяве нищо не се променя.
Дори и самият човек не разбра какво съм почувствала.

И си мисля, че по-скоро не пасва на квадратура, но пък тъй като касае вътрешна драма/трансформация... затова и нарочих Сатурн.  

*

АН

Сатурнова революция
« Отговор #10 -: Юли 20, 2005, 01:17:26 pm »
Цитат
Ами АН, не мисля, че е Марс, защото моя включен Марс си го разпознавам добре. :D  ;)

Нямаше скандали, пререкания, тежки думи...
Беше си спокоен, нормален разговор, след който не последва нищо на физическо ниво, но душата ми остана празна.
То е от тия моменти, когато виждаш, че доброволно си живял в някаква голяма илюзия.
Иначе наяве нищо не се променя.
Дори и самият човек не разбра какво съм почувствала.

И си мисля, че по-скоро не пасва на квадратура, но пък тъй като касае вътрешна драма/трансформация... затова и нарочих Сатурн.
ами ще ни стане ясно след 2-3 седмици :)

Ако това, което усещаш сега, се задържи, и изводите ти са верни, то нещата са били по Сатурн :)

А ако си се върнеш към досегашните си разбирания и отношение, то имаме временна ситуация по Марс :)

Иначе Марс си е добър проводник на енергията на Сатурн. За него се казваше: Сехмет /Марс/ е снабден с власт от Сет/Сатурн/. Сехмет/Марс/ по поръчка на съдбата/Сатурн/ разрушава всичко небожествено в космоса с разрушителна любов.

*

lin

Сатурнова революция
« Отговор #11 -: Юли 20, 2005, 02:11:25 pm »
Цитат
ами ще ни стане ясно след 2-3 седмици

Защо тогава АН?
Имаш предвид, че до 2-3 седмици ще се разпадне някой зъл аспект ли?

*

АН

Сатурнова революция
« Отговор #12 -: Юли 20, 2005, 02:16:37 pm »
Цитат
Цитат
ами ще ни стане ясно след 2-3 седмици

Защо тогава АН?
Имаш предвид, че до 2-3 седмици ще се разпадне някой зъл аспект ли?
да - квадратурата на тр.Марс към наталния Сатурн, която според мен е определила времето на снощното събитие, което иначе си е и под влияние на ревизията на Сатурн :)  

*

edna

• **
  • 541
Сатурнова революция
« Отговор #13 -: Юли 20, 2005, 03:57:41 pm »
"по поръчка на съдбата/Сатурн/"
Tova mnogo mi haresa  ;) sadbata si pravi porachkata i ne ia intersuva nie kakvo iskame ..e takav e  jivota  <_<  

*

edna

• **
  • 541
Сатурнова революция
« Отговор #14 -: Юли 20, 2005, 04:04:19 pm »
Цитат
Цитат
Сатурн да не е по зъбите?
Питам, защото моят приятел имаше огромен проблем наскоро - много страшно възпаление на един зъб.  :blink:
Saturn e po kostnata sistema  ;) za tva otgovaria, zdrava struktora, zdrava kostna sistema ..zdrava osnova vse  zdravi nesht..I kato doide ako ima neshto nezdravo vednaga se obajda, nai-chesto zabkite i zabaria ni zovat...Obashto vzeto za horata sas satar v 1 dom imat  zdravi kosti, zdravi zabki  i riadko imat prez jivota si schupvania ...intersno mi e kate pak se davat potroshvaniata v smisal az imam edno pukvane na kitkata ot ski kato malko tova e , a milia mi brat chial jivot se troshi  ;)  

*

Lina

• *
  • 118
Сатурнова революция
« Отговор #15 -: Юли 21, 2005, 08:30:16 am »
Цитат
Saturn e po kostnata sistema  ;) za tva otgovaria, zdrava struktora, zdrava kostna sistema ..zdrava osnova vse  zdravi nesht..I kato doide ako ima neshto nezdravo vednaga se obajda, nai-chesto zabkite i zabaria ni zovat...Obashto vzeto za horata sas satar v 1 dom imat  zdravi kosti, zdravi zabki  i riadko imat prez jivota si schupvania ...intersno mi e kate pak se davat potroshvaniata v smisal az imam edno pukvane na kitkata ot ski kato malko tova e , a milia mi brat chial jivot se troshi  ;)
Моят приятел беше стабилно натрошен, когато катастрофирахме. Сега е добре, но Сатурн изглежда си действа.

Dare mighty things!

*

lin

Сатурнова революция
« Отговор #16 -: Юли 21, 2005, 12:55:42 pm »
Цитат
да - квадратурата на тр.Марс към наталния Сатурн, която според мен е определила времето на снощното събитие, което иначе си е и под влияние на ревизията на Сатурн :)
AH, кога обичайно се проявява един аспект, ако изобщо той се прояви де...?

Мисълта ми е, че най-вероятно имаш наблюдения върху това дали обичайно нещото се случва малко преди точния аспект, по времето му или след разпада му.

Имам смътен спомен, че съм чела тук някъде за продължителността на въздействието на аспектите.
А именно, че може да е и 2-3 градуса след разпадането - най-вече при бавните планети.

Но ми е любопитно дали има някаква зависимост от фазите на аспекта.

*

АН

Сатурнова революция
« Отговор #17 -: Юли 21, 2005, 02:03:20 pm »
Цитат
Цитат
AH, кога обичайно се проявява един аспект, ако изобщо той се прояви де...?

Мисълта ми е, че най-вероятно имаш наблюдения върху това дали обичайно нещото се случва малко преди точния аспект, по времето му или след разпада му.

Имам смътен спомен, че съм чела тук някъде за продължителността на въздействието на аспектите.
А именно, че може да е и 2-3 градуса след разпадането - най-вече при бавните планети.

Но ми е любопитно дали има някаква зависимост от фазите на аспекта.
знаем си, че зависи от много работи орбисът на влияние.

Но примерно:
- планетите до Марс - няколко дни
- Марс - седмица- през 4 месеца за основните аспекти
- Юпитер - точните аспекти действат седмица при директно движение и две седмици - при ретроградно. Действа седмица, но слага отпечатък върху бъдещи събития...Както даваш пример ти - бил е в 5-ти дом и нямаш раздвижване, а като е минал вече в 6-ти, отчиташ резултати.... Говорили сме, че това е спецификата на транзитите - това може да е съвсем нова енергия за нас и доката я идентифицираме, усвоим и използваме минава време...В тоя смисъл при транзити едва при разпадане на аспекта най-осезателно се усеща енергията....
- Сатурн - 3-4 седмици
- Уран - месец при директно движение, 2- при ретроградно
- Нептун - фон на събития за 2-3 месеца
- Плутон - действа 1 година

*

edna

• **
  • 541
Сатурнова революция
« Отговор #18 -: Юли 22, 2005, 10:44:26 am »
Цитат
Цитат
Saturn e po kostnata sistema  ;) za tva otgovaria, zdrava struktora, zdrava kostna sistema ..zdrava osnova vse  zdravi nesht..I kato doide ako ima neshto nezdravo vednaga se obajda, nai-chesto zabkite i zabaria ni zovat...Obashto vzeto za horata sas satar v 1 dom imat  zdravi kosti, zdravi zabki  i riadko imat prez jivota si schupvania ...intersno mi e kate pak se davat potroshvaniata v smisal az imam edno pukvane na kitkata ot ski kato malko tova e , a milia mi brat chial jivot se troshi  ;)
Моят приятел беше стабилно натрошен, когато катастрофирахме. Сега е добре, но Сатурн изглежда си действа.
Tvoia priatel niama saturn v 1 dom nali, do kolkoto razbrah e v 6dom, ako tam stava savpada s natalni..A tva za riadkoto troshene e poveche za hora sas saturn v 1 dom...Btv imame silno chustvo za samosahranenie, a ia vij niakoi s Uran v 1 dom  ;) kakvo stava to poniakoga lipsva  :D Planetite v 1 dom sa mnogo vajni  ;)  

*

Lina

• *
  • 118
Сатурнова революция
« Отговор #19 -: Юли 22, 2005, 02:30:58 pm »
Цитат
Planetite v 1 dom sa mnogo vajni  ;)
Знам - аз си имам прилично количество от тях в 1 дом, включително и Уран.  :D  :D  :D
« Последна редакция: Юли 22, 2005, 03:20:42 pm от Lina »
Dare mighty things!