Здравей Гост

xxx

• 25 Отговора
  • 2837 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
xxx
« -: Март 10, 2011, 08:01:52 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:41:45 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:За цикличността в Радикса и Транзитите
« Отговор #1 -: Март 10, 2011, 08:07:17 pm »
Една изключителна тема....,ще се радвам , ако се развие и о в конструктивна посока....
За съжаление аз в близките 2-3 дни ще се включвам по-рядко....,но ще ми бъде много интересно да прочета..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Март 10, 2011, 08:18:19 pm »
Егрегорът на форума никога не спи....Тъкмо си разглеждах една схема на персоналните цикли, за да установя, че миналата година, по време на запознанството с приятеля ми съм била в период на Слънце, под-период Луна, който приключва през октомври 2011 г. и преминава в периода Слънце (Сатурн).  

Не мисля, че пракачествата са причина за нещо. те са си твои  и ти си си свикнал с тях, защото тях познаваш и към тях си привързан по рождение, тях отработваш, в тези рамки се движиш. Ако бяха други, нямаше да ти е по-трудно или по-лесно, а просто щеше да поемеш по друг път на еволюция. Ако някои си мисли, че на хората от другата страна на камбанарията им е по-лесно, много се лъже. Наред със своите предимства и те си имат своите "скачени" недостатъци, своите дилеми и своите комплекси (положителни или отрицателни).

ПП. В индивидулното тълкуване, циклите имат значение само, ако са построени на база персоналната рождена карта, т.е. моя юпитер в опозиция с мое слънце, а не мунданните такива.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 10, 2011, 08:29:23 pm »
Нищо не е по-полезно от споделения опит.... :blink:Има хора , които споделят и такива които се страхуват дори пред себе си да споделят...
Пракачествата са си пракачества...общовалидни и рамкирани с елементи и качества...,но под бройка...Ако всеки хороскоп е съставен само от топло-студено...сухо-влажно....и вода, земя , въздух,огън....то диренията ни в астрологията ще бъдат абсолютно безсмислени и прочита също....
Астро-психологията е една изключително полезна част от науката....,но тя не е единствената за съжаление.... :blink:
Казвам , че всичко се развива....и ,че нищо не е нито черно ,нито бяло...защото всичко се съдържа във всичкото...
Не можем да кажем , че слънцето и луната са единственото в картата от което можем да черпим....Видно от фазите на луната тя има доста и различни състояния през които преминава ,за да завърши всеки цикъл....Същото се отнася и за планетите....
Мисля , че не става дума за его/много модерна и в честа употреба тази думичка ми се струва изказвана в моментите в които нямаме какво да кажем/... ;D или за оправдание на собствените си слабости и липса на енергиен баланс....
Транзитите активират радикса ,както и мунданната сфера....При едни живота е път...,при други валяк....Пак въпрос на избор.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Март 10, 2011, 08:31:54 pm »
ПП. В индивидулното тълкуване, циклите имат значение само, ако са построени на база персоналната рождена карта, т.е. моя юпитер в опозиция с мое слънце, а не мунданните такива.

И мунданната цикличност има огромно значение.... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Март 10, 2011, 09:00:25 pm »

И мунданната цикличност има огромно значение.... :blink:

Знам за какво говориш. Всичко има значение, за индивида, САМО  пречупено през натала. Иначе на всички щяха да ни се случват едни и същи неща по едно и също време....И мунданните аспекти пак се отнасят към натала. Защо не го почувствах изобщо, ама изобщо цикъла на Плутон-Юпитер? ..Защото НИЩО не ми докосна...Искаше ми се да напиша нещо от личен опит...ама нищо. Хем си имам аспект между тези 2 планети в картата. И пак нищо. Самият мунданен аспект остана твърде встрани от чувствителните натални теми.
« Последна редакция: Март 10, 2011, 09:08:23 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Март 10, 2011, 09:07:47 pm »

На мен за този вид сравнителности ми се искаше да пофилософстваме... Защото например загуба на дете от смърт, не може да се сравни като количествена или качествена мъка със загуба на домашен любимец например, макар транзитите, и изобщо предиктивните техники, които да ги обуславят, най-общо казано - и двата вида събития да са подобни...  

Прия, пак се връщам към натала. Ако по натал на човек не му е дадено ранна загуба на дете (пу-пу, пази, Боже!), това няма как да се случи...На друг, друго ще му бъде писано.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Март 10, 2011, 09:32:05 pm »
Бих искала първо да се уточним с кои цикли ще започнем: на планетите към себе си или на планетите към други планети.
В човешкия живот има лунен, има слънчев цикъл и т.н.

Някои от циклите на тежките планети, спрямо наталното им положение и спрямо личните планети, няма да ги преживеем втори път, а само веднъж в живота. По тази причина, те придобиват особена важност и на техния фон се разглеждат всички останали. Искам да кажа, че ако Юпитер обикаля зодиака за 12 години, а Марс приблизително за 1 година, тука ще имаме няколко пъти право на "поправителен изпит", но при тежките транзити не е така и затова именно те са съпроводени с усещането за съдбовност.

*

holanda

« Отговор #8 -: Март 10, 2011, 09:39:17 pm »
... Защото например загуба на дете от смърт, не може да се сравни като количествена или качествена мъка със загуба на домашен любимец например, макар транзитите, и изобщо предиктивните техники, които да ги обуславят, най-общо казано - и двата вида събития да са подобни...  

не разчитам на ''обективната категоризация'',защото отхвърля важни елементи,които в крайна сметка също са от цялото.Една загуба на домашен любимец би била също толкова значима като шоково изживяване,каквато била и загуба на дете.В радикса,транзитно-соларно-прогресивно,би трябвало да има показатели за емоционални трудности и тегоби ,разликата ще е в управителите на домовете или някаква връзка,която сигнифицира домашния любимец.
За себе си мога да кажа,че първата ми истинска и голяма болка беше в детска възраст,когато трябваше да оставя котето си в парка,защото на никой не му се занимаваше с домашния ми любимец.Нито едно влюбване или разделяне в живота ми не мога да сравня с кризата,която изживях тогава в продължение на месеци.
Във връзка с онзи случай,повече не съм предявявала интерес за ново животинче,а когато съм имала,не съм се ангажирала емоционално към него.
Това може би не би се наредило сред предните позиции на житейските обрати,оставили голям отпечатък над личността,но ето,за индивидуалния случай стои малко по-напред в класацията,все още висящо,предвид факта,че нямам по-голяма опитност с други основности*

Колкото до его-бумовете.Подтискането е значим фактор,даващ отражение на мотивацията за изява след това,..която сравнена с резултата от чужда проява на житейска активация,е много по-явна,радикална,неконтролирана и крайна.Достатъчно крайна,за да удоволетвори потребността от край,начало,ново раждане,нова смърт.

В ''умерените животи'' има някаква закърнялост,но и баланс и самодоволство,които отхвърлят върешната нужда от регенерация.
Привърженик съм на идеята,че според радикса,кармите и незнам си кое още,идват условията.Всичките странични дразнители,които могат да провокират недоволство,слабост.Но въпрос на вътрешност* е тяхната асимилация като такива и това как ще ти повлияят.Защото някои стигат до симбиоза към даден елемент и го преповтарят,за да си го набавят.Пример с отхвърляне на връзки,кандидати.Други пък са вътрешно ''цялостни и самодоволни'' и приемат ''бума'' като нещо по-крайно и категорично,изживяват го непълно и си продължават живота без той да ги връща към него.Защото вътрешно не чувстват готовност,потребност към нещо сложно като изживяване.Не го и преизвикват,не идва при тях,защото в крайна сметка не би имало смисъл.
Имам за допълване,но не чувствам достатъчно опитност*,за да си го позволя.

« Последна редакция: Март 10, 2011, 09:52:09 pm от жълтолилава »

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Март 10, 2011, 09:51:00 pm »
Много си права Жълтичко! Тежък транзит през 7-ми дом в един индивид на крехка възраст не би се изразил на арената на "брака", а би намерил изява по друг начин, но тези преживявания се "запечатват" в индивидуалната памет и когато транзитът се повтори на една по-напреднала възраст, възпроизвежда се и същото емоционално преживяване...това е част от цикличността. Понеже нашата емоционална памет (подсъзнанието или лимбичния мозък)  има склонността да запечатва случки, без участието на волята, има етапност и в изкарването на тези емоции на повърхността, свързано с планетни транзити.

Очевидно темата може да се разглежда в 2 контекста - веднъж в контекста на човешката психология и израстването и втори път - в събитиен план на чисто материално ниво.

*

tadj-all

« Отговор #10 -: Март 10, 2011, 09:55:36 pm »
Priya,

да ме извиниш, но малко трудно разбирам, какво точно те интересува. Виждам прекалено много въпроси...пък аз съм мъж и с повече от една диня под мишницата избягвам да се товаря. Па и си тежи...па и кръста се криви, после ишиас, лумбаго, дископатия, схванати прешлени...що да си го причинявам ;)

Да отговоря на това, което разбирам:

Цитат
Защо животите на някои хора се движат в по-умерени скали, а на други се лашкат между върхове и пропасти?

Защото, трябва да има изследователи, които да разширяват човешкото себе-само-опознаване. Трябва да има хора, които с опита си, с енергията си, със своя труден житейски урок да бъдат учители и пример за останалите, които ще дойдат след тях, какво евентуално ги очаква и чака, когато решат да разбиват границите на общоприетото.
Отделно - така се учат и на собствените си уроци, изплащат и се разплащат за нещо минало, я в минал живот, я в тоя, я за следващия - като кредита

Цитат
Тежките транзити ли са основните двигатели да емоционалните и физически „бумове”?

Да. Но те са крайния етап -задвижват енергията по начин по който, да се случи това, което е заложено по прогресия, дирекция на самата рождена карта. В това число и на Солари, Лунари, Марсари, Венусари и прочее. Пътища много, важен е инструмента с който работиш, да ти е удобен и познат.

Ако ме питаш защо тежките транзити са основните двигатели ще ти отговоря - защото са най-близко до настоящето. Те са всеки един момент от раждането до смъртта на един човек.
Цитат
Къде се коренът и какъв е и къде се таймингът на дълбоките и с последствия *падания* и *излитания* - здравословни, интимни, професионални?

К'о рече? :unsure:

От тук насетне...всичко ми е, като нова и отделна тема. Его-бумове и транзити и цикли?!

Дали ще може някой да ми смели, за какво точно става на дума в питанията? Просто не намирам...мхмхм връзка между нещата.

п.п: Priya, надявам се, че няма да те обиди факта, че не сколасвам да вклиня за какво иде реч.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Март 10, 2011, 10:17:43 pm »
За да тръгнемч от някъде, все пак темата е интересна...."Основният тайминг", когато има отключване на картата, според мене се състои в циклите към господарите на светилата и асцендента, т.е. техните аспекти...Слънце/Луна/Асцендент са "светата троица", която се свързва със здравето и благополучието. Ако са зле поставени или засегнати, се нарушава цялата карта. Но първо трябва да се видят техните достойнства по натал, защото едно Слънце в заточение във Водолей и в падение във Везни не е най-здравословната позиция, както и управителя на асцендента в негостоприемен знак не е най-добрата позиция. И ако натално са слаби, се предполага, че и негативните транзити на зловредни планети към тях, биха могли да се окажат и по-тежки за индивида.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #12 -: Март 10, 2011, 10:45:12 pm »
Цитат
Къде се крие коренът и какъв е и от къде/от какво се отключва таймингът на дълбоките и с последствия *падания* и *излитания* - здравословни, интимни, професионални?
[/quote]

Според мен дълбоките промени се отключват, когато на хоризонта се зададе опитност или ситуация, която не може да бъде преживяна с наличните модели и средства за индивида. За да има преход, ще е необходима ново качество или способност, гледна точка и т.н.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

tadj-all

« Отговор #13 -: Март 10, 2011, 10:46:06 pm »
Цитат на: priya

Цитат
Къде се крие коренът и какъв е и от къде/от какво се отключва таймингът на дълбоките и с последствия *падания* и *излитания* - здравословни, интимни, професионални?

Корен - 4-ти дом + планети там + Луна + Рак + управител на 4-ти дом.
Тайминг - Сатурн (много мразя думата тайминг! Толкова ли е трудно да се използва израза - 'подходящо време'?)
Отключване - Сатурн решава, че е дошло времето "детето" да порасне. Може да действа по-свободно...

Ако Стела е написала, че за нея е "светата троица" в случая е Слънце/Луна/Асцендент, то за мен в случая са Слънце/Луна/Сатурн.

Фазите и циклите на 3-те за мен щриховат личния усет към времето на един човек. В това число и подходящото време за каквото и да е.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Март 10, 2011, 10:54:42 pm »
Цитат

Според мен дълбоките промени се отключват, когато на хоризонта се зададе опитност или ситуация, която не може да бъде преживяна с наличните модели и средства за индивида. За да има преход, ще е необходима ново качество или способност, гледна точка и т.н.

Ето това е страхотно описание на голямата промяна била тя на външно или на вътрешно ниво. Аз мисля, че наличните модели или схеми биват предизвикани именно от транзитите на тежките планети, защото техните цикли са големи и поради което големите промени не се случват всеки ден.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #15 -: Март 10, 2011, 11:00:39 pm »
И аз гласувам за тежкарите.
Имаше една система, може би на Ръшман, според която на силно влияят транзитите на най-бавните планети към най-бързите, като се започне от квадрат, опозиция, после не помня. В този ред най-трансформиращ е Плутон съвпад Луна, после Плутон опозиция Луна и т.н.
В живота ми до момента най-трансформираща беше опозицията на Плутон към Луна.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Март 10, 2011, 11:12:10 pm »
Имаше една система, може би на Ръшман, според която на силно влияят транзитите на най-бавните планети към най-бързите, като се започне от квадрат, опозиция, после не помня. В този ред най-трансформиращ е Плутон съвпад Луна, после Плутон опозиция Луна и т.н.

Тази схема е супер. Дай да я намерим отнякъде или да я изведем. Поставяме аспектите на Плутон към луна от най-висок ранг и т.н. , следвайки предложения принцип.

При точен квадрат на Плутон със светилата - родих дъщеря си и се посветих ицзяло на нея през първите 3 години от майчинството.
Тя бе за мен най-важното нещо в този период от живота ми. Всичко останало беше на заден план.

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Март 10, 2011, 11:15:49 pm »

(много мразя думата тайминг! Толкова ли е трудно да се използва израза - 'подходящо време'?)

О, йееее! Също като "мейкинг"....напълнихме си езика с чуждици, та се чудя кога най-после ще отпаднат езиците, та да минем само на английски, че другото е "тюрлю-гювеч"  :72:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #18 -: Март 10, 2011, 11:27:33 pm »

Тази схема е супер. Дай да я намерим отнякъде или да я изведем. Поставяме аспектите на Плутон към луна от най-висок ранг и т.н. , следвайки предложения принцип.

Тази схема мисля поне 1во аз съм я видял при Бернадет Брейди и също съм съгласен с нея.Могат да се вземат и ъглите (т.е. тежка планета в съвпад с ъгъл).

Според нейната система примерно за годината най-тежкия такъв транзит води хорото и всички останали са по някакъв начин разиграващи неговия сценарий за да може той да си изпълни ролята или погледнато наопаки-всички пътища водят към него (като притегателна точка).За това тя предлага тези транзити да стоят най-отгоре на примерна таблица и според същото степенуване на останалите да се подредят надолу в определеният ред.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Март 11, 2011, 06:43:12 am »
Искам да ви кажа нещо важно...от позицията на опита и годините...,от позицията на човек усетил и меда и жилото на Плутон и разрухата и светлината на Уран...както и тихите стъпки на Нептун и не до там ясните правила и норми на Сатурн.... ;D
А именно....живота е миг...и всички ние имаме мисия...Философия , абстракция....кой по-по-най...няма значение...Ние вървим по пътя и ковем утре и другиден....ТРЯБВА ДА СМЕ ГОТОВИ И ЗА ЩАСТИЕТО И ЗА НЕЩАСТИЕТО И ДА ГИ ОБИЧАМЕ....Защото живота не е само днес и върха...той е и изгрева и залеза...и прилива и отлива...,но е живот и си струва да се живее... :wub: ;D
Циклите са цикли...транзитите са транзити...,но нищо не е нито черно..нито бяло.... ;D