Здравей Гост

Otnosno Jupiter ?

• 25 Отговора
  • 5099 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #20 -: Септември 16, 2005, 04:17:06 pm »
мдаааа...и аз наскоро си купих тази книжка от поредицата на Марч и Макевърс, а и други автори споменават, че при някои хора транзитите на Юпитер не задължително трябва да са свързани със събития от реален характер. За мен лично квадратурата носи по-голяма вероятност нещо да се случи и е по-предизвикателна от опозицията, макар че опозициите на Сатурн, Уран и Плутон често се свързват с кардинални промени в нашия живот и какви ли не разтърсващи изживявания... Опозициите на Юпитер обаче, както се споменава в една от книгите на Стивън Аройо, в редица случаи на практика не предизвикват нещата в съответната област да потръгнат, а тъй да се каже водят до "раздуване" - на Егото при опозиция със Слънцето или на планетния принцип при опозиция с друга планета в радикса... докато аспектите на Сатурн според класическата астрология водят до своеборазно "свиване", "капсулиране" на планетния принцип, макар че всичко много зависи от положението и силата на Сатурн в наталната карта, както и на планетата, която транзитно или по дирекция аспектира... някои се разделят при стресиращи аспекти на Сатурн, Плутон и Уран... някои се събират...  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #21 -: Септември 16, 2005, 04:56:22 pm »
Цитат
[Nemoga da razbera, obache zashto takova povedenie se nabludava samo pri jenite - pone dosega ne sym vidqla raztroen myj phapvasht bonboni.

Аз, за съжаление, в къщи не прекъснато виждам :D
Изобщо не им е необходимо да са разстроени, за да изяждат за отрицателно време всичко сладко :D

Добре че не сме предразположени към напълняване, защото иначе всички в къщи щяхме да сме по над 100кг с тия сладки неща, които ядем редовно :D Не че не знаем, че не са особено полезни :D

Мигар доброто ти настроение е само на моменти? Дано моментите поне да са дълги :)  

*

АН

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #22 -: Септември 16, 2005, 05:01:42 pm »
Цитат
мдаааа...и аз наскоро си купих тази книжка от поредицата на Марч и Макевърс, а и други автори споменават, че при някои хора транзитите на Юпитер не задължително трябва да са свързани със събития от реален характер. За мен лично квадратурата носи по-голяма вероятност нещо да се случи и е по-предизвикателна от опозицията, макар че опозициите на Сатурн, Уран и Плутон често се свързват с кардинални промени в нашия живот и какви ли не разтърсващи изживявания... Опозициите на Юпитер обаче, както се споменава в една от книгите на Стивън Аройо, в редица случаи на практика не предизвикват нещата в съответната област да потръгнат, а тъй да се каже водят до "раздуване" - на Егото при опозиция със Слънцето или на планетния принцип при опозиция с друга планета в радикса... докато аспектите на Сатурн според класическата астрология водят до своеборазно "свиване", "капсулиране" на планетния принцип, макар че всичко много зависи от положението и силата на Сатурн в наталната карта, както и на планетата, която транзитно или по дирекция аспектира... някои се разделят при стресиращи аспекти на Сатурн, Плутон и Уран... някои се събират...  :o
Това с квадратурата и опозицията.......

Сякаш квадратурата по-категорично ни кара да действаме и ние все успяваме да осъзнаем действията си, защото имат реален физически израз....

Пък опозицията - там нещата могат да останат на вътрешно ниво и да не успеем да ги осъзнаем...

*

Gostenka

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #23 -: Септември 17, 2005, 05:48:39 pm »
Цитат
Цитат
[Nemoga da razbera, obache zashto takova povedenie se nabludava samo pri jenite - pone dosega ne sym vidqla raztroen myj phapvasht bonboni.

Аз, за съжаление, в къщи не прекъснато виждам :D
Изобщо не им е необходимо да са разстроени, за да изяждат за отрицателно време всичко сладко :D

Добре че не сме предразположени към напълняване, защото иначе всички в къщи щяхме да сме по над 100кг с тия сладки неща, които ядем редовно :D Не че не знаем, че не са особено полезни :D

Мигар доброто ти настроение е само на моменти? Дано моментите поне да са дълги :)
 :rolleyes:
Да, те ги консумират по всяко време и без повод. :D
Хубаво е, че няма опасност за фигурата - чесно казано , ако и при мен нямаше  потенциална опасност, щях да ги консумирам постоянно. :D
 Но вече свикнах да не ме дразнят, когато има постоянно край мен, въпреки, че са ми слабост. :unsure:  И немога да разбера как някои хора не обичат сладки. :rolleyes:
 Настроението :ph34r:  - понякога немога да спра да се смея на себе си, когато се осъзная, как всъщност сама си го развалям като все мисля най-лошото, просто се улавям, така, че не винаги планетите са ми виновни, нали все пак си имаме свободна воля, мога да се сърдя в такива моменти само на себе си  :rolleyes:

*

Gostenka

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #24 -: Септември 17, 2005, 06:01:55 pm »
Цитат
Това е много интересно и сложно. :)
 А виждам при моя брат доста юпитерови транзити, ще му мине през 8ми и
ще съвпадне със себе си и Луната
...
Jupiter conjunction Sun, 28 Sep 2005 - 7 Oct 2005
Jupiter conjunction Moon, 30 Dec 2005 - 12 Sep 2006
Jupiter conjunction Jupiter, 7 Jan 2006 - 18 Sep 2006

Аспектите на Юпитер в рожденната му карта са съвпад с Луната и тригон Асцендента, като управлява 9 и 10ти Дом.

Дано му донесе късмет в сферата на 10-ти.
Притеснява ме нещо друго Pluto conjunction MC, 6 March 2005 - 26 Sep 2007 . Засега не се е случило нещо, но , притеснението ми произтича от незнанието за това. Каk би могъл да се отрази такъв съвпад, знаете ли ? :rolleyes:
Нещо като промяна в общественото положение? :blink:  :)

*

Lillie

• 30532
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #25 -: Септември 17, 2005, 08:40:00 pm »
Цитат
Притеснява ме нещо друго Pluto conjunction MC... Засега не се е случило нещо, но , притеснението ми произтича от незнанието за това. Каk би могъл да се отрази такъв съвпад, знаете ли ? Нещо като промяна в общественото положение?
Според мен винаги трябва да имаме нещо наум като интерпретираме плутонови аспекти... изявата му понякога може да бъде доста двойнствена и нееднозначна, както всъщност и при другите тежки планети, включително и Сатурн... Немалко са случаите, когато един съвпад на транссатурнова планета с радикална точка  действа и в опозиция - с особена сила, доколкото знам, важи за Уран, но и при съвпад на Плутон с МС според мен не е изключено да се отрази по някакъв начин върху сферата на 4 дом... Винаги внимавам да тълкувам подобни аспекти поради многоизмерната символика на тази планета - Господаря на отвъдното  :blink:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.