мдаааа...и аз наскоро си купих тази книжка от поредицата на Марч и Макевърс, а и други автори споменават, че при някои хора транзитите на Юпитер не задължително трябва да са свързани със събития от реален характер. За мен лично квадратурата носи по-голяма вероятност нещо да се случи и е по-предизвикателна от опозицията, макар че опозициите на Сатурн, Уран и Плутон често се свързват с кардинални промени в нашия живот и какви ли не разтърсващи изживявания... Опозициите на Юпитер обаче, както се споменава в една от книгите на Стивън Аройо, в редица случаи на практика не предизвикват нещата в съответната област да потръгнат, а тъй да се каже водят до "раздуване" - на Егото при опозиция със Слънцето или на планетния принцип при опозиция с друга планета в радикса... докато аспектите на Сатурн според класическата астрология водят до своеборазно "свиване", "капсулиране" на планетния принцип, макар че всичко много зависи от положението и силата на Сатурн в наталната карта, както и на планетата, която транзитно или по дирекция аспектира... някои се разделят при стресиращи аспекти на Сатурн, Плутон и Уран... някои се събират...
Това е много интересно и сложно.
А виждам при моя брат доста юпитерови транзити, ще му мине през 8ми и
ще съвпадне със себе си и Луната
...
Jupiter conjunction Sun, 28 Sep 2005 - 7 Oct 2005
Jupiter conjunction Moon, 30 Dec 2005 - 12 Sep 2006
Jupiter conjunction Jupiter, 7 Jan 2006 - 18 Sep 2006
Аспектите на Юпитер в рожденната му карта са съвпад с Луната и тригон Асцендента, като управлява 9 и 10ти Дом.
Дано му донесе късмет в сферата на 10-ти.
Притеснява ме нещо друго Pluto conjunction MC, 6 March 2005 - 26 Sep 2007 . Засега не се е случило нещо, но , притеснението ми произтича от незнанието за това. Каk би могъл да се отрази такъв съвпад, знаете ли ? :rolleyes:
Нещо като промяна в общественото положение? :blink: