Здравей Гост

Otnosno Jupiter ?

• 25 Отговора
  • 5098 Прегледи
*

edna

• **
  • 541
Otnosno Jupiter ?
« -: Юли 20, 2005, 04:30:26 pm »
Znam, che savpada na Jupiter s natalnia e mnogo vajen i beleji vazhod v jivota na horata ,,Zavrashtaneto na Jupiter ...I sega se pitam dobre savpada raboti Ok, a opoziciata tia ne e li vajna sashto ? kak da se talkuva tia , izobshto opoziciite na Jupiter kak da se talkuvat ?

*

АН

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #1 -: Юли 21, 2005, 07:59:29 am »
омръзна ти да си говорим за Сатурн ли :D

Важни са всичките му аспекти, особено ако е силен в радикса Юпитер :D

При това и лошите му аспекти на пръв поглед може да са свързани с хубави неща. Разликата идва от това, че при лошите аспекти подаръците може да се окажат тежест или даже бреме :D
Превенцията при всичките аспекти между двата Юпитера е да се пазим от прекомерен ентусиазъм и оптимизъм - у другите направо можем да провокираме раздразнение с оптимизма си :)

На теб ти е рано да се тревожиш от опозицията. Пък и може тогава съвпадът на тр.Юпитер с натален Уран да е по-важен :)  

*

edna

• **
  • 541
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #2 -: Юли 21, 2005, 11:07:39 am »
Цитат
омръзна ти да си говорим за Сатурн ли :D

Важни са всичките му аспекти, особено ако е силен в радикса Юпитер :D

При това и лошите му аспекти на пръв поглед може да са свързани с хубави неща. Разликата идва от това, че при лошите аспекти подаръците може да се окажат тежест или даже бреме :D
Превенцията при всичките аспекти между двата Юпитера е да се пазим от прекомерен ентусиазъм и оптимизъм - у другите направо можем да провокираме раздразнение с оптимизма си :)

На теб ти е рано да се тревожиш от опозицията. Пък и може тогава съвпадът на тр.Юпитер с натален Уран да е по-важен :)
Zdravei AH  :D toia Saturn go nishtohme tolkova vreme i vinagi shte ima za kakvo da se govori po nego :) , no naistina iskam malko da gledam po vedro na neshtata, izlizam ot tejak period i malko optimizam po Jupiter niama da mi e izlishen makari i prekalen , ako shte da e  ;)
Mnnnn zamilsih se zashtoto parvo me chaka opozicia kam Slanceto , posle opozicia s natalnai Jupiter i posleeeeeeeeee savpad s Urana i posle mi vlzia v 5dom , pak tam sa mi severnia i Neptuna ...dali ne me ochakva neshto hubavichko s tozi Jupi..? Spomniam si , che s opoziciata mu kam slanceto mi beshe mnogo dobre hichn ne se oplakah  ;) Da ne govorim pak za tova kakvi priatni iznenadi mi se sluchiha sas savpada mu s Pluton :))

*

lin

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #3 -: Юли 21, 2005, 01:25:53 pm »
Цитат
Превенцията при всичките аспекти между двата Юпитера е да се пазим от прекомерен ентусиазъм и оптимизъм

То има логика след пълното въздържание по Сатурн, да сме по-ентусиазирани и еуфорични при първите глътки чист въздух по Юпитер  ;)

Аз си направих малка ретроспекция...
Когато съм имала съвпад на тр. Юпитер с нат. Уран - нищо.
После и опозициите към нат. Юпитер и Слънцето ми - пак нищо.
Чак като ми е влязъл в 6-ти дом се раздвижиха нещата и по работа и по лични връзки...
Може би защото връзките все работата ми ги донася  ;)  

*

АН

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #4 -: Юли 21, 2005, 01:53:23 pm »
Цитат
Цитат
Превенцията при всичките аспекти между двата Юпитера е да се пазим от прекомерен ентусиазъм и оптимизъм

То има логика след пълното въздържание по Сатурн, да сме по-ентусиазирани и еуфорични при първите глътки чист въздух по Юпитер  ;)

Аз си направих малка ретроспекция...
Когато съм имала съвпад на тр. Юпитер с нат. Уран - нищо.
После и опозициите към нат. Юпитер и Слънцето ми - пак нищо.
Чак като ми е влязъл в 6-ти дом се раздвижиха нещата и по работа и по лични връзки...
Може би защото връзките все работата ми ги донася  ;)
така е - за съжаление, ако в радикса Юпитер не е с особени достойнства /да владее Слънцето или хороскопа, да е в знак или дом на трон или екзалтация, да е силно и благоприятно аспектиран и т.н./, няма как да очакваме кой знае какво от него :)

От тия дни едни лични наблюдения за действието на тр.Юпитер в съвпад с наталната Венера - вместо нормалното количество спагети, които си ям обикновено, снощи изядох три пъти повече :D - в смисъл действието му може да не се отрази кой знае колко добре на фигурата :D  

*

edna

• **
  • 541
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #5 -: Юли 22, 2005, 10:55:28 am »
Цитат
така е - за съжаление, ако в радикса Юпитер не е с особени достойнства /да владее Слънцето или хороскопа, да е в знак или дом на трон или екзалтация, да е силно и благоприятно аспектиран и т.н./, няма как да очакваме кой знае какво от него :)

От тия дни едни лични наблюдения за действието на тр.Юпитер в съвпад с наталната Венера - вместо нормалното количество спагети, които си ям обикновено, снощи изядох три пъти повече :D - в смисъл действието му може да не се отрази кой знае колко добре на фигурата :D
Daaaaaaaaaa opredeleno ni kara da stavame dosta lakomi  ;) bilo to za papkane ili za drugo neshto, izobshto s Jupiter " decata niamat spirachki"  ;) ...Aroio pishe, che nai-hubavia tranzit na jupter bil prez 1 dom i 5  ;) shte vidim kakvo e tova, obache na men mi deistva poniakoga...Spomniam si, che kato mi mina Asc pochnah nova rabota, koiato edva li ne mi padna ot nebeto i  nai-hubavoto beshe,  che tia se poiavi v mnogo tejak moment za men ..strashno mi haresvashe i mnogo patuvah ,a az obicham patuvaneto  :D obikolih Bg napravo se skasah ot patuvane  ;) Seag s Pluton kato mi napravi savpad pak zaminah za Viena veche dva pati hodia do tam i to vse, kogato Jupiter mi pravi savpad s Plutona...A si mislia, che moie ne e silen v radiksa, zashtoto ne e na niakva koi znae kakva pozicia...pak poniakoga srabotva  ;)  

*

АН

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #6 -: Юли 22, 2005, 11:56:38 am »
Цитат
Цитат

Daaaaaaaaaa opredeleno ni kara da stavame dosta lakomi  ;) bilo to za papkane ili za drugo neshto, izobshto s Jupiter " decata niamat spirachki"  ;) ...Aroio pishe, che nai-hubavia tranzit na jupter bil prez 1 dom i 5  ;) shte vidim kakvo e tova, obache na men mi deistva poniakoga...Spomniam si, che kato mi mina Asc pochnah nova rabota, koiato edva li ne mi padna ot nebeto i  nai-hubavoto beshe,  che tia se poiavi v mnogo tejak moment za men ..strashno mi haresvashe i mnogo patuvah ,a az obicham patuvaneto  :D obikolih Bg napravo se skasah ot patuvane  ;) Seag s Pluton kato mi napravi savpad pak zaminah za Viena veche dva pati hodia do tam i to vse, kogato Jupiter mi pravi savpad s Plutona...A si mislia, che moie ne e silen v radiksa, zashtoto ne e na niakva koi znae kakva pozicia...pak poniakoga srabotva  ;)
сработва си :)

Пък и Плутон ти управлява 5-ти дом на удоволствия, късмет, любов и той си е и пари, така че наистина ти носи най-малко компенсации :D

Пък за транзита му през асцендента - там е аспектирал освен него, още наталните Юпитер и Сатурн- струпала се е енергия и ефектът е бил на лице :D  - ти за това си го чакаш сега :D  

*

edna

• **
  • 541
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #7 -: Юли 22, 2005, 05:48:51 pm »
Da AH chakam go sled tazi revolucia na Saturn ,,, niama kak da ne chakam Jupiter, no me pritesniava savpada mu vse pak s Uran, che v radiksa sa mi v opozicia, ta se pitam dali niama da e neshto kofti, a Uran mi upravliava 8dom  :ph34r:  

*

Iris

• 31
    • http://
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #8 -: Септември 07, 2005, 03:35:50 pm »
Дами.. като си говорите за тоя Юпи.. да се оплача  :blink:  минава ми през 1-ви дом.. скоро ми мина и през Урана дето е там (ама никакъв друг ефект не усетих де) .. и такъв глад ме тресе.. не знам докато излезе оттам колко кила ще сложа! Ужас!!  :unsure:  Какъв е тоя ефект, какво е това чудо... тя "една" хубаво ми каза че каквото и да опитвам ще се оширя... амааа....то бива бива  :D  :D  

Поздрави!  

*

lin

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #9 -: Септември 08, 2005, 09:03:14 am »
Цитат
Дами.. като си говорите за тоя Юпи.. да се оплача  :blink:  минава ми през 1-ви дом.. скоро ми мина и през Урана дето е там (ама никакъв друг ефект не усетих де) .. и такъв глад ме тресе.. не знам докато излезе оттам колко кила ще сложа! Ужас!!  :unsure:  Какъв е тоя ефект, какво е това чудо... тя "една" хубаво ми каза че каквото и да опитвам ще се оширя... амааа....то бива бива  :D  :D  

Поздрави!
Айййййй! :blink:

Това е много обезпокоително!
Тъй като и при мен при предишно преминаване на Юпитер през нат. Уран нищо не се е случвало... то само това ми остава сега, да взема да се поразширя на килограми!  :ph34r:  :(
И както взе да се захлажда навън, не е толкова трудно човек да качи това-онова :(

Iris, при теб съвсем нищо друго ли не се случи?
Работа, пари, любов?!???
Кой е знака, където е бил съвпада? /за Asc-ta питам де.../
И кой дом ти управлява Юпитер?  

*

Iris

• 31
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #10 -: Септември 08, 2005, 09:41:59 am »
Здрасти lin  :)

Та значи откъдето ми минава Юпи в момента е  Везни, Уран е там а иначе управлява 5-ти дом и ми е слабо аспектиран. Юпитер ми е в 4-ти дом във Водолей, управлява ми 3-ти дом - и той не е кой знае колко аспектиран.. има една опозиция с Венера и Меркурий и един секстил с Марс и това е. Като ме питаш съвсем ли пък нищо не се е случило..  добре, дефакто имах разни упорити ухажори (обаче да ти кажа че и Венера ми мина току що върху Урана..  ;) ) но нищо по-сериозно де. Иначе и нищо лошо не ми се е случило... даже като че ли се възобновява една хубава любов  :D .. ама не знам... ще се види  :rolleyes:

Поздрави!
« Последна редакция: Септември 08, 2005, 09:42:53 am от Iris »

*

lin

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #11 -: Септември 08, 2005, 09:52:16 am »
Цитат
... даже като че ли се възобновява една хубава любов

Ооооо! Ами ситскам палци наистина да се получат нещата!
С Юпитер и Венера в-ху Уран не може да не се случи нещо романтично с положителен знак! ;)  :)  

*

Iris

• 31
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #12 -: Септември 08, 2005, 07:36:10 pm »
Привет lin  ;)

Златни ти уста.. ама мисля че няма да стане, защото имам разни други по-сериозни транзити в момента  :unsure: ( тр. Сатурн ми е залепнал върху Венерата.. и ще се върти там наоколо докъм Юни догодина, пък Венерка ми управл. 1-и и 8-ми дом, а Сатурн 4-ти.. та.. ).. а пък имам чуството че и тези възли.. в момента са ми точно северен на Десц и южен на Асц.. в квадрат с нат. Слънце.. а и скоро ще се изквадратират с наталните си позиции... иии...  :blink: бе става нещо, ама какво и на мен не ми е много ясно  :rolleyes:  Опитвам се все още да проумея кои транзити как ми действат.
Ама иначе да... Венерката върху Урана и Юпитера накуп даде едно много любовно преживяване.. бе супер си беше.. да са живи и здрави планетките  ;)

Поздрави!

P.S. Като си говорим за "оширяване" - видях днеска един готин материал в тонди по тая тема.. отчасти по тази тема де  :)

*

Gostenka

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #13 -: Септември 12, 2005, 09:47:17 pm »
Цитат

Поздрави!
Zdraveite.
V momenta Upiter e v trigon s moqta Luna- nqmam nqkakva pozitivna, ili pyk optimistichna nastroika, no ima oshte 10-tina dena, da pochakam nqkakva promqna v sebe si  :lol:
Iris ,kak ti se otrazqva Saturn vyrhu Venera ? :ph34r:  

*

Iris

• 31
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #14 -: Септември 13, 2005, 07:49:05 am »
Привет Гостенка  :)

Как ми се отразява Сатурна върху Венера ли.. ами странно.. в смисъл.. не ми е ясно още как точно.. хем хубаво, хем не толкова.. изпозапознах се с много интересни хора (мъже най-вече ), някои от които даже са ми прекалено приятни.. в същото време моята особена връзка е в някакъв такъв особен стадий.. хем я има, хем я няма.. много странна работа въобще. Ама имам още много месеци да ме тресе тоя транзит, щото Сатурна напред назад.. така че ще имам време да осмисля после как точно се е отразил  ;)

А на тебе Юпитера и Луната кои домове ти управляват и в какви знаци са?

Поздрави  :D  

*

Gostenka

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #15 -: Септември 13, 2005, 08:59:39 am »
Цитат
Привет Гостенка  :)

Как ми се отразява Сатурна върху Венера ли.. ами странно.. в смисъл.. не ми е ясно още как точно.. хем хубаво, хем не толкова.. изпозапознах се с много интересни хора (мъже най-вече ), някои от които даже са ми прекалено приятни.. в същото време моята особена връзка е в някакъв такъв особен стадий.. хем я има, хем я няма.. много странна работа въобще. Ама имам още много месеци да ме тресе тоя транзит, щото Сатурна напред назад.. така че ще имам време да осмисля после как точно се е отразил  ;)

А на тебе Юпитера и Луната кои домове ти управляват и в какви знаци са?

Поздрави  :D
Blagodarq ti.
Ima vreme, a sym chela, che pone vyrhu Venera deistva stabilizirashto v materialna sfera. :) Neznam dali na nego da otdam tova, che posledno vreme chesto si zabravqm misylta, zashtoto e v syvpad s moi Merkurii i sigurno dogodina, shte mine vyrhu Venera :wacko: . Kato che li sym v malko v poveche napregnata, no edva li e ot Upiter hi-hi, vse se opitvam da si vyrna vytreshnata harmoniq. Edinstveno tezi dni zabelqzvam, che si ugajdam v poveche, koeto nqma da se otrazi dobre na taliqta mi :wub: , zatova se osyznah :) Inache, ako prodyljavam taka..hehee :D Nqma da se otpuskam. Inache moq rojden Upiter e v Ribi i e v 8-mi Dom, kato upravlqva 5-ti, a Lunata mi e v Bliznaci, v 11-ti Dom i upravlqva 12-ti mislq, zashtoto 12-tiq Dom mi e v Rak, v po-golqmata si chast.   :rolleyes:  

*

Iris

• 31
Otnosno Jupiter ?
« Отговор #16 -: Септември 13, 2005, 09:32:01 am »
За Гостенка  ;)

Чакай сега.. ако правилно съм се ориентирала.. Асц. Лъв ли ти е? И в момента Юпи трябва да ти минава през края на втори или трети дом.. нали така? Щото като го гледам е почти на 21 гр. във Везни... я си признай  :D
Не го знам в трети как действа.. тука спецовете ще се изкажат.. ама за първи ти гарантирам голямо плюскане.. :blink:  Ааа... я виж в предните месеци кога ти е минал през първи.. дали те е тресял такъв апетит като мене, а?  :unsure:  

:D Поздрави!  

*

Gostenka

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #17 -: Септември 13, 2005, 10:59:28 am »
Цитат
За Гостенка  ;)

Чакай сега.. ако правилно съм се ориентирала.. Асц. Лъв ли ти е? И в момента Юпи трябва да ти минава през края на втори или трети дом.. нали така? Щото като го гледам е почти на 21 гр. във Везни... я си признай  :D
Не го знам в трети как действа.. тука спецовете ще се изкажат.. ама за първи ти гарантирам голямо плюскане.. :blink:  Ааа... я виж в предните месеци кога ти е минал през първи.. дали те е тресял такъв апетит като мене, а?  :unsure:  

:D Поздрави!
Zdravei.
Prava si , asc. mi e Lyv, imam i Venera tam i otchitam, che sym bila nai-pylna, kogato Upiter e bil v Lyv, no za smetka na tova i samochuvstvieto mi nqmashe granici, nared s apetita. :lol:
Moje bi zaradi Saturn , sym po-disciplinirana otvsqkoga, kogato beshe v Rak mi mina prez Slynceto i nqmam izlishestva.  :ph34r:  :D  Pone sym si syzdala nqkoi i drug polezen navik , otkrivam i dobri strani u Saturn i loshi u Upiter, zashtoto otpuskashtotot mu vliqnie moje da navredi na figurata. :ph34r:
Upiter sega e neide iz 3-ti i ochakvam dekemvri da se pridviji kym IC, dano donese neshto hubavo. :rolleyes:  A prez noemvri shte syvpadne s Pluton v 3-ti, koito upravlqva 4-ti  :)
Obache sym, chela ,che Upiter dobre se otrazqval na figura i zdravoslovno systoqnie prez 6-ti. Informaciqta moje obache da ne e dostoverna, tyi kato ne sym q proverqvala . :)  

*

ГостLillie

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #18 -: Септември 15, 2005, 09:34:30 pm »
Здравейте,
та да се включа и аз...
На мен пък транзитите на Юпитер като че ли не ми се отразяват с кой знае каква интензивност, може би защото е слабо аспектиран в картата, макар и да се намира в ъглов дом  :unsure:
От личен опит мога да споделя, че при транзитната му опозиция с натален Марс изживях една тежка раздяла...отгоре на всичкото Юпитер ми минаваше точно през МС и уж би трябвало да се очаква професионален напредък, обаче това бе период на депресия и безработица... същият този транзит се случи на фона на опозицията на дирекционен Сатурн с наталния Марс  :ph34r:
Транзитната му квадратура с натална Луна бе белязана с емоционални сътресения, не след малко последва и опозиция с натално Слънце, която не донесе нищо...освен стагнация...
Покрай първата опозиция на тр. Юпитер с натален Меркурий се дипломирах, втората наскоро не ми донесе нищо позитивно, напуснах работата си - ето ви един вид "освобождение" /съчетано с квадратура на прогресивна Луна към натален Меркурий - управител на МС и 8 дом в радикса/...
И сега е почти в опозиция с натална Венера, която по някакво странно стечение на обстоятелствата ще протича на фона на една прогресивна квадратура Луна/Венера  :blink: Първото, което идва наум, е "нова връзка", "позитивно развитие на междуличностните и социални контакти", макар че и двата аспекта са напрегнати и внасят динамика, предизвикателство... Но да ви кажа честно, досега реално нищо не се е случило, но сякаш усещам някаква промяна в нагласата, засега обаче доста меланхолична... и в общи линии опозицията на Юпитер към Венера събуди апетита ми към разни сладки и богати на толкова вредни въглехидрати нещица... просто не мога да се спра, наистина, при условие че досега винаги съм била безразлична към сладкото... Това при жените не беше ли свързано с емоционална нестабилност?

*

Gostenka

Otnosno Jupiter ?
« Отговор #19 -: Септември 15, 2005, 10:19:34 pm »
Цитат
Това при жените не беше ли свързано с емоционална нестабилност?
 Sladkoto... :ph34r:
Dokazano e ,che izkustveno, chrez nego si syzdavame  hormoni na Shtastieto.(mislq endoferini, no sega ne sym sigurna )  Zatova go obichame tolkova. I kogato sme stresirani pribqgvame do nego. Gledam kogato imam silna nujda ot neshto sladko, tochno v periodi na emocionalna nestabilnost se sluchva , da predpocheta lyjichka med. Efekta e syshtiq, makar, che ne e tolkova priqtno kolkoto blokche shokolad naprimer, no shokolada mojem spokoino da go sgreem na para i da si go namajem na liceto kato maska, bil mnogo polezen  :D Nemoga da razbera, obache zashto takova povedenie se nabludava samo pri jenite - pone dosega ne sym vidqla raztroen myj phapvasht bonboni.
A Upiter - izglejda ne vinagi se otrazqva dobre, taka kato cheta pri teb. Pyk naskoro tyrsih aspekti pokazvashti smyrt v edna kniga i pisheshe, che nqma takiva, poneje kartata ne umirala, ili neshto takova , prodyljavala da se aktivira samo pri spomenavaneto na liceto, zatova nemojelo da se posochat konkretni aspekti za smyrt, no  pyk za smetka na tova vse pak se nabludavali mnogo Upiterovi takiva , tykmo zashtoto bili mnogo "osvobojdavashti"  :ph34r:
Sega tr.Upiter mi e v trigon s Lunata ,a Pluton opoziciq, moje zatova da ne go useshtam silno Upiter, no vse pak na momenti , mi idva dobro nastroenie, koeto si e samo na momenti  :D