Интересна тема!
Обичам, когато не си говорите само за свирки, празнения, тройки и така измежду другото и за любов. Просто, направо на човек да му се доповръща от все такива нюанси по темите.
Xtz, моите съболезнования! Знам какво е да изгубиш човек и то скъп. Но пък изобщо не знам, какво е това, да ме боли до безобразие, при положението, че него/нея вече не го/я боли. И че вероятно е на много по-добро място, независимо от ситуацията, която го/я е довела до там.
Нула, страхотни и блестящи изказвания, като за психолог! Подкрепям всяко едно от твърденията ти, страшно ми допадат и вероятно това е и моя поглед за нещата при едни такива случаи. (тук искам да отбележа, че това, че съм съгласен с нея, не значи, че е правилната гледна точка. Всеки си има своя собствена!)
Priya, накара ме да се замисля, че, явно по рождение съм евреин. Имам един приятел, който в последните години заби много сериозно в християнството до степен, че да се раздава доста мощно наляво и надясно. Естествено - нуждаещите надушват подобен от 10 дерета. Многократно се сбивах с него, в опит да му огранича тоя нов "Божествен" според него порив, защото виждах до какво ще доведе това!
Не вървеше да го оставям на произвола - нещо, което е много типично за мен - заради факта, че ми е накацал с 3 лични планети върху Луната и някак си ми се активирваше грижовността - да се опитам да го предпазя.
От сега мога да кажа: "Който се раздава прекомерно - рано ще си 'отиде', защото ще види много 'черно'!"
Сега по темата.
Дуалността е най-голямото бреме на всичко живо. Правил съм си експерименти с животни и винаги е излизало това, че в крайна сметка и те се опитват да доведат многото неща като избор до две възможности и накрая да изберат само едната.
И с това и човек е "обречен", че всичките дуалности, които се явяват никога не се решават веднъж завинаги.
п.п: Има ли нужда да казвам, че за всичките тези избори стои само една планета, която участва заедно със своята опозиционна такава?