Здравей Гост

Аспекти за бременност и раждане на дете

• 408 Отговора
  • 94388 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Аспекти за бременност и раждане на дете
« Отговор #20 -: Март 22, 2011, 06:31:51 pm »
Забременях на датата, на която съм сложила картата.25 септ 2006.Преди това не сме правили опити.

Вероятно скоро след като се сте събрали с мъжа ти си забременяла.

*

Divna

• 2478
« Отговор #21 -: Март 22, 2011, 09:16:36 pm »
Забелязах, че френската школа акцентира главно на Луна и Юпитер за зачеването, както и планети в пети дом /ако има такива в радикса/. Според тамошните астролози, докосната Луна от тежък транзит като на първо място посочват Юпитер и Уран, водят до зачеване. Ако нат. Луна получава положителни аспекти от тежките транзити, то тогава бременноста протича гладко и без съществени проблеми. При негативни аспекти, е възможно забременяване, но вероятността бременността да е проблематична е много по-голяма.
Интересно е, че разглеждат само транзитите. Не срещнах до сега да споменават за дирекции и прогресии.
Имате ли някакви наблюдения върху горе посочения от мен коментар?
При мен лично, първата бременност се покрива с изказването на фр. астролози. В периодът на зачеването нат. Луна получава секстил от тр. Сатурн /намиращ се в 8 дом/ и тр. Нептун /У5 дом/. Бременноста ми протече безпроблематично.
При втората бременност обаче нито Луна, нито Юпитер, нито У5 са докоснати от тежки транзити.

« Отговор #22 -: Март 22, 2011, 09:42:21 pm »
Първото ми зачеване излезе "кухо яйце" - Юпитер от 5д прави секстил на Луна, Плутон съвпад К5, Сатурн-R опозиция Луна.
Отново зачевам, този път успешно, след 10 месеца - само Плутон дреми върху К5, Юпитер все още е в 5д, а Венера пресича У8д-Нептун.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Март 22, 2011, 10:01:40 pm »
В практиката забелязвам, че далеч не при всички транзитът на Юпитер в 5 дом (дори ако има планети там) се свързва с бременност и раждане, понякога други транзити определят тайминга.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #24 -: Март 22, 2011, 10:32:18 pm »
В практиката забелязвам, че далеч не при всички транзитът на Юпитер в 5 дом (дори ако има планети там) се свързва с бременност и раждане, понякога други транзити определят тайминга.

Лили, както при моето първо зачеване. Транзитите на Сатурн и Нептун докосват Луната.
Нат. Сатурн е в 8ми, а нат. Нептун е У5 дом.
При второто зачеване обаче липсват каквито и да са транзити, които да подскажат бременност, за сметка на това имам дерекционна Луна в съвпад с нат. Юпитер и нат. Нептун.

Явно всяка карта и всяка бременност са си строго специфични. Много ми се искаше обаче да открием нещо общо в картите, което да е знак за евентуална бременност.

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Март 23, 2011, 12:51:13 am »
Лунните възли също могат да участват в забременяването. Имам възли по оста 5/11. Забременях при точен съвпад на Плутон с ЮЛВ в 11 дом. Плутон е в знак, квадратиращ Луната, но не съм имала проблематична бременност.

Транзитен ретрограден Юпитер в 4-ти дом в сходящ секстил с Луна.
Сатурн и Уран на асцендента в разпадащи се тригони.
Имала съм и точен Марсов възврат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #26 -: Март 28, 2011, 10:01:36 pm »
Мирабела, прощавай за закъснението. Само да си издиря акцентите през периода на забременяването й...  

Възли към управителите на 5, както и цялата ос, 8-ми, но и 4 дом има сериозно отношение към темата.

Както вече ги споменах са едни от основните фактори в повечето случаи, струва ми се.
И тук се оказват замесени - в примера, който дадох.
Има ги и останалите моменти, които съм си набелязала до тук в картите и описах в поста.

Забременяла е по всяка вероятност през май м.г.

Само по транзити:

- възел тригон Луна;
- Нептун опозиция Венера, У4 и 5;
- предполагам, че квадрат и половина на СЛВ към нея също не е за подценяване;
- Плутон тригон Марс в 4-ти;
- СЛВ точна опозиция Слънце;
- Юпитер куинконс Венера;
- Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун!-всички в аспект към СЛВ в 11 дом в натала;  

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #27 -: Март 29, 2011, 01:26:12 am »
Ето карта с прогресии и дирекции за точния ден на забременяването.
Бременността е трета,първата е спонтанен аборт на близнаци,а втората-гроздовидна,която също завършва със спонтанен аборт.Не знам дали тия подробности си личат в картата,а и ми е неудобно да питам кога точно са били.

http://www.prikachi.com/images.php?images/752/3146752y.gif

Часът на раждане е точен.
Набиват ми се на очи:

Съвпад на дирекционни сев.възел и Луна в 5-ти
Прогресивна Луна влиза в 8-ми дом
Тр.Уран съвпад с натални Слънце,сев възел и Меркурий
И още сума ти събития,а не съм  гледала и солара. :-[
« Последна редакция: Март 29, 2011, 01:55:17 am от Mims »

*

Asol

• 4140
« Отговор #28 -: Март 29, 2011, 01:38:43 am »
Коя е датата, от тази карта не може да се разбере ? 28 март е днес. Иначе има Юпитеров възврат.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #29 -: Март 29, 2011, 01:42:16 am »
Oф,усетих се,ама гладна рачешка Луна къде да ти мисли за дати.. ;D
Опитах поправка,нещо не се справям..
Датата е 21 декември 2010,пак ще пробвам :angry:

« Отговор #30 -: Март 29, 2011, 11:26:45 pm »
Здравейте,
на 23.03. правих трансфер - сиреч инвитро.В момента съм на лекарства и чакам да минат 2 седмици за да направя тест за бременност.Слагам картата с транзитите ,ако на някой му е интересно.Аз самата гледам да не го мисля много,много,но не устоях на темата :blink:.Според мен транзитире са си ок....... но ще видим резултата след седмица.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Март 30, 2011, 12:17:41 am »
Я пусни един хорар да видим.  :blink:
Прави ми впечатление, че за втори път се повтаря същият мунданен аспект по време на инвитро процедура - Луна в квадрат с Венера. Ако не ме лъже паметта, и в предишната карта имаше такъв аспект, но може и да греша...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Март 30, 2011, 12:33:24 am »
Успешна ще е инвитро процедурата.

« Отговор #33 -: Март 30, 2011, 12:41:18 am »
Я пусни един хорар да видим.  :blink:
Прави ми впечатление, че за втори път се повтаря същият мунданен аспект по време на инвитро процедура - Луна в квадрат с Венера. Ако не ме лъже паметта, и в предишната карта имаше такъв аспект, но може и да греша...
аз направих хорар днес

« Отговор #34 -: Март 30, 2011, 12:42:31 am »
Успешна ще е инвитро процедурата.
ами дано :blink:ще пиша на 3,4 април

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Март 30, 2011, 12:57:54 am »
аз направих хорар днес

На пръв поглед картата изглежда обещаваща :blink:, но зависи как е формулиран въпросът, в бъдеще или в минало време, т.е. дали се пита "забременяла ли съм?" или "ще има ли положителен резултат от процедурата?" (/"ще бъде ли положителен тестът за бременност?"). Ще стискаме палци този път да има добра новина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #36 -: Март 30, 2011, 01:03:54 am »
аз направих хорар днес

На пръв поглед картата изглежда обещаваща :blink:, но зависи как е формулиран въпросът, в бъдеще или в минало време, т.е. дали се пита "забременяла ли съм?" или "ще има ли положителен резултат от процедурата?" (/"ще бъде ли положителен тестът за бременност?"). Ще стискаме палци този път да има добра новина.

Питах - имам ли имплантация? И на мен отговора ми е по луна тригон сатурн - нали той задържа -абе... каквото стане ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #37 -: Март 30, 2011, 01:07:55 am »
Като че ли скоро ще има бременност. Нат. Луна ще получи секстил от Сатурн и тригон от Юпитер, като тр. Юпитер докосва също У5 (Венера).

Късмет!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Март 30, 2011, 01:10:44 am »
Питах - имам ли имплантация? И на мен отговора ми е по луна тригон сатурн - нали той задържа -абе... каквото стане ;D

Ти пък по много сложен начин си задаваш въпросите ;D, така объркваш звездите и хорарните астролози.
По принцип това е равностойно на въпроса "Бременна ли съм?" (вече, в момента на задаване на въпроса), за отговор на който поглеждаме разходящите аспекти на Луната, а за по-нататъшното протичане на бременността (ако има такава) - предстоящите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #39 -: Март 30, 2011, 05:06:43 pm »
natalia, има добри предпоставки за бременност в динамиката на натала ти. Иначе е интересна датата, а и периодът, в който си направила инвитро процедурата - ти ли избра датата или просто така се получи ?