Здравей Гост

Аспекти за бременност и раждане на дете

• 408 Отговора
  • 94205 Прегледи
*

Divna

• 2478
В тази тема имам желание да споделите при какви аспекти сте забременяли?
Желанието ми е също да дадете яснота какво гледате в картата на жената, съответно мъжа, което да подсказва, че съответната личност ще има дете?
На всички ни е ясно, че всяка карта е строго индивидуална. Какво гледате: Луна, У5 дом, Слънце ...? Кои дирекции, прогресии и транзити се засягат най-често?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Аспекти за бременност и раждане на дете
« Отговор #1 -: Март 15, 2011, 06:43:47 am »
Бременност  гледам по 8-ми дом и луната....,а не по пети...,защото 5-ти дом е дете /първородно/ , едва след раждането...
Така също следя и Нодалната ос...,както и Пр. Луна....
Аспект на Плутон и Марс към к8 ,както и нодална ос е индикация за бременност....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #2 -: Март 15, 2011, 07:02:27 am »
Много ти благодаря, Марая! :kissd:

В мъжки радикс по същия ли начин подхождаш, за да видиш дали предстои бащинство? При мъжете няма бременност.  ;) Може би гледаш Луна /съпругата/ и аспектите към нея? Или направо 5ти дом...?

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 15, 2011, 07:07:56 am »
Много ти благодаря, Марая! :kissd:

В мъжки радикс по същия ли начин подхождаш, за да видиш дали предстои бащинство? При мъжете няма бременност.  ;) Може би гледаш Луна /съпругата/ и аспектите към нея? Или направо 5ти дом...?

В мъжки радикс гледам асц-то къде попада...аспектите на луната и юпитер....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Март 15, 2011, 07:23:13 am »
Вярно!  ;D

Тогава в мъжки радикс ако наталната Луна получава тригон от дир. Плутон и опозиция от тр. Плутон и дир. АЦ е във втори дом, а тр. Юпитер в 4ти може ли да е предпоставка за бащинство?

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Март 15, 2011, 07:25:16 am »
Вярно!  ;D

Тогава в мъжки радикс ако наталната Луна получава тригон от дир. Плутон и опозиция от тр. Плутон и дир. АЦ е във втори дом, а тр. Юпитер в 4ти може ли да е предпоставка за бащинство?

Твърде възможно е ,щом Юпитер транзитира 4-ти...Разширение на дома...и на семейството...

*

Divna

• 2478
« Отговор #6 -: Март 15, 2011, 07:31:54 am »
Пу, пу, пу .... чул те Господ!  :blink: Юпитер още не му е влязал в 4ти дом, ама скоро ще влезе и ще поостане по-дългичко там заради ретроградието.  ;) ;D

ПП: Тогава Юпитер, като влезе в 4ти дом ще направи и тригон с нат. Асц и нат. Венера, секстил с нат. ДЦ и нат. Луна.
« Последна редакция: Март 15, 2011, 07:36:06 am от Divna »

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 15, 2011, 07:57:52 am »
Пу, пу, пу .... чул те Господ!  :blink: Юпитер още не му е влязал в 4ти дом, ама скоро ще влезе и ще поостане по-дългичко там заради ретроградието.  ;) ;D

ПП: Тогава Юпитер, като влезе в 4ти дом ще направи и тригон с нат. Асц и нат. Венера, секстил с нат. ДЦ и нат. Луна.

Има предпоставки за бащинство... :rolleyes:
След *лошото* винаги идва и нещо добро....

*

Divna

• 2478
« Отговор #8 -: Март 15, 2011, 08:02:37 am »

Има предпоставки за бащинство... :rolleyes:
След *лошото* винаги идва и нещо добро....

Дано!  :25:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Март 15, 2011, 03:11:29 pm »
Моите аспекти:
дир. Луна на К8 - Луна е на К7
съвпад на дир. и пр. Венера в 8 - Венера е У12, 1 и 7
съвпад на дир. Марс и СЛВ с нат. Сатурн - Марс е У7
сол. АЦ на К4
съвпад на дир. Уран с нат. Нептун - Уран е У4

бившия:
дир. Луна в съвпад с АЦ
сол. АЦ в съвпад с дир. Сатурн - Сатурн е У5
пр. Венера сменя знака в 3ти дом

разглеждала съм само дирекции и прогресии. В общи линии знам приблизителната дата на зачеването +/- ден

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #10 -: Март 15, 2011, 03:31:51 pm »
На първата карта са транзитите в деня на забременяването,а на втората дирекции. :blink:

« Отговор #11 -: Март 15, 2011, 04:14:32 pm »
На първата карта са транзитите в деня на забременяването,а на втората дирекции. :blink:

Соларен АС съвпад с Уран У8ми  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #12 -: Март 15, 2011, 04:27:24 pm »

Соларен АС съвпад с Уран У8ми  :blink:
Дааааа,това не бях го забелязала.
Всъщност виждам, че е в съвпад с уран,но все забравям ,че освен на 7ми е управител и на 8ми.
Иначе за тази соларна година ,имах плутон в 1ви соларен дом,родих със секцио.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Март 15, 2011, 05:44:25 pm »
Възли към управителите на 5, както и цялата ос, 8-ми, но и 4 дом има сериозно отношение към темата.
В тези карти поне, които до тук съм видяла, има поне един аспект и към планета в 4 дом
или тази, която отговаря за него. Освен тежки планети към тях, а често и към самия Асц, както и 12 дом.
И не на последно място Слънце и Луна, МЦ. Затова обикновено трудно категорични са прогнозите,
освен, когато няма силно натрапващи се няколко фактора, по-късно мога да дам такъв пример.  

Иначе гореспоменатото го има и при Милки, нахвърлям само транзитите:

- възли близо до Слънцето, упр. на АСЦ;
- Плутон квадрат Слънце;
- Уран секстил Венера, У4;
- Нептун квадрат Венера;
- Юпитер опозиция стелиума в Телец, където са съупр. на 5-ти, Луна и Венера;
- Сатурн и той е подпукал тричките с квадрат откъм първи дом;

Милки, можеш ли да опишеш каква беше бременността ти и планирана ли е била към този момент?

И ако искате упражнение - кога е забременяла/родила мацката?  
« Последна редакция: Март 15, 2011, 06:30:34 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Март 16, 2011, 04:15:08 am »

Милки, можеш ли да опишеш каква беше бременността ти и планирана ли е била към този момент?

Здравейте,
бременността ми беше планирана,решението беше взето малко преди да забременея.
Стана от първият път.
Иначе бременността ми беше тежка откъм обстоятелства,много ме промени,много се затворих.
В началото лежах 2 седмици за задържане ,това бяха доста тежки дни за психиката ми.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 16, 2011, 04:23:17 am »

Здравейте,
Стана от първият път.
Иначе бременността ми беше тежка откъм обстоятелства,много ме промени,много се затворих.
В началото лежах 2 седмици за задържане ,това бяха доста тежки дни за психиката ми.

В смисъл? :rolleyes:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Март 16, 2011, 04:24:45 am »

Здравейте,
Стана от първият път.

В смисъл? :rolleyes:
Забременях на датата, на която съм сложила картата.25 септ 2006.Преди това не сме правили опити.

« Отговор #17 -: Март 16, 2011, 05:24:15 am »
Аз невежата как да разбера кога и колко деца бих могла да имам?
Казвали са ми 2 + 1, ама като не го разчитам още..

Мамче, познай при кой почвам - Гита Мерджанова :)

« Отговор #18 -: Март 16, 2011, 06:24:34 am »
...

И ако искате упражнение - кога е забременяла/родила мацката?   

Не съм добра в това. Мисля си или края на лятото на 2003-та, или лятото на 2007-ма за бременност или раждане. Съдя само по транзитите. За 2003-та има тр. Юпитер върху Венера (У5) в 8-ми дом, тр. нодална ос попада върху Луната, а тр. Сатурн е върху натално Слънце. За 2007-ма Сатурн е в съвпад с Венера. По-скоро 2003-та.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Март 22, 2011, 06:19:07 pm »
Мирабела, прощавай за закъснението. Вероятно и тогава, когато посочваш е имала потенциал, но иначе бебето й се роди сега през февруари. Само да си издиря къде си набелязох акцентите през периода на забременяването й и да смогна с времето и може да продължим темата.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.