Здравей Гост

Венера квадрат Плутон в МЪЖКА КАРТА

• 52 Отговора
  • 11793 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Венера квадрат Плутон в МЪЖКА КАРТА
« Отговор #20 -: Януари 18, 2012, 01:19:56 pm »
Имат усещане за фатализъм във връзките си, влюбват се страстно, всеотдайно, дълбоко страдат по жените, които най-много са обичали; там, където най-много обичат има най-много кризи и трудности или може би подсъзнателно се влюбват в такива, с които връзките са трудни или има предизвикателство; в някакви моменти са деструктивни по отношение на любовния си живот, осъзнават, че правят грешки, но нещо по-силно от тях "ги кара" да ги правят, а после се хвърлят да оправят и закърпват положението (по Плутон - нещо като феникс, който излиза от пепелта). Дълбочина на емоциите като цяло.

Много точно описание!!! И аз имам такъв познат,но съм забелязала, че в крайна сметка, като теглиш чертата тези хора не се озовават "щастливци" в любовните връзки.Е , при моя познат все пак Венера е връх на тао-квадратура с Плутон и Сатурн, така, че и това има допълнително значение  :blink:
вечно неудовлетворени и търсещи имат безрбой връзки, сменят ги като носни кърпички, вечно са недоволни и намират кусури на половинките си, стараят се да ги "подобряват" и манипулират. Трима познавам и тримата имат комплекс на Дон Жуан и поне 2 паралелни връзки. Единият почти във всеки град си има гадже и вечно се оплаква от тях- едната не е добра в секса, другата го ревнувала, третата нямала стил. Не съм чула поне една жена да им удовлетворява високите изисквания.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #21 -: Януари 18, 2012, 02:12:46 pm »
  Абсолютно ! Моето приятелче също го има този аспект и аз го определям като Дон Жуан. Паралелни връзки колкото искаш....в момента се е оплел и не знае какво да прави....Чувствителен и раним да, но никога няма да го покаже и в страха да не се покаже слаб действа грубо, а вътрешно страда...Вероятно избива комплекси....

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #22 -: Януари 18, 2012, 07:24:01 pm »
Не си спомням кой беше автора, трябва да си намеря книгата за Плутон, но имаше такова изказано мнение, че при негативните аспекти на Плутон с Венера, освен всички известни драматизми в любовта - обсебване, ревност, психологически и/или сексуални манипулации и т.н., възможните проявления на негативна проработка е загуба на любимия при трагични обстоятелства, в т.ч. и смърт. Не е задължително това да бъде съпругата.

Искаш да кажеш, че може и да е приятелка, любима...без да е женен за нея ли?....аз като гледам все на такива май се натрисам, явно има нещо деструктивно в мен...

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #23 -: Януари 18, 2012, 07:27:57 pm »
Погледнато положително-дано поне като някой мре,(поглед към картите на богатите наследници ;D ;D ;D)да оставя хубави неща след себе си...(Прощавайте за черното чувство за хумор...повечето хора смъртта ги плаши,но все пак всички ще го гушнем букета ;D-неизбежно)
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Януари 18, 2012, 07:32:12 pm »
Не си спомням кой беше автора, трябва да си намеря книгата за Плутон, но имаше такова изказано мнение, че при негативните аспекти на Плутон с Венера, освен всички известни драматизми в любовта - обсебване, ревност, психологически и/или сексуални манипулации и т.н., възможните проявления на негативна проработка е загуба на любимия при трагични обстоятелства, в т.ч. и смърт. Не е задължително това да бъде съпругата.

Искаш да кажеш, че може и да е приятелка, любима...без да е женен за нея ли?....аз като гледам все на такива май се натрисам, явно има нещо деструктивно в мен...

Аз нищо не искам да кажа. Твърди го авторът на книгата за Плутон.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #25 -: Януари 18, 2012, 07:46:04 pm »
Сериозно по темата-ако може така да се каже-изгубих всички, на които съм държала(същества от мъжки пол) от страх и предубеждение,че не ги заслужавам,че ги спирам и те трябва да "летят" в друга посока,където ще са по-щастливи.Свободата е нещо,на което много държа и затова оставям всичко на течението и най-вече на решението на отсрещната страна. Честно казано си мисля,че не ми е дадено правото да съм щастлива в сферата на любовта...Гледам да се занимавам с какво ли не-изучаване на всякакъв тип материи и най-вече винаги са ме привличали звездите(даже много често сънувах,че летя сред звездите и е толкова истинско,че даже мога да опиша чувството ;D),алтернативни източници на енергия(твърдо съм против ядрената),екология,чужди езици,архитектура и т.н.Сега ми пожелават да стана чиновник в държавната администрация,но тази професия "зад бюро с химикал в ръка" не ми допада...

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Януари 18, 2012, 08:33:43 pm »
Сноу, свободата не ги ли задържа при теб? :unsure:

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #27 -: Януари 18, 2012, 08:40:13 pm »
Сериозно по темата-ако може така да се каже-изгубих всички, на които съм държала(същества от мъжки пол) от страх и предубеждение,че не ги заслужавам,че ги спирам и те трябва да "летят" в друга посока,където ще са по-щастливи.Свободата е нещо,на което много държа и затова оставям всичко на течението и най-вече на решението на отсрещната страна. Честно казано си мисля,че не ми е дадено правото да съм щастлива в сферата на любовта...Гледам да се занимавам с какво ли не-изучаване на всякакъв тип материи и най-вече винаги са ме привличали звездите(даже много често сънувах,че летя сред звездите и е толкова истинско,че даже мога да опиша чувството ;D),алтернативни източници на енергия(твърдо съм против ядрената),екология,чужди езици,архитектура и т.н.Сега ми пожелават да стана чиновник в държавната администрация,но тази професия "зад бюро с химикал в ръка" не ми допада...

snow, ти ли си с такава квадратура или "съществата от мъжки пол"?

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #28 -: Януари 19, 2012, 11:37:21 am »
Аз,аз съм с квадрата.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #29 -: Януари 19, 2012, 04:36:54 pm »
 :blink:да, от това, което си написала и аз така помислих. Някои от думите ти съм ги чувала от приятеля ми...и той оставя нещата по течението, и на "решението на отсрещната страна", вайка се, че не му било писано да му върви в любовта - все го оставяли (ето темата за загубата), но не проумява, че поне в част от случаите сигурно и той ги провокира, за да си тръгнат от него..и така до следващия път.
Защо трябва да оставяш човека да "лети в друга посока", да оставяш нещата да се сгромолясат, когато този човек е намерил нещо в теб...?!

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #30 -: Януари 19, 2012, 05:27:54 pm »
Това момче със сигурност има и влияние на рак! По мои наблюдения те са най-обидчивите.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #31 -: Януари 19, 2012, 06:07:10 pm »
още едно + за дон жуановския аспект - ама е верен за сега :) само плакне окото  :-[
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Януари 20, 2012, 01:11:11 pm »
 Женската скорпи визия е на аватара ми-Уинона Райдър. :blink: По подобен начин действа и Плутон в съвпад с асцендента- лични наблюдения. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Януари 21, 2012, 12:12:15 pm »
вечно неудовлетворени и търсещи имат безрбой връзки, сменят ги като носни кърпички, вечно са недоволни и намират кусури на половинките си, стараят се да ги "подобряват" и манипулират.

За Венера в квадрат с Плутон в мъжка карта имам само повърхностни наблюдения, но познавам двама души с опозиция Венера/Плутон и всичко цитирано важи за тях.
Единият е с Венера в Овен в опозиция с Плутон, в конфигурацията е включена и Луната (тау-квадрат).
Другият е с Венера в Риби (съвпад с Хирон) в опозиция с Плутон и Уран, неговият случай е доста тежък - все такива ги избира, че после да може да ги преправя и манипулира чрез изтъкване на всичките им недостатъци.

Интересното е, че и при двамата Венера е в ъглова позиция - 10 дом. Има и тригон с Нептун - при единия в огнен елемент, а при другия във воден. Това, което съм забелязала при тях, е ниската им избирателна способност в отношенията с жените, най-вече при втория (Венера в Риби в тригон с Нептун). В началния етап от отношенията съзнателно си затварят очите за всички недостатъци, еуфорията обикновено е краткотрайна, много бързо на повърхността излизат всички остри ръбове и започва едно безкрайно критикарство ("защо не си толкова съвършена?").

Прилагам картата с тау-квадрата, по-тежкият случай е близък на семейството.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #34 -: Януари 21, 2012, 03:17:00 pm »
Женската скорпи визия е на аватара ми-Уинона Райдър. :blink: По подобен начин действа и Плутон в съвпад с асцендента- лични наблюдения. :blink:
как по-точно?

Аз попадам все на мъже с квадрати или опозиция на Венера и Плутон - съдба явно! В същността си са много слаби, но държат да се представят като големи мачовци,...удава им се да манипулират, играейки го винаги жертвата и едва ли не жената до тях е длъжна да ги носи на ръце и да им се възхищава непрестанно. Ужасно контролиращи са.
И това го казвам от позицията на човек, който има тригон на Венера и Плутон, и Плутон на АЦ, и също съм доста труден за съжителстване характер, и

« Отговор #35 -: Януари 21, 2012, 03:42:35 pm »
  В момента на мойто приятелче, транзитния Плутон е съвпад с Венерата му /която съвпада с моето Слънце/, а в картата му има Тао- Венерата е връх на опозицията между Плутон и Лилит....Като гледам така отстрани излиза, че всичките си проблеми ги потушава със секс....или по-скоро отдавайки се на секса ги забравя....И защо аз трябва да съм набъркана в неговата схемаааа  :41:

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #36 -: Януари 21, 2012, 04:14:35 pm »
Това много помага...Разтоварва определено.Като са казали "Правете любов,а не война!" са абсолютно прави! Секса освобождава от негативното по най-приятния начин и след това се чувстваш като прероден. :mellow: :rolleyes: ;)

« Отговор #37 -: Февруари 12, 2012, 06:35:23 pm »
Аройо пише по този въпрос не е задължително но е много вероятно да се случи.Изрично казва ,че не било етично астролозите да споменават това на клиентите си.
Аз съм виждала жена с 2 мъртви съпрузи,която има секстил Венера Плутон.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 12, 2012, 06:55:14 pm »

Силно поставена Венера в опозиция с Плутон в картата на два пъти овдовял мъж.
Но има и Луна в опозиция със Слънце, Марс и Сатурн (Сатурн е У7).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #39 -: Февруари 12, 2012, 08:01:26 pm »
Аройо пише по този въпрос не е задължително но е много вероятно да се случи.Изрично казва ,че не било етично астролозите да споменават това на клиентите си.
На мен ми се върти в главата да съм чела нещо подобно за Марс в 7-ми дом :unsure: ;D