Здравей Гост

Какво мислите за Шестопалов

• 60 Отговора
  • 10851 Прегледи
*

Eris

• *
  • 92
Re:Какво мислите за Шестопалов
« Отговор #40 -: Април 02, 2011, 01:16:18 am »
Щом книгите ги има официално качени в нета не мисля,че ще има нещо против.В крайна сметка не ги продаваме.А и аз си мислех,че ще е хубаво да се преведат и да се публикуват от някое издателство, естествено с разрешението и съответното заплащане на автора.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #41 -: Април 02, 2011, 01:17:06 am »

Карта на регистрация на брак.

Всяко явление на тази Земя има начало в пространството и във времето, следователно има индивидуален хороскоп.По такъв начин, ние можем да съставим, например, хороскоп за брака на двама души.За това е достатъчно да се знае,къде (дължина и ширина) и кога (датата, времето) е бил сключен бракът.
Моментът на брака се отбелязва по следния начин.След всички формалности, въпроси по повод съгласие за встъпване в брак, подписи на свидетели и т.н. сътрудничката от ЗАГС, водеща церемонията, радостно възклицава: "Обявявам ви за мъж и жена!От този момент започва да живее даденото съпружество, на този момент се съставя натална карта, която показва, как тези хора ще живеят в този браке и какво ще се случи с тях по-нататък.
В известен смисъл картата на брака напомня хорарен или елективен хороскоп,нещо от рода на хороскопа на съвместно начинание. Съответно, ние можем да анализирами всички страни на живот на този съюз, а именно:
I дом: мъжът ( жената), или по-кратко казано, главата на семейството, водещия.
II дом: общите пари на съпрузите, особено наличните. Общото движимо имущество на съпрузите. Благополучието.Понякога интересно се получава. Поединично при хората всичко е нормално с парите, а когато се съберат заедно, така и всичко някъде отлита.На това влияе хороскопът на брака. Или обратно, в картата на брака има формула за богатство, тогава съвместният бизнес, например, носи големи дивиденти. Ето тук ние можем да отговорим на въпроса, дали съпрузите да работят в различни предприятия или да създадат общо дело? Ако в картата на брака II дом е силен и има много аспектни връзки (даже негативни едновременно с хармоничните) с елементите на другите домове, то това и  може да се разбере като "формула на богатството".
III дом: ронините на главата на семейството (обикновено, мъжа).
IV дом: условията на живот, съвместната собственост, недвижимостите. Често се случва,като встъпят хората в брак да получат отделна квартира (подарък от роднини, родителите са  разменили и т.н.), това означава, че при тях в картата на брака има добър и силен IV дом. По отделно при тях такива добри указания няма, без брак своя недвижимост те са нямали. А се случва и обратното, встъпили са в брак, от бащиния дом са си отишли и цял живот по общежития скитат (особено, ако това са семейства на военни). В хороскопа на брака -има слаб или повреден IV дом.Също по този дом са: предците, домашните обстоятелства, семейните традиции, семейната атмосфера и социалния успех на водещия партньор.
V дом: общите деца. Именно общите, т.к. у всеки от съпрузите може да има деца и "на страни" (от предишен брак, от любовници и т.н.). Проблемите и обстоятелствата при възпитанието на децата.
VI дом: работата на водещия партньор. Малките неблагоприятни обстоятелства на семейството.
VII дом: жената ( мъжа), подчиненият в семейството, водещият.
VIII дом: също общите финанси на съпрузите, но вече в формата на влогове, спестяване, наследства от други роднини, крупните дарения, крупните печалби.
IX дом: ронините на водещия партньор (обикновено на  жената).
X дом: предците на водещия партньор. Социалният успех на водещия партньор или социалният успех, кариера на тяхната съвместна дейност (ако има такава).
XI дом: също общите деца. И общите приятели (както се казва, семейните приятели). Дом на късмета в добри аспекти с другите домове. Или дом на разрушението в негативни аспекти с другите домове. В частност, ако я има формулата VII-XI (не по-малко от три връзки), то това се явява указание за разрив между съпрузите и за развод.
XII дом: нещастните обстоятелства в даденото семейство, работата на водещия партньор. Наистина, колко интересно се получава, че водещият партньор (често това е жената) не трябва да ходи на работа, в противен случай се активизира XII дом на картата на брака и започват всякакви неприятности... Ако, разбира се, съпрузите не се занимават със съвместен труд, тогава той като цяло минава  по VI дом на картата на брака. Накратко или трябва заедно да работят или единият сам  вкъщи седи и се занимава с домакинството. Ето ние с жената една работа работим...
Формулата IV+IX+XII в картата на брака дава указание за съвместното преместване някъде, например, зад граница.Ето ви на вас и вариант за емиграция - чрез брака. В картата на самия човек няма указания (следователно, няма возможности) за преместване зад граница, но бракът (не е задължително да е с чужденец) може да се сключи така, че да я има тази формуа в картата на брака. Тогава се удава да имигрират двамата, като семейна двойка (например, в Канада охотно приемат именно семейни и вече с деца, а самотни взимат по- неохотно).
Формула IV+III в картата на брака - е преместване в пределите на града, промяна на местожителството в пределите на дадения населен пункт,размяна на  квартира, дом.
Въпрос: а ако съпрузите се  преместят в друг град, то и картата на брака ли трябва да се преизчислява?
Отговор: да, разбира се,съществува също локална карта и за хороскопа на брака.По такъв начин, съвместното преместване може съществено да измени ситуацията в живота на  партньорите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Април 02, 2011, 02:02:53 am »
А и аз си мислех,че ще е хубаво да се преведат и да се публикуват от някое издателство, естествено с разрешението и съответното заплащане на автора.

За съжаление нашите издателства имат интерес да се превеждат и издават само онези астрологични книги, които биха удовлетворили масовия читател, т.е. да са по-продаваеми. По-специализирана астрологична литература и на професионално ниво трудно се намира на български.
Но мисля, че специално от книгите на Шестопалов би имало интерес и биха се продавали.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #43 -: Април 02, 2011, 02:45:58 am »
Така е,Лили.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #44 -: Април 02, 2011, 02:46:27 am »

Определяне на благоприятния момент за регистрация на брака.

Веднага възниква въпросът: полезно ли е това или безполезно?
Аз - закоренелият материалист винаги съм бил убеден, че както и да се избира "благоприятен" момент за брак,това не може да повлияе на характера на взаимоотношенията на двама души,доколкото логично може да се предположи, че и в каквото време двама конкретни човека да оженят,техните характери от това малко ще се променят, следователно, съвместимостта или несъвместимостта каквито са били, такива  и ще си останат.
Във връзка с това аз винаги със скепсис съм се отнасял към молбите да определя благоприятен момент за сключване на брак. И винаги съм се старал да се отклоня от изпълнението на такива молби,заради загубата на време, предлагайки само да разгледаме съвместимостта на ниво синастрична карта.Ако показателите за съвместимост са лоши, то аз  съветвам тези хора просто да не встъпват в брак и да потърсят за себе си други претенденти.
Наблюдавайки работата на други астролози, които се опитват да определят такива благоприятни моменти за встъпване в брак, аз само утвърдих своето мнение по дадения въпрос.На мен са ми известни  няколко случая, когато идеално е подбран моментът на времето за регистрация и нищо не е спасил,хората се развеждат (при това със скандали) доволно бързо; при това тяхната синастрична карта показва отсъствие на съвместимост. И напротив,на мен са ми известни случаи, когато при добра съвместимост на ниво синастрична карта хората са встъпвали в брак далеч не в най-благоприятния момент, но към никакви сериозни негативни последствия за крайния резултат на партньорството това не е довеждало. Негативността на картата на брака показва външните обстоятелства от живота на съпрузите (отсътствието на жилище,дете-инвалид и т.пн), но добрите отношения между партньорите все пак се съхраняват, бракът все пак е устойчив. А ето,че в случай на лоша съвместимост и добра карта на брака, разрив все пак е ставал, но на фона на безобидния и безпроблемен живот на съпрузите (т.е.по принцип всичко е добре, няма сериозни поводи за конфликти, а хората все пак успяват да се скарат без причина).
От всичко това следва, че картата в момента на брака не играе принципна роля в смисъла на определен резултат на партньорството (ще се разведат или не).Въпреки че,ако бракът е сключен по "естествен" ход, т.е. без вмешателството на астролози-нумеролози и прочие гадатели, то той отразява (но не определя!) съвместната судба на тези партньори (развод, конфликт или щастлив живот).
Освен това,ако ние се намесим в естествения ход на събитията, то можем да загубим много добър метод за ректификация на наталните карти на партньорите.Аз имам предвид ректификацията по датата на първия брак. В случай на излизане от естествения порядък на събитията, датата на брака (определена от астролога)  се оказва изкуствена и непригодна за целта на ректификацията.
Изводът е прост.Ако при вас на консултация е дошла двойка, проанализирайте тяхната синастрична карта.Ако съвместимостта е добра, то нека се женят, когато искат (независимо от нищо,те ще бъдат щастливи - "с милия и адът е рай").Ако няма съвместимост, никакви указания няма да помогнат, така и им кажете: "за вас не може да има благоприятен момент за сключване на брак".
Въпрос: а може ли да бъде непригодна за ректификация датата на първия брак, даже ако астрологът не се е намесвал в естествения ход на събитията?
Отговор: да, може. Бракът може да бъде преместен, например,заради траур в семейството.Много често "неестествена" дата на брака се получава, когато невестата вече е много «бременна» и не може да се чака повече (съвсем неотдавна аз имах такъв случай, аз ректифицирах мъжа по датата на първия брак, а картата не работи,няма нищо общо с реалността;започнахме да изясняваме по-подробно, оказа се,че те са се разписали, когато бъдещата жена е била в осмия месец от бременността.Наложи се да ректифицирам по други събития и дълго да се мъча,докато се получи "работеща" карта; а в нея датата на първия брак беше съвсем друга). Често националните традиции остават своя отпечатък. Например, у някои народи е прието сватбите да се правят един път в годината,през есента,след обирането на реколтата. Такива случаи също не вървят. Колективните бракове, когато се бракуват изведнъж няколко двойки, както при муунистите, например; това също не трябва да се използва,доколкото индивидуалният хороскоп на човека е именно индивидуален, той отразява индивидуални събития, а не колективни.

*

Vision

• 3523
« Отговор #45 -: Април 02, 2011, 03:23:23 am »
Това е половината му книга за синастрия.Ще кача и другите неща. Много ми е интересно и мисля,че работи.Поне като разглеждам синастриите на хората около мен.

Ерис, и аз ти благодаря за труда и превода..сутринта се зачетох малко, докато пиех кафето и сега като се прибирах бързах, за да си дочета..намерих потвърждения, макар че не съм правила картите по Кох..по- долу ще сложа картата на моя приятелка, която много обичам и ценя, но е с много труден характер и въобще не и върви във взаимоотношенията с хората- нито с мъже, нито с жени..понякога и аз трудно я издържам..но има по- важни неща от това да е приятен за компания някой..
а си отговорих най- накрая на въпроса- ако в синастрия има съвпад юпитер на единия с венера на другия- за кого е щастието..мислех че е за този с венерата, но не бях сигурна, сега ми се потвърди..сега започвам да се чудя какво е чувството на този с юпитера..трябва да намеря някой с венера в края на скорпион, за да проверя от опит, понеже там ми е юпито.. ;)

ето долу нагледан пример за човек с кофти аспекти между плутон+ марс/сатурн/юпитер..единствено асц. везни я омекотява малко, но не кой знае колко.. :rolleyes:...ама обичам си я, какво да я правя..точно в момента се е надула, защото и казах вчера за нещо, което каза, че е клише..само това и днес цял ден е като статуя..дано да и размине до понеделник..заради тази нейна гордост има постоянни болки в гръбнака, знае че е от психологическо втвърдяване това, но не се променя.. :rolleyes:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #46 -: Април 02, 2011, 03:30:30 pm »
Откланям се от темата...Ерис,не е точно така.Книгите са качени в нета, в определени сайтове със съгласието на автора.Я,си представи,че не желае да се превежда в български сайтове. Това си е авторско право и трябва да се съобразяваме с това или най-малкото да се напише линка,от където е взета книгата. Казвам това, защото,обикновено това искат руснаците-))),когато съм им искала разрешение за превод.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #47 -: Април 02, 2011, 04:31:47 pm »
Написала съм линка в началото на темата.

« Отговор #48 -: Април 02, 2011, 04:46:58 pm »
Някъде на сайта пише ли какви са правата за ползването му и материалити от него, че да се притесняваме за това? :rolleyes: Аз търся, но не намирам. Може да е Creative Commons licenses например, но не виждам (cc). Но ако няма нищо написано за вида на лиценза, се брои за public domain и всичко може да се ползва на воля.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #49 -: Април 02, 2011, 04:55:26 pm »
Обращение к авторам книг и издательствам
Книги в библиотеку добавляют посетители сайта. Все книги найдены на других сайтах и просто перемещены к нам в библиотеку.

На сайте koob.ru располагаются только ссылки на скачивание книг. Самих архивов с книгами на сайте нет.

Если вы хотите удалить свою книгу из библиотеки - сообщите нам в комментарии к книге или по адресу vlaimir@mail.ru и мы сразу же уберем ее.

Электронные книги являются рекламой книг бумажных, если вы посмотрите отзывы читателей, то увидите, что читатели покупают бумажные книги любимых авторов.

Сейчас, когда информации так много, - электронная книга дает возможность заявить о себе на весь Интернет. Убирая книгу, вы лишаетесь возможности того, чтобы о вас узнали.

Мы предлагаем авторам книг и издательствам бесплатное размещение любой рекламной информации на страницах их книг. Если вам это интересно - сообщите на vlaimir@mail.ru

Чтобы добавить книгу в библиотеку - пришлите ее на vlaimir@mail.ru

Надеемся на взаимопонимание.
Никонов Владимир и Георгий Ефимов

« Отговор #50 -: Април 02, 2011, 04:58:28 pm »
 ;D Благодаря, Ерис. Сайтът си измива ръцете, давайки само линковете, без да хоства книгите. Така се прави. ;)
Благодаря ти и за превода. Чудесен е!
« Последна редакция: Април 02, 2011, 05:03:59 pm от Mirabella »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #51 -: Април 02, 2011, 05:02:58 pm »
Ерис,извинявай,не бях обърнала внимание на това, че си сложила линк-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #52 -: Април 02, 2011, 05:05:51 pm »
А,знаете ли какво се сетих.Тук,Ерис е превела за синастрията, а формулите,които показват бременност и самоубийство или убийство ги търсят предимно по бързите прогресии,което ми се видя странно. Нали трябва да го има и в радикса това.

« Отговор #53 -: Април 02, 2011, 05:13:03 pm »
А,знаете ли какво се сетих.Тук,Ерис е превела за синастрията, а формулите,които показват бременност и самоубийство или убийство ги търсят предимно по бързите прогресии,което ми се видя странно. Нали трябва да го има и в радикса това.
Извинявайте за тъпият :blink: въпрос - бързите прогресии са тези които са терциарни / минорни / или някакви други?

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #54 -: Април 02, 2011, 06:49:02 pm »
Типове и форми на конфликти.

Марс – конфликти с участие на физическа сила, агресия,водеща към непосредствена атака към друг човек, т.е. в резултат може да  има травми, наранявания,избити зъби,кръв и т.н.
Юпитер – това е възмущение (и напускане) по причини на несъответствие на основните жизнени установки на партньорите, така да се каже, конфликт на ниво мироглед.
Сатурн – това е отчуждение, хлад, нежелание да се разговаря, "стена на отчуждение".
Плутон - неотстъпчивост, партньорът стои насреща до смърт, стреми се да удържи победа на всяка цена.
Разглеждайки взаимните взаимодействията на тези планети в радикса, ние получаваме типа конфликтност на дадения човек. Например, у клиента в картата Марс е повреден от Плутон. Веднага можем да кажем, как той проявява себе си, натъкнал се на несъвместим партньор: ще се бие с него до края, като използва и физическа сила и ако на време не ги разделят, то и да убие може (ако партньорът не се съгласи на безусловна капитулация).Също така е много лошо,ако Марс е повреден от Сатурн. Такъв човек можеш да наречеш "костник",като се кара с с партньор,той е способен да нанесе тежки увреждания (особено като счупвания – на костите на крайниците, костите на черепа, гръбначния стълб,да избие зъби и т.н.). Марс, повреден от Юпитер, дава взривоопасен характер, но физическа вреда на партньора причинява рядко.
Ако Юпитер е повреден от други конфликтни планети (Сатурн, Плутон), то тази конфликтност се проявява във вид на негодувание, възмущение, «заклеймяване» на опоненти с позор, клевети,опити да се подрони техния авторитет.Това е стремеж да се произведе голям шум,да си тръгне,като силно тръшне вратата. При повреждане на Юпитер именно от Сатурн, човек повдига сериозни обвинения по адрес на опонента, като правило,много несправедливи,заплашва със съд или разправа. Юпитер, повреден от Плутон дава,разбира се, възмущение и негодувание,от една страна,човекът иска да си отиде,като хлопне вратата,от друга (от Плутон), иска на всяка цена да докаже своята правота, т.е. Юпитер би искал да приключи разговора и да си отиде, но от друга страна, Плутон изисква продължение до тогава,докато съперникът не признае своето поражение или вина.По такъв начин,конфликтът може да се проточи много дълго, може да се получи истинска доживотна война.
Последният вариант – Сатурн в негативен аспект с Плутон.Ние вече казахме, че това е особа,която въобще не е гъвкава, твърдост, непреклонност,да го убедиш е невъзможно. Даже дори външно да се съгласява, то пак остава на своята позиция и продължава в живота да постъпва по своему.
Разбира се, формите на конфликтност зависят от нивото на културата на човека.Една работа е, например, квадратурата между Марс и Плутон у професор във ВУЗ (в крайния случай ще хвърли парче тебешир по немарливия студент),друга е у сержанта от милицията,родом от работническите покрайнини (и тояга до смърт може да забие,ако започнеш да му пречиш). Културният човек все пак рядко се отпуска до криминални форми на водене на спор. В останалите случаи редом с конфликтен човек е по-добре въобще да не стоиш – ако с него съвместимостта ви е лоша.Само гледай,ще се скарате.Колкото по-ниско е нивото на култура на човека,толкова по-агресивни и недопустими форми на проявление има неговата конфликтност.
Когато има конфликтно взаимодействие на двама души, то могат да са повредени различни конфликтни планети на партньорите, съответно всеки в конфликта започва да се държи по различен начин.Ако у единия партньор неговия Марс е повреден от Юпитер на другия партньор, то първият (чийто е Марс)ще се стреми да нанесе физически повреди на съперника, а вторият (чийто е Юпитер)ще се стреми да хлопне вратата и да си отиде,след това «ще изпее» първия по цяло село,ще напише жалба в прокуратурата и т.н.
Ако у първия Марс поврежда Сатурн на втория, то поведението на първия ние вече описахме, а вторият ще се обиди за цял живот,ще престане да разговаря и да поддържа всякакви контакти с първия. Вторият може да каже на първия: «ти си непоносим, агресивен,криминален престъпник,държиш се като животно, стремиш се да ме убиеш,държиш се като първобитен варварин –  аз такъв човек не съм виждал!» И трябва да кажем, че такава позиция на Сатурн често действа отрезвяващо на Марс (тук сме длъжни да си спомним, че Сатурн в поразяващи аспекти винаги рязко ограничива,поставя в твърди рамки, лишава от възможност, отнема енергия и ресурси), т.е. партньорът,чийто е Марс,се оказва пред дилема:да продължи ли да се кара и окончателно да загуби самоуважение (действително,той не се счита за криминален престъпник) или да се опита да сдържи своите сърбящи юмруци. Но все пак конфликтът ще продължава,те ще се разотидат и всеки ще се ядосва на другия по своему.
Наистина, Плутон не е така заядлив,той не се стреми към непосредствен физически контакт с противника.Той просто иска да удържи морална победа над другия,да сломи психиката и волята на опонента, да го сломи нравствено.Затова обикновено Плутон използва методи на изострено психическо давление на противника. В краен случай (като последно средство на въздействие на неотстъпчив съперник), Плутон може да прибегне към това,да натресе опонента на други, но самият той да не влезе в разправия. Или да доведе жертвата до самоубийство (т.е. отново да постигне своята цел не със свои ръце).
Тук аз съм длъжен да отбележа, че работят именно тези планети, които се повреждат от транзитни конфликтни планети.Да допуснем,че у двама души има две опозиции Плутон(1) – Марс(2) и Юпитер(1) – Сатурн(2).При тях е започнал да се развива конфликт,питаме се, а как конкретно, в каква форма той ще премине и с какво всичко това ще завърши? Гледаме транзитните планети.Да допуснем,че опозицията Плутон(1) – Марс(2) не се засяга от транзити на конфликтни планети (т.е. транзитните Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон не засягат със свои повреждащи аспекти нито Плутон(1), нито Марс(2)), а ето че транзитният Сатурн, към примера, създава квадратура към Юпитер(1) и Сатурн(2). Конфликтът ще изглежда така. Първият партньор (чийто е Юпитер)ще се възмущава от непорядъчността на втория,ще обвинява опонента във всички смъртни грехове,след това гръмко ще хлопне вратата и ще си отиде. Вторият партньор (чийто е Сатурн)щи извика след него: "махай се и не се весвай повече пред очите ми!" и ще престане цял живот да говори с него.
По такъв начин, формите на конфликтност у една и съща двойка партньори, могат да бъдат различни в различните периоди от живота,поради това, че транзитните конфликтни планети ще докосват различни конфликтни планети в картите на партньорите. Т.е. в един случай те, например, могат просто да се скарат и единият да си отиде, хлопвайки вратата, а в друг -  да се сбият или един да нарани друг.

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Април 02, 2011, 06:59:01 pm »
"жизнени установки" = житейски възгледи :wink2:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #56 -: Април 02, 2011, 08:02:18 pm »
Мидпойнт карта.

Това е един от методите за анализ на съвместимостта на двама души.
Построява се хороскоп, в който планетите са както и в обичайната карта. В синастричната карта, когато наслагваме един хороскоп върху друг, всичките планети са по две - две Слънца, две Луни и т.н., а в мидпойнт картата всички планети са по една, както и в обикновения хороскоп, но координатите на тези планети се разчитат по особен начин.
Мидпойнт - това в превод на български език е "средна точка". Т.е. координатите, например,на Слънцето в мидпойнт картата се взимат като координатите на средна точка (по кратка дъга) между двете слънца на партньорите.Да допустим,че Слънцето(Ж)е на 20 градуса Рак, а Слънцето(М)е на 20 градуса Овен, тогава Слънцето в мидпойнт картата има координати 5 градуса Близнаци.По такъв начин се пресмятат координатите на всички други планети. Може и домовете в такава карта да се пресметнат,затова се взима средната точка между МС на локалните карти на партньорите, приема се тази точка за МС на мидпойнт картата, а останалите домове се намират по значението на МС, географските дължина и ширина при това равни на мястото,където съвместно живеят партньорите. Например, в локалните карти на партньорите  МС(Ж)е на 10 градуса Риби, а МС(М)е на 20 градуса Дева, тогава МС в мидпойнт картата е разположен в 15 градуса Стрелец. И те живеят,  да допуснем, в Челябинск (ГД = 61 градуса и 24 минути, ГШ = 55 градуса и 10 минути.), тогава Asc ще бъде в 18 градуса Водолей, II дом в 5 градуса Овен, III в 19 градуса Телец, V в 30 градуса Близнаци, VI в 19 градуса Рак. Напомням,че домовете взимаме по Кох.
След разчета рисуваме карта, аспектите между планетите и т.н. Всичко е както обикновено, като в натална карта. Управителите на домовете се определят също, както и в наталната карта.
Полученият хороскоп се трактува по следния начин.
Ако това е мидпойнт карта на брачни партньори, то обръщаме внимание на аспектите на сексуалните планети. Например, хармоничните аспекти между Слънцето и/или Марс и Венера и/или Луната в мидпойнт картата свидетелстват за добра сексуална съвместимост. Обръщаме внимание на формулите за щастие и нещастие.Ако в мидпойнт картата Сатурн поврежда Слънцето и/или Луната – това е печат на нещастие; ако в мидпойнт картата Юпитер има хармонични аспекти със Слънцето и/или Луната – това е печат на щастие.
Нивото на конфликтност се определя от количествто повреждащи аспекти между конфликтните планети, ако такива са три и повече, то това се явява указание за конфликт и разрив. Например, в мидпойнт картата присъства съвпад на Юпитер и Марс в опозиция към Сатурн – това е указание за конфликт, три конфликтни планети са въвлечени в негативни взаимодействия една с друга.
Доброто положение на Луната в мидпойнт картата (силна по знак, имаща хармонични аспекти) свидетелства за психологически комфортен микроклимат в двойката. И обратно,ако Луната е слаба по знак (например, стои в Скорпион или Козирог) и няма хармонични аспекти, то психологическият климат в двойката е неблагоприятен.
Ако включим и  разглеждането на домовете, то и в този случай можем да говорим за таква понятие, като "формула на събитие".От тази гледна точка мидпойнт картата може да се разглежда като карта, съставена в момента на сключването на брака. В това се и състои основното преимущество на мидпойнт картата.Ние можем да разглеждаме съвместната карта на партньорите,без да очакваме момента на регистрация на брака,още повече, че партньорство има не само в браке (в последния случй мидпойнт картата става едва ли не  единствената възможност да  погледнем  на двама души като едно цяло).
Важно е в мидпойнт картата да не присъства формулата VII-XI (три и повече указания), т.к. това е формулата на развода.Ако има такава формула в мидпойнт хороскопа, то по-добре е партньорите да не встъпват в брак (за какво? За да се разведат после?)
Също така не трябва да я има и формулата за опасност за живота, т.е. I|X - VIII или VII|IV - II.Това означава, че партньорството може да доведе до смъртта на единия от (или на двамата) партньорите.
Особеност на мидпойнт картата се явява нейната виртуалност. Т.е. вие можете да получитте такъв хороскоп,който в реалния живот не може по принцип да съществува. Например, в мидпойнт картата Слънцето може да се окаже в опозиция с Меркурий или Венера,което в реалността не става.
При преместване на партньорите мидпойнт картата се изменя, т.к. се променят координатите на локалните МС на партньорите, следователно се променят и координатите на куспидите на домовете на мидпойнт картата. Координатите на планетите в мидпойнт картата при това остават предишните (т.к. остават предишните координати на планетите в локалните карти на партньорите).
Въпрос: а може ли да съставим карта на момента на запознанството на двама души?
Отговор: ако моментът на запознанството е точно известен (дата, време, място), то, разбира се, може. Полученият хороскоп може да се интерпретира в смисъла на отговора на въпроса, към какво ще доведе това запознанство.Ако, например, там има формулата VII+X, то се получава брак,ако има само V+VII, то се получава любов, но без официална регистрация. Или,да допуснем, формулата I+XI – ще бъдат сърдечни приятели. А ако, например,има формула I|X-VII-VIII, то това може да бъде срещата на убиеца и неговата бъдеща жертва.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #57 -: Април 02, 2011, 09:16:54 pm »
Пример 12. Омъжена по заповед на родителите.

Жената е родена на 7 март 1949 година в 10 часа сутринта, Ленинград.Нейният мъж е роден на 25 май 1938 година (времето е неизвестно,ще вземем 12 ч.). Вж. рис. 13.

Рис. 13.

В дадения случай бракът е бил сключен под влиянието на родителите, т.е.бащата и майката са заповядали и дъщерята се е омъжила за когото са и заповядали. Мъжът е военен (родителите са решили, че това е най-добрата партия за тяхната дъщеря).
В началото гледаме сексуалните планети. Слънцето(Ж) не взаимодейства със сексуалните планети на партньора. Марс(Ж)е в същото положение. Пълно отсъствие на секс.
Луната(Ж)е в съвпад със Слънцето(М), Венера(Ж) в квадратура със Слънцето(М). Т.е.някакво взаимодействие на ниво външна съвместимост има. Родителите, навярно и на това са се надявали, поставили са ги редом,погледнали са ги - нормално изглеждат,ще ги женим. Но за брак  това е много ненадеждна основа.
Луната(Ж)е в секстил с Луната(М), Венера(Ж) в трин с Венера(М),има психологическа съвместимост, симпатия.Като,че ли това взаимодействие е склонило жената да се съгласи с родителската заповед.Ако съвсем нищо не е имало, то обикновено бягат от вкъщи или нещо от тоя род.
Сега да разгледаме конфликтните планети. Жената не се явява конфликтна личност, мъжът също не е конфликтен. Не е лошо.
Взаимни аспекти на конфликтните планети има у партньорите. Юпитер(Ж)е в опозиция с Плутон(М), Сатурн(Ж)е в опозиция с Юпитер(М) и Марс(Ж)е в квадратура с Марс(М).Има три аспекта, но в тях участват невъзбудени планети, т.е. при желание възникващите конфликти могат да се изгладят. В нормалните и дълги съюзи това се среща - но при това е длъжно да има добра съвместимост на други нива.
Сатурн(Ж) в квадратура със Слънцето(М). Печат на нещастието. Жената оказва голям психологически натиск. Мъжът,преживява такава ситуация  много по-болезнено,тъй като той е значително по-стар от нея, а  се получава, че жената тук е в ролята на твърдия учител, порицаващ немарливия ученик с пръчка.За мъжа,още повече за военния, това е твърде унизителна ситуация. И мъжът тук е реагирал с това, че в отговор на нейните наставления (Юпитер(Ж)е в опозиция с Плутон(М))се е бил, "предавайки крепостта" (Марсовете са в квадратури) или се е опитвал да я заплаши и смаже психологически. Жената му е плащала с презрително мълчание (Сатурн(Ж)е в опозиция с Юпитер(М)) или периодически е "хлопвала вратата", призовавайки за свидетели целия свят, какъв лош мъж има.
Жена дълго е търпяла, около 20-тина години. В края на крайщата, подала молба за развод.
При поглед от астролог дали ще се разведе и следвало да отиде значително по-рано (а по-добре е въобще да не сключва такъв брак).
Този пример ни показва, че вмешателството в сферата на личните отношения, каквото и да е,от хората (даже от най-близките) не винаги довежда до положителен резултат.
При мене имам още не малко реални практически примери, когато вмешателството на родителите в личния живот на своите деца не се е оказвало благоприятно и е довеждало до семейни драми.Да даде правилна оценка на образуващия се съюз може само специалист - синастрически астролог. И дори в този случай последната дума остава само за самия човек.
Тази история има продължение. Моята клиентка, освободила се от ненавистния мъж и  видимо опиянена  от свободата,се оказа във водовъртежа на бурно любовно приключение с млад човек,по- млад от нея цели 20 г.
Дайте да разгледаме и тази синастрична карта. Младият човек е роден на 15 май 1969 година (ще вземем 12 ч. ). Вж. Рис. 14.

Рис. 14

Интересни са обстоятелствата на запознанството.Тя се развела с мъжа си и искала да размени квартирата си. Агентът по недвижимостите, който се занимавал с това се влюбил в нея.
Да разгледаме сексуалната съвместимост. Слънцето(Ж)е в секстил с Лунта(М), а Марс(Ж) също е в секстил с Луната(М). Прекрасно. Никакво сравнение с бившия мъж.
По-нататък, външната съвместимост. Луната(Ж) и Венера(Ж) не се аспектират от Слънцето(М) и Марс(М). Е,това не е чак толкова необходимо.
Психологическият контакт. Луната(Ж)и в секстил с Венера(М). И обратното, Венера(Ж)е в секстил с Луната(М). Аспектите,наистина,са слабички, на границите на орбиса, но пак симпатия има.
Конфликтните планети.Като видиш аспектната картинка, веднага забелязваш, че въобще червеното е малко и в това "червено" участват само две конфликтни двойки планети - Марс(Ж) в квадратура с Марс(М) и Марс(Ж) в опозиция с Плутон(М).Само два указания за конфликтност,е ще се поскарват понякога, после ще се помирят.
Сатурн(М) и Сатурн(Ж) не повреждат светилата на партньора.Също хубаво.
Юпитер(Ж) в трин със Слънцето(М). Младежът е бил щастлив.
Как завършва всичко това? Няма да повярвате,с официална регистрация на брака, при това по настояване на младия човек (още повече - под влиянието на Юпитер!).  Двамцата са се намерили един друг.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #58 -: Април 02, 2011, 11:20:08 pm »

Пример 13. Интернационален брак.

В началото още една забележка. Не астрологическа, а чисто психологическа (доколкото отношенията на хората не се изчерпват само със "звездите").Понякога астрологът е принуден да дава на клиентите си житейски и даже юридически съвети.
Към мен често се обръщат представители на различни култури, националности и религии. И аз имам един добър и не астрологически съвет.Ако при вас са дошли двама души от различни страни (различни религии, различни националности и култура), то как най-добре да им построиш отношенията,така че религиозно-културните противоречия да не влияят разрушително? Моят отговор е такъв:най-добре за тях е  да живеят на неутрална територия, т.е.да не живеят там,където е родината на мъжа и да не живеят там,където е бащиния дом на жената. Т.е. страната,в която живеят трябва да бъде чужда за двамата,това ги принуждава да се сплотят около своето домашно огнище. Например, в брак встъпват рускиня и индиец, у рускинята има възможност да имигрира в Канада, прекрасно,нека да живеят в Канада.
Ако на двойката и се наложи да живее в родината на единия от съпрузите, то на другия ще се наложи да се настройва под обичаите, бита и даже предразсъдъците на околните. Подобно изпитание не всеки може да издържи, особено,ако религиите са различни,да речем, християнка и мюсюлманин. И подобни трудности никак не се описват от синастричната карта.
Въпрос: а ако прогресиите за преместване са лоши?
Отговор: възможно е вие да не сте ме разбрали правилно.Аз нямам основание да бъда фаталист, прогрессиите не трябва да се разглеждат като нещо 100% необратимо. Например, лошите прогресии означават следното – всичко ще бъде лошо,ако ние нищо не направим,ако ситуацията ще се развива на "самотек". Бивайки отрано предупредени (за това и съществува астрологията) и действайки в определено направление, ние можем да смекчим действието на лошите прогрессии. Например, при човек в прогресия стои автомобилна авария. Предупреден от астролог,този човек си взима отпуска и в най-опасния период заминава от града при мама на село,в което  село от транспортните средства има само един мотоциклет и два трактора и то неработещи,защото за тях части няма. Какви аварии могат да станат в такава ситуация? Съседското момченце ще те блъсне с велосипед? Е, от това не се умира... От негативните последствия винаги можеш да избягаш,ако подходиш към този въпрос със здрава мисъл и без излишна паника.
Сега да се обърнем към нашия пример.
Жената е родена на 3 декември 1948 година в 17 часа (времето е местн) в Багдад.Тя е арабка, но е доволно светска по начин на живот. Сега мъжа.Той се е родил на 16 октомври 1948 година в 6 часа (местно време), Москва. Номинално православен християнин, но също доволно светски човек по начин на живот. Тяхната синастрична карта е представена на рис. 15.

Рис. 15
Ето ви пример за брак на представители на различни култури, както национални, така и религиозни.
Тук мъничко е нарушено "правилото за съвместното местоживеене", те живеят във Петербург, но все пак живеят в друг град,относително както на неговите, така и на нейните родители и родственици.Наистина, бракът, когато жената е мюсюлманка, а мъжът е християнин е по-устойчив, у мюсюлманите е прието да се отнасяш уважително към мъжа,а ако е обратното (жената - християнка, а мъжът - мюсюлманин), тогава  възникват и проблемите. Християнките започват да изискват равноправие и моногамни отношения...
Сексуалното взаимодействие. Слънцето(Ж)е в квадратура с Венера(М), Марс(Ж) в квадратура с Луната(М), Марс(Ж) в трин с Венера(М). Страст,много пламенно влечение, но и устойчиво според единия от аспектите. Често у съпрузите се среща само един  сексуален аспект и те са във връзка много години, а тук изведнъж три,още повече различни по качество.Много богат и разнообразен сексуален живот.
Външната съвместимост. Луната(Ж) и Венера(Ж) не са аспектирани от Слънцето(М) и МарсМ).Е,добре, ще минем и без това.
Психологическата съвместимост. Луната(Ж) в трин с Венера(М), има симпатия.
Конфликтните планети.От конфликтните взаимодействия присъстват два аспекта, Плутон(М) и Плутон(Ж), Сатурн(М) и Сатурн(Ж).Само два аспекта и то в тях участват невъзбудени планети или на мъжа, или на жената.Изводът на астролога: конфликти има, но те не оказват разрушително влияние на партньорството, конфликтите са разрешими.
Юпитер(Ж) не създава хармонични аспекти към Слънцето(М) или Луната(М).
Сатурн(Ж) не създава повреждащи аспекти към Слънцето(М) или Луната(М).
Същото може да се каже за Сатурн(М) и Юпитер(М).
У дадените партньори няма печат на щастие, но няма и печат на нещастие.
Резюме: твърде добра сексуална съвместимост, не лоша психологическа съвместимост и приемливо ниво на конфликтност.Това е нормален брак, който се явява устойчив в течение на много години.И сега е така, тази двойка вече е отпразнувала сребърна сватба.
Но тук съм  длъжен да кажа следното.За да можем достоверно да направим извод дали това е "брак за цял живот",ние сме длъжни задължително да разгледаме радиксите на партньорите.Работата е в това, че развод може да има не само от конфликти между партньорите, но и по други причини. Например, мъжът е бил осъден да лежи за дълъг срок, тогава съпругата по закон автоматично се счита за разведена,макар конфликт на лично ниво при тях да не възниква.
Т.е. а) ако в локалната карта няма формула за развод и б) у партньорите има добра съвместимост, тогава може да се направи извод: "даденият брак е устойчив и ще продължи цял живот".
Какво означава "формула на развода"?Това са три (или повече) негативни аспекта между елементите на VII дом и показатели на първия брак (ако вие разглеждате ситуацията именно за първия брак) от една страна и елементите на XI дом и Уран от друга страна. Пример: у човека в локалната карта Венера е показател за първи брак, Слънцето – управител на VII дом и Марс стоят в VII дом. При това управителят на XI дом е в квадратура към Слънцето, съуправителят на XI дом е в опозиция към Марс, а Уран е в квадратура с Венера.Ето ви формула на разрив на партньорски отношения.Ако в тази формула се "вклинят"и негативните аспекти от елементите на X дом, то разривът се фиксира документално в органите на ЗАГС.
Кога ще бъде разривът ще покажат прогресиите. При повторение на формулата на развода в прогресиите, това събитие ще стане  (по тази или онази причина).
Въпрос: а аз в своята практика съм наблюдавала такава ситуация, у единия партньор я има формулата на развода, а у другия я няма. Как да разбирам това? Единият ще се разведе, а другият ще продължи сам по себе си да остава в брак?
Отговор: това е много интересна ситуация, и аз също съм попадал на такава. Там беше така, у единия партньор имаше само два аспекта VII-XI (формално това е не достатъчно), а у другия такива аспекти в локала имаше цели шест, така че тези шест стигнаха  и за двамата,те се разведоха. Разбира се, инициаторът на развода беше този, у когото бяха шестте аспекта VII-XI, съдът им даде време за помирение, но вторият упорито стоеше на свото.По такъв начин, следва задължително да се гледат локалните карти на двамата партньори.Нали не напразно казват "жената ми даде развод" или "аз се разведох с жената". Усещате ли разликата в отношенията от говорещия за събитието?
Отбележете за себе си, че аз говоря за анализ именно на локалната карта.Аз често съм наблюдавал такъв ефект: в наталната карта на човека няма формула за развод, а в локалната - има, човекът се развежда.Трябва да се гледа картата за дължината и ширината на местопребиваването на човека.Аз имам примери, когато бракът се е сключвал по месторождението,хората много години са живели заедно, после се преместват в друг град,а в локалната карта възниква формулата на развода и бракът се разрушава. Случвало се е и обратното, в наталната карта има формула за развод, а в локалната няма и  човекът не се развежда, много години живее в брак.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #59 -: Април 02, 2011, 11:57:03 pm »
Пример 14. Щастлив брак.

Това е пример за съюз, който продължава вече повече от четиридесет години и по декларациите на двамата съпрузи се явява щастлив брак.
Жената е родена на 15 ноември 1937 година, 7 часа, Ленинград. Мъжът е роден на 15 октомври 1936 година в 4 часа сутринта, също Ленинград. Вж. рис. 16.

Рис. 16
В началото за секса. Слънцето(Ж) в съвпад с Венера(М),добър аспект. Чувствена основа на отношенията има.
Външната съвместимост. Венера(Ж) и Луната(Ж) не са аспектирани от Слънцето(М) и Марс(М).Е, и нищо лошо няма тук.
Психологическата съвместимост. Луната(Ж) и Венера(Ж) нямат аспекти с Луната(М) и Венера(М).Това не е плюс, но не е и минус.
Конфликтност. Марс(Ж) в опозиция с Плутон(М), Плутон(М) в съвпад с Плутон(Ж). Плутон(Ж) и Марс(Ж) - възбудени планети, но Плутон(М) е невъзбуден. Юпитер(Ж) в опозиция с Плутон(М) и Юпитер(Ж) - възбудена планета (т.е. има негативни аспекти в своята натална карта,макар и с една от конфликтните планети). Ние виждаме, че формално има три указания за конфликтност, но всички тези аспекти идват от Плутон(М), а той е невъзбуден, т.е. мъжът в дадената двойка се държи като миротворец, той изглажда възникващите конфликти, първи върви към помирение. И по такъв начин те живеят вече пет десетилетия.
Аз съм наблюдавал в живота тази двойка,тяхната конфликтност изглежда така. Жената се  възмущава от нещо (това е Юпитер) и се кани да заяде за нещо мъжа (Марс),това веднага се вижда, а той придобива такъв вид,като на ангелче невинно и започва да я милва с ръка,да фъфли и да я успокоява. Или жената в сърцето си иска да си отиде,да хлопне вратата (отново Юпитер), той не и дава,застава пред нея на колене, ръцете и целува...
Сатурн(Ж) не аспектира Слънцето(М) и/или Луата(М). Сатурн(М) няма негативни аспекти със Слънцето(Ж) и/или Луната(Ж). У тази двойка няма печат на нещастие.
Юпитер(Ж) няма хармонични аспекти с Луната(М) и/или Слънцето(М). Юпитер(М) не аспектира Луната(Ж) и/или Слънцето(Ж). Т.е. у тази двойка няма и печат на щастието.
Разбира се, специалистът по синастрична астрология ще каже, че има и много по-добри съчетания. Да, има, и аз имам много такива примери. Но аз избрах за демонстрация именно този,за да покажа как като цяло е нужно не много за устойчив съюз, който съпрузите субективно да възприемат като удачен. Сексуална съвместимост плюс не висока конфликтност, това, както виждаме е достатъчно