Здравей Гост

кой ще оцелее

• 25 Отговора
  • 3680 Прегледи
кой ще оцелее
« -: Март 23, 2011, 02:30:34 am »
По повод интереса от страна на Веселин, предлагам тук да разглеждаме карти на хора,оцелели при катастрофи,инциденти, и т.н

http://astrogalaxy.info/astrology-accidents/

Оценката на факторите на виталитета в хороскопа има ключова роля в определянето на продължителността на живота. Тази тема, разбира се, е била и винаги е актуална.

Птоломей казва следното : “…както казват древните – смешно е да се правят специални предвиждания за човека, който на базата на годините, които има да живее, няма никога да достигне времето, когато ще се реализират предвижданите за него неща”.

Предвиждането на продължителността на живота се прави на два етапа:

•Първият включва оценка на виталитета и риска от преждевременна смърт и инциденти
•Вторият касае изчисляване на времето на вероятните критични дати на смъртта или т.нар. смъртни дирекции
Този въпрос не е нито лесен, нито еднозначен за анализиране и неслучайно доста астролози са се прославили с точните си прогнози за смъртта на велики личности, а други са били осмяни, заради грешните си прогнози.

Съвременната астрология ни предоставя един мощен апарат за анализ на статистически данни и ако го насочим към подходящи случаи бихме могли да разберем кои фактори са значими и кои не при анализа на конкретен въпрос.

Особено след началото на индустриалната ера много популярна става т.нар. Астрология на Катастрофите. Тя анализира факторите, които водят до масови и драстични събития в повечето случай с много човешки жертви. Тя също така търси и причините поради които едни хора успяват да се спасят, докато други нямат този шанс. И намира, че съществува връзка между факторите на хороскопа и шанса за оцеляване в критични ситуации. Масови човешки загуби има както при природни така и при урбанистични катастрофи – пожарите, ураганите, наводненията, земетресенията, епидемиите, самолетни и други катастрофи, войни…

Още от Средновековието са посочени редица фактори, които правят човек по-неподатлив на глобалните катаклизми – природни бедствия, епидемии, война, катастрофи и др.

Редакторът на списание Considerations Кен Гилман прави анализ на едно ужасяващо събитие и успява да открие, че съществува ясна корелация между положнеието на Юпитер и способността да се оцелява в критични ситуации.

На 13 март 1996 г. Томас Уат Хамилтън влиза в 9:30ч. в началното училище в Дънблейн, снаражен с четири пистолета и заглушители на ушите и открива безразборна стрелба. Сварва учителка на вратата на класна стая и я прострелва, влиза в стаята и открива триминутен огън по учениците и персонала. После излиза за малко от гимназията отново открива огън, след което отново влиза вътре и с един куршум в устата се самоубива.

Абстрахирайки се от това ужасяващо деяние, ние ще се опитаме да разберем какво е помогнало на оцелелите да оцелеят, и какво е погубило живота на другите, правейки ги жертви.

От 30 души, деца и училищен персонал  – 14 са били убити на място, 1 дете е починало на следващия ден от раните си, 11 са били ранени, 1 дете е избегнало нараняване и 1 дете е отсъствало в този ден и 1 дете е напуснало училището месец преди инцидента. Класната е убита на място и двама учители са били ранени. Рожденните данни да децата са издирени от техните актове за раждане. Ще се опитаме да открием съществува ли съществена разлика между хороскопите на оцелелите и загинали деца. Оказва се, че такава съществува.

Сравняването на хороскопите на децата с този на убиеца не дава никакъв резултат, следователно трябва да се доверим на факторите в техните лични хороскопи, подсказващи шанса им за оцеляване.

Съществуват много книги с афоризми посочващи факторите за насилствена смърт. Ако се опитаме да ги систематизираме ще попаднем в клопката на един безкраен списък без ясно очертана система. Може да се обърнем обаче към класиката в лицето на Уилям Лили, който в своята ”Християнска Астрология” на стр.644 дава един списък с индикациите за насилствена смърт. Дали те обаче работят?

Индикации за насилствена смърт по Уилям Лили

1.Двете светила във виолентни знаци, без аспект помежду си, говори за насилствена смърт.

2.Двете светила в съвпад с виолентни звезди, до 5 гр. особено ако господаря на Asc и 8 дом са в съвпад или ако едно от светилата е господар на Asc или 8-дом.

3.Едно от светилата във виолентен знак, а другото в съвпад с виолентна звезда и лош аспект към светилата или господаря на 8 дом.

4.Двете светила в квадрат, съвпад или опозиция на Марс и Сатурн.

…….

16. Ако Венера или Юпитер са на Asc, а другата е в 8 дом – смъртта няма да е внезапна и насилствена.

Осем от убитите деца отговарят на правило #3 и #4 на Лили и няма оцелели с подобна конфигурация.

Следващите правила са за ангуларни позиции на планетите.  Двете деца със Сатурн на IC не са оцелели. Всички обаче с Юпитер на Asc или MC са оцелели. Оказва се, че наличието на Луна или Венера на Асцендента или Dsc не е от помощ. Интересно е, че децата с Плутон на Asc избягват смъртта. Само наличието на ъглова планета като цяло запазва живота и помага човек да оцелее. 5 деца и двама учители не са имали никаква планета до 5 гр. от ъглите си и те не са оцелели.

Наличието на виолентни звезди в кардинални позиции

Оказва се че 14 деца са имали виолентна звезда на MC и  IC. От тях 10 загиват, а останалите оцеляват, но те не са имали нито едно от индикациите на Лили за насилствена смърт. Виолентните (насилствените) звезди, които Лили използва са: Алгол (сега на 26 гр.Телец), Алдебаран (сега 10гр.Близнаци), Полукс (23гр.Рак), Бетелгайзе (29гр.Близнаци), Антарес (10гр.Стрелец) и Шаула (24гр.Стрелец). Към тези класически виолентни звезди Кен Гилман добавя още и звездата Хамал (7 гр. Телец). Лили приема орбис от 5 гр. за виолентните звезди, всяка планета или ъгъл попаднали в този орбис се приемат за съвпад с нея.

Заключения

•От 32 карти на убити и ранени в този инцидент – 7 имат правило #3 и #4 на Лили и седемте загиват;
•Наличието на едно или повече от другите правила на Лили в картата като цяло се оказва, че не е толкова фатално, обаче наличието на съвпад с насилствена звезда в съвпад със Слънцето или Asc или MC водят до насилствена смърт;
•Има 9 карти с виолентни звезди в съвпад или опозиция на MC, в които Юпитер не се намира близо до някои от ъглите. И деветте деца загиват;
•Има и 8 карти с виолентни звезди в съвпад със Слънцето и с наличие на накои от индикации на Лили за насилствена смърт, всички те загиват.
Оказва се, че децата които са имали най-малко наранявания, както и това, което не е дошло на училише в този фатален ден имат Юпитер на 5 гр. от ъгъл в хороскопите си. Оказва се, че тази позиция действа изключително протективно върху живота на родения и му помага да избегне фатални опасности в живота си. Това може да се приеме като правило, което да ни подскаже, че дори при наличието на един напрегнат хороскоп, Юпитер действа животоспасяващо в критични ситуации.

А, къде се намира Юпитер във вашия хороскоп? Лесно може да разберете това, ако имате изчислен хороскоп!

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
Re:кой ще оцелее
« Отговор #1 -: Март 23, 2011, 02:56:15 am »
моя юпитер не е от спасителните пояси..

антарес съвпад мерк и луна/У8/, опозиция марс съвпад алдебаран
слънце опозиция алгол

..но докосва с положителни аспекти лошите съвпади и управлява Аза, та надеждата ще умре последна  ;)

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Март 23, 2011, 03:02:21 am »
5 градусова орбиса за неподвижните звезди, не ви ли се струва прекалено?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #3 -: Март 23, 2011, 03:12:21 am »

И аз се замислих за това.. 1-2 градуса ми се струва по-приемливо  ;) даже максимум 2..
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Март 23, 2011, 03:15:14 am »

И аз се замислих за това.. 1-2 градуса ми се струва по-приемливо  ;) даже максимум 2..

Зависи от величината на звездите... ;D :rolleyes:
Могат да се отчетат максимум 3* не повече...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #5 -: Март 23, 2011, 03:45:50 am »
Интересно....Синът ми е с Юпитер на IC...При раждането му, което беше в средата на 8 месец 10 дена не даваха гаранция за живота му и не му записваха име. 1 месец беше в кувиоз ..., а сега е двyметрово интелигентно момче, което ми носи много радост. Освен това е и голям късметлия, падна му се лека кола от лотарията ...Дано Юпитер му помага и занапред!!! :blink:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #6 -: Март 23, 2011, 03:51:31 am »
Статията е доста интересна.Аз обаче като имам Юпитер на МЦ и Сатурн на ИЦ , ако случайно попадна в животозастрашаваща
ситуация дали Юпи ще надделее или съм си пътник  :-\   ;D .

« Отговор #7 -: Март 23, 2011, 03:54:22 am »
Просто мисли позитивно....Аз пък си имам Алгол на МЦ ама не се стряскам много...La vita va avanti
 :blink: :blink: :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 23, 2011, 04:04:55 am »
Липсата на планети в Гокленовите зони от една страна гарантира живот без проблеми , без напрежение , без излишни тревоги....Хората с такива карти са постредствени , живеят един абсолютно спокоен и не до там интересен живот...
Те нямат излишните напрежения , но и никога не могат да постигнат резултати ,които постигат онези с планети около кардиналните оси....
Всичко е относително разбира се , всеки има различни приоритети и цели...различни намерения и желания...
Аз не бих могла да живуркам...,във всеки миг живота ми е битка...Да , вярно е не всяка битка е била спечелвана...,но е факт , че има и много спечелени....
Някои от нас приемат битките за излишни , но всъщност самия живот е битка....
Ми по-добре да си отида от света в името на нещо , да изгоря , да светя...отколкото да се скрия в миша дупка и да остана храна на плъхове.... :blink:

П.П. ще оцелеят онези , които вярваат , .....които искат да оцелеят...
За съжаление има много , ама много мъртви души...Празни , пусти и на себе си ненужни.... :(
« Последна редакция: Март 23, 2011, 04:10:51 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #9 -: Март 23, 2011, 04:47:45 am »
Липсата на планети в Гокленовите зони от една страна гарантира живот без проблеми , без напрежение , без излишни тревоги....Хората с такива карти са постредствени , живеят един абсолютно спокоен и не до там интересен живот...
Те нямат излишните напрежения , но и никога не могат да постигнат резултати ,които постигат онези с планети около кардиналните оси....
Всичко е относително разбира се , всеки има различни приоритети и цели...различни намерения и желания...
Аз не бих могла да живуркам...,във всеки миг живота ми е битка...Да , вярно е не всяка битка е била спечелвана...,но е факт , че има и много спечелени....
Някои от нас приемат битките за излишни , но всъщност самия живот е битка....
Ми по-добре да си отида от света в името на нещо , да изгоря , да светя...отколкото да се скрия в миша дупка и да остана храна на плъхове.... :blink:

Абсолютно съгласна с теб, Марая  :blink:

За съжаление има много , ама много мъртви души...Празни , пусти и на себе си ненужни.... :(

« Отговор #10 -: Март 23, 2011, 05:05:54 am »

Ми по-добре да си отида от света в името на нещо , да изгоря , да светя...отколкото да се скрия в миша дупка и да остана храна на плъхове
.... :blink:

Да и аз така мисля :blink:  Много точно е последното изречение :blink:

Едната от тях викнала: Няма да изляза оттук. Няма смисъл да умирам, изтощена от напразни усилия. И като казала това, престанала да рита с крака и тутакси потънала.

Другата жаба, по-упорита или може би по-твърдоглава, си рекла : Няма начин. Нищо не мога да направя, за да изляза оттук. И все пак, въпреки близката смърт, предпочитам да се боря до последен дъх. Не искам да умра и секунда преди да е дошъл часът ми. И продължила да рита и да шляпа, от биенето и ритането млякото станало на масло. Жабата скокнала, плъзнала се по него и стигнала до ръба на буркана.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 23, 2011, 05:56:38 am »
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg

Аз живея така...И това също има своята цена.... :blink: За нея плащам...,не плащам за положителната мисъл , не плащам за любовта...,не плащам за вярата....
Плащам само за това което давам.... :rolleyes:
Не се научих да бягам от кораба , когато плъховете бягат....
Трудно и късно е да се променя...и не съжалявам...
Най-важното нещо за мен е желанието и неговата реализация....Мотивите са ментални и биват много...
Най-тъмно е на разсъмване...,но нищо не е по-красиво от раждането на слънцето...
Там стоя притайла дъх с вярата и надеждата за едно щастливо утро и един пълноценен ден...И така всеки ден....До утре...Може би затова живея за мига...,защото днешното утре е вчеравното днес...,а то е неповторимо...
Вярата момичета и момчета....Вярата....Търсете я , не я губете , а когато я намерите я запазете и съхранете.... :wub:
Плъхове винаги ще има...,както и мишки..., те също са необходими.... :blink:

« Отговор #12 -: Март 23, 2011, 06:15:19 am »
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg

Аз живея така...И това също има своята цена.... :blink: За нея плащам...,не плащам за положителната мисъл , не плащам за любовта...,не плащам за вярата....
Плащам само за това което давам.... :rolleyes:
Не се научих да бягам от кораба , когато плъховете бягат....
Трудно и късно е да се променя...и не съжалявам...
Най-важното нещо за мен е желанието и неговата реализация....Мотивите са ментални и биват много...
Най-тъмно е на разсъмване...,но нищо не е по-красиво от раждането на слънцето...
Там стоя притайла дъх с вярата и надеждата за едно щастливо утро и един пълноценен ден...И така всеки ден....До утре...Може би затова живея за мига...,защото днешното утре е вчеравното днес...,а то е неповторимо...
Вярата момичета и момчета....Вярата....Търсете я , не я губете , а когато я намерите я запазете и съхранете.... :wub:
Плъхове винаги ще има...,както и мишки..., те също са необходими.... :blink:
Марая,много хубаво си го описала.Аз напълно споделям твоето мислене.Мога само да допълня,че колкото повече даваш,толкова по-скъпо плащаш,но цената винаги си струва,ако си в мир със себе си.

*

Vision

• 3523
« Отговор #13 -: Март 23, 2011, 01:12:10 pm »

А, къде се намира Юпитер във вашия хороскоп? Лесно може да разберете това, ако имате изчислен хороскоп!

ИЦ и МЦ са ми по оста на катастрофите, но Юпитер е близо до ИЦ..от него очаквам- ако има бедствие да бъде така добър да ме вземе бързо, да не се мъча..тези, които останат ще са по- зле от тези, които са си тръгнали.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #14 -: Март 23, 2011, 01:22:44 pm »
и аз съм така - МС/IC точен съвпад с оста на катастрофите Алдебран/Антарес,като Слънцето е съвпад с последната,
квот дойде приемам го смирено,да бъде неговата Воля :blink:
« Последна редакция: Март 23, 2011, 01:28:54 pm от strelicka »

*

Vision

• 3523
« Отговор #15 -: Март 23, 2011, 01:32:13 pm »
и аз съм така - МС/IC точен съвпад с оста на катастрофите Алдебран/Антарес,като Слънцето е съвпад с последната,
квот дойде приемам го смирено,да бъде неговата Воля :blink:

да, наистина..погледнах ти картата..не се бях замисляла за асц. дева че сме така..и Синухе е така..дали има и други, да се преброим.. ;D

слънцето в съвпад с ИЦ трябва да е добре, нали??..слънцето е добричко.. :blink:

« Отговор #16 -: Март 23, 2011, 01:38:17 pm »
оцелях като по чудо този ден,като малко преди това се бях вторачила в този голям квадрат :o

*

Vision

• 3523
« Отговор #17 -: Март 23, 2011, 01:46:45 pm »
оцелях като по чудо този ден,като малко преди това се бях вторачила в този голям квадрат :o

това е някакъв период от две седмици..видяла си квадрата и след две седмици случката..а с кое я свързваш- с уран или плутон транзит юлв?? или на фазите на луната..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Март 23, 2011, 05:27:02 pm »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4018.0.html

Ето една тема във връзка с тази, на който му е интересно.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #19 -: Март 23, 2011, 07:25:53 pm »
Някой може ли да ми каже къде са насилствените звазди в тази карта, че не мога да ги задам дори в Зет?
Виждам, че отговаря на т.1-4 по Лилли.  :-\
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер