Здравей Гост

СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ

• 156 Отговора
  • 33662 Прегледи
*

Stella

• 7765
СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ
« -: Март 23, 2011, 05:10:57 pm »
Много често любовта и страстта не вървят ръка за ръка, понякога се допълват, а понякога си пречат взаимно.
Предлагам да разгледаме аспектите, които определят един човек като страстен (натални аспекти) и да разгледаме страстта в синастрията. И може ли човек, който не е страстен по рождение да предпочита страстни връзки, и обратното?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Nova

• *
  • 353
Re:СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ
« Отговор #1 -: Март 23, 2011, 05:37:10 pm »
Много често любовта и страстта не вървят ръка за ръка, понякога се допълват, а понякога си пречат взаимно.
Предлагам да разгледаме аспектите, които определят един човек като страстен (натални аспекти) и да разгледаме страстта в синастрията. И може ли човек, който не е страстен по рождение да предпочита страстни връзки, и обратното?
Вероятно би трябвало плутон да е замесен

« Отговор #2 -: Март 23, 2011, 05:42:20 pm »
Квадратура между Венера и Плутон. Мхм. :P Само че, тук любовта и страстта вървят ръка за ръка, даже са самоунищожителни по мои нескромни наблюдения. А че си пречат - пречат си.

Всички искат страстни връзки. Проблемът е в разминаването на индивидуалните разбирания, затова  коя връзка е страстна.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #3 -: Март 23, 2011, 05:47:30 pm »
Квадратура между Венера и Плутон. Мхм. :P Само че, тук любовта и страстта вървят ръка за ръка, даже са самоунищожителни по мои нескромни наблюдения. А че си пречат - пречат си.

Всички искат страстни връзки. Проблемът е в разминаването на индивидуалните разбирания, затова  коя връзка е страстна.
А марс в квадрат плутон?

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #4 -: Март 23, 2011, 05:52:22 pm »
Аз някъде бях чел, че страстта зависи от наталните аспекти между Марс, Венера и Плутон като различните конфигурации
имат спецефичен начин на проявление.

« Отговор #5 -: Март 23, 2011, 06:00:26 pm »
Квадратура между Марс и Плутон също, но това е една по-първосигнална и агресивна страст. При първото има пълно обсебване, при второто  - непрекъснати импулси, които са малко хаотични. Така ги виждам аз нещата. Съвпад между Марс и Плутон, също е показател, че човекът обича да го разтърсват здравата. ;D

*

luli

• *
  • 151
« Отговор #6 -: Март 23, 2011, 06:55:30 pm »
ей ма е  ;D
Плутон съвпад с марс, квадратиращи венерката ми .... ;D Най-важното при мен е да има страст....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Март 23, 2011, 06:59:14 pm »
Страстта е от марс и плутон...,луна
Всеки аспект м/у планетите носи страст....Изявата зависи от това как протича енергията на планетите- хармонично или деструктивно....
Страст има в огнените и водните....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 23, 2011, 07:00:06 pm »
В две мои връзки, основани повече на страстта, има следните аспекти:
- при единия: негова Венера в съвпад с моето Слънце и точен квадрат с моята Луна, негов Марс в квадрат с моята Венера, огледален съвпад Луна-Лилит
- при другия: негов Марс в точна опозиция с моята Луна, негова Венера в точен съвпад с моя Марс
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #9 -: Март 23, 2011, 07:02:19 pm »

Моето схващане е, че при любовта има свобода и уважение за нуждите на другия.
Докато при страстта основния подтик е унищожение, погълване, сливане(което е разрушение на основната форма) с другия и дори има голяма доза мания и вампиризъм.
Властването и желанието да завладееш също са активирани.

За мен е възможно да има човек, който да не е страстен на пръв поглед и да стане такъв, но това за мен би значело, че не се е преоткрил, но че му е заложено по рождение. И е невъзможно според мен да не си и да станеш.

Аспектите са Венера-Марс и Венера-Плутон. Марс-Плутон също би могло, но там е страст в друго - не толкова във взаимоотношенията, които са под управлението на Венера.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #10 -: Март 23, 2011, 07:04:05 pm »
Всеки аспект м/у планетите носи страст....Изявата зависи от това как протича енергията на планетите- хармонично или деструктивно....

Ако говорим за синастрия, имам едно усещане, че опозицията луна- марс си я бива... ;DНе съм я изпитала докрай, но ще видим.... :P

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #11 -: Март 23, 2011, 07:06:58 pm »
В две мои връзки, основани повече на страстта, има следните аспекти:
- при единия: негова Венера в съвпад с моето Слънце и точен квадрат с моята Луна, негов Марс в квадрат с моята Венера, огледален съвпад Луна-Лилит
- при другия: негов Марс в точна опозиция с моята Луна, негова Венера в точен съвпад с моя Марс
А, Лили, нямаше ли и други аспекти? Или тези са били най- точни, или....?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Март 23, 2011, 07:08:19 pm »
Това са най-точните и действащи, най-точно описват ситуацията и емоционалния фон във връзката.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #13 -: Март 23, 2011, 07:10:15 pm »
Това са най-точните и действащи, най-точно описват ситуацията и емоционалния фон във връзката.
Именно, защото аз си мисля, че ако има и други точни аспекти, но с различен акцент, например точен тригон на луна със слънце или подобно нещо...изразителността на картинката  би била смекчена :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Март 23, 2011, 07:10:23 pm »

Ако говорим за синастрия, имам едно усещане, че опозицията луна- марс си я бива... ;DНе съм я изпитала докрай, но ще видим.... :P

Аспект на луна-марс в опозиция е аспект при който има допълване...,но бързо изчезва страстта...Луната се уморява прекалено бързо.... ;D И ако има допир с някоя и друга планета ...е твърде възможно опозицията да премине в друга еманация...
Важни са и домовете в които попада опозицията... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Март 23, 2011, 07:14:56 pm »
Именно, защото аз си мисля, че ако има и други точни аспекти, но с различен акцент, например точен тригон на луна със слънце или подобно нещо...изразителността на картинката  би била смекчена :blink:

Такава беше последната ми връзка, също основана на голяма доза страст, но нямаше драми и ексцесии в нея. Много повече доверие в партньора и споделено приятелство. Луната, Юпитер и Уран на мъжа в тригон с моето Слънце. Нямаше съвпади, квадрати и опозиции, с които да ми нагнетява допълнително кардиналния т-квадрат.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Март 23, 2011, 09:41:00 pm »
В основните интерпретации на Зет-а пише, че има 3 аспекта за сексуално привличане между двама души, но МНОГО рядко се срещат и 3-те в една синастрия. Най-често се срещат 1 до 2. Тези аспекти са:

между Марс и Венера
между Марс и Плутон
между Венера и Плутон

Аз бих прибавила от личен опит:
Луна опозиция Плутон
Луна опозиция Марс

Най-силно нагнетяващи страстта са опозициите. при тях, докато не се осъществи желаното сливане, което се изживява като мечтания компромис и допълване, не може да се освободи напрежението.

Квадратурите са твърде дразнещи, за да привлекат и задържат двама души заедно.
По-скоро отблъскват, отколкото привличат. При квадратурата, напрежението се освобождава, чрез "борба или бягство".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Март 23, 2011, 09:43:24 pm »
Натъкнах се преди време на нещо странно /за мен/.Уран на  друг индивид  на точен градус /абсолютно точен/ с ИЦ в моята карта.Това изобщо като някакъв аспект отчита ли се? Поразиха ме просто градусите, иначе знака е везни :blink:

Отчита се. Някъде бях обяснила съвсем подробно това влияние. може да потърсиш с търсачката.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #18 -: Март 23, 2011, 09:57:56 pm »
Натъкнах се преди време на нещо странно /за мен/.Уран на  друг индивид  на точен градус /абсолютно точен/ с ИЦ в моята карта.Това изобщо като някакъв аспект отчита ли се? Поразиха ме просто градусите, иначе знака е везни :blink:

Отчита се. Някъде бях обяснила съвсем подробно това влияние. може да потърсиш с търсачката.
Ровя, но не намирам, дай ми ключова фраза, най- добре познаваш речника си :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Март 23, 2011, 11:28:02 pm »
Натъкнах се преди време на нещо странно /за мен/.Уран на  друг индивид  на точен градус /абсолютно точен/ с ИЦ в моята карта.Това изобщо като някакъв аспект отчита ли се? Поразиха ме просто градусите, иначе знака е везни :blink:

Ровя, но не намирам, дай ми ключова фраза, най- добре познаваш речника си :blink:

Сега виждам, че лично на теб съм отговорила в тема "Синастрия" (аз помня, ти не помниш  :o)
Цитат на: Nova в януари 26, 2011, 11:18:11

Стела, извини ме, че те отклонявам може би малко от дискусията.Изчетох постовете ти и имам конкретен въпрос, който бях формулирала по- горе, но с грешка.Ти анализираш уран в синастрията, но аз не мога да намеря отговор на един въпрос, точния аспект /абсолютно точен/ на уран към ИЦ /съвпад/ проработва ли положително, при надделяване на положителните аспекти като цяло- връзките слънце, луна, марс, венера...Моля те, дай ми едно изречение.

Зависи какви аспекти прави Уран в неговата карта и в синастрията.
Ако Уран на партньора съвпада с ИЦ в твоята карта и той  недобре интегриран, ти няма да се чувстваш сигурно и комфортно в дома си в негово присъствие.
Най-малкото той ще се опитва да внася промени в дома ти, за които ти няма да си подготвена. Ако Уран прави негативни аспекти към лични планети, ти няма да можеш да си почиваш в дома си в присъствието на този човек или е възможно той да изчезва толкова изненадващо, колкото се е появил (може да ти внася известен хаос)....даже, смешно звучи, но може и да ти се повреждат ел.уредите в негово присъствие или да доведе шумна компания у вас...

При позитивни аспекти, присъствието на този човек в дома ти ще ти въздейства стимулиращо и вълнуващо и заедно с него в дома ти ще влезнат новите технологии.

ПП. Подобно действа и аспект на Уран към господаря на ИЦ. Имала съм връзка с човек, на който негов Уран е в широк квадрат на мой Марс (Управител на ИЦ) - никога не го допуснах в дома си. Все пак 4-ти дом отговаря за подсъзнанието - ТОВА СА ТВОИТЕ ЧЕТИРИ СТЕНИ, ТВОЯТА КРЕПОСТ. ТОВА Е ВОДЕН ДОМ И ТАМ СТАВАМЕ УЯЗВИМИ.