Здравей Гост

Колекционерите

• 43 Отговора
  • 4764 Прегледи
*

Veselin

Колекционерите
« -: Март 24, 2011, 07:19:39 pm »
.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 08:36:58 am от Veselin »

*

tadj-all

Re:Колекционерите
« Отговор #1 -: Март 24, 2011, 11:20:03 pm »
Как мислите, кои положения и аспекти в хороскопа на човек определят дали ще има колекционерска страст? Знаете, че има хора, които събират най-различни неща (аз например събирам дискове с музика, по-редки издания и си ги купувам от ebay понякога, и то от търгове), ходят на търгове, дават луди пари, за да имат това или онова, понякога събират доста стари и редки неща. А има и разни Плюшкиновци, които събират всякакви боклуци.  ;D
Има ли нещо в наталната карта, което би показало такава страст и при какви обстоятелства според вас би се отключила подобна страст (дали заради някакво недоволство от нещо в живота и опит за заместването му с нещо друго)?
Засега не разполагам с карта на такъв човек, но ще се опитам да намеря.

А дали пък колекционерството не е свързано с Венера и 2 дом?  :rolleyes:

+ Луна, за да е доволна и да се чувства добре.

Но по принцип и земните знаци и водните задържат и складират по нещо.

« Отговор #2 -: Март 24, 2011, 11:31:08 pm »
Сложете картата на Марая  ;D - не знам дали има нещо, дето да не го колекционира  ;D ;D ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Март 24, 2011, 11:32:58 pm »
Колекционерите от типа Плюшкин, дето трупат всякакви дребни неща, вкл. ненужни, евтини и вехтории, запасяват се, ги свързвам с влиянието на Луната и знака Рак, а също Луна/Сатурн (психологическо усещане за недоимък).
Колекционерите-ценители според мен трябва да имат акцент върху Венера/2 дом и силен Юпитер. При любителите на антики, уникати можем да добавим влиянието на Сатурн и Уран в съчетание с Венера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Март 24, 2011, 11:34:29 pm »
Сложете картата на Марая  ;D - не знам дали има нещо, дето да не го колекционира  ;D ;D ;D

И аз като прочетох заглавието и на мен това ми дойде от раз.  ;D

Силна Венера във втори дом.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Март 25, 2011, 12:06:33 am »
Как мислите, кои положения и аспекти в хороскопа на човек определят дали ще има колекционерска страст? Знаете, че има хора, които събират най-различни неща (аз например събирам дискове с музика, по-редки издания и си ги купувам от ebay понякога, и то от търгове), ходят на търгове, дават луди пари, за да имат това или онова, понякога събират доста стари и редки неща. А има и разни Плюшкиновци, които събират всякакви боклуци.  ;D
Има ли нещо в наталната карта, което би показало такава страст и при какви обстоятелства според вас би се отключила подобна страст (дали заради някакво недоволство от нещо в живота и опит за заместването му с нещо друго)?
Засега не разполагам с карта на такъв човек, но ще се опитам да намеря.

А дали пък колекционерството не е свързано с Венера и 2 дом?  :rolleyes:

Да...,но и луна и сатурн....
Без сатурн колекции няма.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Март 25, 2011, 12:18:09 am »
Колекционерството е свързано с Рака. Имах един познат зодия Рак - най-големият Плюшкин е той.
Повечето Раци си кътат най-различни вехторийки за "черни дни". Все някога ще потрябва. Една моя колежка събира найлонови торбички и шишенца всякакви. Посмей да изхвърлиш някое бурканче. Изкарва се от кошчето за буклук, старателно се измива и се прибира в някой шкаф. :cancers:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 25, 2011, 12:29:47 am »
Колекционерството е свързано с Рака. Имах един познат зодия Рак - най-големият Плюшкин е той.
Повечето Раци си кътат най-различни вехторийки за "черни дни". Все някога ще потрябва. Една моя колежка събира найлонови торбички и шишенца всякакви. Посмей да изхвърлиш някое бурканче. Изкарва се от кошчето за буклук, старателно се измива и се прибира в някой шкаф. :cancers:

Правя разлика между колекционерите и ПЛЮШКИН... ;D...
Рака колекционира спомени....,страхува се от много неща...,но да го дефинираме като Плюшкин ми идва в повече.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 25, 2011, 12:34:11 am »
Една моя колежка събира найлонови торбички и шишенца всякакви. Посмей да изхвърлиш някое бурканче.

Майка ми беше същата, макар че нищо рачешко нямаше при нея. Безкрайно трупане на найлонови торбички и празни бурканчета - при все това, че не умееше да прави компоти и зимнина, че да влязат в употреба бурканите.
При нея имаше Луна в разходящ съвпад със Сатурн около МС, в Стрелец, много силно изразено чувство за недоимък, макар че позицията в Стрелец по-скоро би трябвало да даде "духовен" глад, глад за знания, а не глад за материални придобивки (което за пореден път потвърждава значението на сидералните позиции). Същевременно обаче имаше и друга колекционерска страст - Венера в Овен, разположена във 2 дом, в квадрат с Уран и тригон с Юпитер/Плутон - купуваше тонове дрехи, но от масовата конфекция, все гледаше нещо отнякъде да вземе евтино, с намаление, шарено да е, на цветя, свежо, тийнейджърско (огнена Венера в аспект с Уран + огнена Луна), но нито една стилна дреха няма в гардероба. Тонове обувки, разпределени по кутии в дрешника... тонове дрехи, необлечени нито веднъж, които си стоят с етикетите...
Та за нея мога да кажа, че е съчетала двете страни на колекционерската страст - тази на Плюшкин (по Луна/Сатурн) и на прахосник (по Венера във 2 дом в аспект с Юпитер и Уран). И двете бяха много силно изразени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Март 25, 2011, 12:38:40 am »
Една моя колежка събира найлонови торбички и шишенца всякакви. Посмей да изхвърлиш някое бурканче.

Майка ми беше същата, макар че нищо рачешко нямаше при нея. Безкрайно трупане на найлонови торбички и празни бурканчета - при все това, че не умееше да прави компоти и зимнина, че да влязат в употреба бурканите.
При нея имаше Луна в разходящ съвпад със Сатурн около МС, в Стрелец,

А може би има значение притежателския дом? Може точно домовете на притежанията - 2, 6,10 да имат значение за колекционирането на разни неща.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Март 25, 2011, 12:50:39 am »
Домовете на притежанието са 2,4,8-ми....
Колекционерите имат силно застъпени оси ,аспекти м/у управителите и планети в тези домове...
Притежанието и колекционирането са 2 различни неща.... ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Март 25, 2011, 12:51:13 am »
А може би има значение притежателския дом? Може точно домовете на притежанията - 2, 6,10 да имат значение за колекционирането на разни неща.

Най-логично ми се вижда оста 2/8 да е замесена.
При майчето Венера се намираше във 2 дом и уравляваше 8ми, имаше и квадрат с управителя на АС (Уран).

При мен влиянието на Венера също е много осезаемо, но липсва това безцелно трупане и купуване на ненужни "масови" неща, които няма да влязат в употреба впоследствие. По петодомна Венера в Овен съм прахосник понякога, същевременно осмодомната рачешка Луна ме прави практична, умея да си "свивам" потребностите, дори да бъда пестелива, ако трябва. Но двете крайноси ги има заложени при мен и понякога действат разнопосочно.  ;D
Влиянието на Юпитер в Телец (У2) също се усеща много силно - не обичам евтини неща, държа на качество и стил, мразя ментетата и кича - масовата бижутерия, фалшиви парфюми, всякакви сурогати и заместители, вкл. и изкуствени/синтетични материи. Не съм фен на марката, не робувам на тези неща, но винаги избирам дрехи и аксесоари, които да са семпли, но да излъчват класа и стил, доколкото мога да си го позволя.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #12 -: Март 25, 2011, 02:16:17 am »
аз пък колекционирам  усмивки, става ми хубаво на душата  ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523
« Отговор #13 -: Март 25, 2011, 03:11:30 am »
аз пък колекционирам  усмивки, става ми хубаво на душата  ;D

вие ме запалихте за полускъпоценните камъни и сега като видя и купувам..днес си взех 5 броя с големина колкото спокойно да ги държа в шепата /като си свия шепата да я пълнят, но да не се виждат много/ и без остри ръбове..сега са в солена вода.. :blink: за другия месец имам уговорка за още пет да ми донесе жената, която ми е дилър на камъни.. ;D купих си и гривна с оникси /пак/..сега ще я сефтосам на дискотеката /отивам след малко/..други страсти нямам засега.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #14 -: Март 25, 2011, 02:40:33 pm »
  По комунистическо време, бях запалена на тема картички, календарчета....По едно време ловях пеперуди и буболечки, от пеперудите направих един хербарий и го подарих на училището, стана ми жал и с тях престанах....Но на 14 години се влюбих в кактусите. Почнах да събирам стотинките, от бригадите, после от стипендиите, кой кво купува аз дебна по цветарските магазини за кактуси, но и нямаше разнообразие. Холандия беше далеч...Отчетох го на влиянието на Плутон, беше нагазил в Скорпион и аспектираше личните ми планетки - най-вече Марс, опозираше Сатурн и квадратираше Луна. 1989г. ходих на екскурзия в ДДР - вместо музеите, нашата беше заплесната по цветарските магазини, от там също си бях взела кактуси, въпреки че бяха казали че са забранени :blink:. Но 1989г. когато стана голямото изселване - колекцията набързо бе разграбена, а аз взех само 20 от най-ценните....изпитвах особена страст към тях....Ноооо, пак имам няколко кактусчета, но вече не са ми тръпка...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Март 25, 2011, 07:56:16 pm »
  По комунистическо време, бях запалена на тема картички, календарчета....

От нашето поколение (деца на комунизма  ;D) повечето сме имали някаква колекционерска тръпка в детството. В началните класове в училище колекционирахме календарчета, картички, картинки (изрезки от списания). Всяко момиче се хвалеше с бройката си календарчета, моите по едно време бяха стигнали трицифрено число и с голям трепет сядах вечер през свободното си време и ги преброявах.  ;D А в училище правехме обмяна с другите момичета, с тази цел купувахме по няколко бройки еднакви, за да можем да ги заменяме после за други. Веднъж дори ме "обраха" под носа ми, направиха някаква врътка за отвличане на вниманието и после установих, че половината календарчета и най-красивите липсват. И не кой да е, а момиче от по-горните класове, отличничка, участничка в музикални и художествени кръжоци и дъщеря на уважаван преподавател. Тиха вода си беше, никой не би си помислил, че е възможно. В междучасията ме издебваше и започваше с тих глас да ме изнудва и заплашва, веднъж дори ми блъсна главата в информационното табло. Все не й даваха мира моите календарчета.  ;D Още тогава разбрах, че не всичко е злато що блести и "добрите" момиченца не са това, за което се представят.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #16 -: Март 25, 2011, 10:11:47 pm »
Ето една карта на един истински Плюшкин. Не се разделя с почти нищо...дори и ръждиво пиронче. В стаята му вече е почти невъзможно да се влезе и красотата и подредеността нищо не означават за него. Много е важно обаче нещата да са практични като понякога дори имам чуството че харесва уродливия им или ексцентричен външен вид....

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #17 -: Март 25, 2011, 10:21:00 pm »
Много се набиват на очи неаспектираните Венера и Слънце. Уран на АСЦ  - щото забравих да кажа, но той ходи облечен като клошар без да има нужда да го прави (имам предвид че има чисто нови дрехи и обувки но според него те трябва да отлежат) и Нептун точен съвпад Сатурн в 4-ти. Вещите трябва да са хигиенични...но по един странен начин например чрез облъчване с кварцова лампа, не и измиване непременно.....ако искате дайте предположения ...аз ще ви отговарям дали е така....но определено това е една доста комплексна личност....не че ми е баща  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Март 25, 2011, 11:18:03 pm »
Много се набиват на очи неаспектираните Венера и Слънце.

Интересно, но няма сатурнови аспекти.
Обаче ми прави впечатление големият воден тригон и неаспектираната Венера в рецепция с Юпитер. Поне да беше колекционирал уникати, неща със стойност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Март 25, 2011, 11:21:13 pm »
По картата на Саша: Виновниците са планетките в 4 дом- ранени и мажорно неаспектирани (Слънце), както и управителят на 4-дом-Венера, която също е неаспектирана.
Предполагам ако в ранните му години тази Венера беше шлайфана, огъвана, поучавана къде с добро къде с кютек, можеше и да проработи по друг по-присъщ на природата и начин.