Здравей Гост

Приятелство

• 38 Отговора
  • 4055 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Приятелство
« -: Март 27, 2011, 09:34:20 pm »

По дефиниция то е :  Приятелството означава междуличностна връзка, която се изразява в поведение на сътрудничество и подкрепа, взаимно разбиране, уважение и привличане, както и прояви на помощ в случаи на нужда или криза. Приятелите са хора, които взаимно се радват на компанията си и проявяват лоялност един към друг, често до степен на алтруизъм. Обикновено споделят сходни вкусове и вършат заедно дейности, които са им приятни, помагат си в трудни моменти, обменят съвети и си връщат един на друг жестовете. За някои хора приятелството означава и просто доверието, че другият няма да ти навреди. Ценностите, които човек открива в приятелствата си с други хора, често са резултат от това, което те демонстрират като редовно поведение:
поведение, при което един човек желае най-доброто за друг,
симпатия и емпатия, честност, например в ситуации когато е трудно истината да бъде изречена без да нарани чувствата,
взаимно разбирателство.
Различните проявления на приятелство варират по отношение на степента на близост или интимност между хората.Една от най-известните фрази за приятелството е казана от Аристотел:

"Какво е приятелят?Това е една душа,живееща в две тела."

Как го разпознаваме , важно ли е за нас....,можем ли без него?
Астрологично обяснение и кое в натала е основното което определя приятелството... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
Re:Приятелство
« Отговор #1 -: Март 27, 2011, 10:04:54 pm »
Не съществува такова.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Март 27, 2011, 10:08:04 pm »
Не съществува такова.

Защо? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #3 -: Март 27, 2011, 10:34:16 pm »
Не съществува такова.

:unsure:наистина ли го мислиш?! :unsure:

« Отговор #4 -: Март 27, 2011, 11:49:24 pm »

По дефиниция то е :  Приятелството означава междуличностна връзка, която се изразява в поведение на сътрудничество и подкрепа, взаимно разбиране, уважение и привличане, както и прояви на помощ в случаи на нужда или криза. Приятелите са хора, които взаимно се радват на компанията си и проявяват лоялност един към друг, често до степен на алтруизъм. Обикновено споделят сходни вкусове и вършат заедно дейности, които са им приятни, помагат си в трудни моменти, обменят съвети и си връщат един на друг жестовете. За някои хора приятелството означава и просто доверието, че другият няма да ти навреди. Ценностите, които човек открива в приятелствата си с други хора, често са резултат от това, което те демонстрират като редовно поведение:
поведение, при което един човек желае най-доброто за друг,
симпатия и емпатия, честност, например в ситуации когато е трудно истината да бъде изречена без да нарани чувствата,
взаимно разбирателство.
Различните проявления на приятелство варират по отношение на степента на близост или интимност между хората.Една от най-известните фрази за приятелството е казана от Аристотел:

"Какво е приятелят?Това е една душа,живееща в две тела."

Как го разпознаваме , важно ли е за нас....,можем ли без него?
Астрологично обяснение и кое в натала е основното което определя приятелството... :blink:

Абсолютно съм съгласна с Марая, приятелството съществува...често пъти се появява след едно добро познанство, след казани или премълчани истини, след спорове и съвети, след сълзи и смях...всички човешки емоции споделени с един човек, който след време...дни или години все още ти е близък, било то в разговори, дела или мълчанието, но винаги готов да сподели част от себе си... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 28, 2011, 01:09:54 am »
Не съществува такова.

Приятелството съществува, но трябва да го откриеш сред фалша, който ни заобикаля.  :blink:
Не говоря за "приятелството" за лафмоабет и за софра, такова лесно се разпознава и бързо увяхва.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #6 -: Март 28, 2011, 01:16:11 am »
Така е!
Трябва и самите ние да умеем да сме приятели,за да разчитаме на приятелство.
Но моето Слънце е в 11 дом-приятелството винаги ще е важно за мен.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #7 -: Март 28, 2011, 02:18:39 am »
Така е!
Но моето Слънце е в 11 дом-приятелството винаги ще е важно за мен.

На мен Слънцето също ми е в 11ти дом.Приятелството не е важно за мен и определено мога и без него  :mellow: .

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Март 28, 2011, 03:12:22 am »
Ооо, цитираме дефиниции. Виж ти! :rolleyes:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 28, 2011, 03:19:34 am »
Мисля, че човек за да бъде приятел с друг...следва да бъде приятел първо със себе си.... :blink:
Някак си , ако не е достигнал до ниво да опознае себе си и ценностите си ...не би могъл и да бъде приятел с другите....

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #10 -: Март 28, 2011, 10:14:37 am »
Приятелството е много важно за мен, имам много и най-различни приятели и приятелки /не просто познати, а хора на които мога да разчитам и те на мен също/. Бързо се сприятелявам  :blink: Не мога и не искам да си представям, ако нямах приятели. За приятелите се раздавам от сърце! Разбира се, усещала съм ножа в гърба, предавали са ме и то доста хора на куп, но винаги е имало някой/я до мен. Имам приятелства, които съществуват от детската градина до този момент.. За мен е важно взаимното разбирателство, искреността.. Даже не държа да ми споделят лични неща /винаги го правят, защото ще отнеса тайните им в гроба/, просто обичам компанията им, приятно ми е, без значение какво правим и за какво си говорим... И през нощта да ми звъннат винаги съм насреща, винаги ги изслушвам и много обичам да ги съветвам  :P В най-трудните си моменти винаги съм имала човек, който да ме утеши.. за което съм много щастлива. Оценявам приятелството! И никога не забравям добрината на приятелите, по-скоро забравям лошите думи и постъпки  ;D! Човек, за да има приятели трябва да е готов да бъде приятел, да е приятелски настроен и дружелюбен, да се интересува от другите. Нормално е да се срещат фалшиви приятелства, неверни и завистливи интриганти, но и те са много полезни, защото като се опарим оценяваме и различаваме истинските. Когато най-много ни боли, чувстваме се най-огорчени и тъжни тогава остават тези които могат да преживеят нашата болка, да изтрият сълзите и да ни развеселят. Също така е нужно да споделяме и хубавите, незабравими мигове.. да се радваме на чуждото щастие от сърце. Много се радвам като срещам усмихнати лица, много ме радват и влюбените, направо ми пълнят сърчицето  :blink:
Моят единайсти дом е празен, на К11 имам везни, венера е в скорпион на асц. от към 12ти дом, от тук може би идва моята жертвоготовност и моите дълбоки и предани чувства към тях и тяхната важност за мен. Определено имам, имала съм и ще имам врагове сред приятелския кръг, но не ме плашат, защото знам, че винаги ще имам истински хора до себе си  :blink:
Мисля, че асц. е важен, защото другите първо това виждат у нас, а моя като е стрелец.. е как да не ми се кефят  :P /минути за реклама  ;D/. Мерка е важен също трябва да знае какво, кога и по какъв начин да казва.. Луната /нашите емоции и желания/, всеки има различни предпочитания.. някои харесват хора със същите потребности, а други търсят нещо ново и различно, допълващо ги, но за приятелство луната ще да е много важна, тя трябва да усеща как се чувства другия, да го разбира, за да може да му бъде приятелка и да се грижи за него, да се чувстват близки  :blink: Марса също не е за подценяване.. като се замисля всичко е доста важно.. трябва да се разберем със самия Аз, да сме наясно кои сме ние.. не може да не знаем какви качества притежаваме, към какво се стремим, трябва да разберем нашата душа, за може да погледнем в другата.. Трябва да осъзнаем нашите недостатъци, за да може да приемем тези на заобикалящите ни хора.. много, много е важно взаимното разбирателство.. Хората трябва да се опитат да разберат хората срещу себе си, а не да ги съдят..
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Asol

• 4140
« Отговор #11 -: Март 28, 2011, 03:45:28 pm »

За това смятам, че не съществува приятелство. Не вярвам, че има хора с добри сърца, искрени поради натрупваща се неприятна опитност в тази насока. Е, няма начин да няма по принцип, но някак си трудно се срещат такива.  Като се замисля приятел мога да нарека човек, който без да искам от него ми е помогнал в някакъв момент. При йедене, пийене "приятели" много или пък поради някакви интереси. Случвало се е хора, които не ме познават, нито съм направила нещо за тях - да ми помогнат, без да искам каквото и да е от тях.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #12 -: Март 28, 2011, 05:29:49 pm »
приятелство истинско има, но е по-често срещано явление между мъжете....
на мен един от малкото ми приятели е любимия човек....иначе съм свикнала да не разчитам за приятелство на хората...
това, което аз разбирам под приятелство преди можех да го поддържам, а сега вече не съм сигурна, че мога......
приятелите са всеотдайни и предани, предпочитам мъже да си ми приятели....
Уран ми е в 11-ти дом...

« Отговор #13 -: Март 28, 2011, 05:44:36 pm »
Не съществува такова.

Приятелството съществува, но трябва да го откриеш сред фалша, който ни заобикаля.  :blink:
Не говоря за "приятелството" за лафмоабет и за софра, такова лесно се разпознава и бързо увяхва.

:72:

« Отговор #14 -: Март 28, 2011, 07:07:05 pm »
съществува разбира се!но не всеки го намира.за мен то е като истинската любов.веднъж в живота и с един човек.да нямаш тайни от някого,да не се преструваш никога пред този човек,да го обичаш безрезервно въпреки всичките му недостатъци,и той да ти отвръща със същото.малко или много на човек му се налага да се държи според нечий стандарти и критерии,и ако има дори и един човек с който може да бъде абсолютно себе си,то това си е истинско щастие.най-голямата болка в живота ми,ми е причинена от този човек.но ако можех да върна живота си с 15 години,пак бих избрала приятелството.много пъти съм си задавала въпроса каква е тази здрава връзка.сега живеем далеч една от друга,но някак си винаги усещаме кога имаме нужда една от друга.сродна душа-само така бих могла да си го обясня
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

*

missKapriz

« Отговор #15 -: Март 28, 2011, 08:14:26 pm »

За това смятам, че не съществува приятелство. Не вярвам, че има хора с добри сърца, искрени поради натрупваща се неприятна опитност в тази насока. Е, няма начин да няма по принцип, но някак си трудно се срещат такива.  Като се замисля приятел мога да нарека човек, който без да искам от него ми е помогнал в някакъв момент. При йедене, пийене "приятели" много или пък поради някакви интереси. Случвало се е хора, които не ме познават, нито съм направила нещо за тях - да ми помогнат, без да искам каквото и да е от тях.
Мислиш си,че ти не умееш да си приятел и за това не вярваш,че и другите умеят?Или не те разбрах правилно
разбира се,че не става въпрос за ядене и пиене-това са компания не приятели.Но приятелството и то иска да се отглежда като любовта-не е бодил -самораслек.Естествено,че трябва да дадем за да получим.Тук може да ме оспорите,че "даване-получаване" има и при чисто материалните/бизнес  интереси.Да-това също е част от приятелството,но ако услуга може да ти направи всеки,не всеки би те изслушал и подкрепил,без да ти разнесе споделеното из целия град,без да те обсъжда и осъжда и без да мисли даже,че ти прави услуга като те изслушва или помага с каквото може.
Аз имам такива приятелки!Благодаря на Бог за което.
п.п.Мъжа ми преди време мислеше,че няма приятелство.Казваше,че всичко е интереси.Сега вече знае,че приятелство има.Даже от години е голям приятел с мъжете на моите големи приятелки,които са ми от детските  години.

*

Divna

• 2478
« Отговор #16 -: Март 28, 2011, 09:21:21 pm »

Има Асол, но както ти казваш, тези приятели са рядкост. Зависи от нас самите, какви хора сме и какво привличаме. Животът ни дава право на избор и ние сме тези, които избираме приятелите си, така че само от нас зависи, кой ще допуснем до себе си и ще наречем истински приятел.

« Отговор #17 -: Март 28, 2011, 09:27:40 pm »
Не мога да повярвам, че има хора, които отричат приятелството! Мислих, че е само баща ми и той така си вирее сам и си е самодостатъчен.
Аз обаче го съжалявам, защото за мен приятелството е дар! 11 дом в 29*Близнаци с Юпитер и Марс в него.

*

Asol

• 4140
« Отговор #18 -: Март 28, 2011, 09:31:37 pm »
Мисля, че умея да съм приятел и нормално нещата да зависят на първо място и от това, което ти каза Дивна, а и Солар. За това и написах това за приятелството. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 28, 2011, 10:57:56 pm »
Но приятелството и то иска да се отглежда като любовта-не е бодил -самораслек.Естествено,че трябва да дадем за да получим.

Напълно съм съгласна.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.