Здравей Гост

За силата на Фейсбук - за и против!

• 142 Отговора
  • 17187 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re:За силата на Фейсбук - за и против!
« Отговор #80 -: Април 07, 2011, 01:41:08 pm »
Иначе с тази Луна си е антисоциален от всякъде.

Много генерално написано ! Венера, която отговаря за социалните контакти е доста добре аспектирана ( Венера опозиция Луна, Марс и Сатурн, Венера квадрат Юпитер, Венера куинконс Уран ). Мисля,че точно този куинконс, го провокира да събира големи групи по определени интереси.

Това, че има акцентиран знак Скорпион не го прави непременно антисоциален,това е много силно изказване. Познавам човек с шест планети в Скорпион с асцендент Близнаци, който е доста социална личност, познавам и Водолей,отново с асцендент Близнаци, които има Луна, южен възел, Сатурн и Плутон в Скорпион и има проблеми в социалните си контакти, и набляга повече на виртуалните запознанства, но това отново зависи от човека, как ще използва енергията на знак Скорпион.В случая май той го е използвал да открадне подмолно идеята ( Меркурий опозиция  Плутон ) ;)
« Последна редакция: Април 07, 2011, 01:45:44 pm от Инти »

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #81 -: Април 07, 2011, 08:23:11 pm »
Иначе с тази Луна си е антисоциален от всякъде.

Много генерално написано ! Венера, която отговаря за социалните контакти е доста добре аспектирана ( Венера опозиция Луна, Марс и Сатурн, Венера квадрат Юпитер, Венера куинконс Уран ). Мисля,че точно този куинконс, го провокира да събира големи групи по определени интереси.

Това, че има акцентиран знак Скорпион не го прави непременно антисоциален,това е много силно изказване. Познавам човек с шест планети в Скорпион с асцендент Близнаци, който е доста социална личност, познавам и Водолей,отново с асцендент Близнаци, които има Луна, южен възел, Сатурн и Плутон в Скорпион и има проблеми в социалните си контакти, и набляга повече на виртуалните запознанства, но това отново зависи от човека, как ще използва енергията на знак Скорпион.В случая май той го е използвал да открадне подмолно идеята ( Меркурий опозиция  Плутон ) ;)
Като казвам "с тази Луна" нямам предвид само знака и, а и как е аспектирана - съвпад Марс и Сатурн, и опозиция Венера. Съгласен съм за Венера, а за акцентиран скорпион нищо не съм споменавал.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Април 07, 2011, 08:38:38 pm »
познавам и Водолей,отново с асцендент Близнаци, които има Луна, южен възел, Сатурн и Плутон в Скорпион и има проблеми в социалните си контакти, и набляга повече на виртуалните запознанства, но това отново зависи от човека, как ще използва енергията на знак Скорпион.

И да не е в Скорпион, самият факт, че Луната е в съвпад с ЮЛВ, Сатурн и Плутон е достатъчен, за да минават социалните му контакти през по-фина цедка. Това не пречи обаче да се търси компенсация на липсите във виртуала, там всички са велики.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #83 -: Април 07, 2011, 09:19:00 pm »
Неудовлетвореността движи света. Ако му пърхаха пеперуди в стомаха и му ухаеше на люляк, като минава покрай красивите дами, едва ли щеше да създаде такъв "апотеоз" на човешкото общуване. Шегичка! (имам предвид благоприятните аспекти на луната и венера с нептун).

Според мен, за да не се превръща в гротеска общуването в нета, той трябва да служи единствено за решаване на интелектуални задачи, да се ползва като справочник и за обмен на база данни. Нет, скайп, фейсбук не могат да заместят истинското общуване. Според един мой познат психолог, тези средства ограбват истинската комуникация и в един момент могат да доведат до изкривяване на психиката. Човек даже и да не е бил асоциален, може да се превърне в такъв...или поколенията след него, ако се насърчава привързаност към компютрите, повече отколкото е необходимо.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #84 -: Април 07, 2011, 09:26:34 pm »
на мен пък ми прави впечатление, че има 6 ретро планети  :rolleyes:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #85 -: Април 08, 2011, 01:24:15 am »
и най-вече е евреин, следвал в Харвард.... в никакъв случай не съм антисемит или нещо подобно, но никога няма да забравя отново в един елитен колеж на източното крайбрежие сме на купон и се оказва, че сме само българи и евреи....
(масово там интелектуалния американски елит е еврейски, другото е внос от целия свят) просто те си вярват, че са нещо уникално/богопомазано и тн. и семействата им са достатъчно богати, за да си позволят да ги образоват добре. А за него знам, че още като малък 11-12 годишен (преди да го удари "хормона") е разработвал за фирмата на баща си програми, които да улесняват общуването между работниците....но и на мен аспектите на Луната ми направиха най-силно впечатление, защото от личен опит съм съгласна с Ведическата астрология, че Луната си оставя най-важния фактор в хороскопа за нормалния средностатистически човек (не духовен учител или нещо подобно).
« Последна редакция: Април 09, 2011, 02:48:42 am от Mayanna »

*

Stella

• 7765
« Отговор #86 -: Април 11, 2011, 02:57:28 am »
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3683771

"Един милион българи са се включили в социалната мрежа "Фейсбук" през последните 13 месеца....Анализите сочат ръст на броя на хората на възраст над 40 години."

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #87 -: Април 11, 2011, 03:01:05 am »
и най-вече е евреин, следвал в Харвард.... в никакъв случай не съм антисемит или нещо подобно, но никога няма да забравя отново в един елитен колеж на източното крайбрежие сме на купон и се оказва, че сме само българи и евреи....
(масово там интелектуалния американски елит е еврейски, другото е внос от целия свят) просто те си вярват, че са нещо уникално/богопомазано и тн. и семействата им са достатъчно богати, за да си позволят да ги образоват добре. А за него знам, че още като малък 11-12 годишен (преди да го удари "хормона") е разработвал за фирмата на баща си програми, които да улесняват общуването между работниците....но и на мен аспектите на Луната ми направиха най-силно впечатление, защото от личен опит съм съгласна с Ведическата астрология, че Луната си оставя най-важния фактор в хороскопа за нормалния средностатистически човек (не духовен учител или нещо подобно).

И не само за обикновения....Изключително важна е.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #88 -: Май 24, 2011, 11:39:02 pm »
Все повече се потвърждават съмненията ми,
че социалните мрежи могат да бъдат използвани
за всякакви цели, като тази линия я виждам
да се " доразвие" максимално с влизането на Плутон във Водолей,
което не е много далече  :-[

Бутонът ”Like” издава къде сърфираме

http://it.dir.bg/2011/05/21/news8671545.html
Естествени минерали и амулети

*

abroad

• 2187
« Отговор #89 -: Май 24, 2011, 11:51:58 pm »
създателят на ФБ не случайно се води много богат ;D
това е система от интереси (като много други преди, интернет в това число), която съвсем не стартира със създаването на ФБ
кредитните и всякакви други карти, освен че са доста печеливши за банките са идеално средство за проследяване и изучаване на навиците (не че последното не мога да го науча, разглеждайки боклука който изхвърляш за определен период от време :P)
освен това от сателитните камери (в интернет) съвсем ясно си виждам жилището - въпрос на съвсем кратко време да си видя и интериора ;D
и на мен не ми харесва, но наистина ли мислите, че все още има нещо скрито, за някой дето го търси :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Май 29, 2011, 06:39:52 pm »
Те и доста астроложки се изнесоха там и си правят групички, в които се обсъждат всички "светски" клюки.
А форумите вече не са това, което бяха, откакто се появи Фейсбук.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #91 -: Май 30, 2011, 05:28:46 pm »
Те и доста астроложки се изнесоха там и си правят групички, в които се обсъждат всички "светски" клюки.

Извън контекста на случващото се тук, коя по-точно група визираш, защото аз не съм разбрала да се обсъжда нещо "светско" в групата за астрология във Фейсбук, в която членуват Филип Филипов, Муси Дачева, Даниела Тодорова -Кабала, Нина Керемедчиева - Болярка, Илияна Магерова, Антоанета Терзиева и много други. Там се спазва добрия тон, спори се, но не се допускат обидни коментарии в дебатите, изтипосване на теми с грозно съдържание и дребни клюкарски заяждания.

*

Stella

• 7765
« Отговор #92 -: Май 30, 2011, 05:39:55 pm »

Извън контекста на случващото се тук, коя по-точно група визираш, защото аз не съм разбрала да се обсъжда нещо "светско" в групата за астрология във Фейсбук, в която членуват Филип Филипов, Муси Дачева, Даниела Тодорова -Кабала, Нина Керемедчиева - Болярка, Илияна Магерова, Антоанета Терзиева и много други. Там се спазва добрия тон, спори се, но не се допускат обидни коментарии в дебатите, изтипосване на теми с грозно съдържание и дребни клюкарски заяждания.

Щот трябва да си пазят имиджа. Иначе като нищо щяха да се напсуват.

Да, Хело, те участват с истинските си имена там. Това са публични личности.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Май 30, 2011, 07:58:02 pm »

Групички, в които се пренасят горещи събития и клюки от форума.
А тебе не те знам към коя група си.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #94 -: Май 30, 2011, 08:07:38 pm »
А форумите вече не са това, което бяха, откакто се появи Фейсбук.  :blink:

Групички, в които се пренасят горещи събития и клюки от форума.
А тебе не те знам към коя група си.  ;D

Принципа на групата е да се влиза с препоръки, т.е. човек от групата трябва да те предложи. Групата е затворена.
Може и да има такива групи, създадени с цел астрология, пък да се обсъждат клюки, а да не зная за тях! Нищо не може да ме учуди.
Аз съм в група с цитираните по-горе личности, а там наистина се обсъждат сериозни казуси и никой не се интересува какво става "у наше село".  ;D
То като че ли тука има нещо "строго секретно"  и конфиденциално - форумът е отворен и публичен и всичко е на ачика.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Май 30, 2011, 08:11:28 pm »
Повечето астрологични сайтове си имат и група във фейсбука, може би трябва да се помисли да се създаде такава и към нашия форум, хем да се прочисти малко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #96 -: Май 30, 2011, 08:14:54 pm »
Повечето астрологични сайтове си имат и група във фейсбука, може би трябва да се помисли да се създаде такава и към нашия форум, хем да се прочисти малко.

Господи, дръжте ме, ще падна! Луна в Рак говори за отваряне на профил във Фейсбук! Не, не, не го вярвам. :confuse3:

Там ги няма тези предимства за качване на цветни картинки и т.н. Пак става, но опциите са по-малко. Липсва шаренийката.

« Отговор #97 -: Май 30, 2011, 08:18:53 pm »
Ама виж на Лили каква й е мислата - "за да се порчисти малко"  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Май 30, 2011, 08:20:03 pm »
Не разбра какво имам предвид.
Дотук имам наблюдения, че във форумите, където повечето активни участници са създали астрологична фейсбук група, настава тишина и значително по-рядко се стига до конфликти. Повечето участници висят във фейса.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #99 -: Май 30, 2011, 08:25:03 pm »
И аз съм член на тази група във ФБ. Казва се  "Астрология".
Хората там не се обиждат, само за да запазят имиджа си, а просто защото са възпитани и ителигенти. Говори се основна за астрология или се обсъжда  някоя по-важна новина.
Ако изпуснат някой случаен, който нарушава правилата, обижда , спами и т.н. директно се изключва от групата без много обяснения.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг