Здравей Гост

За силата на Фейсбук - за и против!

• 142 Отговора
  • 17048 Прегледи
Re: За силата на Фейсбук - за и против!
« Отговор #140 -: Декември 13, 2011, 11:35:25 pm »
Губене на време си е фейса и си е сила с това зомбиране де. Аз напоследък си ограничавам времето, но зависи за кво се ползва. Имам си две страници, модерирам си ги, прави ми кеф - понякога някоя друга бележка пускам, сяя за един музикант, главно за това кисна вече. Всеки ден проверявам, но за един час максимум и айде.  ;D Преди беше голямо седене, обаче.  ;D

« Отговор #141 -: Декември 14, 2011, 04:15:47 am »
аз пък като съм по майчинство и малката като спи и често поглеждам вътре  ;) Имаме си една групчика от 20 майки дето родихме по едно време и там си пишем и си обменяме информация за бебетата. А иначе ми стои включен цял ден. Пускам го и зарязвам лаптопа,от време на време хвърлям по едно око.то и форума тама, всичко ми е заредено и аз от време на време хвърлям по едно око.  ;D Но си е краста, Например от там знам неща за познати,за които иначе няма да знам изобщо какво се случва.А и особено сега като съм малко социално ограничена и фейса ми е като отдушник,пиша си с приятелите и така  :-\
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #142 -: Декември 14, 2011, 01:53:11 pm »
Facebook ви идва като празен парцел и е това, което вие си построите да бъде. Някои си оформят ферми, а други си правят библиотеки или галерии. Можете да имате 3- или 4-цифрен брой "приятели", може и да нямате хич. Може да се групирате, а може и да сте единаци. Може да си покажете физиономията, а може и да сте зад маска. Може дори да не сте с реално име. Изобщо - вие избирате колко ще сте на светло и колко ще сте в сенките. Не искате пропаганди? Просто не използвайте Facebook за това и стойте настрана от подобни страници. И не се зомбирайте.  :blink:

Аз лично си направих профил там малко късно и основно с цел да огледам реализацията на платформата. И си висеше с 0 приятели. По някое време влязох и видях, че са ме намерили няколко човека, а после още няколко, и така... Заявки по своя инициатива съм изпратил по-малко. Бих казал, че повече чета и по-малко пиша. Харесва ми повече като обща инфохранилка около любимото и по-малко заради социалните му функции. Удобен е и за връзка с хора, с които имаме общо и се ценим, искаме да си покажем или обсъдим нещо, но няма как да общуваме другояче. А и към писмените форми като че ли имам повече симпатии, по-независими и обширни са, в т.ч. и времево. Въпреки това не бих се определил като фен на Facebook и често негодувам за нещо там. Напоследък и умувам дали да си закрия профила. Не ми харесва, че социалните мрежи и в частност Facebook са повече социални, отколкото мрежи, понякога всичко е твърде разплуто и натоварващо.

А тормоз в интернет има. Като се започне от спам, постоянни обиди, организирано злословене и злепоставяне, фалшиви профили, та се стигне до "хакерски" атаки. Ако не ви се е случвало, достатъчно е да пофантазирате. Сещам се и за случаи, в които хора от форуми или чатове са се намирали наживо, за да си счупят главите - и това е възможно. ;)

П.П.: Преди няколко дни, гледайки филм, Facebook ми се опули и от екрана. Онзи ден си купих книга, а отзад издателството пише: "Намерете ни във Facebook"...  :lol:
« Последна редакция: Декември 14, 2011, 02:11:40 pm от Kelvin »