Здравей Гост

Интуицията

• 47 Отговора
  • 7721 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Интуицията
« -: Април 04, 2011, 09:33:14 pm »
За интуицията.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Интуицията
« Отговор #1 -: Април 04, 2011, 09:39:35 pm »
Свързвам интуицията с луната и нептун....
Мисля , че всеки я има , но не всеки умее да я разпознава...
Интуицията е силна при определени нативи , при други сякаш е в латентно състояние...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Април 04, 2011, 10:24:14 pm »
Марая, поздравления за интересната тема  :blink:

Да, права си
всеки я има, но не всеки умее да я разпознава...
И не всеки я развива, а това е необходимо.

Имам интуиция.
Луна в риби, 12 дом (на АС), съвпад Меркурий, съвпад Венера, секстил Нептун, тригон Плутон.
Нептун в козирог, 10 дом, квадрат Слънце, секстил Луна, секстил Меркурий, секстил Плутон, квадрат СЛВ, секстил АС.

Разгледах и няколко карти на близки, които също имат силна интуиция, наблюдават се следните аспекти:
*Луна в положителен аспект с Меркурий, Нептун, Плутон, Хирон, АС или МС;
*Нептун в положителен аспект с АС или МС.
« Последна редакция: Април 04, 2011, 10:32:41 pm от romantica »

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #3 -: Април 04, 2011, 10:30:21 pm »
На мен също ми се струва, че Нептун и Луната са отговорни за интуицията.Аз лично имам интуиция, което ми се вижда малко странно с оглед на това, че съм мъж.Засега не мога да преценя, дали при мен Нептуна е отговорен или Луната.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #4 -: Април 04, 2011, 10:43:23 pm »
Имам силна интуиция, преди не исках да се вслушвам в нея, понеже се задействаше преди "лоша ситуация" и си внушавах, че съм черногледа.. опарих се два, три пъти и сега се научих да й се доверявам и нещата са по-различни.  ;D Даже започна да се проявява в най-различни ситуации.
Свързвам си я със скорпионските планетки в 12ти дом, мисля, че те ме правят по сензитивна, нептун хвърля секстил към плутон в 12ти, но не мога да му отдам напълно заслугите, понеже е поколенчески аспект. Чудя се дали мога да прибавя полусекстил на нептун към мерк? За луната.. не мисля, че моята дава някаква интуиция, даже си мисля, че ме обърква  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Април 04, 2011, 11:47:22 pm »
Марая, поздравления за интересната тема  :blink:

Да, права си
всеки я има, но не всеки умее да я разпознава...
И не всеки я развива, а това е необходимо.

Имам интуиция.
Луна в риби, 12 дом (на АС), съвпад Меркурий, съвпад Венера, секстил Нептун, тригон Плутон.
Нептун в козирог, 10 дом, квадрат Слънце, секстил Луна, секстил Меркурий, секстил Плутон, квадрат СЛВ, секстил АС.

Разгледах и няколко карти на близки, които също имат силна интуиция, наблюдават се следните аспекти:
*Луна в положителен аспект с Меркурий, Нептун, Плутон, Хирон, АС или МС;
*Нептун в положителен аспект с АС или МС.

Радвам се , че ти харесва темата... :wub:
Да..,така е...изключително е важно да се развива...,но как? :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 04, 2011, 11:48:20 pm »
На мен също ми се струва, че Нептун и Луната са отговорни за интуицията.Аз лично имам интуиция, което ми се вижда малко странно с оглед на това, че съм мъж.Засега не мога да преценя, дали при мен Нептуна е отговорен или Луната.

А защо не и двете? :blink: :-\

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #7 -: Април 05, 2011, 12:16:38 am »

Да права си, аз досега не бях взел предвид тая възможност  ;D .Действително при мен и двете планети имат предпоставки да
дават интуиция.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #8 -: Април 05, 2011, 12:26:04 am »
Мъж,жена,аз залагам и на двете,може би давам едно рамо на Луната.. ;)
Особено водните Луни са силно интуитивни,а ако са разположени и в 4,8 или 12,работата става дебела..
Овенът ми има Нептун на АЦ и Луна в 8-ми,Рак..Страшен пророк е.. ;DСамо че не използва даденото му в правилната насока,а предпочита да си троши рогата..
В редки случаи и аз вървя напреко вътрешния ми глас и после ми иде да се самоизям..Тригон на Луна с Уран е голям + също.

« Отговор #9 -: Април 05, 2011, 12:46:46 am »
Много готина тема, ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Аз така като гледам... луната като че ли е основна движеща сила и от голамо значение е нейното положение в натала. По тази логика щом и Нептун има пръст в това (в което силно вярвам и аз самата) не бива да изключваме и Плутон. Най-елементарната логика е, че трите планети управляват водните знаци, свързвани с подсъзнанието и т.н. Също така, си мисля, че трабва да има и някакъв "проявите", планета, чрез която интуицията да се проявява. А пък по отношение на домовете, някак си ме човъркат 8-ми и 12-и, ама не знам какво, да мисля, щото много мисли ми се въртят в главата  :blink: Кажете вие какво мислите?
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #10 -: Април 05, 2011, 01:11:21 am »
Много готина тема, ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Аз така като гледам... луната като че ли е основна движеща сила и от голамо значение е нейното положение в натала. По тази логика щом и Нептун има пръст в това (в което силно вярвам и аз самата) не бива да изключваме и Плутон. Най-елементарната логика е, че трите планети управляват водните знаци, свързвани с подсъзнанието и т.н. Също така, си мисля, че трабва да има и някакъв "проявите", планета, чрез която интуицията да се проявява. А пък по отношение на домовете, някак си ме човъркат 8-ми и 12-и, ама не знам какво, да мисля, щото много мисли ми се въртят в главата  :blink: Кажете вие какво мислите?

Съгласен съм, че 12ти дом е от значение за  интуицията.Според мен ИЦ също може да има отношение понеже в някаква степен е свързан с вътрешния свят на индивида.

« Отговор #11 -: Април 05, 2011, 02:15:44 am »

Можем да я развием, като я използваме по-активно, и като й се доверяваме  :blink:
"Ин" - вътре, "тау" - главното условие на живота - Бог. Интуицията е част от Божественото в нас, тя ни показва пътя, за да не се лутаме. Интуицита е нашата първа хрумка/мисъл за дадено нещо. Хората, които имат силна интуиция сънуват много символи.

« Отговор #12 -: Април 05, 2011, 03:26:32 am »
Имам интуиция, и имам тригон Луна-Нептун, но бях чела, че планети около асцендента, в знака на асцендента дават интуиция и аз си имам изгряващ Сатурн.
Обаче не мога да дам дефиниция на интуицията, защото много от познатите ми със силни риби, често казват "аз знам, че" и вярно става това, което казват и тяхното не мисля, че е интуиция.

« Отговор #13 -: Април 05, 2011, 03:36:07 am »
Много хубава тема. Благодарение на нея научих, че първоначалното значение на думата "интуиция" е било доста по-различно от това, с което я свързваме днес. Между 15-ти и 17-ти век под "интуиция" са разбирали "да погледнеш на нещо чрез ума си, да разсъдиш, да изследваш". През 17-ти век думата придобива днешното си значение - духовно възприятие на нещата, прозрение. Източник - http://csmt.uchicago.edu/glossary2004/intuition.htm.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #14 -: Април 05, 2011, 03:50:33 am »
Имам интуиция, и имам тригон Луна-Нептун, но бях чела, че планети около асцендента, в знака на асцендента дават интуиция и аз си имам изгряващ Сатурн.
Обаче не мога да дам дефиниция на интуицията, защото много от познатите ми със силни риби, често казват "аз знам, че" и вярно става това, което казват и тяхното не мисля, че е интуиция.

Аз бих дал следната дефиниция  :P  - интуицията е способност, която позволява на човек, успешно да се домогне до някаква информация (включително и Знание) без съзнателно да използва логика.

« Отговор #15 -: Април 05, 2011, 03:51:21 am »

Можем да я развием, като я използваме по-активно, и като й се доверяваме  :blink:
"Ин" - вътре, "тау" - главното условие на живота - Бог. Интуицията е част от Божественото в нас, тя ни показва пътя, за да не се лутаме. Интуицита е нашата първа хрумка/мисъл за дадено нещо. Хората, които имат силна интуиция сънуват много символи.

Наскоро и мен ме попитаха как се развива интуицията и ми беше трудно да дам отговор. Развивам я от известно време, но никога не съм се замисляла какво точно правя, а то е да се вслушва дълбоко в усещанията си, които не са свързани с материалните възприятия. В крайна сметка интуицията често е усещане и трябва да се научим да разбираме какво ни казва то. При по-голямо развити предполагам че усешането добива образ  :blink:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Април 05, 2011, 08:39:10 pm »

Да права си, аз досега не бях взел предвид тая възможност  ;D .Действително при мен и двете планети имат предпоставки да
дават интуиция.

Макар , че и Уран е планета която би могла да се свърже с интуитивните прозрения.... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Април 05, 2011, 08:41:31 pm »
Много готина тема, ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Аз така като гледам... луната като че ли е основна движеща сила и от голамо значение е нейното положение в натала. По тази логика щом и Нептун има пръст в това (в което силно вярвам и аз самата) не бива да изключваме и Плутон. Най-елементарната логика е, че трите планети управляват водните знаци, свързвани с подсъзнанието и т.н. Също така, си мисля, че трабва да има и някакъв "проявите", планета, чрез която интуицията да се проявява. А пък по отношение на домовете, някак си ме човъркат 8-ми и 12-и, ама не знам какво, да мисля, щото много мисли ми се въртят в главата  :blink: Кажете вие какво мислите?

Както споменах по-горе мисля , че и Уран има пръст в темата.... ;D

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #18 -: Април 05, 2011, 09:21:52 pm »

дават интуиция.

Макар , че и Уран е планета която би могла да се свърже с интуитивните прозрения.... :rolleyes:

Еми на мен Уран ми е в съвпад ( макар и широк) с Нептун ...  ;D . Аз ги познавам урановите прозрения и не ги свързвам много с интуицията, защото ми се струват доста различни от нея.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #19 -: Април 05, 2011, 09:44:08 pm »
Аз съм съгласна че главно Нептун и Плутон трябва да са отговорни за интуиция. Луната до толкова до колкото емоциите не са логични и понякога изпитваме тъкмо обратното на това което би трябвало при определени обстоятелства....и в този смисъл изобщо връзката на светилата с Нептун и Плутон ...особено при замесени 8-ми и 12-ти...ми се струва че трябва да се разглежда....
А иначе има определени практики...впрочем доста разпространени...при които при рязкото вдигане на енергията освен че се зареждат всички чакри и евентуално се премахват блокажи....коронната чакра се отпушва и започваш да виждаш нещата различно. Не мога да го обясня много ясно....наскоро го изпитах и още не съм съвсем сигурна в смисъла му, още повече че ми обясниха че е възможно да не е само положително.... :unsure: