Здравей Гост

Интуицията

• 47 Отговора
  • 7705 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Интуицията
« Отговор #40 -: Май 29, 2013, 05:16:08 pm »
Аз не гледам на кафе и карти... просто имам интуиция и моментни проблясъци.
Сякаш нещо те осенява и го виждаш/чуваш като факт в главата си.
Появява се като ясна мисъл! 

Я ми хвърли една интуиция за близкото бъдеще (може и за далечното).;D

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #41 -: Май 29, 2013, 06:32:36 pm »
Темата е много интересна,поздравления!Имам силна интуиция и се опитвам винаги да се вслушам в нея.Моментите в които съм   я пренебрегнала,залагайки  на "здравия разум" след време осъзнавам,че съм допуснала голяма грешка.СЛВ в 12 дом на 2*От Асц. , Уран/Везни  е на МС,Плутон/Везни съвпад с Луна в 9 д. секстил Нептун/Стрелец 11д.,управител на 8д.Слънце/Скорпион в 11д.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #42 -: Май 29, 2013, 07:30:06 pm »
Някой по-нагоре каза, че всички сме родени интуитивни.. смятам че това е така и това умение може да се развива. Но не всички сме отворени към това.
Относно пророческите сънища, има различни теории за тях. Но аз знам със сигурност, че наистина много хора имат такива и това е доста разпространено. Това, че някои не обръщат внимание на тях и ги подминават е отделен въпрос. Малко като това, как някои хора казват, че не сънуват. Всъщност разбира се че сънуват, просто не помнят. И именно не обръщат внимание на сънищата. Така и много от нас имат такива сънища, но сетивата ни не са отворени за тях.

Според мен само буквалните сънища могат да бъдат разпознати като предсказателни, не че символичните не могат да бъдат такива, просто при тях никога не можем със сигурност да ги съпоставим с реалността и да ги определим като пророчески. А и имам чувството че когато отправяме поглед в бъдещето, то информацията ни се предоставя чисто и буквално. Имала съм няколко такива, които помня. Един от преди години все още си остава най-яркият, случи се абсолютно същото нещо. И информацията която "получих" в съня, нямаше от къде да знам или предположа. Беше си изненада, а усещането - сякаш нещо просто се случва повторно и си наясно.

Понякога ми се случва импулсивно да взимам решения или да предприема действия, въз основа на импулсивно моментно усещане. Примерно вървя по улицата и изведнъж, решавам че трябва да спра и да се върна, да мина по друг път. Мисля, си как това е странно усещане, интуиция която се опитва да ми "покаже" нещо... и в следващия момент пък се обажда разума и казва... абе кви са тия глупости.. от къде знаеш че това е интуиция, може нищо да не означава а да е просто фриволно действие, ей тъй... без смисъл  :blink:  До сега не ми се е потвърдило нещо, че да разбера смисъла... примерно.. ако както човек си върви по тротоара и изведнъж го обхване усещане/интуиция и спре...  и в следващия момент пада саксия от терасата над него и се разбива точно пред него.... ей това сега може рационално да се обясни като интуиция, която е с определена цел. Но в повечето случаи няма как да намесим разума и няма как логично да обясним и потвърдим интуицията   :blink:

Ако пък някой от вас има такива случки, нека сподели!

Иначе при мен Нептун в 1ви, в секстил с Плутон. Уран в 12ти, както и др.

Ето какво пише за този аспект в по-рано публикувания линк и явно съответства
53. Нептун секстил Плутон: Имате възможност за използването и психическите способности в полза на човечеството, могат да се развият ясновидство и пророчески способности. Имате предсказващи сънища.. Силни психически лечебни сили; искане за справедливост към всички хора. Отвращавате се от насилието или всичко, което може да влоши или потиска друг човек или животно.

Преди доста години, когато ми подариха индивидуален хороскоп изготвен от астролог, пишеше доста странни неща, като ясновидски способности, странни усещания и други неща... еййй ще го намеря да прочета отново! :)

П.С. Намерих го, та странни неща пише... интересно че написаното е под раздела за 10тия  дом (скорпион)- Плутон, Венера и Прозерпина (за която нищо не знам) Чудно ми е и кой го е изготвил тоя хороскоп... не пише, но е ползвала руска програма за картата, правен е 2002 някъде във Варна

« Последна редакция: Май 29, 2013, 08:00:58 pm от Freya »

« Отговор #43 -: Май 29, 2013, 08:35:25 pm »
Аз не гледам на кафе и карти... просто имам интуиция и моментни проблясъци.
Сякаш нещо те осенява и го виждаш/чуваш като факт в главата си.
Появява се като ясна мисъл! 
  И аз съм така! Изведнъж ме осенява някаква мисъл-толкова чиста и ясна.Появява се когато сякаш за момент съм изключила ума си,усещам я като чужда мисъл и знам,че това е самата истина.Но ми се случва прекалено рядко...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #44 -: Юни 01, 2013, 01:02:29 pm »
На мен в последно време ми зачести материализирането на мисли,чак се плаша от себе си .
Взема ли и да ги изрека на глас и споделя с някого,просто се сбъдват.
Може да става въпрос за дребни неща,но ми действа супер стресиращо това пророкуване. :(
Отдавам го на опозето на Плутон и квадрата на Уран към нат. Луна.

« Отговор #45 -: Юни 22, 2013, 09:00:50 pm »
Ъглов Нептун би трябвало да дава силна интуиция...Но по пътя на логиката ако има лош аспект между него и Меркурий,значи ли това че човек няма да разбира правилно посланията на Нептун,или пък да не им вярва? Нептун ми е в точен тригон със СЛВ.Според мен означава,че интуитивно ще разбирам пътя,мисията си в този живот...

.. благодаря ,  Just_a_Dream  :blink:...много често се улавям,че крайния резултат от нещо ми е "минал като мисъл" през ума още в началото,като чуя за нещото, но винаги съм мислела,че така ми се струва и не съм се сещала,че всъщност това е било интуитивното ми усещане...винаги съм казвала,че моята интуиция я няма никаква, докато не прочетох този пост и свързах описаните от теб неща с моята карта  :blink:...при мен Нептун е на К4, секстил с Плутон/1д , Нептун в куинкокс с Меркурий  ;)  , Луна в 8д ...наистина не разбирам Нептуна си ,не го харесвам /усещам го като силно заблуждаващ ме/.....но много често ми минава като мисъл още в началото крайния резултат  и явно това е интуицията ми,съвсем неосъзнавана до сега като такава :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #46 -: Юни 23, 2013, 02:10:40 pm »
На какво гледаш

кафе, карти... но както споменах, правя го рядко, иначе сънищата ми са тези, които винаги ми показват важни неща - при мен са символични и ако ги изтълкувам правилно мога много да спечеля..
Хубаво, развивай се... :blink:Едва днес ти видях поста.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #47 -: Юни 23, 2013, 04:46:02 pm »
Аз си мисля, че рака ми в слънце ми дава някаква интуиция, само че и аз не съм сигурна кога да я слушам :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...