Здравей Гост

въпрос за Луната

• 56 Отговора
  • 13610 Прегледи
*

Lady_11

въпрос за Луната
« -: Август 14, 2005, 05:27:16 pm »
Здравейте! Първо се извинявам, че се намесвам в такава сложна тема, по която не съм  компетентна, но трябва да потърся съвет от Вас.

Проблемно забременяваща съм - от 1г. и 8 месеца правим опити за бебе, но не се получава. Резултата - никакъв. От много лекари много диагнози, коя от коя по-грешна. Ровейки се в нета, отхрих една статия, от която тук помествам цитат:

В края на 50-те години, чешкият лекар О.Йонас направил почти революционно откритие: заедно с менструалния цикъл съществува втори, индивидуален цикъл (зададен още от самото раждане), обуславящ предразположеността към зачатие и с абсолютна точност съпровождащ целия репродуктивен живот на жената. Цикълът отговаря на тази фаза на Луната, която предхожда рождените данни на майката. Всяко възвръщане на съответните фази на Луната, означава за конкретната жена най-благоприятния период за зачеване (фертилен период) и възпроизводство. За определянето на Лунните фази е необходимо да се знае часа на раждане. В случай, че Вие на знаете своя час на раждане, бихте могли да се ориентирате като смятате за свой рожден час 12 часа през деня.

Последващите обстойни изследвания дали поразителен резултат, ако за зачеване се използват най-благоприятните дни от вторият цикъл, то 85% от зачатията стават при смяната на фазите на Луната и само 15 % - на известния биологичен цикъл. Фертилният период настъпва в момента, когато се пресичат двата цикъла.

И с простия си мозък реших да пробвам да си изчисля този втори лунен цикъл. Повече вярвам на него, от колкото на докторите вече да ви кажа честно. Още повече, че съм забелязала, че олулацията и менструацията ми настъпват под влияние на луната, а доста често пълнолунието за мене е кошмар - не мога да спя или сънувам глупости.

Промлемът ми , за който моля за помощ е, че не мога да намеря инфо на рождената ми дата каква е била фазата на луната - 31. 10. 1976г.  17.30ч.

Ако има програмка за даунлоад , моля кажете. А най ще бъда благодарна за информация за изследванията на този чешки лекар.

Благодаря и извинете за безпокойството. Ще ви разбера, ако няма последващи постинги.

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #1 -: Август 14, 2005, 07:14:08 pm »
току що проверих метода за жена, родена в трета четвърт.
Проверих го за три забременявания и раждания. Понеже знам точните дати на зачеване, удивих се, че наистина съвпаднаха с датата на смяна на фазата на Луната от втора в трета четвърт :)

А ти си родена във фаза втора четвърт.

Има всякакви Лунни календари, пък и сигурно в доста обикновени календари се посочва фазата на Луната за всеки ден от годината - просто си намери един такъв и си го следи :)  

*

.

въпрос за Луната
« Отговор #2 -: Август 14, 2005, 07:38:26 pm »
Моля те,  напиши го по-разбираемо и как и какъв каледнар да си направя и откъде да го получа
Нищо не разбирам... само знам че докторите не знаят всичко, но те карат да правиш процедури, от които няма смисъл, напротив - могат да направят репродуктивните органи нефункциониращи.

Благодаря, че отговори

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #3 -: Август 15, 2005, 10:52:08 am »
Цитат
Моля те,  напиши го по-разбираемо и как и какъв каледнар да си направя и откъде да го получа
Нищо не разбирам... само знам че докторите не знаят всичко, но те карат да правиш процедури, от които няма смисъл, напротив - могат да направят репродуктивните органи нефункциониращи.

Благодаря, че отговори
 :) напиши например "лунен календар" в някоя търсачка и излизат огромен брой сайтове и ще се ориентираш всеки ден от годината в коя Лунна фаза е. И като си знаеш фазата на Луната от хороскопа на раждане, ще търсиш дни за зачеване на границата на предходната и твоята фаза от рождения хороскоп :)  

*

edna

• **
  • 541
въпрос за Луната
« Отговор #4 -: Август 15, 2005, 11:51:07 am »
Цитат

Благодаря, че отговори
http://imagiware.com/astro/moon.cgi

http://aa.usno.navy.mil/

*

edna

• **
  • 541
въпрос за Луната
« Отговор #5 -: Август 15, 2005, 11:57:52 am »
Цитат
Цитат
Моля те,  напиши го по-разбираемо и как и какъв каледнар да си направя и откъде да го получа

Благодаря, че отговори
:) напиши например "лунен календар" в някоя търсачка и излизат огромен брой сайтове и ще се ориентираш всеки ден от годината в коя Лунна фаза е. И като си знаеш фазата на Луната от хороскопа на раждане, ще търсиш дни за зачеване на границата на предходната и твоята фаза от рождения хороскоп :)
Do kolkoto razbiram sveki pat kogato lunata e vav fazata v koiato e bila na datata ni na razjdane ...sme v produktiven period za zachevane taka li ..?

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #6 -: Август 15, 2005, 12:44:45 pm »
Цитат
[Do kolkoto razbiram sveki pat kogato lunata e vav fazata v koiato e bila na datata ni na razjdane ...sme v produktiven period za zachevane taka li ..?
това, което аз установих, е  зачеване в деня на смяна на фазата - тъкмо при влизането на транзитната Луна в рождената фаза.

Например си родена по новолуние - когато Луната от последна четвърт влиза в новолуние, ти е подходящ ден за зачеване- е, предполага се, че и всички други необходими фактори ще са налице :D  

*

Lady_11

въпрос за Луната
« Отговор #7 -: Август 15, 2005, 01:19:20 pm »
Да видим дали правилно съм  разбрала.
Както по-горе е написано, аз съм родена във фазата на втората четвърт. Та за мене деня х ще бъде когато луната мине в пълнолуние, така ли?
А иначе вече се сдобих с лунен календар до 2009г.

Благодаря!

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #8 -: Август 15, 2005, 01:32:40 pm »
Цитат
Да видим дали правилно съм  разбрала.
Както по-горе е написано, аз съм родена във фазата на втората четвърт. Та за мене деня х ще бъде когато луната мине в пълнолуние, така ли?

Благодаря!
аз схванах статията и проверих за преход от предходната фаза към рождената - в случая при теб от новолуние към първа четвърт / гражданственост са придобили изразите: новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна четвърт - но така или иначе, смисълът е, че имаме 4 четвъртинки/

Ако в календара, който си си намерила, си има и твоята рождена дата, си виж сама как е означена фазата, за да няма разминаване в терминологията.

Това си беше нов метод за мен и наистина си струва да се провери за голям брой жени, когато човек има повече време :)  

*

Guest_edna

въпрос за Луната
« Отговор #9 -: Август 15, 2005, 06:17:58 pm »
Цитат
Цитат
Да видим дали правилно съм  разбрала.

Благодаря!
аз схванах статията и проверих за преход от предходната фаза към рождената - в случая при теб от новолуние към първа четвърт / гражданственост са придобили изразите: новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна четвърт - но така или иначе, смисълът е, че имаме 4 четвъртинки/

Ако в календара, който си си намерила, си има и твоята рождена дата, си виж сама как е означена фазата, за да няма разминаване в терминологията.

Това си беше нов метод за мен и наистина си струва да се провери за голям брой жени, когато човек има повече време :)
Mai neshto se barkam  <_<
na 30 m1y e bilo novoluniet az sam rodena na 5april parvata chetvart e zapochnala na 7april...taka che az sam mai po blizo do parvata chetvart..i  kakvo da gledam  <_< kogato lunata vlizav vav vtorata li ?

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #10 -: Август 16, 2005, 09:57:11 am »
Цитат
Mai neshto se barkam  <_<
na 30 m1y e bilo novoluniet az sam rodena na 5april parvata chetvart e zapochnala na 7april...taka che az sam mai po blizo do parvata chetvart..i  kakvo da gledam  <_< kogato lunata vlizav vav vtorata li ?
Родена си във фаза Новолуние /първа четвъртинка/. Можеш да гледаш и ъгловото разстояние между Слънцето и Луната в радикса - щом е по-малко от 90гр, то това си е Новолуние или първа четвъртина. /значи правим разлика между първата четвъртина и фазата, която граждански се нарича първа четвърт. Първата четвърт е всъщност втората четвъртина./

И както разбирам статията, то благоприятен ден за зачеване за теб ще е смяната на фазата на Луната от последната четвърт към Новолуние.

Опитай да провериш метода за жени, които си знаят датата на зачеване.

*

edna

• **
  • 541
въпрос за Луната
« Отговор #11 -: Август 16, 2005, 12:01:25 pm »
Цитат
Цитат
Mai neshto se barkam  <_<
na 30 m1y e bilo novoluniet az sam rodena na 5april parvata chetvart e zapochnala na 7april...taka che az sam mai po blizo do parvata chetvart..i  kakvo da gledam  <_< kogato lunata vlizav vav vtorata li ?
Родена си във фаза Новолуние /първа четвъртинка/. Можеш да гледаш и ъгловото разстояние между Слънцето и Луната в радикса - щом е по-малко от 90гр, то това си е Новолуние или първа четвъртина. /значи правим разлика между първата четвъртина и фазата, която граждански се нарича първа четвърт. Първата четвърт е всъщност втората четвъртина./

И както разбирам статията, то благоприятен ден за зачеване за теб ще е смяната на фазата на Луната от последната четвърт към Новолуние.

Опитай да провериш метода за жени, които си знаят датата на зачеване.
Blagodaruia AH :D
Da imam sekstil m/u lunata i slanceto...obache nezneh che po tova moje da se vidi v kakva faza e bila lunata ...Mai ima znachenie . kvadratura li e , opozicia, trigon i sekstil iavno e svarzano i s fazite ili barka...Obache oshte niamam danni za dnite na poznati v koito sa zachenali , no shte izdira da proveria  ;) sega pone mi stana iasno kak se gleda  :D

*

Lady_11

въпрос за Луната
« Отговор #12 -: Август 17, 2005, 05:06:45 pm »
:o Аз трети ден мисля, смятам и тотално се оплетох. Само знам, че според мене, има значение, че съм се родила преносена и започнах да изчислявам и рожденната дата на майка ми 07.04.1954 и по термина 28.10.1976 да връщам назад. Оказва се, че фазите на зачеването и раждането съвпадат със фазата на нейното раждане.
Понеже не съм астролог и за разлика от гинекологията ми се струва сложно нещо астрологията, не е ли най-добре да следя просто в месеца смените на фазите на луната и да действам по въпроса и дано да уцеля момента.  По схемата излиза, че аз трябва да "действам" за сегашния цикъл между 7.09. и 9.09, но по овулационния календар тогава си чакам менструалния цикъл и явно няма как да стане.
... Оф, пак ме обзема отчаяние... и звездите не са ми в ред, нито пък луната, да не говорим за репродуктивната система.  

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #13 -: Август 17, 2005, 05:59:51 pm »
Цитат
:o Аз трети ден мисля, смятам и тотално се оплетох. Само знам, че според мене, има значение, че съм се родила преносена и започнах да изчислявам и рожденната дата на майка ми 07.04.1954 и по термина 28.10.1976 да връщам назад. Оказва се, че фазите на зачеването и раждането съвпадат със фазата на нейното раждане.
Понеже не съм астролог и за разлика от гинекологията ми се струва сложно нещо астрологията, не е ли най-добре да следя просто в месеца смените на фазите на луната и да действам по въпроса и дано да уцеля момента.  По схемата излиза, че аз трябва да "действам" за сегашния цикъл между 7.09. и 9.09, но по овулационния календар тогава си чакам менструалния цикъл и явно няма как да стане.
... Оф, пак ме обзема отчаяние... и звездите не са ми в ред, нито пък луната, да не говорим за репродуктивната система.
е, не се отчавай - и октомври от 6 до 8 и ноември и т.н. :)

Къде си родена?

*

Lady_11

въпрос за Луната
« Отговор #14 -: Август 17, 2005, 06:53:24 pm »
В гр. Плевен - между 17.30 - 18.00ч.
Между другото дядо ми по майчина линия, който много ме обичаше почина в друга година на същия ден и в същия час.
Абе, аз съм си гаден Скорпион, снабден със стерилитет.

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #15 -: Август 18, 2005, 01:25:57 pm »
Цитат
В гр. Плевен - между 17.30 - 18.00ч.
Между другото дядо ми по майчина линия, който много ме обичаше почина в друга година на същия ден и в същия час.
Абе, аз съм си гаден Скорпион, снабден със стерилитет.
Е, значи скоро всичко ще си е наред - придържай се и към съветите на Луната и към тия на лекарите :)

Защо реши, че Скорпионите са гадни :D Такава хубава зодия са :D При това са от "плодовитите" знаци :D  

*

Lady_11

въпрос за Луната
« Отговор #16 -: Август 18, 2005, 04:29:30 pm »
Ан неразбрах как да тълкувам думите ти "значи скоро всичко ще си е наред".

А и ще се придържам към съветите на луната. Започнах ново лечение и да ти кажа правичката мислих да го поотложа за след овулацията, но като видях, че тия дни Луната е във фаза на първа четвърт, го почнах сега.

Не казвам че Скорпионите са гадни, а че аз съм "гаден" Скорпион - като няма кой да хапя се самоунищожавам.

Благодаря ти за коментарите ти по пуснатата от мен тема.

*

L:ady_11

въпрос за Луната
« Отговор #17 -: Август 18, 2005, 07:43:48 pm »
И понеже, ан разбрах от другия раздел на форума, че обичаш разни ритуали, пиша тия неща:
Ако искаш да ти се сбъдне някое желание на пълнолуние през златен пръстен поглеждаш луната и тихичко изричаш желанието три пъти /да е постижимо де, не джакпота от тотото/. После слагаш пръстена под възглавницата си и спиш. Не го слагаш на пръста си /незадължително/ докато желанието не се сбъдне.

Второ нещо - на новолуние и пълнолуние никога не се прибирай на закрито място без да си видяла друг човек. Който погледнеш, ще му се случи нещо лошо. Ако си с близък, отбягвай погледа си от него - важното е последно прибирайки се да не си  видяла скъпия човек до тебе.

Бабини диветини, ма понякога помагат. Първата "рецепта" ми е изпълнила доста желания.

*

Gostenka

въпрос за Луната
« Отговор #18 -: Август 19, 2005, 05:30:48 am »
Цитат
И понеже, ан разбрах от другия раздел на форума, че обичаш разни ритуали, пиша тия неща:
Ако искаш да ти се сбъдне някое желание на пълнолуние през златен пръстен поглеждаш луната и тихичко изричаш желанието три пъти /да е постижимо де, не джакпота от тотото/. После слагаш пръстена под възглавницата си и спиш. Не го слагаш на пръста си /незадължително/ докато желанието не се сбъдне.

И аз ще го пробвам! :)
Имам толкова много желания! :D  

*

АН

въпрос за Луната
« Отговор #19 -: Август 19, 2005, 08:57:19 am »
Цитат
Ан неразбрах как да тълкувам думите ти "значи скоро всичко ще си е наред".

А и ще се придържам към съветите на луната. Започнах ново лечение и да ти кажа правичката мислих да го поотложа за след овулацията, но като видях, че тия дни Луната е във фаза на първа четвърт, го почнах сега.

Не казвам че Скорпионите са гадни, а че аз съм "гаден" Скорпион - като няма кой да хапя се самоунищожавам.

Благодаря ти за коментарите ти по пуснатата от мен тема.
С малко късмет може да стане много скоро и другото лято да си имаш бебе :)

Да не забравиш да казваш как вървят нещата - заради статистиката :D

И няма точно сега да се самоунищожаваме - ще имаме вяра :D