Здравейте! Първо се извинявам, че се намесвам в такава сложна тема, по която не съм компетентна, но трябва да потърся съвет от Вас.
Проблемно забременяваща съм - от 1г. и 8 месеца правим опити за бебе, но не се получава. Резултата - никакъв. От много лекари много диагнози, коя от коя по-грешна. Ровейки се в нета, отхрих една статия, от която тук помествам цитат:
В края на 50-те години, чешкият лекар О.Йонас направил почти революционно откритие: заедно с менструалния цикъл съществува втори, индивидуален цикъл (зададен още от самото раждане), обуславящ предразположеността към зачатие и с абсолютна точност съпровождащ целия репродуктивен живот на жената. Цикълът отговаря на тази фаза на Луната, която предхожда рождените данни на майката. Всяко възвръщане на съответните фази на Луната, означава за конкретната жена най-благоприятния период за зачеване (фертилен период) и възпроизводство. За определянето на Лунните фази е необходимо да се знае часа на раждане. В случай, че Вие на знаете своя час на раждане, бихте могли да се ориентирате като смятате за свой рожден час 12 часа през деня.
Последващите обстойни изследвания дали поразителен резултат, ако за зачеване се използват най-благоприятните дни от вторият цикъл, то 85% от зачатията стават при смяната на фазите на Луната и само 15 % - на известния биологичен цикъл. Фертилният период настъпва в момента, когато се пресичат двата цикъла.
И с простия си мозък реших да пробвам да си изчисля този втори лунен цикъл. Повече вярвам на него, от колкото на докторите вече да ви кажа честно. Още повече, че съм забелязала, че олулацията и менструацията ми настъпват под влияние на луната, а доста често пълнолунието за мене е кошмар - не мога да спя или сънувам глупости.
Промлемът ми , за който моля за помощ е, че не мога да намеря инфо на рождената ми дата каква е била фазата на луната - 31. 10. 1976г. 17.30ч.
Ако има програмка за даунлоад , моля кажете. А най ще бъда благодарна за информация за изследванията на този чешки лекар.
Благодаря и извинете за безпокойството. Ще ви разбера, ако няма последващи постинги.