а сега - как ще го гледаме това дали е обвързан. Твоята сестра е много силно поставена и честна - Сатурн и е екзалте, но има една травма, болка в нея (Плутон е в знака и - Козирог), но това я е направило емоционално по-зряла. Тя има чувства към него определено - в неин 5 дом - Венера, Слънце, а и Юпитер.
Ако приемем, че няма връзка, с този мъж и го разгледаме по 5 дом - упр е Мерк в знака на неин 7 дом и прави опозиция с Плутон, а и самата Луна (У7) е в опозиция с Марс, може това да означава, че срещу даденият мъж стои някой. Иначе упр него 7 дом (ако той е неин 5 дом) е Юпитер, който е в самия 5 дом, но между него и Меркурий няма връзка. Луната няма да направи повече аспекти и аз мисля, че наистина има жена, която е заинтересована от този мъж, но че са били в конфликт и между тях всичко е свършило.
Дори съм склонна да мисля, че той би бил благосклонен за връзка със сестра ти (У5 е в знака на 7 дом, нищо, че е в 6 дом, често знакът е по-важен).
Това виждам, аз не претендирам за коректност, просто е мнение - възможност.
Но със сигурност Луната не прави повече аспекти - каквато и да е ситуацията няма да има развитие по отношение на негов друг партньор (защото така е зададен въпроса, не е зададен за сестра ти - това ИМА значение)