Въпросът е за евентуалната помощ на Ник, но ми се струва, че всъщност въпросът има две части - дали ще смениш работата (дали ще започнеш нова работа, може би вече конкретно набелязана позиция) и дали Ник ще съдейства за това.
По въпроса за започването на работата, която желаеш, съм за "да". Между Марс (ти) и Меркурий (У10 - желаната работа) има разходящ секстил - благоприятен момент може да е бил пропуснат наскоро или напротив - нещата да са уговорени вече. Но Луната ще пренесе светлина между двете планети като първо завърши секстил с Марс, а след това - съвпад с Меркурий. Така че - да, някой би трябвало да ти съдейства, за да започнеш работата, но дали това ще бъде тъкмо Ник, смея да се съмнявам. Съмненията ми произтичат от факта, че Ник, назован по име, би трябвало да получи 7-мия дом в хорара, т.е. да се управлява от Венера, която няма аспекти към Марс или Меркурий. Освен това Венера е ретроградна - не е решителна в действията си. Но тъй като Луната е управител на въпроса, тя може да е свързана с Ник (въпроса) по някакъв начин (макар че не се диспозира от Венера). Напр., Ник да намери друг човек, който да задвижи твоя въпрос. Луната не управлява никой дом по Плацидиус и се намира във включен (интесептиран) знак. Макар че въпросният човек изглежда да е с много силни позиции (Луната е на трон), може да е с вързани ръце, ограничен в действията си. Дали по Кох управителите на домовете се променят? Ще те затрудни ли да провериш?
Успех!