Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206853 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #4540 -: Юли 13, 2012, 09:39:58 am »
Сестрите ти се управляват от Марс (У3). България и домът ти би трябвало да са по 4-тия дом в картата, т.е. се управляват от Юпитер. Между Марс и Юпитер предстои тригон - ще пристигнат. Меркурий и Марс също ще се срещнат с благоприятен аспект - секстил, което би трябвало да е потвърждение, че ще се радвате взаимно на срещата си. Луната в екзалтация ще завърши секстил със Слънце. Мисля, че имаме 3 благоприятни аспекта, т.е. 3 потвърждения за положителен отговор. Би трябвало да е ДА.

И за тайминга мисля, че би трябвало да е горе-долу до 1 седмица, както си го задала. Луната е много бавна - във фиксиран знак и падащ дом. Но Марс (сестрите ти) е в кардинален знак и следващ дом (2-ри дом), т.е. е бърз. До точния тригон между Марс и Юпитер остава 1 градус и половина. В кардинален знак и следващ дом 1 градус се равнява на 1 седмица. Като отчетем и половинката, да кажем, че до 10-11 дни би трябвало да пристигнат.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 09:55:44 am от Mirabella »

« Отговор #4541 -: Юли 13, 2012, 10:05:55 am »
.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:35:38 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #4542 -: Юли 13, 2012, 11:01:16 am »
Пешън, не би трябвало да променя. Юпитер (У4) остава сигнификатор на родината.

Мей, мисля по твоя хорар и нямам категорично мнение. Ти си Марс в 10-тия дом на работата, която се управлява от Меркурий.
Изглежда, че първо ще одобрят някой друг за работата (секстил на стационарен Меркурий с Венера - У7, управител на конкуренцията), междувременно ти ще се откажеш от работата (опозиция Луна/Меркурий). След това Меркурий ще стане ретрограден и ще завърши секстил с Марс - ще размислят, ще се върнат на твоята кандидатура и ще я одобрят. Но преди това Марс ще е завършил тригон с Юпитер - възможно е да получиш подкрепа от друго място. В крайна сметка би трябвало да получиш работата. Успех!

« Отговор #4543 -: Юли 13, 2012, 11:36:21 am »
Добър ден,може ли  да помогнете за  въпрос ,зададен от сестра ми
"чисто физическа ли е връзката ми с Х" тя определено има чувства,но за него не е сиурна,което я депресирало по думите и..Връзката им е на приливи и отливи-сега от месец,не си приказват и тя изпадна в перманентна тъга.. :(...картата си построи сама
благодаря Ви предварително

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4544 -: Юли 13, 2012, 12:02:58 pm »
Да задам един предретрограден въпрос в петък 13ти.  :rolleyes:

Въпросът е: "Ако приема предложението за работа във фирма Х., промяната добра ли ще е за мен? (и доколко мога да вярвам на това, което обещават?).

До края на месеца (по ретро Меркурий) трябва да взема много трудно решение за смяна на работа.

Нещата на сегашната ми работа все повече стагнират, наникъде не вървят, работя от 5 месеца нелегално, заплатата не е чак толкова висока, че да си заслужава да не търся нещо по-добро. Единственият плюс е колективът, лежерната обстановка и гъвкавото работно време.

Новото предложение също има плюсове и минуси и ми е трудно да преценя.
Плюсовете са по-добра социална среда, повече стабилност, по-висока заплата с договор и осигуряване. Минусът е, че за длъжността, за която първоначално кандидатствах, гласят друг човек, а на мен ми отправиха контра предложение за друга длъжност. А аз от там съм почвала някога и не смятам, че особено си струва да се връщам на същата длъжност.

Освен това фирмата е регистрирана наскоро, имат много амбициозна идея за развитие, но тепърва ще стартират и не се знае дали няма да изгърми като балон, ако няма възвръщаемост на инвестицията и нещата не потръгнат, както са го замислили. Освен това единият управител е стелиумен Водолей и не мисля, че след ингреса на Сатурн в Скорпион се задават леки времена за него, това също ме кара да бъда по-предпазлива.  ;)

Долу прилагам картата, ще бъда благодарна за всеки отговор по нея.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #4545 -: Юли 13, 2012, 12:38:18 pm »
Аз съм по-скоро за не, но мисля, че скоро ще имаш друга алтернатива и промяна на работното място ще има. Нали знаеш, че не съм спец, нега и другите да кажат

*

Asol

• 4140
« Отговор #4546 -: Юли 13, 2012, 01:07:23 pm »
Лили, с тези ретроградни сенки, може и да размислиш впоследствие. Ти си представена от планета в ретроградна сянка, а работата от Юпитер в Близнаци и той в такава, които няма да стигнат до апликационен аспект. Домът сигнификатор на работата се намира в знак на екзалтация на Венера - мястото в тази фирма може да ти се струва като "сокол" в небето. В Близнаци нито Юпитер, нито Венера имат достойнства.
Поне към този момент картата не ми се струва подкрепяща.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4547 -: Юли 13, 2012, 01:19:39 pm »
Домът сигнификатор на работата се намира в знак на екзалтация на Венера - мястото в тази фирма може да ти се струва като "сокол" в небето. В Близнаци нито Юпитер, нито Венера имат достойнства.

Благодаря ви, момичета.  :blink:

Да, и аз имам сериозни съмнения относно бъдещата реализация на това начинание.

Дотук всичко изглежда прекалено "напомпано" за една новорегистрирана фирма, на която й предстои тепърва да навлиза на пазара и да търси клиентела за услугите, които смятат да предлагат. Освен това от няколко месеца работя в същия бизнес и съм наясно как стоят нещата с консултантските услуги - предлагането е по-голямо от търсенето. И не видях в портфолиото им да предлага нещо по-различно от наличните към този момент възможности сред вече наложили се и работещи фирми (консултантски и адвокатски).

Започват с летящ старт - офис на пъпа на града в луксозна сграда, обещания за много високи заплати и други социални придобивки, но да не стане така, че след като стартират проекта (става въпрос за тематичен сайт/портал, който щял да бъде "средство"), да има много слаба възвръщаемост на инвестицията? Тогава много бързо ще изхвърчи наетият персонал. И в случая аз губя повече от човек, който е бил безработен към момента на започване на работа при тях. Моето ще е "между двата стола по средата", ако нещата се развият не според оптимистичния, а според песимистичния вариант. Тогава ще си хапя задника от яд.

Аз съм по-скоро за не, но мисля, че скоро ще имаш друга алтернатива и промяна на работното място ще има.

Относно "другата алтернатива".
Между другото, предложиха ми евентуално и друга опция - да ползват услугите ми на преводач за превод на материали за бъдещия сайт, щели да го пълнят с много контент. От друга страна прозира противоречие - първо пускат обява за щатен сътрудник със съответния език, който да превежда съдържанието на сайта, после казват, че вече работят с една преводаческа агенция. Та не ми става ясно за какво ще плащат на външен преводач при условие, че наемат такъв на щат (контент райтър и преводач "2 в 1")?

А контра офертата им за "офис мениджър" честно казано не ми се приема - наясно съм с длъжността и нейните възможности, от там някога съм почвала, за да стигна дотук.

Ама с тая екзалтирала осмодомна Луна в хорара само за пари мисля  ;D, как ме издаде!
Истината е, че тая длъжност само с по-високото заплащане ме привлича, иначе веднага щях да отхвърля предложението. Но ако се направи сметка, не се знае какво губя и какво печеля - работейки на пълно работно време, със сигурност губя доста голяма част от свободното си време, през което мога да се занимавам активно с преводаческа дейност, губя и изградените дотук контакти и клиентелата си (за устни преводи).

« Последна редакция: Юли 13, 2012, 01:41:51 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4548 -: Юли 13, 2012, 03:01:46 pm »
Здравейте момичета.Най-после ми се обадиха,да започна желаната ми работа,свързана със образованието ми  :blink:Това,ще е нещо малко ново,за мен и ме притеснява.
Ще се справя ли,със новата работа?
София 16,01 ч.

« Отговор #4549 -: Юли 13, 2012, 03:26:09 pm »
Лили, не знам какво да те посъветвам. Ако кажа, че врабче в ръката е по-добре от гугутка на покрива, ще прозвуча твърде неамбициозно. Но след като амбициозната фирма предлага длъжност, която не те устройва и към която не би желала да се връщаш...
Управителят ти Венера в 9-ти дом ще настигне със секстил стационарен Меркурий в 10-тия дом, Луна (У10) ще завърши секстил със Слънце също в 10-тия дом. Може да изскочи някое старо предложение, свързано със специалността ти.
Сатурн е в 1-вия ти дом - мисля, че ще действаш много предпазливо и внимателно.
Съгласна съм с Асол и Папи, но по-добре изчакай и други мнения по картата ти. Успех, каквото и да е решението ти!

« Отговор #4550 -: Юли 13, 2012, 03:40:12 pm »
Добър ден,може ли  да помогнете за  въпрос ,зададен от сестра ми
"чисто физическа ли е връзката ми с Х" тя определено има чувства,но за него не е сиурна,което я депресирало по думите и..Връзката им е на приливи и отливи-сега от месец,не си приказват и тя изпадна в перманентна тъга.. :(...картата си построи сама
благодаря Ви предварително

Мисля, че засега опитите да установят хармонични отношения няма да завършат с успех. Тя е Слънце в знака на заточение на Сатурн, той е Сатурн в знака на падение на Слънцето. Освен негативната смесена рецепция между двата сигнификатора предстои и дисхармоничен аспект - квадратура. Всеки дърпа в различна посока, държи на своето и не чува другия. Особено той, тъй неговият управител е в екзалтация. Може да е разочарован от нея или отношенията им или да се мисли за голямото чудо и да я пренебрегва. Друг вариант е да е зает с пътуване, обучение, тъй като Сатурн попада в 9-тия му дом.

Управителят на 5-тия и 8-мия му дом Меркурий е в знака на нейния управител, близо до АС - картата изглежда, че потвърждава наличието на физически интерес към нея, който обаче той крие или поне не афишира (Меркурий в 12-тия й дом). Дали има и нещо друго, повече? Слънцето попада в неговия 6-ти дом. Работят ли заедно, тя подчинена ли му е? Положението на Сатурн по знак и дом, както и на Слънцето в неговия 6-ти дом не подсказва специално отношение към нея.  С ретрограден Нептун в 1-вия си дом може да е потаен, хлъзгав, изплъзващ се лесно, да е способен да "изписва" вежди, за да получи онова, което желае.

Луната е екзалтирана и ще завърши секстил с нейния управител. Въпреки предполагаемата от мен липса на положително развитие на взаимоотношенията им, мисля, че тя се успокои малко и настоението й ще се подобри. Слънцето се намира в знака на заточение на Сатурн и в 12-тия дом. Може би самата тя разбира, че той не е подходящ за нея, но не иска да го признае пред себе си.

« Отговор #4551 -: Юли 13, 2012, 03:51:17 pm »
Здравейте момичета.Най-после ми се обадиха,да започна желаната ми работа,свързана със образованието ми  :blink:Това,ще е нещо малко ново,за мен и ме притеснява.
София 16,01 ч.

Картата потвърждава, че работата е по специалността ти - У10 Слънце (работата) се намира в 9-тия ти дом (висшето образование).
Ти си Марс, заточен в знака на падение на Слънцето. Работата се управлява от Слънцето в знака на падение на Марс. С тази негативна взаимна рецепция и управител в заточение изглежда, че началото няма да бъде особено леко. Но някой може да ти окаже подкрепа, съдействие. Някой, който също като теб не е много уверен в себе си - колега или партньор, тъй като Марс ще завърши тригон със заточен Юпитер в 7-мия ти дом. Може да ти се наложи да си припомниш знанията от университета - Марс ще завърши секстил с ретрограден Меркурий в 9-тия ти дом. Но в крайна сметка мисля, че ще се справиш, наученото в унито ще ти бъде от полза - У9 Луна в сходящ секстил със Слънце.
Радвам се за теб, че получи мечтаната работа (не случайно Марс е в 11-тия дом на сбъднатите мечти в картата) и ти пожелавам успех!!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #4552 -: Юли 13, 2012, 03:56:08 pm »
Ама, лили, ако пък се окаже, че перат пари, колко ще е якооо :)
Щото амбициозен проект, с неясен контент, с неясни позиции, ама офис на пъпа на града, и услуги, дето всички други ги предлагат вече... ми говори за едно нещо :)

« Отговор #4553 -: Юли 13, 2012, 03:59:37 pm »
София 16,01 ч.

Картата потвърждава, че работата е по специалността ти - У10 Слънце (работата) се намира в 9-тия ти дом (висшето образование).
Ти си Марс, заточен в знака на падение на Слънцето. Работата се управлява от Слънцето в знака на падение на Марс. С тази негативна взаимна рецепция и управител в заточение изглежда, че началото няма да бъде особено леко. Но някой може да ти окаже подкрепа, съдействие. Някой, който също като теб не е много уверен в себе си - колега или партньор, тъй като Марс ще завърши тригон със заточен Юпитер в 7-мия ти дом. Може да ти се наложи да си припомниш знанията от университета - Марс ще завърши секстил с ретрограден Меркурий в 9-тия ти дом. Но в крайна сметка мисля, че ще се справиш, наученото в унито ще ти бъде от полза - У9 Луна в сходящ секстил със Слънце.
Радвам се за теб, че получи мечтаната работа (не случайно Марс е в 11-тия дом на сбъднатите мечти в картата) и ти пожелавам успех!!!

Мерси много,да наистина много се зарадвах,за работата,понеже е много по-добра платена,и ще имам повече време за сина си.И се надявам,както ти казваш,да ми помогне колега,а за какъв партньор,става въпрос  :P  :58:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4554 -: Юли 13, 2012, 04:02:51 pm »
Лили, не знам какво да те посъветвам. Ако кажа, че врабче в ръката е по-добре от гугутка на покрива, ще прозвуча твърде неамбициозно. Но след като амбициозната фирма предлага длъжност, която не те устройва и към която не би желала да се връщаш...
Управителят ти Венера в 9-ти дом ще настигне със секстил стационарен Меркурий в 10-тия дом, Луна (У10) ще завърши секстил със Слънце също в 10-тия дом. Може да изскочи някое старо предложение, свързано със специалността ти.
Сатурн е в 1-вия ти дом - мисля, че ще действаш много предпазливо и внимателно.
Съгласна съм с Асол и Папи, но по-добре изчакай и други мнения по картата ти. Успех, каквото и да е решението ти!

Благодаря и на теб за коментара.  :blink:

Да, понякога ми се струва, че съм прекалено предпазлива, дори скептична, и по този начин пропускам доста възможности - много трудно поемам рискове, постоянно задавайки въпроса "ами, ако...?".

В един момент осъзнаваме, че животът си минава и започваме да съжаляваме за пропуснатите някога възможности...

Относно работата по специалността: там е въпросът, че имам две завършени специалности, но преводаческата дейност не е една от тях, т.е. това е работа "по призвание", несвързана с придобитата професионална квалификация. На за сметка на това именно в тази сфера най-много ми харесва да работя, макар че за никакво професионално израстване тук не може да става и дума - повече от преводач (и евентуално редактор/коректор) не можеш да станеш, но постоянно се налага да усъвършенстваш преводаческите си умения, това е истината за този занаят.

Междувременно се опитвам да разширя обсега си на дейност, да работя с повече агенции (възложители), но през последните 2-3 години пазарът на услугите е толкова умрял, че не само не успяваш да намериш нови клиенти, а и да запазиш вече съществуващите. От 2008 година насам се опитвам да си "изнеса" услугите към София, но там е изключително трудно да пробиеш като преводач от "провинцията", пък и моят език не е от най-търсените. Пускаш СV, кандидатстваш по някоя обява - никакъв отговор, глас в пустиня... Тия дни за пръв път получих отговор от една софийска агенция (вероятно новорегистрирала се, само такива евентуално отговарят) - и това считам за голям "пробив" предвид обстоятелствата. Веднага след техния отговор получих покана за интервю от фирмата, за която е зададен хорарният въпрос.

Проектът им и стратегията за развитие изглеждат много амбициозни, но не става ясно с каква клиентска база дотук разполагат или разчитат тепърва да я изграждат. Ако очакваният "наплив" на клиенти не стане факт в близките няколко месеца, вероятността "балонът" да се спука е доста голяма. А и не бих казала, че не съм наясно какво е моментното състояние на пазара на търсене и предлагане на такъв тип услуги. Работя във фирма, която се занимава с това от години, и напоследък нещата са много умряли, а правим всичко по силите си... А тия тепърва ще навлизат и смятат да уловят много и от най-тлъстите шарани.  ;D Изглежда ми като приказка от 1001 нощи, затова съм така скептична. Наистина ли съм такъв ужасен песимист?  :(

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #4555 -: Юли 13, 2012, 04:14:05 pm »
Лили, че си песимист, песимист си, но в случая като не са казали каква е стратегията, как да мислиш друго. Навремето започнах работа в една малка фирма, новичка, с големи амбиции, бяхме 13 човека-12 момчета и аз. Тогавашният ми съпруг рак каза-"няма да ги бъде с тая идея, големите ще ги смачкат". Сега-няколко години по-късно, фирмата има над 500 служителя, а бившият си е все на старата работа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4556 -: Юли 13, 2012, 04:17:41 pm »
Тогавашният ми съпруг рак каза-"няма да ги бъде с тая идея, големите ще ги смачкат". Сега-няколко години по-късно, фирмата има над 500 служителя, а бившият си е все на старата работа.

Това означава, че рачешката ми Луна ще трябва да си преразгледа нагласата.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4557 -: Юли 13, 2012, 06:25:13 pm »
Да, свързана е с чужбина и длъжността ми е нова, беше разкрита с такава цел.
Доста от клиентите са чужденци, има и очаквания нещата да потръгнат в тази посока, но засега много трудно и бавно върви, всичко е стагнирало.

Що се отнася до новата работа, съм на път да се откажа, стига да не съжалявам после. Те нищо конкретно не са ми казали, дори не са обявили работната заплата, само ме питаха какви са моите очаквания. Тия увъртания хич не ги обичам и ако от самото начало работодателят тръгва с недомлъвки, много бързо ми минава ентусиазмът, започвам да се колебая и ставам много предпазлива (с риск да пропусна възможност, която може да си струва - в необозримото бъдеще).

Всъщност, ако трябва да сме точни, склонна съм да откажа предложената ми длъжност, но не и да работя с тях по други проекти, ако случайно ми предложат нещо. Може би ако не ми бяха предложили друга длъжност, щях да приема, тъй като първоначално кандидатствах за друга позиция. А секретарска кариера на тая възраст и с тоя опит зад гърба вече не ми се прави.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4558 -: Юли 13, 2012, 08:30:30 pm »

А секретарска кариера на тая възраст и с тоя опит зад гърба вече не ми се прави.  ;D
Ее, то зависи от длъжността, например 1-ви секретар на ЦК е точно за зрели хора  ;D ;D

Е, да, ако ми предложат да съм партиен секретар, може и да помисля.  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #4559 -: Юли 13, 2012, 08:51:05 pm »
Кой е пепи :)

Аз съм против това мислене, сори, не е до годините. И всъщност не съм я посъветвала да напуска-ако си прочела