Домът сигнификатор на работата се намира в знак на екзалтация на Венера - мястото в тази фирма може да ти се струва като "сокол" в небето. В Близнаци нито Юпитер, нито Венера имат достойнства.
Благодаря ви, момичета. :blink:
Да, и аз имам сериозни съмнения относно бъдещата реализация на това начинание.
Дотук всичко изглежда прекалено "напомпано" за една новорегистрирана фирма, на която й предстои тепърва да навлиза на пазара и да търси клиентела за услугите, които смятат да предлагат. Освен това от няколко месеца работя в същия бизнес и съм наясно как стоят нещата с консултантските услуги - предлагането е по-голямо от търсенето. И не видях в портфолиото им да предлага нещо по-различно от наличните към този момент възможности сред вече наложили се и работещи фирми (консултантски и адвокатски).
Започват с летящ старт - офис на пъпа на града в луксозна сграда, обещания за много високи заплати и други социални придобивки, но да не стане така, че след като стартират проекта (става въпрос за тематичен сайт/портал, който щял да бъде "средство"), да има много слаба възвръщаемост на инвестицията? Тогава много бързо ще изхвърчи наетият персонал. И в случая аз губя повече от човек, който е бил безработен към момента на започване на работа при тях. Моето ще е "между двата стола по средата", ако нещата се развият не според оптимистичния, а според песимистичния вариант. Тогава ще си хапя задника от яд.
Аз съм по-скоро за не, но мисля, че скоро ще имаш друга алтернатива и промяна на работното място ще има.
Относно "другата алтернатива".
Между другото, предложиха ми евентуално и друга опция - да ползват услугите ми на преводач за превод на материали за бъдещия сайт, щели да го пълнят с много контент. От друга страна прозира противоречие - първо пускат обява за щатен сътрудник със съответния език, който да превежда съдържанието на сайта, после казват, че вече работят с една преводаческа агенция. Та не ми става ясно за какво ще плащат на външен преводач при условие, че наемат такъв на щат (контент райтър и преводач "2 в 1")?
А контра офертата им за "офис мениджър" честно казано не ми се приема - наясно съм с длъжността и нейните възможности, от там някога съм почвала, за да стигна дотук.
Ама с тая екзалтирала осмодомна Луна в хорара само за пари мисля

, как ме издаде!
Истината е, че тая длъжност само с по-високото заплащане ме привлича, иначе веднага щях да отхвърля предложението. Но ако се направи сметка, не се знае какво губя и какво печеля - работейки на пълно работно време, със сигурност губя доста голяма част от свободното си време, през което мога да се занимавам активно с преводаческа дейност, губя и изградените дотук контакти и клиентелата си (за устни преводи).