Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206679 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #60 -: Април 08, 2011, 12:19:27 am »
Цитат на: Stella

Тадж, сега виждам че ти изобщо не си задал хорарен въпрос, а ме караш да гадая какъв въпрос си задал.
Няма значение, че е за минало събитие. Ние тука сме разглеждали казуси за минали събития, но някой задава въпроса, другите изказват предположения какво е било развитието и гадаят какъв е бил изхода, който вече е бил известен на питащия.

Казусът, който ти ми поставяш е голямо предизвикателство и не знам дали ще се справя. Бих могла да опитам, ако ми дадеш някои жокери. Казваш, че ти си задал въпроса към самия себе си.

1.  Може ли на въпроса да се отговори с "да" или "не" (би трябвало да може. в хораната астрология не може да се задават въпроси от типа или/или, например "ще ми се обади ли или няма да ми се обади?")

2. Въпросът лично тебе ли засяга или касае събития около някой друг. В случай, че засяга и някой друг, то трябва да се определи и неговият сигнификатор и става по-сложно.

Аз съм нахвърляла някои бележки и чакам да ми уточниш.

Stella,

1) Разбира се, че може. Един добър хорар, е именно такъв, когато изисква максимално опростен отговор - без завъртулки.

2) Хмм...е няма да ти кажа сега, за да видя, какво ще измъдриш ;)

* Разбира се - ще ти отговоря, когато ти видя предположенията и бележките.
Надявам се, че този ми избор не ти пречи в достигането на извода, който предполагаш, че ме е касаел тогава, нали?

Их, че си лош, Лъвчооо! Да ми е трудно, нали?
Водена от класическите правила, веднага бих казала, че картата е нерадикална - асцендентът е в много ранен градус. Древните не са били прости - допускали са известен процент грешка.

Почвам с това, че въпросът може да засяга край на връзка и изхождам от позицията на Луната - управителка на 7-ми дом, която е в 4-ти.

Ти отговаряй с "топло" и "студено".
« Последна редакция: Април 08, 2011, 12:24:02 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Април 08, 2011, 12:26:26 am »
Лъвчоооо!

Ама не можем да си пишем на ден по изречение   :umnik:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tadj-all

« Отговор #62 -: Април 08, 2011, 12:36:33 am »

Водена от класическите правила, веднага бих казала, че картата е нерадикална - асцендентът е в много ранен градус. Древните не са били прости - допускали са известен процент грешка.

Почвам с това, че въпросът може да засяга край на връзка и изхождам от позицията на Луната - управителка на 7-ми дом, която е в 4-ти.

Зъл, не лош! Даже мнооого зъл! ;)

Чесн'о ка'ано и аз да бях на твое място с тая Луна, Марс и Венера щех нещо такова да измисля и аз, обаче нъц! Изцяло и само мене си ме дращи тоя хорар...

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Април 08, 2011, 12:40:44 am »

Зъл, не лош! Даже мнооого зъл! ;)

Чесн'о ка'ано и аз да бях на твое място с тая Луна, Марс и Венера щех нещо такова да измисля и аз, обаче нъц! Изцяло и само мене си ме дращи тоя хорар...

Ах, ти лошо момче такова! Е , убу дееее! Значи дотук "студено".
Продължавам с предположенията. Нооо, поне получих отговор на т.2 и ми се изясни още един жокер.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 01:31:12 am от Stella »

*

tadj-all

« Отговор #64 -: Април 08, 2011, 12:46:28 am »

Продължавам с предположенията. Нооо, поне получих отговор на т.2 и ми се изясни още един жокер.

E, за това не ти го дадох веднага, за да видя, дали няма ме набуташ сред някакви взаимоотношения...

* Имам чувството, че тука всички пускат хорари за любов и за взаимоотношения. Тук-таме нееещо по-различно.
Чудно ми е защо почна с Луната - управителката на 7-ия дом, а не почна с въпроса, който зададох още в началото: "Къде съм аз в този хорар"...

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Април 08, 2011, 01:01:22 am »

E, за това не ти го дадох веднага, за да видя, дали няма ме набуташ сред някакви взаимоотношения...

* Имам чувството, че тука всички пускат хорари за любов и за взаимоотношения. Тук-таме нееещо по-различно.
Чудно ми е защо почна с Луната - управителката на 7-ия дом, а не почна с въпроса, който зададох още в началото: "Къде съм аз в този хорар"...

Ще ти кажа защ гледам първо Луната. Защото позицията на Луната те издава дали си бил честен при задаването на въпроса (в това число и към самия себе си). Т.е. дали той има сериозно значение за тебе. Например някои питат за децата, а Луната м 10-ти дом и веднага "лъсва", че се интересуват в момента повече от обществения имидж (т.е. от това каакво ще кажат хората), отколкото от децата. това е само един банален пример.

В такъв случай ведната поглеждам У1 - Сатурн, който е  в 9-ти дом - чужбината, а Луна в 4-ти доом показва тревоги около дома. Казвай : "топло" или "студено".

*

abroad

• 2187
« Отговор #66 -: Април 08, 2011, 01:13:09 am »
tadj, аз като гранде непрофесионалист ще се пробвам ;D
първото, което прави впечатление са четири планети (два от които твои сигнификатори) в градуса на възлите - прави ми впечатление, че често такива карти са трудни за тълкуване/прогноза или са от типа "разкази с неочакван край"
като добавим и основното правило за неподходящи за предвидима развръзка при рАнен градус на АС - възможно е дълъг път да си минал преди материализиране на въпросната развръзка...
СЛВ е в 1ви дом - често той сочи линията на крайния резултат и естеството на питането, възможно е да става дума за вид усъвършенстване, което възнамеряваш :-\
Марс изглежда ключов тук - може да става дума за съдружие и допълнителна печалба, получаване на пари от/чрез чужбина
крайният резултат силно те е вълнувал, според мен, но едва ли се е осъществил в желания вид

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Април 08, 2011, 01:38:39 am »

Ще ти кажа защ гледам първо Луната. Защото позицията на Луната те издава дали си бил честен при задаването на въпроса (в това число и към самия себе си). Т.е. дали той има сериозно значение за тебе. Например някои питат за децата, а Луната м 10-ти дом и веднага "лъсва", че се интересуват в момента повече от обществения имидж (т.е. от това каакво ще кажат хората), отколкото от децата. това е само един банален пример.

В такъв случай ведната поглеждам У1 - Сатурн, който е  в 9-ти дом - чужбината, а Луна в 4-ти доом показва тревоги около дома. Казвай : "топло" или "студено".

Тадж, къде се покри, Лъве такъв!? Излез и кажи какво мислиш!

« Отговор #68 -: Април 08, 2011, 02:01:22 am »
Добър вечер!
 Искам да попитам относно моя хорар...Въпросът беше Кога ще си намеря работа?

« Отговор #69 -: Април 08, 2011, 02:02:10 am »
ooops

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #70 -: Април 08, 2011, 02:37:29 am »
Ако си пробия пъпа, ще ми забере ли? /много ме е страх от игли, и от белези  ;D/
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #71 -: Април 08, 2011, 03:03:40 am »
Pepina, сигнификаторът ти Венера е много добре поставен - в екзалтация в Риби, но ретрограден Сатурн на АС може да забави работата. Управителят на 10-тия ти дом (работата) е Луната и й предстои хармоничен аспект (секстил) с Марс (У7) в 6-тия ти дом. Може би тези дни ще се явяваш на интервю за работа? По ретрограден Меркурий е възможно да те потърсят от места, където преди време си дала CV-то си, но тогава не са проявили интересен. Притеснява ме фактът, че следващият аспект на Луната (след секстила с Марс) е квадрат с Венера (теб) и това е единственият аспект, който Венера ще направи в рамките на знака. Струва ми се, че това по-скоро предполага временни затруднения и пречки. Хубавата новина е, че след това Луната има само хармонични аспекти - със Сатурн, Юпитер, Слънце и Меркурий. Така че смятам, че ще си намериш работа. До 2 месеца, ако проработи сектилът на Луната с Марс, според мен.

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Април 08, 2011, 03:06:15 am »
Добър вечер!
 Искам да попитам относно моя хорар...Въпросът беше Кога ще си намеря работа?

Аз не виждам да търсиш работа - венера е в 5-ти дом - вероятно се занимаваш с дете, а Луната е в 8-ми дом. Да не би да си в майчинство? Моментът е малко неподходящ заради ретроградието на сатурн - класическият управител на МЦ и меркурий също е ретрограден. Препоръчвам ти да провериш някои стари предпложения, дали не се е освободило място. След 24 април и най-вече от началото на юни има по-голяма вероятност.

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Април 08, 2011, 03:08:40 am »
Управителят на 10-тия ти дом (работата) е Луната и й предстои хармоничен аспект (секстил) с Марс (У7) в 6-тия ти дом. Може би тези дни ще се явяваш на интервю за работа?

И аз видях, че Венера е силна в екзалтация в Риби, но конкуренцията е още по-силна - Марс управлява конкуренцията и е на трон в нейния 6-ти дом. Вероятно в областта към която тя се стреми има доста висока конкуренция.

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Април 08, 2011, 03:15:26 am »
Ако си пробия пъпа, ще ми забере ли? /много ме е страх от игли, и от белези  ;D/

Не, и ако избереш подходящия лунен ден. Луна в близнаци е подходяща позиция, не е пълнолуние, така че може още утре.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #75 -: Април 08, 2011, 03:44:28 am »
Ако си пробия пъпа, ще ми забере ли? /много ме е страх от игли, и от белези  ;D/

Не, и ако избереш подходящия лунен ден. Луна в близнаци е подходяща позиция, не е пълнолуние, така че може още утре.

Благодаря ти, няма да е утре, другата или по-другата седмица ще е  :wub:
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

tadj-all

« Отговор #76 -: Април 08, 2011, 04:27:44 am »

В такъв случай ведната поглеждам У1 - Сатурн, който е  в 9-ти дом - чужбината, а Луна в 4-ти доом показва тревоги около дома. Казвай : "топло" или "студено".

Тадж, къде се покри, Лъве такъв!? Излез и кажи какво мислиш!

Никъде не съм се покрил. Просто се наслаждавам на отпуската, дето пак си я измъкнах пълноценно ;)

А отговора е - мнооого студено ;)

* Не'ам навика да обливам с ладно, ама... ;)

*

tadj-all

« Отговор #77 -: Април 08, 2011, 04:40:35 am »
tadj, аз като гранде непрофесионалист ще се пробвам ;D
първото, което прави впечатление са четири планети (два от които твои сигнификатори) в градуса на възлите - прави ми впечатление, че често такива карти са трудни за тълкуване/прогноза или са от типа "разкази с неочакван край"
като добавим и основното правило за неподходящи за предвидима развръзка при рАнен градус на АС - възможно е дълъг път да си минал преди материализиране на въпросната развръзка...
СЛВ е в 1ви дом - често той сочи линията на крайния резултат и естеството на питането, възможно е да става дума за вид усъвършенстване, което възнамеряваш :-\
Марс изглежда ключов тук - може да става дума за съдружие и допълнителна печалба, получаване на пари от/чрез чужбина
крайният резултат силно те е вълнувал, според мен, но едва ли се е осъществил в желания вид

Акцентите, които си забелязала - планетите в градус на възлите - са мнооого важни. И донякъде е точно това - сигнификаторите на мен самия  (Сатурн, Плутон и Луна) са адската замесени по доста интересен начин - ъглова позиция, екзалтирали и в градус на възела (без Плутон).
Картата и въпроса го запазих и заради това, че видях, че всички планети до Сатурн са в знаци на някакво доствойнство - я в собствен знак, я екзалтирали, я в заточение. Всички без изключение.
А и друга причина има - много от аспеките в хорара (едно 80%) са ми в някава степен в повтаряемост в хороскопа...

Крайния извод ти е верен - силно ме вълнуваше и дори бях обсебен. Но за подробности...накрая ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #78 -: Април 08, 2011, 01:02:21 pm »
относно хорара на колежката за кредита- ходила е и е говорила в банката, отложили са я за след две седмици /пак разговор/..при ретро мерк няма празно, всичко протака.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Април 08, 2011, 05:22:27 pm »
относно хорара на колежката за кредита- ходила е и е говорила в банката, отложили са я за след две седмици /пак разговор/..при ретро мерк няма празно, всичко протака.. ;)

Тия от банката сигурно знаят, че Меркурий е ретрограден и не искат да си слагат таралеж в гащите.  :72: