Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206835 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #80 -: Април 08, 2011, 05:28:23 pm »
tadj, аз като гранде непрофесионалист ще се пробвам ;D
първото, което прави впечатление са четири планети (два от които твои сигнификатори) в градуса на възлите - прави ми впечатление, че често такива карти са трудни за тълкуване/прогноза или са от типа "разкази с неочакван край"
като добавим и основното правило за неподходящи за предвидима развръзка при рАнен градус на АС - възможно е дълъг път да си минал преди материализиране на въпросната развръзка...
СЛВ е в 1ви дом - често той сочи линията на крайния резултат и естеството на питането, възможно е да става дума за вид усъвършенстване, което възнамеряваш :-\
Марс изглежда ключов тук - може да става дума за съдружие и допълнителна печалба, получаване на пари от/чрез чужбина
крайният резултат силно те е вълнувал, според мен, но едва ли се е осъществил в желания вид

Акцентите, които си забелязала - планетите в градус на възлите - са мнооого важни. И донякъде е точно това - сигнификаторите на мен самия  (Сатурн, Плутон и Луна) са адската замесени по доста интересен начин - ъглова позиция, екзалтирали и в градус на възела (без Плутон).
Картата и въпроса го запазих и заради това, че видях, че всички планети до Сатурн са в знаци на някакво доствойнство - я в собствен знак, я екзалтирали, я в заточение. Всички без изключение.
А и друга причина има - много от аспеките в хорара (едно 80%) са ми в някава степен в повтаряемост в хороскопа...

Крайния извод ти е верен - силно ме вълнуваше и дори бях обсебен. Но за подробности...накрая ;)

За партньорство ли става въпрос? А казваш, че Луната като управителка на седми дом не "издава" това ?
Тадж, взаимоотношенията по 7-ми дом не са любовни, нито интимни. те са партньорски, безпристрастни и конвенционални, според мене.
Но това е мое мнение. И Луната наистина в този хорар си показва точно от какво си се вълнувал, защото Съ-управлява едновременно тебе и 7-ми дом, който е домът на партньорството. Аз ти съобщих този факт най-напред, но ти го отхвърли, мислейки, че визирам друг тип отношения (хайде да ги наречем интимни).

Поразително се повтаря нашата собствена домификация или аспекти от личния хороскоп в хорарни карти, чиито въпрос ни вълнува особено силно. Това, според мен е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА МИСИЯТА НА ЧОВЕКА.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #81 -: Април 08, 2011, 05:40:19 pm »
Мили, момичета и момчета. Имам нужда от помощта ви, понеже съм пристрастна и искам някой друг да хвърли едно око на тази карта. Приятелят ми смята да развива планински туризъм по една програма и аз му помагам в изготвянето на проекта.

Въпросът силно ме вълнува: "Ще спечели ли безвъзмездно финансиране проекта на Б. ?"

« Последна редакция: Април 08, 2011, 05:47:57 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tadj-all

« Отговор #82 -: Април 08, 2011, 05:56:56 pm »
Цитат на: Stella

За партньорство ли става въпрос? А казваш, че Луната като управителка на седми дом не "издава" това ?
Тадж, взаимоотношенията по 7-ми дом не са любовни, нито интимни. те са партньорски, безпристрастни и конвенционални, според мене.
Но това е мое мнение. И Луната наистина в този хорар си показва точно от какво си се вълнувал, защото Съ-управлява едновременно тебе и 7-ми дом, който е домът на партньорството. Аз ти съобщих този факт най-напред, но ти го отхвърли, мислейки, че визирам друг тип отношения (хайде да ги наречем интимни).

Поразително се повтаря нашата собствена домификация или аспекти от личния хороскоп в хорарни карти, чиито въпрос ни вълнува особено силно. Това, според мен е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА МИСИЯТА НА ЧОВЕКА.

Не става въпрос за съдружие, нито за каквито и да е контакти с хора по работа. Става въпрос единствено и само за мен. И ще ви ти кажа въпроса:

"Ще се стигне ли до операция?".

Като се замисля - добре се "вижда". Аз (асц Козирог) Плутон съвпад с Асц, Сатурн в екзалтация в съвпад със заточено Слънце (отслабване на жизнените сили), което е управител на 8-ми дом (кризи, операции, смърт) и двете в квадратура с Плутон. Имам по рождение Плутон и Сатурн в квадратура със Слънце(Плутон е на Асц, а Сатурн е в 1-ви), така че като видях повтаряемостта на Слънцето просто си плюх на петите и си казах: ебал съм го!
Така и не отидох да се консултирам с професора, въпреки че бях хвърлил бая пари и време за изследванията.

* Само това "ебал съм го" не ми излиза по хорара, че завършека ще е такъв. Щото завършека е винаги по 4-ти дом, Луна и управителя на 4-ти дом, както и планетите в него....А те пък са в хем замесени, хем в градус на възлите.
А планета в градуса на възлите играе големи "номера" понякога...

** Малко те измъчих, ама то без мъка в живота не става ;)
Но пък поне ми беше любопитно, дали се улавя подобен казус без въпрос. Щото лесно е да се каже: Дали...и да се отговори да/не, пък съвсем друго е да тръгнеш да гадаеш, какво го е интересувало. Поне 2-рото за мен винаги е било по-интересно ;)

Благодаря ти за отделеното време, Стеуе ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #83 -: Април 08, 2011, 06:10:23 pm »
Тадж, всички сигнификатори в хорара ти водят все към Венера. И Асц, МС и светилата, и Плутон и Сатурн са все в знаци на Венера, триплицитет на Венера, терма на Венера или фас на Венера. Заинтригуван си изцяло и стопроцентово от нещо, сигнифицирано от Венера. Ако не касае пряко теб, може да е силно притеснение за здравословното състояние на майка ти - остро (кардинални оси), животозастрашаващо (въвлечено е и Слънцето, У8 и Сатурн като сигнификатор, и Плутон на асц.) състояние, на майка ти (Венера в дневна карта и като елемент на 4-ти дом), вероятно свързано със сърцето (Слънце, 4-ти и 5-ти дом). Сатурн е изгорен от зловредно Слънце и се намира в шести от Луна, Луна е в осми от Сатурн, и т.н.  Ранният асцендент - практически обстоятелствата, които са създали въпроса ти, това, което те е "екзалтирало", се е случило при асц. Стрелец - Юпитер в трети в обител - тригерът може и да е било някакво съобщение или телефонен разговор, и т.н. Луна сепарира от опозиция с Марс (У4-У11 - родител/приятел) предстои й опозиция с дебилитирана Венера, следват тригон с Меркурий и секстил с Юпитер. Ти си в екзалтация, ма ти предстои единствено да те изгори Слънцето, което е и дневен, и часови управител, а пък Венера, обекта на твоя интере е в падение - пресолил си манджата и очакванията/страховете си, но нещата са се уталожили сравнително бързо и са се случили не както си очаквал.

Ако не е свързано с твоето здраве или на някой близък - още няколко варианта
- очаквания за парични приходи - Венера управлява вторите домове от сигнификаторите ти, освен дето и У10 и У5 притеснения свързани с това;
- очаквания за придобиване на кредит - тогава изгарянето е просто конюнкция на У1 и У8 и нищо му няма, направо си е за отговор Да;
- Сатурн в 9-ти, Венера в 10-ти, Луна в 4-ти, възли по 1-7, акценти върху Козирог, Телец, Везни и т.н. - съдебно дело за имот, плюс юпитеря от предния асц.;

и така до безкрай.  

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #84 -: Април 08, 2011, 06:10:58 pm »
А, вече сте отговорили. Да се трия, значи.

« Отговор #85 -: Април 08, 2011, 06:12:35 pm »
Тадж, аз пък викам, че краят на заболяването е 4-ти от 6-ти, т.е. 9-ти, а не 4-ти дом. Това, че си в 9-ти или означава, че си се излекувал и без операция (Луната прави тригон с У9 преди Слънцето да съвпадне със Сатурн), или си бил все пак при професора (и те са по 9-ти, но пък вашите управители нямат аспект).

*

Stella

• 7765
« Отговор #86 -: Април 08, 2011, 06:13:11 pm »
Цитат на: Stella

Не става въпрос за съдружие, нито за каквито и да е контакти с хора по работа. Става въпрос единствено и само за мен. И ще ви ти кажа въпроса:

"Ще се стигне ли до операция?".

Като се замисля - добре се "вижда". Аз (асц Козирог) Плутон съвпад с Асц, Сатурн в екзалтация в съвпад със заточено Слънце (отслабване на жизнените сили), което е управител на 8-ми дом (кризи, операции, смърт) и двете в квадратура с Плутон. Имам по рождение Плутон и Сатурн в квадратура със Слънце(Плутон е на Асц, а Сатурн е в 1-ви), така че като видях повтаряемостта на Слънцето просто си плюх на петите и си казах: ебал съм го!
Така и не отидох да се консултирам с професора, въпреки че бях хвърлил бая пари и време за изследванията.

* Само това "ебал съм го" не ми излиза по хорара, че завършека ще е такъв. Щото завършека е винаги по 4-ти дом, Луна и управителя на 4-ти дом, както и планетите в него....А те пък са в хем замесени, хем в градус на възлите.

** Малко те измъчих, ама то без мъка в живота не става ;)
Но пък поне ми беше любопитно, дали се улавя подобен казус без въпрос. Щото лесно е да се каже: Дали...и да се отговори да/не, пък съвсем друго е да тръгнеш да гадаеш, какво го е интересувало. Поне 2-рото за мен винаги е било по-интересно ;)

Благодаря ти за отделеното време, Стеуе ;)

Много ти благодаря за казуса! Остави ме да поразсъждавам отново върху картата и да я разтълкувам с моите методи по така зададения въпрос.
А, принципно не може да се отговаря на хорарен въпрос без да си го задал ясно и конкретно, защото първо трябва да се определят сигнификаторите, а те винаги са два: 1/ сигнификатор на питащия; 2/сигнификатор на въпроса. Допълнително могат да се зададат купища въпроси и да се открият много съпътстващи отговори. Без конкретен въпрос не можем да го отнесем към съответната сфера от живота - което се определя от домовете.

За глобални въпроси и за въпроси касаещи здравето има мунданна и медицинска астрология. Тук хорарната е с ограничени възможности. Аз го написах по-горе, отговаряйки на въпрос, засягащ здравето. Ако беше ми дал наталната си карта, сравнено с хорара, щеше да се види, че се повтарят някои проблемни за здравето теми. Винаги когато натален аспект се повтаря в мунданен план, значението му се засилва и осветява цялата карта.

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Април 08, 2011, 06:14:05 pm »
А, вече сте отговорили. Да се трия, значи.

Неееее! Сакън, нищо не трий. Нека Тадж види, че не става така лесно да се пророкува без въпрос (особено когато е засегнато здравето).

*

Diyana

• 2705
« Отговор #88 -: Април 08, 2011, 06:16:38 pm »
Стела, ако изчертаеш картата по Плацидус остават ли интерсептирани Везните в неговия десети?

*

Stella

• 7765
« Отговор #89 -: Април 08, 2011, 06:22:09 pm »

Ти си го казал, скъпи! това е така. А да не говорим, че картата беше нерадикална, което означава, че сигнификаторът на питащия може да се окаже и друг. Древните не са били прости, като са оставяли % грешка - за началото и за края на знаците. Тези куспиди и планети, не случайно се наричат "критични" и се държат странно...А те се държат "странно" именно заради граничната си позиция.

*

Stella

• 7765
« Отговор #90 -: Април 08, 2011, 06:24:04 pm »
Стела, ако изчертаеш картата по Плацидус остават ли интерсептирани Везните в неговия десети?

чакай да видя картата. ;)

26.09.2010г / 14:46ч / София.

Няма интерсептирани Везни, щото те са на МЦ, а то не се променя.

*

Stella

• 7765
« Отговор #91 -: Април 08, 2011, 06:28:59 pm »
Тадж, аз пък викам, че краят на заболяването е 4-ти от 6-ти, т.е. 9-ти, а не 4-ти дом.

И аз така бих го гледала.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #92 -: Април 08, 2011, 06:33:13 pm »

Говоря за твоята карта. На ІС - негов десети- имаш Дева, по Кох Везни е интерсептиран, тоест У11- Марс, така ли е и по Плацидус?

*

Stella

• 7765
« Отговор #93 -: Април 08, 2011, 06:43:00 pm »

Говоря за твоята карта. На ІС - негов десети- имаш Дева, по Кох Везни е интерсептиран, тоест У11- Марс, така ли е и по Плацидус?

Чакай ще построя и по Плацидус.

*

Stella

• 7765
« Отговор #94 -: Април 08, 2011, 06:54:45 pm »
"Ще спечели ли безвъзмездно финансиране проектът на Б.?"
Това е картата по Плацидус.

*

Stella

• 7765
« Отговор #95 -: Април 08, 2011, 06:55:24 pm »
Мили, момичета и момчета. Имам нужда от помощта ви, понеже съм пристрастна и искам някой друг да хвърли едно око на тази карта. Приятелят ми смята да развива планински туризъм по една програма и аз му помагам в изготвянето на проекта.

Въпросът силно ме вълнува: "Ще спечели ли безвъзмездно финансиране проекта на Б. ?"

Прехвърлям тук и картата по Кох.

« Отговор #96 -: Април 08, 2011, 07:14:20 pm »
Стелла, според мен отговорът е ДА. Аз гледам малко по-различно картата (по Плацидиус). Взимам първи дом за приятеля ти, защото казваш, че въпросът силно те вълнува, т.е. ти се асоциираш изцяло с него и проекта. Проектите ги гледам по 3-ти дом (като инициативите). У3 е Слънце в екзалтация, в 10-ти дом - явно проектът е добър и сериозно структуриран, цел от първостепенно значение за него в момента. Финансирането би трябвало да е връзка между 2-ри и 8-ми дом. Имаме такава по Плацидиус - Луна в апликиращ тригон към Сатурн. За мен това е одобрението, което той и проектът ще получат от другите, тези които разпределят парите. По-нататък Луната има и секстил със Слънцето, което дава и връзката между 2-ри и 3-ти дом, т.е. че парите ще отидат по проекта. Не знам квадратът на Луна с Венера какво би могъл да означава. Венера е екзалтирана на МС, може би приятелят ти се разсейва и с други проекти (цели).
Ако приятелят ти е по 7-ми дом, май се получава същото (по Плацидиус). Предполагам, че това, че взимам първи дом за него, няма да бъде одобрено от теб, но така го усещам в момента.

Извинявай много, ако греша. Успех на проекта!

*

tadj-all

« Отговор #97 -: Април 08, 2011, 07:40:35 pm »
Тадж, всички сигнификатори в хорара ти водят все към Венера. И Асц, МС и светилата, и Плутон и Сатурн са все в знаци на Венера, триплицитет на Венера, терма на Венера или фас на Венера. Заинтригуван си изцяло и стопроцентово от нещо, сигнифицирано от Венера. Ако не касае пряко теб, може да е силно притеснение за здравословното състояние на майка ти - остро (кардинални оси), животозастрашаващо (въвлечено е и Слънцето, У8 и Сатурн като сигнификатор, и Плутон на асц.) състояние, на майка ти (Венера в дневна карта и като елемент на 4-ти дом), вероятно свързано със сърцето (Слънце, 4-ти и 5-ти дом). Сатурн е изгорен от зловредно Слънце и се намира в шести от Луна, Луна е в осми от Сатурн, и т.н.  Ранният асцендент - практически обстоятелствата, които са създали въпроса ти, това, което те е "екзалтирало", се е случило при асц. Стрелец - Юпитер в трети в обител - тригерът може и да е било някакво съобщение или телефонен разговор, и т.н. Луна сепарира от опозиция с Марс (У4-У11 - родител/приятел) предстои й опозиция с дебилитирана Венера, следват тригон с Меркурий и секстил с Юпитер. Ти си в екзалтация, ма ти предстои единствено да те изгори Слънцето, което е и дневен, и часови управител, а пък Венера, обекта на твоя интере е в падение - пресолил си манджата и очакванията/страховете си, но нещата са се уталожили сравнително бързо и са се случили не както си очаквал.

Ако не е свързано с твоето здраве или на някой близък - още няколко варианта
- очаквания за парични приходи - Венера управлява вторите домове от сигнификаторите ти, освен дето и У10 и У5 притеснения свързани с това;
- очаквания за придобиване на кредит - тогава изгарянето е просто конюнкция на У1 и У8 и нищо му няма, направо си е за отговор Да;
- Сатурн в 9-ти, Венера в 10-ти, Луна в 4-ти, възли по 1-7, акценти върху Козирог, Телец, Везни и т.н. - съдебно дело за имот, плюс юпитеря от предния асц.;

и така до безкрай.  

Благодаря, много хубав анализ, почти като моя, когато си гледах, само единствено с триплицитети, фаси, терма не работя, та се учудих, че Венера изскача с едни гърди напред според твоята система. За мен са Луна/Марс/Сатурн не само заради ъгловите позиции, ами и заради факта, че са в градус на възлите и че имат и достойнства и то не какви да са. Дори, ако трябва да ги степенувам - Марс ми излизаше начело - и по знак и по възвишеност, и по енергия на домовете.
Но всеки гледа различно все пак - важно е накрая да са близки значенията.

Стела,

знам, че е трудно с такъв въпрос, знам и че винаги при начални и крайни градуси на осите има "нещо", което може да се очаква непредвидено и да се води картата "неподходяща" за разглеждане. Но именно в такива по-трудно с по-малко знания откъм въпроса казуси се виждат доста неща - кой, как борави, как разглежда, какви мисли му идват, което е добре и за мен - виждам неща, които, примерно не използвам, пък в същото време, ако успеят да се доближат до истината означава, че са приложими.
Въпреки всичко - хорарната астрология не е толкова ограничена. Не случайно - добрите астролози правят хорар при влизането на клиент. Много ясно се вижда какви са им намеренията въпреки въпросите.

Мирабела,

накара ме да се замисля с това 4-ти от 6-ти. Честно казано - винаги съм си гледал 4-ти дом, Луната, управителя на 4-ти и планетите вътре, ако има такива.
Но пък е и логично това, което казваш...ще взема да се поразмисля.

На всички - огромно благодаря! :kissd:

*

Stella

• 7765
« Отговор #98 -: Април 08, 2011, 08:44:35 pm »
Стелла, според мен отговорът е ДА. Аз гледам малко по-различно картата (по Плацидиус). Взимам първи дом за приятеля ти, защото казваш, че въпросът силно те вълнува, т.е. ти се асоциираш изцяло с него и проекта. Проектите ги гледам по 3-ти дом (като инициативите). У3 е Слънце в екзалтация, в 10-ти дом - явно проектът е добър и сериозно структуриран, цел от първостепенно значение за него в момента. Финансирането би трябвало да е връзка между 2-ри и 8-ми дом. Имаме такава по Плацидиус - Луна в апликиращ тригон към Сатурн. За мен това е одобрението, което той и проектът ще получат от другите, тези които разпределят парите. По-нататък Луната има и секстил със Слънцето, което дава и връзката между 2-ри и 3-ти дом, т.е. че парите ще отидат по проекта. Не знам квадратът на Луна с Венера какво би могъл да означава. Венера е екзалтирана на МС, може би приятелят ти се разсейва и с други проекти (цели).
Ако приятелят ти е по 7-ми дом, май се получава същото (по Плацидиус). Предполагам, че това, че взимам първи дом за него, няма да бъде одобрено от теб, но така го усещам в момента.

Извинявай много, ако греша. Успех на проекта!

Благодаря ти, Мирабелла!  :wub:

Венера в 9-и дом вероятно дава юридически трудности.
По тази програма се иска % собствено участие в общото финансиране.
Тъй като Венера съ-управлява 4-ти дом, той имаше идея да ипотекира един имот,
като банкова гаранция (Сатурн - У8 е в 4-ти дом в знака на Венера). Но тази идея беше отхвърлена,
поради което смятам, че квадратурата на Венера с Луна означава, че той няма да се върне към тази идея.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 08:54:45 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #99 -: Април 08, 2011, 08:49:54 pm »

Стела,

знам, че е трудно с такъв въпрос, знам и че винаги при начални и крайни градуси на осите има "нещо", което може да се очаква непредвидено и да се води картата "неподходяща" за разглеждане. Но именно в такива по-трудно с по-малко знания откъм въпроса казуси се виждат доста неща - кой, как борави, как разглежда, какви мисли му идват, което е добре и за мен - виждам неща, които, примерно не използвам, пък в същото време, ако успеят да се доближат до истината означава, че са приложими.

Въпреки всичко - хорарната астрология не е толкова ограничена. Не случайно - добрите астролози правят хорар при влизането на клиент. Много ясно се вижда какви са им намеренията въпреки въпросите.

Категорично вярно - това е прекрасно средство да се ориентираш за целта на посещението, а и за мотивите на клиента. ;)