Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205371 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #100 -: Април 08, 2011, 09:08:03 pm »
Плацидус - Б. е Козирог, Сатурн попада в негов 10-ти, в екзалтация и ретрограден. Проектът е по 10-ти - Меркурий - има достойнство по фас в мястото си, но е близо до Слънцето и ретрограден. Грантът - по 11-ти - Венера в екзалтация. Б. и грантът нямат връзка помежду си (ако не броим куинконксът). Тоест има взаимен интерес, и двата сигнификатора са достатъчно мощни, за да осъществят събитието, но няма мажорен контакт. Луна - в знак без особени достойнства, в дом, който я обезсилва (12 в пряката карта и 6 в производната), но в триплицитет на Сатурн (Б.) и в знак на Меркурий (проекта). Венера също е в терма на Меркурий. Можем да приемем, че Луна би могла да пренесе светлината от предстоящия аспект със Сатурн към следващия аспект с Венера и да осъществи контакта. Тоест Б. може да се възползва от услугите на консултант - негов У7 в негов шести, Луна и работата да стане. Що се отнася до самия проект обаче - може да се наложи отново да се подава, да бъде допуснат за финансиране в резервите и одобрен на втори тур или след арбитраж и т.н. Въобще, огледайте много внимателно документите по проекта (естествено при ретрограден Меркурий), и особено внимателно - банковите или други гаранции за финансовото състояние на евентуалните партньорски организации на Б. в проекта - меркурий (проектът) може да бъде изпържен от Слънцето - управител на осми/девети от Б. - парите или документите на партньорите му, макар Слънцето да е в екзалтация. Възможно е и още едно тълкуване. Обикновено сигнификаторите в екзалтация дават вид, че състоянието е по-благоприятно, отколкото е в действителност, както тези в падение, че нещата не са толкова лоши, колкото изглеждат. Например в случая - проектът може да бъде одобрен, но Венера в екзалтация - изглежда, че има много пари по този грант, но парите за този кол да се окажат изконсумирани от по-нагоре класираните проекти и да се наложи да се изчаква, или изпълнението на програмата да бъде замразено, и т.н.

Въобще, не слагайте всички яйца в тази кошница и бъдете готови да чакате.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #101 -: Април 08, 2011, 09:24:40 pm »
Плацидус - Б. е Козирог, Сатурн попада в негов 10-ти, в екзалтация и ретрограден. Проектът е по 10-ти - Меркурий - има достойнство по фас в мястото си, но е близо до Слънцето и ретрограден. Грантът - по 11-ти - Венера в екзалтация. Б. и грантът нямат връзка помежду си (ако не броим куинконксът). Тоест има взаимен интерес, и двата сигнификатора са достатъчно мощни, за да осъществят събитието, но няма мажорен контакт. Луна - в знак без особени достойнства, в дом, който я обезсилва (12 в пряката карта и 6 в производната), но в триплицитет на Сатурн (Б.) и в знак на Меркурий (проекта). Венера също е в терма на Меркурий. Можем да приемем, че Луна би могла да пренесе светлината от предстоящия аспект със Сатурн към следващия аспект с Венера и да осъществи контакта. Тоест Б. може да се възползва от услугите на консултант - негов У7 в негов шести, Луна и работата да стане. Що се отнася до самия проект обаче - може да се наложи отново да се подава, да бъде допуснат за финансиране в резервите и одобрен на втори тур или след арбитраж и т.н. Въобще, огледайте много внимателно документите по проекта (естествено при ретрограден Меркурий), и особено внимателно - банковите или други гаранции за финансовото състояние на евентуалните партньорски организации на Б. в проекта - меркурий (проектът) може да бъде изпържен от Слънцето - управител на осми/девети от Б. - парите или документите на партньорите му, макар Слънцето да е в екзалтация. Възможно е и още едно тълкуване. Обикновено сигнификаторите в екзалтация дават вид, че състоянието е по-благоприятно, отколкото е в действителност, както тези в падение, че нещата не са толкова лоши, колкото изглеждат. Например в случая - проектът може да бъде одобрен, но Венера в екзалтация - изглежда, че има много пари по този грант, но парите за този кол да се окажат изконсумирани от по-нагоре класираните проекти и да се наложи да се изчаква, или изпълнението на програмата да бъде замразено, и т.н.

Въобще, не слагайте всички яйца в тази кошница и бъдете готови да чакате.

Дидка, много ти благодаря! направо си страхотна!  :wub:
За някои от нещата отсега мога да ти кажа, че си познала, ще ти дам обратна връзка изречение по изречение, но това ще стане довечера, след като се върнем от вечеря (ще вечеряме навън). Искам и той да види текста, може да има въпроси....Страшно му е интересно и забавно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #102 -: Април 08, 2011, 09:30:56 pm »
На всички - огромно благодаря! :kissd:

Тадж, много си беше хитра задачката. Благодаря и аз. Нагледен пример колко е важен въпросът - ако питането е "Налага ли се операция?" Отговорът би бил "О, да, налага се и още как!" (У8 (операцията) апликира към У1 близо до МС). Ако питането е "Да се оперирам ли?" отговорът би бил "Не, сакън, в никакъв случай сега" (У8 (смърт) апликира към У1 (физическото тяло), а Луна (хем доФтора, хем въпроса) е в опозиция с управителя си и с Марс (естествен сигнификатор на операцията, но и У4 - изхода от нещата)).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #103 -: Април 08, 2011, 09:42:04 pm »
Стела,ако имаш време,ще съм ти благодарна,ако погледнеш въпроса ми "Ще завържем ли контакт (ще се запознаем ли лично) с мъжа от фитнеса?" Не му знам името  :-[

Чудех се запознанствата по 11ти дом ли са,понеже Луната там се е поставила  :-\

*

tadj-all

« Отговор #104 -: Април 08, 2011, 10:10:33 pm »
"Ще спечели ли безвъзмездно финансиране проектът на Б.?"
Това е картата по Плацидус.

Мислех доста и до последно се чудя да ли, не ли, що ли?

Има два три фактора, които не знам, как да ги изтълкувам.

Приятеля ти е Асц Козирог (1)със Сатурн в екзалтация в 10-ти дом и ретрограден, максимално приближен до земята.
(2) На Луната последния й аспект е съвпад с южен възел в 6-ти негов дом. Има много аспекти, които й предстоят, като пред последния (секстил с меркурий - нейния управител - е много благоприятен).
(3) Бизнесът, който иска да развива в случая е показан от 3-те планети в съвпад: Меркурий, Слънце, Юпитер.

По (1)-во мога да кажа - много хубаво не е на хубаво. Планета екзалтираща в собствен дом е нож с две остриета. А в случая и ретроградна. Което означава и най-вече, щото е Сатурн - необходимост от време.

По (3)-то мога да кажа следното. Фазата на Меркурий ретрограден спрямо Слънце и клонящ към съвпад с него подтиква към бързи решения и бързо "скалъпяване" и бързо напасване към задачата с която се е(сте се) заел/и. Което значи, че може да се допуснат и много грешки в необмислянето. Отделно според мен и в този съвпад Слънце/Юпитер има и известна доза самоувереност (да не говоря, че е в знака Овен и че управителя на Слънце/Юпитер/Меркурий е в собствен знак в Овен, което подсилва желанието да се рискува, както и да се бори.

По (2): Луната й предстоят общо 7 точни аспекта, докато излезе от знака, като последните 3 ще са в секстил със сигнификаторите на бизнеса, което е доста благотворно. Единственото само съвпада й с южния възел ме притеснява, защото последния има свойството да освобождава.

Има и други фактори, ама няма да има време да го опиша всичките, че ми предстои излизане.

Като извод мога да кажа следното: Смятам, че са замесени и задкулисни интереси и може да се стигне до избора - или няма да е безвъзмезден или ще се налага нежелана симбиоза с още някой, борещ се за същото, ако има такъв.
Допускам дори варианта, ако се стигне до симбиозата - коопериране с някой друг в последствие сам да се откаже.

* Странно ми звучи и на мен дори, ама така ги виждам нещата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #105 -: Април 08, 2011, 10:11:23 pm »
Стела,ако имаш време,ще съм ти благодарна,ако погледнеш въпроса ми "Ще завържем ли контакт (ще се запознаем ли лично) с мъжа от фитнеса?" Не му знам името  :-[

Чудех се запознанствата по 11ти дом ли са,понеже Луната там се е поставила  :-\

ще те погледна довечера, че сега ще излизаме...като се върна, обещавам. ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #106 -: Април 08, 2011, 10:13:41 pm »
Стела,ако имаш време,ще съм ти благодарна,ако погледнеш въпроса ми "Ще завържем ли контакт (ще се запознаем ли лично) с мъжа от фитнеса?" Не му знам името  :-[

ще те погледна довечера, че сега ще излизаме...като се върна, обещавам. ;)

Благодаря много!  :kissd:

*

tadj-all

« Отговор #107 -: Април 08, 2011, 10:30:39 pm »
На всички - огромно благодаря! :kissd:

Тадж, много си беше хитра задачката. Благодаря и аз. Нагледен пример колко е важен въпросът - ако питането е "Налага ли се операция?" Отговорът би бил "О, да, налага се и още как!" (У8 (операцията) апликира към У1 близо до МС). Ако питането е "Да се оперирам ли?" отговорът би бил "Не, сакън, в никакъв случай сега" (У8 (смърт) апликира към У1 (физическото тяло), а Луна (хем доФтора, хем въпроса) е в опозиция с управителя си и с Марс (естествен сигнификатор на операцията, но и У4 - изхода от нещата)).

хахаха!

Не го бях поглеждал от тая страна. Бая объркано ще стане, ако човек се опита да ги разглежда нещата от различни ъгли (въпроси).

Честно казано - ако си ги бях задал тия въпроси, надали щях да намеря сам отговора...А и щях да търся и в натала.

* Хорара не ме беше сдухал толкова (всъщност си до беше!), колкото още от миналата година солара, дето още важи и сега е с Асц Козирог и Сатурн съвпад Марс в 8 дом в опозиция двамата на съвпада Юпитер/Уран, а пък Венера в Дева в 8-ми без аспектна и си го бех намотал на пръста...че ще играе триона.

Той според мен трябва да играе, ама така и не посмях с всичките бумаги да си поговоря с доФтора...Тоз екзалтирал Лун в 4-ти дом в опозе с Марс...сигурно некъв извратеняк щеше да ми се падне...мхмхм :-\

*

Vision

• 3523
« Отговор #108 -: Април 09, 2011, 03:04:31 am »
Мили, момичета и момчета. Имам нужда от помощта ви, понеже съм пристрастна и искам някой друг да хвърли едно око на тази карта. Приятелят ми смята да развива планински туризъм по една програма и аз му помагам в изготвянето на проекта.

Въпросът силно ме вълнува: "Ще спечели ли безвъзмездно финансиране проекта на Б. ?"

въпроса го задаваш ти, а не той чрез теб, нали?? и тъй като не е за взаимоотношения, би трябвало да се гледа първи за първи, а не да се преномерират..съжалявам, че все питам, но винаги ми се струват възможни и двата варианта..

ако е така, то упр. на осми- сатурн е в тригон с у2- луна и това би трябвало да даде отговор да..
това че те са съответно и у1 и у7 може би показва това, че и ти си замесена като помощник с документацията..
сатурн може би е и естествен сигн. на всички планинарски неща, а на туризма не знам кое е, но не бих се учудила да е някоя от планетите в десети дом, юпитер например, или венера на мц ако се погледне от по- веселата част на нещата..въпроса е дали ще е съвсем безвъзмездно, след като сатурн е у8??..тук нещо ме съмнява..но финансиране ми се струва много вероятно да има..

днес разбрах за още един човек, когото банките мотаят за малка сума, явно ретро мерка съвсем им е объркал мозъците.. :-\

п.с.   вие сте отговорили и то много по- хубаво и обстойно, но трябваше да прочета първо до края май..и гледах картата по плацидус..
« Последна редакция: Април 09, 2011, 03:11:05 am от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
« Отговор #109 -: Април 10, 2011, 02:36:31 am »
Дидка, давам обратна връзка по написаното от теб.

Цитат
Тоест Б. може да се възползва от услугите на консултант - негов У7 в негов шести, Луна и работата да стане.

Той ползва консултантски услуги - банков консултант, икономист и архитект.

Цитат

Въобще, огледайте много внимателно документите по проекта (естествено при ретрограден Меркурий), и особено внимателно - банковите или други гаранции за финансовото състояние на евентуалните партньорски организации на Б. в проекта - меркурий (проектът) може да бъде изпържен от Слънцето - управител на осми/девети от Б. - парите или документите на партньорите му, макар Слънцето да е в екзалтация.

Няма партньори засега, а съм го предупредила да не взема никакви банкови заеми, заради тр. Плутон с квадрат с натален У8 и опозиция на Марс в 8-ми дом. Но понеже му трябват свежи пари, за да започне строителството, ще трябва да продаде едно жилище в големия град, за да построи къщите за гости в планината. финансовите разчети са така направени, че да не се взема заем, а  продажбата на жилището да покрие собствения принос от 30%, който се иска по програмата.
Цитат
проектът може да бъде одобрен, но Венера в екзалтация - изглежда, че има много пари по този грант, но парите за този кол да се окажат изконсумирани от по-нагоре класираните проекти и да се наложи да се изчаква, или изпълнението на програмата да бъде замразено, и т.н.

Хората си чакат с месеци сключването на договорите за одобрените проекти. Министерството се затрупва с проекти по тази мярка, а нямат капацитет да ги обработят всичките.  :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #110 -: Април 10, 2011, 02:52:54 am »

сатурн може би е и естествен сигн. на всички планинарски неща, а на туризма не знам кое е, но не бих се учудила да е някоя от планетите в десети дом, юпитер например, или венера на мц ако се погледне от по- веселата част на нещата..въпроса е дали ще е съвсем безвъзмездно, след като сатурн е у8 ??..тук нещо ме съмнява..но финансиране ми се струва много вероятно да има..

Мерси, Вижън!
Сатурн управлява планината (и строителството), а за туризма мисля, че отговаря Меркурий.
70% е безвъзмездна помощ, а останалото е собствено съ-финансиране, което всъщност той трябва да си набави. И за да не взема заем, ще продава имот.
« Последна редакция: Април 10, 2011, 03:10:48 am от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #111 -: Април 10, 2011, 03:08:54 am »

Приятеля ти е Асц Козирог (1)със Сатурн в екзалтация в 10-ти дом и ретрограден, максимално приближен до земята.

(2) На Луната последния й аспект е съвпад с южен възел в 6-ти негов дом. Има много аспекти, които й предстоят, като пред последния (секстил с меркурий - нейния управител - е много благоприятен).
(3) Бизнесът, който иска да развива в случая е показан от 3-те планети в съвпад: Меркурий, Слънце, Юпитер.

По (1)-во мога да кажа - много хубаво не е на хубаво. Планета екзалтираща в собствен дом е нож с две остриета. А в случая и ретроградна. Което означава и най-вече, щото е Сатурн - необходимост от време.

По (3)-то мога да кажа следното. Фазата на Меркурий ретрограден спрямо Слънце и клонящ към съвпад с него подтиква към бързи решения и бързо "скалъпяване" и бързо напасване към задачата с която се е(сте се) заел/и. Което значи, че може да се допуснат и много грешки в необмислянето. Отделно според мен и в този съвпад Слънце/Юпитер има и известна доза самоувереност (да не говоря, че е в знака Овен и че управителя на Слънце/Юпитер/Меркурий е в собствен знак в Овен, което подсилва желанието да се рискува, както и да се бори.

По (2): Луната й предстоят общо 7 точни аспекта, докато излезе от знака, като последните 3 ще са в секстил със сигнификаторите на бизнеса, което е доста благотворно. Единственото само съвпада й с южния възел ме притеснява, защото последния има свойството да освобождава.

Има и други фактори, ама няма да има време да го опиша всичките, че ми предстои излизане.

Като извод мога да кажа следното: Смятам, че са замесени и задкулисни интереси и може да се стигне до избора - или няма да е безвъзмезден или ще се налага нежелана симбиоза с още някой, борещ се за същото, ако има такъв.
Допускам дори варианта, ако се стигне до симбиозата - коопериране с някой друг в последствие сам да се откаже.

* Странно ми звучи и на мен дори, ама така ги виждам нещата.

Тадж,

Идеята за този проект е старичка и претърпя доста трансформации. Всъщност това е ВРЪЩАНЕ КЪМ СТАРА ИДЕЯ, от която той се беше отказал. Просто сега се сменя потановката на проекта, сменя се региона и начина на осигуряване на личния принос към проекта. Вероятно по тази причина и сигнификаторите са ретроградни. Процедурата заподаване на проктни предложения се отваря през м. октомври, така че има време да се обмислят добре нещата документално.

Най-големият риск за одобрените вече проекти е лошата ритмичност при сключването на договорите и изплащането на траншовете. А съвпадът на Луна с ЮЛВ и аз не зная как да го тълкувам.

Благодаря за включването.

*

Stella

• 7765
« Отговор #112 -: Април 10, 2011, 03:27:37 am »

Ласт Кис,
Хората, с които имаме общи интереси и занимания, аз ги гледам по 11-ти дом. Луната е там, понеже това ти е занимание в свободното време, тука са и хобитата. Ако него го гледаме по 11-ти дом, то неговият сигнификатор е Меркурий и прави сходящ съвпад с твоя сигнификатор - Слънце.

Ако го гледамепо 7-ми дом, (някои гледат непознатите хора по 7-ми дом), няма голям шанс, понеже слънце няма сходящ аспект със Сатурн/Уран, но пък Луната пренася светлина от Сатурн към Слънце.

Аз не съм склонна да отнасям непознатите и партньорите към едни и същи дом и го гледам по 11-ти дом (приятели и хора, с които прекарваме свободноот си време).

*

Stella

• 7765
« Отговор #113 -: Април 10, 2011, 03:30:25 am »
Преди 2 дена ми предложиха да участвам в предаване по важна за мен тема, но се притеснявам и да ви попитам:

Да участвам ли в предаването Х? Имам предвид дали няма да се изложа или да се притесня много. :rolleyes:   09.04.2011г., 12:32ч., гр. София
Като гледам Луната не е никак добре, в съвпад с Кету (какъвто имам и в натала).

Шрея,
Луната е без курс, по-уверена няма да станеш. Ретрограден Меркурий може да бъде причина за гафове от различно естество, дори и да не си ти причината. времето не е подходящо за интервюта,  така че ако нямаш опит, това може допълнително да те притесни.

« Отговор #114 -: Април 10, 2011, 03:31:02 am »

Ласт Кис,
Хората, с които имаме общи интереси и занимания, аз ги гледам по 11-ти дом. Луната е там, понеже това ти е занимание в свободното време, тука са и хобитата. Ако него го гледаме по 11-ти дом, то неговият сигнификатор е Меркурий и прави сходящ съвпад с твоя сигнификатор - Слънце.

Ако го гледамепо 7-ми дом, (някои гледат непознатите хора по 7-ми дом), няма голям шанс, понеже слънце няма сходящ аспект със Сатурн/Уран, но пък Луната пренася светлина от Сатурн към Слънце.

Аз не съм склонна да отнасям непознатите и партньорите към едни и същи дом и го гледам по 11-ти дом (приятели и хора, с които прекарваме свободноот си време).

Благодаря,Стела!  :58:
Значи ако приемем нещата по 11ти дом,е възможно,но ако е по 7ми -не, сега остана да го премисля по кой дом да го чакам  ;D то само ще си покаже де,ама все пак...

*

Stella

• 7765
« Отговор #115 -: Април 10, 2011, 03:42:08 am »
Аз бих го отнесла с лека ръка в 11-ми дом. Дори и да е неподнат, ти можеш да го отнесеш към някой дом, според това, какво знаеш дотук за него, нали така? Непознат, но непознат, с когото ходите на фитнес. По същата логика непознат съсед бих отнесла в 3-ти дом. Ако не знаеш къде да отнесеш човека, тогава го поставяш в 7-ми (така съветват древните).

« Отговор #116 -: Април 10, 2011, 03:52:57 am »
Разбирам,благодаря.
Имам само един въпрос - аз не разбирам много от хорар,затова ми е интересно да разбера - защо взимаш У1 и У11,по принцип не трябва ли да е У11 на единия и У11 на другия,който в случея би се явил 5ти дом,Юпитер?  :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #117 -: Април 10, 2011, 05:52:16 am »
Идеята за този проект е старичка и претърпя доста трансформации. Всъщност това е ВРЪЩАНЕ КЪМ СТАРА ИДЕЯ, от която той се беше отказал.

С това ме подсещаш какво писах в изтритата тема. Има го значи ефекта от новолунието?- просто за обратната връзка.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #118 -: Април 10, 2011, 05:57:43 am »
Идеята за този проект е старичка и претърпя доста трансформации. Всъщност това е ВРЪЩАНЕ КЪМ СТАРА ИДЕЯ, от която той се беше отказал.

С това ме подсещаш какво писах в изтритата тема. Има го значи ефекта от новолунието?- просто за обратната връзка.

АЗ ВЕДНАГА СЕ СЕТИХ ЗАТЕБЕ. ТИ КАЗА, ЧЕ ТОЙ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КЪМ СТАРА ИДЕЯ ЗА ПРОМЯНА НА КАРИЕРАТА. :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #119 -: Април 10, 2011, 06:00:36 am »
Разбирам,благодаря.
Имам само един въпрос - аз не разбирам много от хорар,затова ми е интересно да разбера - защо взимаш У1 и У11,по принцип не трябва ли да е У11 на единия и У11 на другия,който в случея би се явил 5ти дом,Юпитер?  :-\

Ти си питащата, я питащата е винаги по 1-ви дом. Питаш за него - него го търсим в 11-ти, там където си прекарваш част от свободното време.