Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206981 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #260 -: Април 20, 2011, 05:00:05 am »
Приемам за У1 Марс, на транссатурновите отреждам второстепенна роля, не ги разглеждам като основни сигнификатори. Няма аспектна връзка между Венера и Марс, а и нито по терма, нито по фас.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #261 -: Април 20, 2011, 05:06:50 am »
Приемам за У1 Марс, на транссатурновите отреждам второстепенна роля, не ги разглеждам като основни сигнификатори. Няма аспектна връзка между Венера и Марс, а и нито по терма, нито по фас.

Да сега разбрах.
Че в хорарната се гледат бързите планети за управители на домовете.И разбрах също че нямат аспект.Това какво означава,че не може да се даде точен отговор ли?
Терма и фас ,какво са? :blink:
А венера като се е запътила към марс,това не означава ли нещо? :-\Или в хохрара такива неща не се отчитат.Като сходящи аспекти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #262 -: Април 20, 2011, 05:11:31 am »
Няма сходящ аспект с Марс, докато Венера е в Риби. Трябва да се види в ефемеридите дали предстои съвпад в знака Овен, но дотогава ситуацията може и да се промени.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #263 -: Април 20, 2011, 05:14:42 am »
Няма сходящ аспект с Марс, докато Венера е в Риби. Трябва да се види в ефемеридите дали предстои съвпад в знака Овен, но дотогава ситуацията може и да се промени.
Благодаря ти Лили :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #264 -: Април 20, 2011, 05:23:31 am »
Благодаря ти Лили :blink:
А луната не е ли във Виа Комбуста?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #265 -: Април 20, 2011, 05:28:23 am »
Мисля, че от 15 гр. Везни до 15 гр. Скорпион беше изгореният път, ако не ме лъже паметта.

Самият въпрос, така зададен, не предполага ясен и точен отговор.
- Обича ли ме? (сегашно продължително време)

В случая какви аспекти трябва да търсим - сходящи, разходящи?
Така зададеният въпрос трябва да описва текущо състояние, а не бъдещото развитие на ситуацията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #266 -: Април 20, 2011, 03:14:00 pm »
Стела ,да те питам нещо :blink:
Сигнификаторът на питащия е плутон,сигнификатора на 7ми дом венера.Обаче са в квадрат.Това лошо ли е за взаимоотношенията или по-точно какъв може да е отговорът,ако въпросът е за взаимоотношения?

Всъщност виж картата.
Въпросът е: Обича ли ме....?

Освен това, което Лили написа, господарите на 5-тите ви домове са отново Марс и Венера - няма връзка между тях. Няма положителна връзка и между светилата, което аз гледам като показател за естествена съвместимост между мъж и жена. Опозицията по оста 5-11 също дава трудности и говори по-скоро за отрицателен отговор към настоящия момент.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #267 -: Април 20, 2011, 03:41:28 pm »
Може ли и аз да се включа тук. Марс, а също и Луна са в знака на заточение на Венера, мисля, че по-скоро ти самата не му мислиш доброто на Х. Тоест чувствата ти се движат от безобидна незаинтересованост до пълно презрение. Или пък си му за нещо бясна, но по-скоро основно се занимаваш със себе си в момента. От друга страна той - Венера, излиза от своя знак на екзалтация - на практика е в последен градус - и може именно с това да е свързано отношението ти към него. Досега си го идеализирала, виждала си го в най-добрата му светлина, приписвала си му нереалистични очаквания. Сега му предстои да влезе в знака си на падение - образът на мистър Идеален се срутва пред очите ти. Той е в твоя триплицитет, изпитва по-скоро приятелски чувства към теб, с теб му е уютно и те познава, някак си е свикнал. Основният му интерес са били материалното ти благосъстояние и дома ти * (? :-\). Предстои му да влезе в твоя знак, да те види такава, каквато си и да заобича това, което вижда. Ти, обаче, едва ли ще си промениш скоро чувствата към него, освен дето съвсем ще ти падне в ръцете... и в очите.

ПС. *Всъщност твоя четвърти e негов 10-ти, така че може би е бил обсебен от кариерата си/а не от дома ти.
« Последна редакция: Април 20, 2011, 05:23:38 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #268 -: Април 20, 2011, 04:47:16 pm »
По кой дом са социалните мрежи? 11 дом предполагам, но 11 мой или от 7-ми (другия)?  Чудя се дали мога да намеря един човек в интернет, защото явно по друг начин няма да стане...т.е. дали има регистрация някъде (Фейсбук, Скайп).

*

Stella

• 7765
« Отговор #269 -: Април 20, 2011, 04:50:05 pm »
По кой дом са социалните мрежи? 11 дом предполагам, но 11 мой или от 7-ми (другия)?  Чудя се дали мога да намеря един човек в интернет, защото явно по друг начин няма да стане...т.е. дали има регистрация някъде.

Ако ти е приятел го търсиш по 11-ти, ако ти е съученик или просто познат по 3-ти дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #270 -: Април 20, 2011, 05:00:16 pm »
Може ли и аз да се включа тук. Марс, а също и Луна са в знака на заточение на Венера, мисля, че по-скоро ти самата не му мислиш доброто на Х. Тоест чувствата ти се движат от безобидна незаинтересованост до пълно презрение. Или пък си му за нещо бясна, но по-скоро основно се занимаваш със себе си в момента. От друга страна той - Венера, излиза от своя знак на екзалтация - на практика е в последен градус - и може именно с това да е свързано отношението ти към него. Досега си го идеализирала, виждала си го в най-добрата му светлина, приписвала си му нереалистични очаквания. Сега му предстои да влезе в знака си на падение - образът на мистър Идеален се срутва пред очите ти. Той е в твоя триплицитет, изпитва по-скоро приятелски чувства към теб, с теб му е уютно и те познава, някак си е свикнал. Основният му интерес са били материалното ти благосъстояние и дома ти (? :-\). Предстои му да влезе в твоя знак, да те види такава, каквато си и да заобича това, което вижда. Ти, обаче, едва ли ще си промениш скоро чувствата към него, освен дето съвсем ще ти падне в ръцете... и в очите.

Страхотна интерпретация, Дидка! Благодаря, че взе отношение, винаги научавам нещо от теб. Аз индийските интерпретации съзнателно ги избягвам и не ги чета, понеже не се увличам от индийската астрология и освен "саде сати" супер нищо не вдявам. Обаче в хорарите все повече ме изненадваш приятно. Продължавай да се включваш и в тази тема. ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #271 -: Април 20, 2011, 05:43:25 pm »
А, тя "рецепционната" теория си е от класическата "тропическа" астрология. Тук джотиш няма общо. Лилли - есенциалните достойнства на сигнификатора показват силата му за действие; аксиденталните - дали обстоятелствата ще му позволят да действа, рецепцията - има ли интерес и воля да се действа в полза на кверента или квезита. И чак отпосле идват аспектите, които показват, дали ще има физическа възможност за някакво действие - ще се случи ли случай да се действа.

*

Asol

• 4140
« Отговор #272 -: Април 20, 2011, 06:37:07 pm »
Ето нещо интересно по въпроса за разглеждането на хорарни въпроси по методиките на класическата астрология.

*

Stella

• 7765
« Отговор #273 -: Април 20, 2011, 07:07:41 pm »
А, тя "рецепционната" теория си е от класическата "тропическа" астрология. Тук джотиш няма общо. Лилли - есенциалните достойнства на сигнификатора показват силата му за действие; аксиденталните - дали обстоятелствата ще му позволят да действа, рецепцията - има ли интерес и воля да се действа в полза на кверента или квезита. И чак отпосле идват аспектите, които показват, дали ще има физическа възможност за някакво действие - ще се случи ли случай да се действа.

Да, ясно, достойнства и аз гледам, само дето с термите не задълбавам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #274 -: Април 20, 2011, 07:17:49 pm »
Приятелката ми задава въпроса, т.е. тя е питащата, не аз. Реве на телефоната... :(
"Това краят на връзката ми ли е?" Само да уточня, че момчето е неин любим и не живеят заедно...

Поставям картата по 1/ по Кох и 2/по Плацидус. Интересното е ретро Меркурий прави точен съвпад с точката на новолунието в Овен (което беше този месец)...Не че това има нещо общо с въпроса, но сега го забелязах....Но може и да има, знае ли човек?

« Отговор #275 -: Април 20, 2011, 07:54:24 pm »
Тези двамата май трудно правят компромиси. И двамата са екзалтация по знак, имат разходяща опозиция по оста 3-9. Луната идва от квадрат с Нептун. Може да се предположи, че има неизяснени, недоизказани неща помежду им, някаква заблуда, евентуално. Луната отива към тригон с Уран, модерният управител на момчето. Каквото и да се е случило, излиза, че е добре за него. У него е топката, така изглежда, според мен.
Управителят на края на връзката, Марс, последно е имал аспекти с две ретроградни планети - опозиция със Сатурн и съвпад с Меркурий. Опозицията на Сатурн (У7) с Марс (У10) я тълкувам като отхвърляне, т.е. момчето едва ли иска да сложи край на връзката. Класическият му управител е ретрограден - не е готов да скъса с нея... Макар че Марс е много силно поставен, в 3-тия му дом и ще има съвпад с неговия У3. Той ли говори за края?
Управителите на 5-тите им домове ще имат съвпад, след като неговият У5 стане директен. Това са едновременно и управители на 3-тите им домове.
Не, не е краят.
« Последна редакция: Април 20, 2011, 08:04:01 pm от Mirabella »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #276 -: Април 20, 2011, 08:08:01 pm »
Тук обстоятелствата са много подобни. Приятелката ти я е в екзалтация но всъщност излиза от нея. За партньора й периодът на първоначалното влюбване, на обожествяването й, приключва. За нея той все още е Той, с главното Т - Сатурн във Везни, но пък тя е в знака, в който той е в падение. Възможно е тоест и тя да е поставила край на връзката, защото е активната (по-бързата планета от опозицията) и по-директната страна и дето се вика, тя се изнася от ситуацията, каквато е в момента. И доколкото и той е в знака й на падение, я е наранил или обидил.
Предстои да се види какво ще стане, след като младежът "прогледне"  - след смяната на знака на Слънце. За съжаление на Слънце му предстои да влезе в знак, в който е перегрин. Освен това е в знак, в който няма да сключва мажорни аспекти с другите планети, макар да има достойнства в местата на всички тях - я по екзалтация, я  по триплицитет, както и добра позиция по дом. Според мен предстоящите дни заедно ще ги събират общи приятели, предварително приети ангажименти към близки и роднини или общ бизнес, а не топли чувства. Но от друга страна, и двете се настаняват в знак на Венера, пък ако вземем предвид естествената й сигнификация, любовта може и да има шанс все още  :-\. И накрая, ІС съвпада със Спика. Ша требе да е на добре. А Луна е в триплицитет на Слънце и е в знак, в който не я очакват неприятности отникъде, а последният й аспект е тригон с Юпитер - нещата ще трябва да се развият в полза на приятелката ти.

*

Uran

• 6041
« Отговор #277 -: Април 20, 2011, 08:08:45 pm »
Ако гледаме Луна и 4 от 7 дом за край на връзката, отговорът е ДА.

*

Stella

• 7765
« Отговор #278 -: Април 20, 2011, 08:20:50 pm »
Тези двамата май трудно правят компромиси. И двамата са екзалтация по знак, имат разходяща опозиция по оста 3-9. Луната идва от квадрат с Нептун. Може да се предположи, че има неизяснени, недоизказани неща помежду им, някаква заблуда, евентуално. Луната отива към тригон с Уран, модерният управител на момчето. Каквото и да се е случило, излиза, че е добре за него. У него е топката, така изглежда, според мен.
Управителят на края на връзката, Марс, последно е имал аспекти с две ретроградни планети - опозиция със Сатурн и съвпад с Меркурий. Опозицията на Сатурн (У7) с Марс (У10) я тълкувам като отхвърляне, т.е. момчето едва ли иска да сложи край на връзката. Класическият му управител е ретрограден - не е готов да скъса с нея... Макар че Марс е много силно поставен, в 3-тия му дом и ще има съвпад с неговия У3. Той ли говори за края?
Управителите на 5-тите им домове ще имат съвпад, след като неговият У5 стане директен. Това са едновременно и управители на 3-тите им домове.
Не, не е краят.[/size]

Не той не говори за никакъв край, дори напротив, но просто си има проблеми и по-рядко се виждат, а тя страда от отсъствието му. И започва да си внушава едва ли не, че краят им наближава. Той също е кардинален и яко го тресат тежките планети по кардиналния кръст. Аз се опитвам да и обясня, че трябва страшно много търпение и че обстоятелствата не са в негова полза в момента и че той се разкъсва от противоречиви транзити. Тя ме разбира с разума си и в същото време не и достига търпение и ...изпушва на моменти. :(

*

Stella

• 7765
« Отговор #279 -: Април 20, 2011, 08:23:35 pm »
Ако гледаме Луна и 4 от 7 дом за край на връзката, отговорът е ДА.

Луната я характеризира нея и тя си мисли за края. Даже наскоро ми каза, че нямала да издържи и щяла сама да приключи връзката, а аз знам, просто знам, че той я обича...знам и, че тя не го мисли сериозно. Ох, да се разпада тази мунданна опозиция на Юпитер със Сатурн по оста Овен-Везни, че направо сума ти връзки се подложиха на огромно изпитание...Който издържи, е герой. :blink: