Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206878 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #940 -: Май 29, 2011, 08:43:32 pm »
Когато зададох въпроса си беше точно така" Ще се омъжа ли тази година?" ;D Аз самата въобще не мисля да се омъжвам към момента, а абсурд и да е тази година.Другите въпроси си ги зададох след това.

Хорарната карта каза "НЕ" 
Хубавите работи стават бавно  :wink2:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #941 -: Май 29, 2011, 08:44:27 pm »
Когато зададох въпроса си беше точно така" Ще се омъжа ли тази година?" ;D Аз самата въобще не мисля да се омъжвам към момента, а абсурд и да е тази година.Другите въпроси си ги зададох след това. Изненада ме това, че говориш за Юпитер в Близнаци. При Юпитер в Телец не е ли по вероятно предвид стелиума ми? Странна работа, как и на какво ще се отрази тогава...
Сега излизам..като се върна ще ти погледна картата, че тука е тема за хорарни въпроси.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #942 -: Май 31, 2011, 12:35:04 am »
Приятелката ми задава въпроса, т.е. тя е питащата, не аз. Реве на телефоната... :(
"Това краят на връзката ми ли е?" Само да уточня, че момчето е неин любим и не живеят заедно...

Поставям картата по 1/ по Кох и 2/по Плацидус. Интересното е ретро Меркурий прави точен съвпад с точката на новолунието в Овен (което беше този месец)...Не че това има нещо общо с въпроса, но сега го забелязах....Но може и да има, знае ли човек?

Давам обратна връзка по този въпрос. Приятелката ми и гаджето и са заедно и са по-щастливи от преди. Май всички, които се включиха познаха верния отговор. Ето линк към страницата: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5205.msg215604.html#msg215604

« Последна редакция: Май 31, 2011, 12:39:34 am от Stella »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #943 -: Май 31, 2011, 01:56:14 am »
Супер, Стела! Страхотно заради happy and-а и поздравления за тези, които са познали. Много съм доволна така и се радвам! :wub:

« Отговор #944 -: Май 31, 2011, 02:36:07 am »
Така пост фактум за отговор "Не" бих заложила на 2 фактора - IC съвпад със Спика /това не е помогнало на Титаник  ;D/ и Слънцето, сигификатор на питащата, в последен градус - заради последния градус отговор НЕ.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #945 -: Май 31, 2011, 03:26:12 am »
Супер, Стела! Страхотно заради happy and-а и поздравления за тези, които са познали. Много съм доволна така и се радвам! :wub:

Писах ти в темата. :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #946 -: Май 31, 2011, 03:27:47 am »
Така пост фактум за отговор "Не" бих заложила на 2 фактора - IC съвпад със Спика /това не е помогнало на Титаник  ;D/ и Слънцето, сигификатор на питащата, в последен градус - заради последния градус отговор НЕ.

Мацко, аз нещо не съм час! Нищо не разбрах от написаното. Това твоята интерпретация на въпроса по-горе ли е?
Това подчертаното никога досега не съм го използвала, но изглежда интригуващо обяснение. Това сигурно е нещо като "Слънце без курс"  :86:

« Отговор #947 -: Май 31, 2011, 03:31:23 am »
Така пост фактум за отговор "Не" бих заложила на 2 фактора - IC съвпад със Спика /това не е помогнало на Титаник  ;D/ и Слънцето, сигификатор на питащата, в последен градус - заради последния градус отговор НЕ.

Мацко, аз нещо не съм час! Нищо не разбрах от написаното. Това твоята интерпретация на въпроса по-горе ли е?

;D

Да. IC,то на хорара е в съвпад със Спика, както е отбелязала Дияна. А нали има едно старо правило, че ако сигнификатор или Луната е в последния 30-ти градус, то отговорът винаги е Не. Един вид - това не е краят на връзката.

*

Stella

• 7765
« Отговор #948 -: Май 31, 2011, 03:34:22 am »

;D

Да. IC,то на хорара е в съвпад със Спика, както е отбелязала Дияна. А нали има едно старо правило, че ако сигнификатор или Луната е в последния 30-ти градус, то отговорът винаги е Не. Един вид - това не е краят на връзката.
Ааа, вдянах. ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #949 -: Май 31, 2011, 04:49:09 am »
Здравей Стелла :blink:
Имам въпрос:
Ще се оправи ли баща ми?

*

Stella

• 7765
« Отговор #950 -: Май 31, 2011, 05:33:57 am »
Имам въпрос:
Ще се оправи ли баща ми?

Милки, болен ли е? Ако гледаме за бащата 10-ти дом, той се управлява от Венера, която е силна и в добър акцидентален статус и би трябвало да се оправи, защото Луната не прави негативни аспекти до края на знака.

Странно, обаче ти питаш за бащата, а луната е в 4-ти дом. да не би да свързваш 4-ти дом с бащата, вместо 10-ти?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #951 -: Май 31, 2011, 01:29:47 pm »
Имам въпрос:
Ще се оправи ли баща ми?

Милки, болен ли е? Ако гледаме за бащата 10-ти дом, той се управлява от Венера, която е силна и в добър акцидентален статус и би трябвало да се оправи, защото Луната не прави негативни аспекти до края на знака.

Странно, обаче ти питаш за бащата, а луната е в 4-ти дом. да не би да свързваш 4-ти дом с бащата, вместо 10-ти?
Благодаря Стелла.Да,болен е.Но не от някаква настинка ,а от неприятна болест,която дава поражения в тялото.И това е от много години,въпреки че винаги е бил на крак.Но сега ,от 3 дни се влоши и е много зле.
Затова исках да попитам,ще се закрепи ли.
Никога не съм знаела кой дом да гледам за бащата или майката.Нали някъде казват 10ти,другаде 4ти.
 :-\
Но ти по този хорар казваш,че ще оправи,дай Боже.
А ако гледаме 4ти,какви са аспектите?

*

Stella

• 7765
« Отговор #952 -: Май 31, 2011, 04:04:09 pm »
Имам въпрос:
Ще се оправи ли баща ми?

Благодаря Стелла.Да,болен е.Но не от някаква настинка ,а от неприятна болест,която дава поражения в тялото.И това е от много години,въпреки че винаги е бил на крак.Но сега ,от 3 дни се влоши и е много зле.
Никога не съм знаела кой дом да гледам за бащата или майката.Нали някъде казват 10ти,другаде 4ти.

Милки оста ИЦ-МЦ е в късен градус, което говори, че е старо хронично заболяване, което има обостряне. За сощото говорят и господарите на оста - Венера и Марс във фиксирани знаци. И аз не зная кой дом да гледам, но съм забелязала, че в хорарната астрология, мястото на луната е много показателно за обекта, за който се пита, и като видях луна в 4-ти , сметнах, че ти може би отнасяш бащата по 4-ти дом. В такъв случай - Марс е в заточение по знак - със слаби есенциални достойнства, но в силен акцидентален статус в ъглов дом (негов 1-ви). Пак мисля, че ще се закрепи, няма да се излекува.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #953 -: Май 31, 2011, 04:11:47 pm »
Имам въпрос:
Ще се оправи ли баща ми?

Милки оста ИЦ-МЦ е в късен градус, което говори, че е старо хронично заболяване, което има обостряне. За сощото говорят и господарите на оста - Венера и Марс във фиксирани знаци. И аз не зная кой дом да гледам, но съм забелязала, че в хорарната астрология, мястото на луната е много показателно за обекта, за който се пита, и като видях луна в 4-ти , сметнах, че ти може би отнасяш бащата по 4-ти дом. В такъв случай - Марс е в заточение по знак - със слаби есенциални достойнства, но в силен акцидентален статус в ъглов дом (негов 1-ви). Пак мисля, че ще се закрепи, няма да се излекува.
Много точно си го казала.
Хронично и старо заболяване от много години.
То,че няма да се излекува е ясно.Но хорара казва,че ще се закрепи ,нали така?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #954 -: Май 31, 2011, 04:23:17 pm »
В класическата хорарна четвърти е домът на бащата, десети на майката.
В мойта карта е по-скоро обратното. В индийската система също е обратното. И ми се струва като цяло по-логично и по-свързано с останалите аналогии на дома. Все пак, в случая който и сигнификатор да изберем, все попада в знака Телец, макар да е от съществено значение дали е в заточение или във владение. И в двата случая сигнификаторът на бащата е и владетел на неговия осми дом. Ако отчитаме последният аспект на Луната - той е с Марс, значи изглежда е по-приемливо да се отчита той като сигнификатор на бащата, освен ако не става въпрос за остро, животозастрашаващо състояние, свързано с инфекция, висока температура и треска, което да го е докарало до легло. Милки, хроничното заболяване диабет ли е, някакъв ендокринен проблем или нещо, свързано с прогресираща мускулна дегенерация?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #955 -: Май 31, 2011, 04:55:28 pm »
Да Диана.Диабет от 40 години.
Диабетът е поразил всичко при него,но от няколко дни много се влошиха краката му.Те винаги са били зле,но сега изобщо не може да ходи и има страхотни болки,чак плаче :(
Хорара показва ли, поне да се закрепи?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #956 -: Май 31, 2011, 05:03:36 pm »
Значи може би все пак е по-подходящо да го разглеждаме по Венера. И точката на бащата е също във владението на Венера. Ще разгледам картата по-подробно от този ъгъл.

« Отговор #957 -: Май 31, 2011, 05:10:49 pm »
Милки, управителят на бащата Венера е в 7ми - състоянието му зависи от друг. Едва ли ще се подобри от самосебе си. Има ли възможност да го приемат в болница за няколко дни поне?  

*

Diyana

• 2705
« Отговор #958 -: Май 31, 2011, 05:26:22 pm »
След два-три дни настоящото лечение вероятно ще му донесе временно облекчение, по-чувствителна промяна в състоянието може би ще настъпи след десет-единадесет дни. Да, и на мен ми се струва, че е възможно да се наложи болничен престой, заради влизането на Юпитер - управител на негов 6 (и на краката) в знака Телец и антисията му с ретро Сатурн в негов 12, както и факта, че последният аспект на Луна е с негов У 12-ти и фиксирани звезди със сатурнова природа. Възможно е и да предложат оперативно лечение.
Сигнификатор или Луна в знака си на екзалтация обикновено дават закрила и положителен развой на събитията. Стискам палци, Милки, да се възстанови.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #959 -: Май 31, 2011, 05:48:35 pm »
И за другия дом - 4-ти, също има много аргументи. Стелла е посочила един от важните. Пък и сигнификатор в заточение по-лесно обяснява това, което Милки споделя - обездвижването. Може болките да са се засилили преди четири дни - има четири градуса от преминавато на Венера над Марс, а обездвижването да е от неделя - преминаването на Луна над Марс. И тук ми се струва, че възстановяването е възможно, едва след като се поотпуши навалицата в Телеца - поне Луната да излезе от тук, а после и Меркурий - около две седмици :-\.
Объркващо е с тези последни градуси. Хорарът очевидно е над възможностите ми. Съжалявам, Милки.