Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205278 Прегледи
*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1000 -: Юни 01, 2011, 12:19:13 am »
И аз знам,че краката са по трети дом,когато гледам по хорари.

Не са. Нито в хорарната, нито в наталната, нито в елективната, нито в медицинската. Интересно ми е откъде идва това объркване :-\.
Ами, специално това, съм го срещала в книгата на Марч. Ако си спомняш, там имаше един пример с момче и въпрос " дали ще проходи" и го гледаха по 3 дом. Вероятно се има предвид 3, като дом на пътуванията и ходенето, в такъв смисъл
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1001 -: Юни 01, 2011, 12:26:46 am »
И аз знам,че краката са по трети дом,когато гледам по хорари.

Не са. Нито в хорарната, нито в наталната, нито в елективната, нито в медицинската. Интересно ми е откъде идва това объркване :-\.
Ами, специално това, съм го срещала в книгата на Марч. Ако си спомняш, там имаше един пример с момче и въпрос " дали ще проходи" и го гледаха по 3 дом. Вероятно се има предвид 3, като дом на пътуванията и ходенето, в такъв смисъл

Различни школи с различни интерпретации и аналогии...
В трети дом е мисълта , пътищата , контактите , комуникациите , писма , пощи , телефони , пътища/кратки/ , братя , сестри , съседи , близки приятели , близки роднини и още много неща....Мунданен управител е меркурий , а той е безполов.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1002 -: Юни 01, 2011, 12:40:48 am »
Относно домофикацията по моята карта - Луната се пада в 10ти от 11ти за бащата. Друг е въпроса какви са изводите от аспектите.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1003 -: Юни 01, 2011, 02:19:18 am »

А, сега, виждаш ли, като го обясни човешки, ми стана ясно, че не си права  ;D. Даже и при американките не е така. Там въпросът с прохождането е разгледан по друг начин. Тъй като става въпрос за движение, се търси Марс, а Марс се намира в третия дом на момчето, който се управлява от Меркурий и съответно Меркурий се разглежда единствено като диспозитор на Марс в конкретната карта, а не като естествен сигнификатор.

« Последна редакция: Юни 01, 2011, 02:41:02 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1004 -: Юни 01, 2011, 02:24:08 am »
Току що разбрах ,че трябва да му направят сложна операция на крака.
Но понеже общото състояние му е много зле,още не могат да се решат :(
Ако тази операция не помогнела,ще се пребегне към отрязване на крака :( :( :(

Милки, в допълнение към предишните си коментари по картата - имам предвид по постнатия от теб хорар, искам само да кажа, че трябва да се довери на лекарите. И при двата варианта за разглеждане, предложеното лечение изглежда адекватно и съобразено с обстоятелствата. Стискам палци всичко да е наред.
« Последна редакция: Юни 01, 2011, 03:05:41 pm от Diyana »

*

Stella

• 7765
« Отговор #1005 -: Юни 01, 2011, 02:38:32 am »
 Стела,  :blink: имам едно хорарче - Парчето, обича ли ме? /извън контекста на приятелската обич, щото като другарчета се обичаме - поне аз така си мисля/.

И аз казвам "да".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #1006 -: Юни 01, 2011, 03:08:34 am »
 Стела,  :blink: имам едно хорарче - Парчето, обича ли ме? /извън контекста на приятелската обич, щото като другарчета се обичаме - поне аз така си мисля/.
Дейзи, обичате се. Някакъв ренесанс на чувствата ли има? :blink:

« Отговор #1007 -: Юни 01, 2011, 04:20:52 am »
Би ли погледнала и моят въпрос!
Ще приемат ли дъщеря ми на ясла на 30 май т.г. в ОДЗ Делфинче?
Благодаря!!!  :blink:

Много са ми били трудни тези въпроси, най -вече що се отнася до определянето на точния сигнификатор на "детската градина", а и нямам много практика, за да видя дали работи моят начин на разсъждение. Аз разсъждавам така: детските ясли и градини са места за отглеждане и ранно възпитание на деца, следователно са по 3-ти дом. Твоята дъщеря се намира в 5-ти дом, следователно 5-ти дом става първи с управител екзалтиран Сатурн - с добри есенциални достойнства. Но струва ми се, че тук акциденталните достойнства са по-важни. В преномерираната карта Сатурн няма особени достойнства по дом. Детската ясла се управлява от юпитер, който е в разходящ аспект със Сатурн (детето). Струва ми се , че детето не е прието.

А и между другото, Луната е без курс - ще си остане в къщи. :(
Благодаря ти за отговора! Но се замислих, че във въпроса е спомената точно определена детска градина, а ние сме кандидатствали за 4 такива. Но предпочитаме в тази, затова така зададох въпроса. Може пък да ни приемат в друга от списъка, така че остава да чакаме резултата и ще пиша пак.

Лост Енджъл, ако си задавала въпроса преди това и някой друг ти е отговорил, каква е причината да построиш нова карта точно на луна без курс. Би следвало да поставиш старата карта, щом търсиш още едно мнение по въпроса. :unsure: Иначе за всяка следваща градина/ясла се гледат производни домове. Дано да влезе НЯКЪДЕ детенцето...знам колко е трудно. :wub:
Да, зададох го когато подадохме документите, преди повече от месец. Тогава Марая ми отговори с Да, но Лили оспори резултата и ме посъветва да си задам въпроса по-късно, предвид 3-те месеца чакане за класирането. Луната тогава пак беше без курс.
Благодаря ви за отговорите!
Ето и резултата: отговорът е НЕ! Не ни приеха никъде!!! Днес излезе класирането и сме резерва в 100-та глуха... Подадохме документи и в чиста ясла, но от там веднага ни отговориха да проверим след нова година.
За съжаление Стелла и Лили познаха!  :(

*

Stella

• 7765
« Отговор #1008 -: Юни 01, 2011, 06:45:42 am »
Би ли погледнала и моят въпрос!
Ще приемат ли дъщеря ми на ясла на 30 май т.г. в ОДЗ Делфинче?
Благодаря!!!  :blink:

Много са ми били трудни тези въпроси, най -вече що се отнася до определянето на точния сигнификатор на "детската градина", а и нямам много практика, за да видя дали работи моят начин на разсъждение. Аз разсъждавам така: детските ясли и градини са места за отглеждане и ранно възпитание на деца, следователно са по 3-ти дом. Твоята дъщеря се намира в 5-ти дом, следователно 5-ти дом става първи с управител екзалтиран Сатурн - с добри есенциални достойнства. Но струва ми се, че тук акциденталните достойнства са по-важни. В преномерираната карта Сатурн няма особени достойнства по дом. Детската ясла се управлява от юпитер, който е в разходящ аспект със Сатурн (детето). Струва ми се , че детето не е прието.

А и между другото, Луната е без курс - ще си остане в къщи.
:(
Благодаря ти за отговора! Но се замислих, че във въпроса е спомената точно определена детска градина, а ние сме кандидатствали за 4 такива. Но предпочитаме в тази, затова така зададох въпроса. Може пък да ни приемат в друга от списъка, така че остава да чакаме резултата и ще пиша пак.

Лост Енджъл, ако си задавала въпроса преди това и някой друг ти е отговорил, каква е причината да построиш нова карта точно на луна без курс. Би следвало да поставиш старата карта, щом търсиш още едно мнение по въпроса. :unsure: Иначе за всяка следваща градина/ясла се гледат производни домове. Дано да влезе НЯКЪДЕ детенцето...знам колко е трудно. :wub:
Да, зададох го когато подадохме документите, преди повече от месец. Тогава Марая ми отговори с Да, но Лили оспори резултата и ме посъветва да си задам въпроса по-късно, предвид 3-те месеца чакане за класирането. Луната тогава пак беше без курс.
Благодаря ви за отговорите!

Ето и резултата: отговорът е НЕ! Не ни приеха никъде!!! Днес излезе класирането и сме резерва в 100-та глуха... Подадохме документи и в чиста ясла, но от там веднага ни отговориха да проверим след нова година.
За съжаление Стелла и Лили познаха!  
:(

Много съжалявам, Лост Ейнджъл!
Този въпрос доста ме смути в началото, понеже нямам опит в подобен род казуси и се двоумих по кой дом да поставя детската градина. Но гледайки аспектите между сигнификаторите на детето и градината, и най-вече на луната без курс, бях абсолютно убедена, че няма да стане. Оттук нататък детските градини ще ги гледам по 3-ти от 5-ти дом.
Търсих, да поставя тук поста на Лили, за да си припомним какво е писала, но не го намирам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1009 -: Юни 01, 2011, 03:35:04 pm »

А, сега, виждаш ли, като го обясни човешки, ми стана ясно, че не си права  ;D. Даже и при американките не е така. Там въпросът с прохождането е разгледан по друг начин. Тъй като става въпрос за движение, се търси Марс, а Марс се намира в третия дом на момчето, който се управлява от Меркурий и съответно Меркурий се разглежда единствено като диспозитор на Марс в конкретната карта, а не като естествен сигнификатор.

Че, кога аз не съм го обяснявала човешки?! Нали тук сме се събрали,за да обсъждаме и да се учим един от друг. Знаеш ли, снощи потърсих в медицинската астрология потвърждение на този трети дом. Всъщност Меркурий управлява връзките на крайниците и за това реших,че има резон в това-връзки и движение. За марс съм съгласна с теб.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1010 -: Юни 01, 2011, 03:44:39 pm »
Че, кога аз не съм го обяснявала човешки?!

;D Анджък де, то затуй и въпросът ми беше към тебе :P. Често се прави автоматичен пренос между аналогиите на дома и съответния знак и мунданния му управител. А първи дом не е равно на  овен и съвсем пък не е равно на Марс. Особено в хорарната водещи са винаги и само значенията на дома, тъй като преносът създава големи проблеми при определянето на сигнификаторите. Затова гледам да си изграждам стриктна система кое къде се търси. И затова тъй те преследвах вчера с въпроси. Извинявай, ако си се почувствала притисната :wub:.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1011 -: Юни 01, 2011, 03:47:34 pm »
Бе,глупости.Що да съм притисната? Нали трябва да се доуточни кой и какво има предвид. Аз съм същата, когато търся отговор и съм много досадна-кой,ама защо и от 'де го взе туй-)))) И ся,кво излиза, че трябва да гледаме марс...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1012 -: Юни 01, 2011, 03:55:43 pm »
Не, бе, що Марс. Тук не се пита, ще ходи ли? А ще загуби ли крака си! Както Меркурий управлява връзките и ставите на крайниците, така Марс управлява мускулите на крайниците, а Сатурн - костите на крайниците, и т.н.

Затова е редно да се гърси управителя на дома, който описва краката в тялото на космическия човек. Марс във връзка с него вероятно дава операция, Сатурн/Марс, а особено Плутон в негативна връзка с него трябва да се търси за ампутация. В първата хорарна карта на Милки има връзка на Марс с краката, и други неща, които предполагат операция. Но не ми се разглежда случая по-обстойно, защото си имам лични considerations before judgement.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1013 -: Юни 01, 2011, 04:00:51 pm »
Е,значи, така или иначе, правилно сме разтълкували картата.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1014 -: Юни 01, 2011, 04:39:04 pm »
Е, по кой дом ще търсим вината?

« Отговор #1015 -: Юни 01, 2011, 05:13:44 pm »
А могат ли да се задават въпроси във минало време?

Не

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1016 -: Юни 01, 2011, 06:33:47 pm »
Според мен може, стига да са малко по-конкретни и ясни като очакване за отговор. Това "дали, ако бях, какво щеше", не е произлошло във времето и няма как да бъде анализирано. Но за отминали неща може, събития, причини. Стига да си струва търсенето. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1017 -: Юни 01, 2011, 06:41:24 pm »
Не виждам идея за търсене на минало събитие. И какво, ако се установи, че е можело да се действа по друг начин? Заминало е вече,а и така е трябвало

« Отговор #1018 -: Юни 01, 2011, 06:44:54 pm »
НАли затова в хорара са важни бъдещите, апликиращи аспекти - при развитие на въпроса и разходящите - за такива, които са в действие по време на задаването. 

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1019 -: Юни 01, 2011, 06:47:32 pm »
А могат ли да се задават въпроси във минало време? Дали ако бях направил еди-какво си, щеше да стане еди-как си? :-\ Или грешката ми в това ли беше? Аз ли съм виновен за това, което стана? Такива въпроси разглеждат ли се?

Аз мисля , че може да се задават въпроси за минали действия и събития...
ХОРАРНА- означава ЧАСОВА , А НЕ БЪДЕЩА ... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците