Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206955 Прегледи
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1360 -: Август 09, 2011, 12:28:18 am »
Стела, аз не познах (и то за добро!) резултата от предния хорар с неприятната особа в работата ти. Дано правилно се ориентирам в този. Плутон (У10 - шефът) е на АС - мисля, че те ще вземат твоята позиция. Луната има апликиращ тригон със Слънце. Аз съм за ДА.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1361 -: Август 09, 2011, 12:37:03 am »
Да в споделя, наскоро в друг форум имаше хорарен въпрос за изчезнало коте и много интересен беше развоят.
Луната беше в Скорпион в рецепция с Марс в Рак (и разходящ тригон), разположен на върха на 6 дом. Рецепция по падение обаче.
Всички апликиращи аспекти на Луната бяха негативни. Котето се намери още същата вечер. Ретроградният Меркурий нямаше никакво отношение към въпроса, не беше сигнификатор.
Но Асцендентът в хорара беше в последните градуси на знака. Възможно ли е той да е "отменил" всички негативни сходящи аспекти на Луната?  :-\

Да не говорим за това колко пъти съм си задавала разни драматични хорарни въпроси и АС в картата все се падаше в последния градус. И независимо от сходящите аспекти на Луната все така се получаваше, че въпросът много бързо отпадаше от дневния ред, понякога още на следващия ден.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1362 -: Август 09, 2011, 12:38:44 am »
Ако можеш да дадеш линк към картата или да сложиш данните - аз ще постоя картата, ще бъде яко да погледнем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1363 -: Август 09, 2011, 12:42:26 am »
Ако можеш да дадеш линк към картата или да сложиш данните - аз ще постоя картата, ще бъде яко да погледнем.

Ето тук е казусът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1364 -: Август 09, 2011, 01:05:29 am »

Ето тук е казусът.
А аз, както обещах, слагам картата по въпроса с известен отговор - да.
Наскоро четох един хорар за изгубени ключове, разработен от полска астроложка. Луната пак е на Виа комбуста, АС-то не е късно обаче. Луната не аспектира собственика на веща (тук е приятелят на сина на кверентката, т.е. 3-ти дом, Юпитер - имат разходяща опозиция), нито веща - 4-ти дом (негов 2-ри, т.е. Сатурн). За нея наличието на предстоящ аспект на Луната, независимо дали е хармоничн или не, е показател за намирането на изгубения предмет.

Ти си права, че късният АС може да прави картата нерадикална и така да отменя "лошото" предсказание за котето.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1365 -: Август 09, 2011, 01:28:10 am »
от това, което съм чела и "видяла" ;D, късният АС освен че значи развитие на въпроса, извън контрола на питащия, съвсем често означава и съвсем скорошен изход от питането, който ще ни стане известен, който в момента на задаване на въпроса е вече факт, само дето питащия все още не го знае
ако допуснем, че отговорът е вече факт към момента на задаване на въпроса, то можем да гледаме само разходящите аспекти в рамките на знака
в конкретния хорар Луната управлява и котето, което винаги е добър знак
не мисля, че късния АС сам по себе си отменя негатив или позитив

освен всичко друго може да си мислим, че питаме едно, но всъщност да ни вълнува истински съвсем друго...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1366 -: Август 09, 2011, 01:40:22 am »
ако допуснем, че отговорът е вече факт към момента на задаване на въпроса, то можем да гледаме само разходящите аспекти в рамките на знака

Котето не беше намерено към момента на задаване на въпроса.

Цитат
съвсем често означава и съвсем скорошен изход от питането, който ще ни стане известен, който в момента на задаване на въпроса е вече факт, само дето питащия все още не го знае

С други думи изходът от ситуацията да последва непосредствено след задаване на въпроса, а понякога изходът да е в последвалото отпадане на въпроса, т.е. на необходимостта от него.
Или въпросът след задаването му да спре да ни вълнува, особено ако е бил зададен в състояние на афект или по време на задаването му сме подходили твърде емоционално. Имам два-три такива хорара, зададени в състояние на краткотрайна вътрешна драма, при които късният АС е показвал, че филмът е само в моята глава.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1367 -: Август 09, 2011, 01:46:31 am »
Или въпросът след задаването му да спре да ни вълнува, особено ако е бил зададен в състояние на афект или по време на задаването му сме подходили твърде емоционално. Имам два-три такива хорара, зададени в състояние на краткотрайна вътрешна драма, при които късният АС е показвал, че филмът е само в моята глава.  ;D

Да, но това пак трябва да е показано в картата
Жалко, че в такива "практически" хорари няма възможност за много обратна връзка, затова и много, много не им се доверявам
понякога човек си пита и от скука ;D, което изобщо не е в полза на практикуващите

*

Stella

• 7765
« Отговор #1368 -: Август 09, 2011, 02:21:57 am »
Стела, аз не познах (и то за добро!) резултата от предния хорар с неприятната особа в работата ти. Дано правилно се ориентирам в този. Плутон (У10 - шефът) е на АС - мисля, че те ще вземат твоята позиция. Луната има апликиращ тригон със Слънце. Аз съм за ДА.

Напротив! Нека да бъдем коректни. Въпросът беше дали ще я освободя от 1 юли. След задаването на въпроса, имаше промяна в обстоятелствата - аз реших да я освободя едва в края на годината, но и от общината ме подкрепиха-сложиха си подписа.

Ооооо, дано дай , Боже - Плутон в моя дом означава, че аз владея положението. Ако моят кандидат е по 7-ми дом, то вторият управител на МЦ - Марс пък е в съвпад с десцендента, където няма големи достойнства. Дано да се преборим! Не смятам да се предавам, опитват се да ми натрапят един човек, когото не познавам. Аз този съм го опознавала 6 месеца и съм го тествала в работа с децата.  В крайна сметка, ако не стане на моята, никого няма да взема. Ще се справяме с наличния капацитет.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1369 -: Август 09, 2011, 02:37:34 am »

Ето тук е казусът.

На този въпрос мога само да укажа къде евентуално да се търси котето, но никога не бих се ангажирала да кажа дали ще се намери. Високо издигнатата Луна в 9-ти дом веднага ме наведе на мисълта, че котето е на високо място, а знакът скорпион говори за скрито, потайно място.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1370 -: Август 09, 2011, 02:41:23 am »
Да, и на мен ми се стори че е някъде нависоко, но тъй като Луната имаше само негативни сходящи аспекти сметнах, че по-малко рискувам, ако кажа, че е далеч от дома.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #1371 -: Август 09, 2011, 03:19:43 am »
Мили момичета, отново съм аз. :blink: Получи се един много интересен за мен хорар - като градуси и изобщо разположението на планетите. А въпросът ми е много важен за мен. Ще съм безкрайно благодарна за вашите мнения и отговори :wub:
Въпросът е -"Ще ми се обади ли тази седмица бившата ми шефка с покана да работя при нея?", зададен във Варна на 8.8.2011г. в 20,53ч.
Тя създаде нова фирма и бих се радвала да работим заедно отново. Аз в момента работя на старото си работно място, но това не ме удовлетворява. А и има голяма вероятност да ме сложи на по - висша длъжност в новата си фирма. Това ще ми е мечтаната работа, всъщност. Та, как мислите? -

:58:
« Последна редакция: Август 09, 2011, 03:55:15 am от koral »

*

abroad

• 2187
« Отговор #1372 -: Август 09, 2011, 03:29:30 am »
Koral, като за начало промени начина на качване на картата, че така даваш достъп до цялата си налична база данни :blink:, запомни картата на компютъра си и я прикачи с опцията, за която дава възможност сайта

после - чного си личи, че въпросът е от значение за теб
и сега ще видим практическия резултат на това, което обсъждахме малко по-горе
шефката ти трябва вече да е решила, а съвсем скоро ти да разбереш

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #1373 -: Август 09, 2011, 03:58:17 am »
Благодаря ти, Abroad! :58: Ще почакаме и ще видим. Дано!

« Отговор #1374 -: Август 09, 2011, 04:12:03 am »
Здравейте,
Може ли да погледнете този хорар?
Въпросът ми е: "Ще замина ли за чужбина с любимия човек?"
Благодаря предварително за отзивчивостта. :58:
Ако няма изход, излез през входа...

*

dobro

• 35
« Отговор #1375 -: Август 09, 2011, 04:30:46 am »
Добър вечер,  моля  ако има  някой  възможност да погледне  и да  каже  някоя  дума -  Ще  продължи ли връзката ни с Х...? Дали ще излезе нещо красиво  от това ? А :unsure:
« Последна редакция: Август 09, 2011, 05:25:26 am от dobro »

*

Stella

• 7765
« Отговор #1376 -: Август 09, 2011, 03:36:47 pm »
Мили момичета, отново съм аз. :blink: Получи се един много интересен за мен хорар - като градуси и изобщо разположението на планетите. А въпросът ми е много важен за мен. Ще съм безкрайно благодарна за вашите мнения и отговори :wub:
Въпросът е -"Ще ми се обади ли тази седмица бившата ми шефка с покана да работя при нея?", зададен във Варна на 8.8.2011г. в 20,53ч.
Тя създаде нова фирма и бих се радвала да работим заедно отново. Аз в момента работя на старото си работно място, но това не ме удовлетворява. А и има голяма вероятност да ме сложи на по - висша длъжност в новата си фирма. Това ще ми е мечтаната работа, всъщност. Та, как мислите? -

:58:

Картата е нерадикална, но с опозицията Нептун-Меркурий по оста 1-7, при това и двата сигнификатора - регроградни, ще има някакво объркване и заблуда. Луната клони към съвпад със СЛВ в твоя 10-ти дом - целиш се високо и има само позитивни аспекти до края на знака - шансът е много голям.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1377 -: Август 09, 2011, 03:44:46 pm »
Здравейте,
Може ли да погледнете този хорар?
Въпросът ми е: "Ще замина ли за чужбина с любимия човек?"
Благодаря предварително за отзивчивостта. :58:

Изцяло от него зависи, понеже така като гледам ти не си много добре поставена. Твоят сигнификатор е в падение в Рак. Затова пък се управялва от Луната, която е управителка на 5-ти дом - любимия. Това означава, че си в неговите ръце. Неговият сигнификатор е в твоя 9-ти дом - може и да те заведе в чужбина - луната прави само положилени аспекти до края на знака. Само дето не виждам връзка на луната с твоя сигнификатор, освен, че го управлява.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1378 -: Август 09, 2011, 03:52:49 pm »
Добър вечер,  моля  ако има  някой  възможност да погледне  и да  каже  някоя  дума -  Ще  продължи ли връзката ни с Х...? Дали ще излезе нещо красиво  от това ? А :unsure:

Няма да е гладко-твоят сигнификатор (Марс в падение в Рак) клони към квадратура със сатурн в 7-ми дом, който описва въпросния човек и е силен в екзалтация във Везни. Няма връзка между Марс и Венера. Тригонът между Слънце и Луна е точен и луната пренася светлина от Венера към Слънце в 5-ти дом - има шанс да продължи връзката, ако внесете малко повече романтика и приключение в живота си.

« Отговор #1379 -: Август 09, 2011, 05:32:06 pm »
Много ти благодаря, Стелла :blink:
Ако няма изход, излез през входа...