Стела, може ли отговор на въпроса - Честен ли е с мен М?
Вирго,аз не съм експерт, затова те моля да не взимаш мнението ми насериозно.
Също така трябва да спомена, че в хорара Луната е изгорена (съединение със Слънцето), което според правилата на античните астролози го прави нерадикален, наблагоприятен, по-точно може би. Това, което разчитаме от картата, би могло да не е вярно. Управителят на питащата, Венера, е изгорен, така че самата питаща би могла да не вижда добре ситуацията.
Честността на даден човек в хорарната астрология обикновено се гледа по положението на управителя му, като най-често се гледат достойнствата му по знак (още може да се погледне триплецит, терма, фас). Управителят на М. в хорара е Марс, който се намира в Рак. Положението му в 10-ти дом може да подсказва, че лицето се ползва с престиж сред някакъв кръг от хора (приятели, познати, може би в очите на питащата). Но положението по знак - Рак е знакът на падение на Марс - може да подсказва, че лицето не е съвсем искрено. Последнията аспект на Марс е бил квадрат със Сатурн в 1-вия дом на питащата - нейните съмнения, грижи. Така че М. не е успял да я увери с искреността си. Друго тълкувание би могло да бъде нежелание от негова страна да поеме някаква отговорност. Тъй като аз гледам винаги и двете страни в един хорар, няма да пропусна, че и управителят на питащата, Венера, се намира в знака си на падение и освен това е изгорен. Възможно е и питащата да не е докрай искрена с М., но падението също така (и особено в комбинация с изгарянето) би могло да показва слабата й позиция предвид обстоятелствата. Същото важи и за М.
Луната ще пренесе светлина между Венера и Марс. По-нататък самите Венера и Марс ще имат секстил. На базата на това смятам, че нещата между вас двамата ще се изгладят.