Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206796 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1800 -: Октомври 14, 2011, 08:15:04 pm »
Ако може да ми помогнеш Стела и който друг има желание, за първи път се опитвам да си изтълкувам хорар. И май стигнах до кривата круша :) Ако може да ми кажете къде греша или въобще нещо уцелих ли?   ;D
Въпросът е "Искрен ли беше с мен Х.?"

Доколкото успях да се оправя сама, би следвало въпроса да се отнесе към 3 дом и Меркурий (комуникациите) Но е и с любовна тематика, значи може би 5 дом и Венера?
 Луна в пети дом говори, че съм емоционално обвързана с въпроса, аз съм представлявана от Юпитер, Може би Плутон и второстепенен сигнификатор Луна.
Луната се води извън курс в случая, което не дава инфо за начина по който ще приема отговора?
Ако Юпитер е мой сигнификатор, той е в опозиция с Меркурий и Венера което, ще рече, че отговорът на въпроса е НЕ?
Но ако съм управлявана от Плутон, секстилът с Меркурий и Венера дава положителен отговор. Да броя ли аспекта Нептун куинконс Меркурий (тъй като май не се води главен?) ако го броя имам още едно ДА.

Меркурий и Венера са в "изгорен път" , което говори за една трансформация, загуби, разрушение и възраждане? Това за мен ли трябва да се отнася? Как се отразява на сигнификаторите на въпроса в случая?
И не разбирам как да определя сигнификатора на човека за когото става въпрос.. или той е същия като на самият въпрос?
В крайна сметка не мога да стигна до отговор  :blink: Моля помагайте!

*

Stella

• 7765
« Отговор #1801 -: Октомври 14, 2011, 10:06:53 pm »
На прав път си за Меркурий и 3-ти дом, когато се задават въпроси за лъжа/искреност. Погледни Дж.Фроули, че не ми се преповтаря. Той разглежда такива въпроси. Стана късно и съм уморена. Ако имам време, утре ще се върна към твоя казус.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1802 -: Октомври 14, 2011, 10:18:42 pm »
накратко...проследяват се качествата на сигнификатора на този човек. Колкото по-силен е той, толкова по-благороден е човекът. Меркурий винаги е неблагонадежден, дори в знаците на най-големите си достойнства, а фиксираният знак засилва неговата неблагонадежност.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1803 -: Октомври 15, 2011, 12:06:31 pm »
Цитат
На прав път си за Меркурий и 3-ти дом, когато се задават въпроси за лъжа/искреност. Погледни Дж.Фроули, че не ми се преповтаря. Той разглежда такива въпроси. Стана късно и съм уморена. Ако имам време, утре ще се върна към твоя казус.
накратко...проследяват се качествата на сигнификатора на този човек. Колкото по-силен е той, толкова по-благороден е човекът. Меркурий винаги е неблагонадежден, дори в знаците на най-големите си достойнства, а фиксираният знак засилва неговата неблагонадежност.
Стела, прочетох какво пише Дж. Фроули за лъжа и искреност и всъщност е това което ти каза за Меркурий.
Тоест в случаите, когато той е сигн. на човека, в чиято искреност се съмняваме, поставя дадената информация под съмнение?
Как разбрахме, че Меркурий е сигн. на този човек?
За празния ход на Луната в случая разбрах, че означава независимо дали е истина или лъжа, нищо няма да се промени..но това го знам.
В следствие на това, може ли да се отговори на моя въпрос, какво излиза в крайна сметка?  :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #1804 -: Октомври 15, 2011, 12:25:11 pm »
Цитат
Стела, прочетох какво пише Дж. Фроули за лъжа и искреност и всъщност е това което ти каза за Меркурий.
Тоест в случаите, когато той е сигн. на човека, в чиято искреност се съмняваме, поставя дадената информация под съмнение?
Как разбрахме, че Меркурий е сигн. на този човек?
За празния ход на Луната в случая разбрах, че означава независимо дали е истина или лъжа, нищо няма да се промени..но това го знам.
В следствие на това, може ли да се отговори на моя въпрос, какво излиза в крайна сметка?  :-[

Фрея, след определяне на радикалността на картата, следващото основно нещо, което трябва да направим е правилното определяне на сигнификаторите на кверента и квезита. Кверентът е ясен -това е питащия или знакът , който изгрява на източния хоризонт със сигнификатор - неговият управител.

Ти си назовала човека, за когото питаш по име, следователно него го поставяме в 7-ми дом. Намираме Близнаци на върха на 7-ми дом, който се управлява от Меркурий. Ето така разбрахме, че Меркурий е сигнификатор на този човек.

Ако беше казала: "Мога ли да имам доверие на приятеля/ката си?", щяхме да погледнем 11-ти дом и неговия управител и т.н.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1805 -: Октомври 15, 2011, 12:38:29 pm »
Аха, ясно..разбрах те :) Много благодаря за разяснението:))
А все пак ти можеш ли да ми дадеш отговор на въпроса?

*

Stella

• 7765
« Отговор #1806 -: Октомври 15, 2011, 12:46:52 pm »
Аха, ясно..разбрах те :) Много благодаря за разяснението:))
А все пак ти можеш ли да ми дадеш отговор на въпроса?

Аз се доверявам на Фроули, защото лично аз нямам богат опит в такива хорарни въпроси.

« Отговор #1807 -: Октомври 15, 2011, 01:14:52 pm »
Много ми е трудно и тягостно да обвинявам някого в неискреност само въз основа на една карта. Аз също нямам богат опит с хорари с такава тематика. Процедирам така. Гледам достойнствата по знак, терма и фас на управителя на въпросния човек, в чиято искреност се съмняваме (квезита), а също и отношението на знака, в който се намира, към управителя на кверента. Ако управителят на квезита е добре поставен - на трон, в екзалтация, собствена терма, фас и т.н., би трябвало да е искрен. Ако е заточен, в падение, а също и в знак, в който управителят на кверента не се чувства добре, бих предположила, че квезитът би могъл да извърта нещата в своя полза, действията или думите му биха могли да вредят на кверента (ако е в знак на падение или заточение на кверента). Също бих погледнала положението на Луната и управителя на 3-тия дом на квезита.
Тук управител на квезита е Меркурий във 2-рия градус на Скорпион, в терма и фас на Марс. Меркурий няма есенциални достойнства, но не е и поразен. Също Меркурий не се намира в знак, терма или фас, където У1 Юпитер има есенциални достойнства. Нямаме основания да поставяме под сериозно подозрение искреността на квезита, но Меркурий в Скопрпион би могъл да символизира човек, който добре умее да извърта нещата в своя полза. Тази негова склонност (ако действително я притежава) засега не изглежда да вреди на кверента.
Луната е екзалтирана, Юпитер е в знака на екзалтация на Луната - въпросът е от голямо значение за кверента, но Меркурий е в знака на падение на Луната - възможно е искреността да не е първа грижа на квезита, т.е. кверентът да държи повече на взаимната искреност, отколкото квезитът. Прави ми впечатление, че Меркурий и Юпитер ще имат опозиция по оста 5-11-ти дом. И двамата искате любов, но е възможно да я разбирате по различен начин, стиловете ви на даване на любов може да са различни и това може да породи напрежение помежду ви, нужда от изясняване.
Неговият У3 е Слънце в знака на своето падение. А Луната идва от квадратура с планета в 3-тия му дом. Като свържем всичко, е възможно той да не казва всичко (което мисли) или да не разкрива същността си докрай, но засега това не изглежда да нанася вреда на кверента. Юпитер е ретрограден - кверентът добре обмисля всяка стъпка и подлага на съмнение взаимоотношенията.
Фрея, моля те, не ми вярвай. :wub:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1808 -: Октомври 15, 2011, 02:34:42 pm »
Мирабела, мисля, че за някои неща си права. Дори и да не се осланям 100% на това което казваш, определено ми даде тема за размисъл :)
Като цяло аз не смятам, че той лъже, макар и за момент да се бях усъмнила. Дори и да извърта нещо, това не ми влияе негативно в случая.
Цитат
И двамата искате любов, но е възможно да я разбирате по различен начин, стиловете ви на даване на любов може да са различни и това може да породи напрежение помежду ви, нужда от изясняване.
Бих казала, че това е вярно според  наблюденията ми.
Цитат
Като свържем всичко, е възможно той да не казва всичко (което мисли) или да не разкрива същността си докрай, но засега това не изглежда да нанася вреда на кверента
Мисля, че и тука има някаква доза истина, което не значи задължително, че лъже.. а със сигурност не ми вреди по този начин.  :blink:
Много ви благодаря и на двете!  :wub:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1809 -: Октомври 15, 2011, 02:52:47 pm »
А между другото Стела, на този въпрос, който ти бях задала:
Цитат
Цитат на: Freya в Октомври 08, 2011, 10:35:48 pm
Ако някой може да ми разтълкува този хорар...
Приключиха ли ми отношенията с Х.?

Трудно е да се каже...всичко е в "куинсконси". Струва ми се, че той е по-силната и по-безпристрастната страна, а ти си по-емоциоционална и нетърпелива.  Аз смятам, че сте в период на предефиниране на отношенията. Поне аз свързвам куинсконса с такъв етап от връзката.
...освен, че се оказа права, аз впоследствие забелязах, че асц. е в ранните градуси, което говори, че е рано да се каже и трябва да узрее ситуацията.
В действителност случи се така, че малко по-късно нещата се разясниха.
Когато тогава си зададох отново същия въпрос, тъй като вече беше променена ситуацията..( а и дори не се усетих, че се приповтарям) асц. излезе в крайните градуси, което значи, че вече е късно и нищо не може да се промени...Не съм тълкувала самата карта, но имайки в предвид въпроса вече може да се каже че е решен и това е краят.. в някакъв смисъл на думата... 
Поне до толкова получих някакво просветление от тия карти!  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1810 -: Октомври 15, 2011, 03:43:09 pm »
А между другото Стела, на този въпрос, който ти бях задала:
Цитат
Цитат на: Freya в Октомври 08, 2011, 10:35:48 pm
Ако някой може да ми разтълкува този хорар...
Приключиха ли ми отношенията с Х.?

Трудно е да се каже...всичко е в "куинсконси". Струва ми се, че той е по-силната и по-безпристрастната страна, а ти си по-емоциоционална и нетърпелива.  Аз смятам, че сте в период на предефиниране на отношенията. Поне аз свързвам куинсконса с такъв етап от връзката.
...освен, че се оказа права, аз впоследствие забелязах, че асц. е в ранните градуси, което говори, че е рано да се каже и трябва да узрее ситуацията.
В действителност случи се така, че малко по-късно нещата се разясниха.
Когато тогава си зададох отново същия въпрос, тъй като вече беше променена ситуацията..( а и дори не се усетих, че се приповтарям) асц. излезе в крайните градуси, което значи, че вече е късно и нищо не може да се промени...Не съм тълкувала самата карта, но имайки в предвид въпроса вече може да се каже че е решен и това е краят.. в някакъв смисъл на думата... 
Поне до толкова получих някакво просветление от тия карти!  :blink:

Радвам се, че напредваш, скъпа! Всичко ще бъде наред, сигурна съм. Недей да губиш вяра в хората!

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #1811 -: Октомври 15, 2011, 04:08:57 pm »
Стелла , ще се възползвам от темата с един конкретен въпрос.

Х ли е новия кмет на Варна? - Назован е по име от мен.

17:08 мин. гр. Варна

Благодаря предварително! :blink:

« Отговор #1812 -: Октомври 15, 2011, 06:08:18 pm »

Поставям картата на въпроса. Нещо не си падам много по политическите хорари, пък и не съм сигурна дали да разгелждам кандидата по 7-мия дом (според класиката) или по 1-ви, ако евентуално е фаворит на кверента... Освен това Сатурн е в 7-ми дом и Луната сменя знака - картата може да се счита за нерадикална. Смяната на знака на Луната показва, че обстоятелства около въпроса или кандидата ще се променят съвсем скоро. Ако кандидатът е по 7-ми дом, екзалтиран Сатурн може да описва него като солиден, стабилен, кандидат с опит, може би по-възрастен на години в сравнение с другите кандидати или е човек с власт, престиж, добро обществено положение. Слънце в заточение в дома му може да показва, че не му достига енергия да действа, че е нерешителен, колеблив, предпочита мекия подход пред директния сблъсък, добър дипломат. Той се управлява от Меркурий и навлизането на Луната в Близнаци може да показва положителна промяна за него. Също така в този знак Луната ще има само положителни аспекти. Между У1 и У7 предстои опозиция по оста 2-8 дом. Мисля, че го очаква сериозен сблъсък с конкуренцията, в който ще трябва да защитава интересите си.

Ако броим картата за радикална, отговорът би трябвало да е положителен (при положение, че разглеждаме кандидата по 7-ми дом).

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #1813 -: Октомври 15, 2011, 06:36:00 pm »
Интересно според програмата с която работя Луната вече е на 4* в Близнаци. :-\

Зашо се случват подобни разминавания с астрокомските карти?

Благодаря за отговора!

« Отговор #1814 -: Октомври 15, 2011, 06:45:22 pm »
Според Solar Fire Луната е в средата на първия градус на Близнаци. Склонна съм да се доверя повече на Solar Fire отколкото на astro.com. Тогава е по-добре за кандидата X - ако го вземем по 7-ми дом, Луната е в знака на неговия управител, предстои тригон със Слънце - отлични предспоставки за победа. Луната е в самото начало на знака - пътят къмм победата е дълъг.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #1815 -: Октомври 15, 2011, 06:53:09 pm »
Според Solar Fire Луната е в средата на първия градус на Близнаци. Склонна съм да се доверя повече на Solar Fire отколкото на astro.com. Тогава е по-добре за кандидата X - ако го вземем по 7-ми дом, Луната е в знака на неговия управител, предстои тригон със Слънце - отлични предспоставки за победа. Луната е в самото начало на знака - пътят къмм победата е дълъг.

Сърдечно благодаря за отделеното време! :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #1816 -: Октомври 15, 2011, 06:55:55 pm »

астрокомските карти са си съвсем точни и не трябва да има разминаване с останалите, освен ако не им е зададено по подразбиране адекватно лятно/зимно часово време и координати :blink:

т.е. тук постнатата карта е вярно изчислена

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #1817 -: Октомври 15, 2011, 07:00:30 pm »

астрокомските карти са си съвсем точни и не трябва да има разминаване с останалите, освен ако не им е зададено по подразбиране адекватно лятно/зимно часово време и координати :blink:

т.е. тук постнатата карта е вярно изчислена

Благодаря Аброд! :blink:

« Отговор #1818 -: Октомври 15, 2011, 07:00:44 pm »
Дам, Аброуд изглежда е права. Зет дава същия градус за Луната като astro.com. Разминаването може да се получава от координатите и закръглянето на секундите в тях.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1819 -: Октомври 15, 2011, 07:38:56 pm »

Аманда, това твоят фаворит ли е? Трябва да зная, за да определя правилно сигнификаторите.