Много ми е трудно и тягостно да обвинявам някого в неискреност само въз основа на една карта. Аз също нямам богат опит с хорари с такава тематика. Процедирам така. Гледам достойнствата по знак, терма и фас на управителя на въпросния човек, в чиято искреност се съмняваме (квезита), а също и отношението на знака, в който се намира, към управителя на кверента. Ако управителят на квезита е добре поставен - на трон, в екзалтация, собствена терма, фас и т.н., би трябвало да е искрен. Ако е заточен, в падение, а също и в знак, в който управителят на кверента не се чувства добре, бих предположила, че квезитът би могъл да извърта нещата в своя полза, действията или думите му биха могли да вредят на кверента (ако е в знак на падение или заточение на кверента). Също бих погледнала положението на Луната и управителя на 3-тия дом на квезита.
Тук управител на квезита е Меркурий във 2-рия градус на Скорпион, в терма и фас на Марс. Меркурий няма есенциални достойнства, но не е и поразен. Също Меркурий не се намира в знак, терма или фас, където У1 Юпитер има есенциални достойнства. Нямаме основания да поставяме под сериозно подозрение искреността на квезита, но Меркурий в Скопрпион би могъл да символизира човек, който добре умее да извърта нещата в своя полза. Тази негова склонност (ако действително я притежава) засега не изглежда да вреди на кверента.
Луната е екзалтирана, Юпитер е в знака на екзалтация на Луната - въпросът е от голямо значение за кверента, но Меркурий е в знака на падение на Луната - възможно е искреността да не е първа грижа на квезита, т.е. кверентът да държи повече на взаимната искреност, отколкото квезитът. Прави ми впечатление, че Меркурий и Юпитер ще имат опозиция по оста 5-11-ти дом. И двамата искате любов, но е възможно да я разбирате по различен начин, стиловете ви на даване на любов може да са различни и това може да породи напрежение помежду ви, нужда от изясняване.
Неговият У3 е Слънце в знака на своето падение. А Луната идва от квадратура с планета в 3-тия му дом. Като свържем всичко, е възможно той да не казва всичко (което мисли) или да не разкрива същността си докрай, но засега това не изглежда да нанася вреда на кверента. Юпитер е ретрограден - кверентът добре обмисля всяка стъпка и подлага на съмнение взаимоотношенията.
Фрея, моля те, не ми вярвай. :wub: