Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1208840 Прегледи
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1840 -: Октомври 20, 2011, 07:28:28 pm »
Лили, благодаря ти за включването. Мъжкото беше върху нея, тръгнах да го гоня, не успях да обърна внимание за повече подробности. Моето куче е 2 пъти на пинчера ;D, ама този много нагъл скитосник :angry:

« Отговор #1841 -: Октомври 20, 2011, 07:30:43 pm »
Слънцето е в нeблагоприятна позиция по знак, а последният му аспект е бил съвпад със Сатурн. Дало това би било достатъчно, за да направим заключение, че кучето не е разгонено, се чудя. :blink: Би било добре...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1842 -: Октомври 20, 2011, 07:31:06 pm »
Моето куче е 2 пъти на пинчера ;D, ама този много нагъл скитосник :angry:

Съмнявам се да е станала работата.  ;D

Те след като се заклещят, няма да можеш да прогониш мъжкия (има някои анатомични подробности), ще си стоят така 15-20 минути. Така че спокойно, надали е станало нещо.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1843 -: Октомври 20, 2011, 07:37:51 pm »
Благодаря ви момичета, дано да сте прави :blink: Ако стане фал ще дам обратна връзка ;D

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1844 -: Октомври 21, 2011, 12:27:51 am »
 Бих искала да питам какво влияние има Лилит в 10 дом- Телец , в квадрат с Асцендент?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1845 -: Октомври 21, 2011, 07:50:09 am »
Молба за хорарен въпрос ~ Ще сменя ли скоро работата си /като място на работа, иначе като професия ще си остане същата.../

Качвам картата и благодаря предварително!
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #1846 -: Октомври 21, 2011, 10:24:00 am »
Ще започна от по-лесния за мен въпрос - този на Ванила.

У1 Марс е в знака на У10 (кариерата), съвсем близо до върха на 10-тия дом, К10 е във фиксиран знак, които фактори потвърждават, че нямаш намерение да променяш професионалната си ориентация. Ако сегашната ти работа я разглеждаме по 6-ти дом (макар че според Фроули работата е по 10-ти), тя се управлява от Марс във фиксиран знак. Следващата работа би могла да бъде по 3-ти от 6-ти или 6-ти от 6-ти дом. И в двата случая е под управлението на Меркурий. Меркурий и Марс са в апликираща квадратура, а преди нея ще се състои и квадратура между Луната и Меркурий. Струва ми се, че повечето фактори говорят, че в рамките на действието на хорара оставаш на сегашното си работно място:
- Марс (У1 и У6) е във фиксиран знак
- дисхармоничен аспект между Марс и управителя на следващата работа Меркурий
- Луната е в знака на сегашната работа/кариера, Луната апликира към У6 и след това има секстил със Сатурн, което може да се разглежда като затвърждаване на позициите на сегашното място
- последният аспект на Луната е секстил с У10.
Това че Луната апликира към Марс, може да се тълкува и като възможност за теб да поемеш инициативата в свои ръце, ти да решиш въпроса. Аспект между Луната и Меркурий и Меркурий и Марс би могъл да се тълкува като поява на ново предложение за работа. Но тъй като аспектите са дисхармонични, мисля, че двете страни (кверентът и работодателят) няма (или трудно) ще стигнат до споразумение, удовлетворяващо и двете страни.

Сега по въпроса с гражданството на MayFlower. Не съм разглеждала досега подобни въпроси. Придобиване на друго гражданство по натурализация предполага освобождаване от сегашното. Кверентът е представен от Венера в заточение в 7-мия дом. Може би въпросът е в ръцете на партньора, от него зависи ходът на събитията. С гражданството свързвам Сатурн и 10-ти дом. Ако става дума за трайна емиграция (предполагам, че е това, след като се отнася до смяна на гражданството), би трябвало да разгледаме и 12-ти дом. Смяната на гражданството се извършва от Министерствното на Правосъдието (поне в България) - т.е. също и 9-ти дом.
- сегашното гражданство - У10 Сатурн в екзалтация в знак на Венера
- следващото гражданство - 3-ти от 10-ти, т.е. 12-ти дом - У12 е Юпитер също в знак на Венера
Венера идва от опозиция с Юпитер. Ако правилно съм разпределила управителите, това може да показва, че наскоро е отказано придобиване на друго гражанство или че кверентът сам се е отказал от намеренията си да кандидатства за друго гражданство преди известно време. Луната в 4-тия дом има сходящи квадрати с Юпитер и Венера и секстили със Сатурн и Слънцето. Слънцето е У5 в 6-ти дом - може би заради деца и условията им на отглеждане въпросът със смяната на гражданството се отлага. Изглежда ми, че в рамките на действието на хорара не се очертава смяна на гражданството (и местожителството).

Момичета, извинявам се предварително и на двете ви, ако ви подвеждам с отговорите си. Надявам се въпросите ви да се развият по най-благоприятния за вас начин. Успех, Vanila и MayFlower!

Calary, твоят въпрос не е хорарен. Лилит се разглежда от доста астролози като второстепенен фактор. Ако аспектът му с АС е с малък орбис би имал по-силно влияние, отколкото ако е с по-широк. Също Лилит е по-силен (както планетите), ако се намира в ъглов дом. Придполагам, че щом е в квадрат с АС, твоят Лилит е в ъглов дом или близо до връх на такъв. Лилит в квадрат с АС съм чела, че е един от аспектите на флиртаджиите, завоеватели и разбивачи на сърца. Може да придава магнетично излъчване в стил "фаталната жена". Ако Лилит ти е в 10-ти дом, може да има отношение към кариерата, социалния ти статус, имидж и начина, по който постигаш целите си. С квадрат с АС би могла да използваш личния си чар да омайваш успешно високопоставени личности, да се издигнеш професионално или социално, но тъй като аспектът е напрегнат, това няма да ти доставя силно удовлетворение, а по-скоро ще го свързваш с напрежение. Също така би могла да имаш силно желание да пробиеш нагоре в кариерата (Лилит в 10-ти дом в квадрат с АС). При Лилит в 4-ти дом тези тенданции могат да останат скрити под повърхността, индивидът да не им дава външен израз. Тук предполагам, че индивидът би могъл да се опита да направлява събитията задкулисно. Само този аспект, разбира се, не е достатъчен. Мисля, че като добавка към силен скоприонски и/или 8-мо домен акцент, би свършил по-добра работа.
Сега се сетих, че си публикувала картата си и я погледнах. Аспектът Лилит-АС е с малък орбис, но Лилит не получава мажорни аспекти от основните играчи (планетите и светилата). Казват, че така е по-добре с Лилит - колкото по-малко е аспектиран, толкова по-малко злини нанася. При теб Лилит квадрат с АС може да допълва естественият драматизъм на лъвския ти АС и усилва желанието ти за изява в обществените среди. Имаш съвпад на Слънце и Плутон в Скорпион с У4 и съвпад Меркурий/Сатурн също в Скорпион в 4-ти дом, подсилен от секстил с Марс - имаш природно заложени анализаторски способности. Използвай ги!
« Последна редакция: Октомври 21, 2011, 10:56:17 am от Mirabella »

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1847 -: Октомври 21, 2011, 11:43:30 am »
Mirabella, страшно много ти благодаря за отговора.

*

dobro

• 35
« Отговор #1848 -: Октомври 21, 2011, 12:29:16 pm »
 :'( Моля  ви ,  можете  ли  кажете -  Ще  ме  приеме  ли  майка  му някога ?  Вече  5   год. и  доказвам,  че  обичам  сина  й, но  без особен  резултат ... :'(

« Отговор #1849 -: Октомври 21, 2011, 12:52:51 pm »
Добро, на въпроси, свързани с майки и бащи, ми е особено трудно да отговарям, защото има две възможности за разпределение на домовете на родителите:
- 4-ти за майка, 10-ти за баща
- 4-ти за баща, 10-ти за майка.

Ти си Сатурн (У1), екзалтиран по знак, а той е по 7-мия ти дом е управлява се от Луна. Майка му би могла да бъде:

- 4-ти от негов 1-ви, т.е. 10-ти дом. Управлява се от Марс в знака на заточение на твоя управител. Сатурн пък е в знака на заточение на Марс, т.е. имате рецепция по заточение. Ако и двете не си падате една по друга, Марс би подхождал за управител на майка му. Между двете планети има сходящ секстил. В този случай положението може да се тълкува така - двете ще имате възможност да позагладите различията (ако не по същество, то поне привидво), може да достигнете до някакво разбирателство. Той, струва ми се, държи повече страната на майката, но би могъл да изиграе добра роля на посредник помежду ви, тъй като Луната ще пренесе светлина между Марс и Сатурн. Той желае да ви помири.

-10-ти от негов 1-ви, т.е. 4-ти дом. Майката се управлява от Венера в заточение. Тя има слаба позиция, значително по-слаба от твоята. Между Венера и Сатурн няма сходящ аспект, не се виждат защото са в съседни знаци - правите се, че другата не съществува. Той също не се интересува много от позицията на майка си (той е Луна в Лъв, където Венера няма есенциални достойнства), дори е склонен да й се противопоставя и кара с нея (Луната има сходяща квадратура с Венера). Нещата продължават по старому. Ако сте се сдърпали по въпроса с майката или имате различни позиции, ще се помирите (Луната има сходящ секстил със Сатурн).

И в двата случая (ти ще прецениш кой отговаря повече на действителността) майката е представена от планета във фиксиран знак - не е склонна да променя коренно позицията си. Първият е по-добър с това, че твоят и нейният управител имат сходящ секстил, което може да донесе известно разведряване, подобряване на обставонката и отношенията ви.

*

dobro

• 35
« Отговор #1850 -: Октомври 21, 2011, 01:04:26 pm »
Да  -  Мирабела - първия  е  нашия вариант, той  наистина  много  се  влияе  от  мама, и  я  слуша. А  ние  двете  не  сме  имали  никакъв  открит  конфликт,/ дори  аз  я  харесвам / :(  нейния  протест е  пред  него  / че  не  съм  за  него  ... ясно  как е / :(  А ние  сме  постоянно  заедно,  но в повечето случаи , се  старае  тя  да  не  разбира ...  и  така  5 години  :'( Дано  да  си  права  с хорара и  да  се  примири.

Много  ти  благодаря !

Сега  като  гледам  и  2  ри  вариант  има  нещо  вярно  - незнам ... :-\

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1851 -: Октомври 21, 2011, 01:09:51 pm »
Благодаря за отговора!

Ще споделя когато и ако нещата се променят...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #1852 -: Октомври 21, 2011, 02:54:59 pm »

Ще успеем ли да продадем цялото количество налична стока до 31.12.2011?

« Отговор #1853 -: Октомври 21, 2011, 03:24:02 pm »
Привет,
вижда  ли някой  в тази  карта  сватба  в  предстоящите  4 - 5 месеца ?
Малко  ми  е  притеснено  и  ми  се  иска  поне  след  7-8 да  е, да  не  се  шашкам  предварително ! Това  сме  аз и  приятеля  ми  :unsure:

Живи  и  здрави

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1854 -: Октомври 21, 2011, 05:49:07 pm »
Предполагам някой друг ще ви отговори защото аз не разбирам, но от това което четох тук във форума за Нептун в 1ви е, че говори за нерадикалност на картата:
4. Нептун в първи дом
Нептун в първи дом сочи, че питащият е вътрешно объркан, уплашен или хаотичен, така че изобщо не е в състояние да формулира ясно конкретен въпрос или да попита това, което в действителност иска да знае. Също така може би не се осмелява да засегне истинските си интереси или е воден от ”нечисти” пориви.
« Последна редакция: Октомври 21, 2011, 05:54:11 pm от Freya »

« Отговор #1855 -: Октомври 21, 2011, 06:43:10 pm »
Валски, сигурна ли си, че той е готов за брак? Ти - да, от хорара си личи. Управителят ти е Сатурн, екзалтиран в знака на брака, партньорството и любовта. Докато той се управлява от Слънце, което в същия този знак не се чувства комфортно - в падение е. Аспектът между управителите ви е разходящ. Луната е на DC - сякаш от него зависи какво ще се случи с вас. Луната има сходяща квадратура с мунданния управител на брака Венера. След това действително й предстоят положителни аспекти - ще пренесе светлина между управителите ви със секстили. Струва ми се, че в рамките на действието на хорара сключване на брак не се очертава. Но затопляне на отношенията ви - да.

« Отговор #1856 -: Октомври 21, 2011, 06:51:43 pm »
Оушън, Луната има хармоничен сходящ аспект към управителя ти - Сатурн и ще пренесе светлина между Сатурн (теб) и Слънцето (евентуалните купувачи). Но между управителите на 2-рите ви домове (може да се разгледа и 3-ти дом като дом на търговията) - Марс и Венера - има сходяща квадратура. Венера е в заточена позиция. Мисля, че покупателната способност на клиентите, към които сте ориентирани, в момента е слаба. До този срок, който си поставила, се съмнявам, че ще изчистите цялата стока. Но понеже последният аспект на Луната е положителен, бих казала, че би трябвало да успеете да продадете някакви количества (надявам се, задоволителни).
« Последна редакция: Октомври 21, 2011, 06:55:53 pm от Mirabella »

« Отговор #1857 -: Октомври 22, 2011, 09:43:05 am »
Здравейте момичета, бихте ли ми помогнали с тази карта относно здраве, понеже управителят и на 1-ви и 6-ти е марс и в 9-ти дом и си нямам на идея като е там какво значи.От два месеца ходя по мъките, изпих 5 вида антибиотици и какво ли още не. Въпросът ми е "Ще оздравея ли скоро?"

« Отговор #1858 -: Октомври 22, 2011, 10:29:17 am »
Здравейте момичета, бихте ли ми помогнали с тази карта относно здраве, понеже управителят и на 1-ви и 6-ти е марс и в 9-ти дом и си нямам на идея като е там какво значи.От два месеца ходя по мъките, изпих 5 вида антибиотици и какво ли още не. Въпросът ми е "Ще оздравея ли скоро?"

Мисля, че си прикачила не тази карта, която си имала предвид.
При хорари относно здравословни въпроси 9-тият дом може да се разглежда като дома на края на заболяването (4-ти от 6-ти). Марс е добре позициониран в Лъв и му предстои секстил със Сатурн - възможно е укрепване на здравето. Виж и Луната какви аспекти ще направи (дали е подминала квадратурата с Венера) и й предстоят само съвпад с Марс (ако не е подминала и него) и секстили със Сатурн и Слънце. Към Марс апликират с квадратури Меркурий и Венера. Трябва да се отчетат и тези аспекти.
« Последна редакция: Октомври 22, 2011, 10:39:15 am от Mirabella »

« Отговор #1859 -: Октомври 22, 2011, 11:01:18 am »
Леле, наистина съм качила друга карта....сега ще я потърся предната къде съм я забутала