Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207459 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #2360 -: Януари 24, 2012, 09:13:15 pm »
Благодаря Стела,кога меже да се зададе въпрос отново....след месец поне предполагам

При всяка промяна в обстоятелствата, може и по-рано. В противен случай - не по-рано от месец.
Висока е себеоценката на венера в Риби по отношение на венерините дела (екзалтация), но Марс в знака на нейното падение не може да я оцени.
« Последна редакция: Януари 24, 2012, 09:18:38 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2361 -: Януари 24, 2012, 09:35:51 pm »
Няма да отстъпвам, защото не ми допадна отношението им :blink:

Понякога се налага да се правят компромиси, но мисля, че има една летва (всеки сам за себе си я определя), под която не бива да се пада. Подценявайки труда си, ние даваме картбланш на агенциите да подбиват цените и да печелят на наш гръб. Работейки на безценица, може и да спечелим клиенти, но не печелим уважение. :)

Lillie, точно заради това не се съгласих с тях - тарифите на сайта им са 3 пъти по-високи от хонорара, който ми предлагат. Нито те щяха да ме ценят, нито аз щях да се уважавам  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2362 -: Януари 24, 2012, 11:23:09 pm »
Lillie, точно заради това не се съгласих с тях - тарифите на сайта им са 3 пъти по-високи от хонорара, който ми предлагат. Нито те щяха да ме ценят, нито аз щях да се уважавам  :blink:

Работя на 50 или 40%, не по-малко, защото аз предлагам продукт, агенциите не предлагат нищо, те са посредници.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2363 -: Януари 25, 2012, 06:55:26 am »

Работя на 50 или 40%, не по-малко, защото аз предлагам продукт, агенциите не предлагат нищо, те са посредници.

Проектът им се казва Стрелец  ;D и аз си казах: ОООО, ето как ще се прояви транзитния съвпад на Юпитер през Венерката ми ;D  Явно от друго место ще се появят паричките... може би, защото е в 8 дом тоя съвдпад, ще ми дойдат от чужд труд, а не моят  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #2364 -: Януари 25, 2012, 08:03:17 am »

Проектът им се казва Стрелец  ;D и аз си казах: ОООО, ето как ще се прояви транзитния съвпад на Юпитер през Венерката ми ;D  Явно от друго место ще се появят паричките... може би, защото е в 8 дом тоя съвдпад, ще ми дойдат от чужд труд, а не моят  :blink:

Това, което си написала не е вярно. По 8-ми дом не е чуждият труд. Чуждият труд е по 10-ти от 7-ми или по 6-ти от 7-ми. В осми дом са наследствата, застраховките, банковите заеми. Докато във 2-ри дом са парите, спечелени с лично твои усилия (2-ри от 1-ви), то в 8-ми дом са парите, спечелени с помощта на партньора (общите ви ресурси). Тука са и фондовете.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2365 -: Януари 25, 2012, 08:29:39 am »

Това, което си написала не е вярно. По 8-ми дом не е чуждият труд. Чуждият труд е по 10-ти от 7-ми или по 6-ти от 7-ми. В осми дом са наследствата, застраховките, банковите заеми. Докато във 2-ри дом са парите, спечелени с лично твои усилия (2-ри от 1-ви), то в 8-ми дом са парите, спечелени с помощта на партньора (общите ви ресурси). Тука са и фондовете.

Stella, благодаря за яснотата, нещо съм се заблудила - мислех, че по 8-ми са парите, които ми идват НАГОТОВО от партньора, а то било СПЕЧЕЛЕНИТЕ С ПОМОЩТА НА ПАРТНЬОРА... т.е. заедно ли? общ проект? И дали става въпрос за половинката ми като партньор или за всички партньори? Би трябвало за всички да е...
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 08:51:24 am от eaglet »

*

Stella

• 7765
« Отговор #2366 -: Януари 25, 2012, 10:01:04 am »

Stella, благодаря за яснотата, нещо съм се заблудила - мислех, че по 8-ми са парите, които ми идват НАГОТОВО от партньора, а то било СПЕЧЕЛЕНИТЕ С ПОМОЩТА НА ПАРТНЬОРА... т.е. заедно ли? общ проект? И дали става въпрос за половинката ми като партньор или за всички партньори? Би трябвало за всички да е...

Как ще ти идват наготово, нали това е твоят личен хороскоп и всичко в него сама трябва да си "наработиш"? - нищо в хороскопа ни не ни идва наготово и ще ти ще ти кажа защо. Имам Юпитер, който ми управлява асцендента и се намира в 8 дом. Господарите на 8-ми дом са ми във втори дом. Значи на пръв поглед как изглеждат нещата: аз (Юпитер) отивам при паричките на патньора - на К8, вземам си колкото ми трябват на заем и с помощта на луната - управителка на Юпитер и на 8-дом си ги прибирам в собствения джоб - луна във втори дом. Е, не става така на практика.

Истината е следната: Аз- Юпитер, отивам на К8 - търся парички от фондове, донори, за да извършвам своята обществено-полезна дейност (Юпитер е у12). Това става като ползвам общите ресурси - работа в екип по К8 - съвместен проект. нашите проекти са основно по 8-ми дом, свързани със сексуалното възпитание на младите хора, с превенция на СПИН и т.н. Някои хора с тази позиция ще вземат други заеми, аз съм се ориентирала към безвъзмездни средства, защото дейността на фондацията е такава.
А откъде ще дойдат парите при тебе, ще ти обясня като ми пратиш личните си данни в съобщение.

ПП. За всички партньори става въпрос, 7-ми дом далеч не е само "дом на брака", а и на бизнес партньорствата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2367 -: Януари 25, 2012, 01:53:32 pm »
Слагам един хорар с учебна цел, изходът от който е ясен. Предлагам да го разгледаме като малка елекция.
Беше ми направено предложение за допълнителна работа на хонорар. По тази карта трябва да се види дали съм приела или съм отказала работата. Искам да подчертая, че аз имам основна работа, а тази се явява един вид услуга, за която ще ми се плати хонорар. Човекът ме потърси по телефона и картата е построена с часа на обаждането му. Вие сте на ход.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2368 -: Януари 25, 2012, 09:15:02 pm »
Май не. Ти и господаря на 11 дом сте в напрегнат аспект, луната също дава напрегнат последне аспект  :blink: Все се каня да изгледам едно филмче за хорарите, освен най-сетне да го направя пък  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #2369 -: Януари 25, 2012, 09:31:45 pm »
Ще приема ли допълнителна работа

да, но под условие

*

Stella

• 7765
« Отговор #2370 -: Януари 25, 2012, 10:20:43 pm »
Благодаря за отговорите, единият от тях е верен.  ;) Ще изчакам до утре вечер преди да дам отговор, за да дам възможност да се включат и други хора, на които би им било интересно да се поупражняват по картата.  :blink:

« Отговор #2371 -: Януари 25, 2012, 10:28:04 pm »
Стела, много ми харесва подписа ти. :blink: По картата се затруднявам ужасно, защото не мога да реша дали да я разглеждам като хорарна или като събитийна (на първа среща, т.е. контакт). ;D Ако реша нещо, ше напиша.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2372 -: Януари 25, 2012, 10:30:16 pm »
Стела, много ми харесва подписа ти. :blink: По картата се затруднявам ужасно, защото не мога да реша дали да я разглеждам като хорарна или като събитийна (на първа среща, т.е. контакт). ;D Ако реша нещо, ше напиша.

Благодаря ти, скъпа! И на мене много ми хареса тази сентенция. Аз ще те изчакам. Разгледай я и по двата начина. Аз така бих направиа. нали знаем отговора, ще преценим кой е най-удачният метод.  ;)

« Отговор #2373 -: Януари 26, 2012, 08:14:50 am »
Стела, може ли малко помощ?Въпросът ми е ще се запозная ли с ...?(назован по име)
Аз се управлявам от уран в овен;другият се управлява от слънце във водолей-знака на своето заточение.Следователно не проявява интерес.Между управителите ни има разходящ секстил-пропусната възможност.За запознанство кой дом да гледам?Трети или някой друг?
Луната в риби няма есенциални достойнства,нито в знака на неговия управител.Като гледам аз имам желание,но няма шанс ;D.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2374 -: Януари 26, 2012, 08:38:32 am »
Стела, може ли малко помощ?Въпросът ми е ще се запозная ли с ...?(назован по име)
Аз се управлявам от уран в овен;другият се управлява от слънце във водолей-знака на своето заточение.Следователно не проявява интерес.Между управителите ни има разходящ секстил-пропусната възможност.За запознанство кой дом да гледам?Трети или някой друг?
Луната в риби няма есенциални достойнства,нито в знака на неговия управител.Като гледам аз имам желание,но няма шанс

Момчето е в твоя 12-ти дом, което означава, че не знае за тебе. Той дори не подозира, че съществуваш.  Може и да се срещнете, защото Слънцето (Той) прави сходящ тригон със Сатурн (Ти). Обаче не мисля, че ще се получи добре първата среща, защото неговият господар - Слънце е в знак, в който твоя господар е на трон (сатурн/водолей) и не може да контролира ситуацията, всичко ще зависи от тебе и той може да се почувства комплексиран от тебе. Там, където ти си поставена (Везни), неговото Слънце няма добри есенциални качества - той няма да може да те оцени по достойнствата ти, защото е в падение. Последният аспект на луната е опозиция с Марс (негов У8) и се случва по оста 1-7. Мисля, че може и да се срещнете, но запознанството няма да се получи, по начина, по който би искала. Но шанс за среща ще има.  ;)

Пропуснах да кажа, че сатурн обръща посоката и също тръгва към Слънце и се срещат на 29-тия градус. С един ретро Сатурн може да ти дойде и друг акъл тогава.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2375 -: Януари 26, 2012, 08:59:35 am »
По картата пусната от Стела

Тъй, интерпретация малко през просото.  :-[ И аз се чудих как да я разглеждам тази карта, но по ми войдисва по следния начин. Понеже ти си изгряващ Стрелец и затова предполагам, че Юпитер тук е твоя сигнификатор.  Луната е в сходящ аспект с Юпитер, който е в знака на Венера и Луната се намира в началото знака  (което предполага интерес от твоя страна към предложението ). Втората работа е представена от Венера и на Луната й предстои съвпад с нея. Плюс това Луната се намира в третия ти дом - начинът по който се получила предложението е по трети дом.
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 09:22:04 am от Asol »

« Отговор #2376 -: Януари 26, 2012, 09:32:15 am »
Луната в риби няма есенциални достойнства,нито в знака на неговия управител.Като гледам аз имам желание,но няма шанс

Момчето е в твоя 12-ти дом, което означава, че не знае за тебе. Той дори не подозира, че съществуваш.  Може и да се срещнете, защото Слънцето (Той) прави сходящ тригон със Сатурн (Ти). Обаче не мисля, че ще се получи добре първата среща, защото неговият господар - Слънце е в знак, в който твоя господар е на трон (сатурн/водолей) и не може да контролира ситуацията, всичко ще зависи от тебе и той може да се почувства комплексиран от тебе. Там, където ти си поставена (Везни), неговото Слънце няма добри есенциални качества - той няма да може да те оцени по достойнствата ти, защото е в падение. Последният аспект на луната е опозиция с Марс (негов У8) и се случва по оста 1-7. Мисля, че може и да се срещнете, но запознанството няма да се получи, по начина, по който би искала. Но шанс за среща ще има.  ;)

Пропуснах да кажа, че сатурн обръща посоката и също тръгва към Слънце и се срещат на 29-тия градус. С един ретро Сатурн може да ти дойде и друг акъл тогава.
Благодаря ти много :kissd:.При евентуално развитие ще дам обратна връзка.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2377 -: Януари 26, 2012, 10:17:23 am »
По картата пусната от Стела

Тъй, интерпретация малко през просото.  :-[ И аз се чудих как да я разглеждам тази карта, но по ми войдисва по следния начин. Понеже ти си изгряващ Стрелец и затова предполагам, че Юпитер тук е твоя сигнификатор.  Луната е в сходящ аспект с Юпитер, който е в знака на Венера и Луната се намира в началото знака  (което предполага интерес от твоя страна към предложението ). Втората работа е представена от Венера и на Луната й предстои съвпад с нея. Плюс това Луната се намира в третия ти дом - начинът по който се получила предложението е по трети дом.

А, ако не знаеше, че съм изгряващ Стрелец?  ;D ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #2378 -: Януари 26, 2012, 10:51:50 am »
E, необходимо е да имаме база откъдето да го тълкуваме въпроса, да определим някакви сигнификатори. Така само по едната Луна в начален градус в хубави аспекти с Юпитер и Сатурн може да показва и подобно развитие.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2379 -: Януари 26, 2012, 11:00:50 am »
E, необходимо е да имаме база откъдето да го тълкуваме въпроса, да определим някакви сигнификатори. Така само по едната Луна в начален градус в хубави аспекти с Юпитер и Сатурн може да показва и подобно развитие.

Започна да става интересно. от коя база да тръгнем, изхождайки само от един хорар.
И цялата информация да смъкнем от хорара, без да знаем нищо за кверента и без да ползваме други техники.
Най-трудната работа е да определим сигнификаторите на кверента, квезита на настоящата и на следващата работа и след това да видим аспектите между тях. Нататък е лесно.

На мен не ми е лесно да определя сигнификаторите по този въпрос, въпреки че зная отговора. Но зная откъде изходих, за да взема решението си и ще ви кажа накрая, а мотивите ми се виждат в хорарната карта. Разбирам, че ти поставяш човекът, който ми е предложил работата на Асцендента, защото той е бил активната страна - обадил се е първи и той е осъществил контакта са мен. Следователно аз се описвам от десцендента. Ще изчакам и други да се включат и Мирабела ми е интересно какво ще каже. Иска ми се да разгледаме хорара по няколко начина. ;D