Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207352 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #3320 -: Април 03, 2012, 07:20:11 pm »
Благодаря ви
Да ,живеем в къща-подарък от баща ми....тоест в моя дом е,закотвил се е ,разбрали се бяхме до края на април да го няма.Доколкото съм запозната,Сатурн тръгва от 26 юни-дотогава ще ме е вкарал в лудница,със спокойствието си на сфинкс,и пее една и съща-колко много ме обичал,което допълнително засилва антагонизма ми....Работата му е добра,но напоследък им понамалиха заплатите,а и правят непрекъснато скращения.Мисля,че така може да си живее с години-хич не му пречи,че обичам и чакам  друг,приема го като детска игра ,пък да го изгоня като  куче-не е нормално... :33:

Той коя зодия е? А ти скоро не зададе ли същия въпрос?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #3321 -: Април 03, 2012, 07:50:12 pm »
Здравейте , дано , остане  ви  малко  време  и  за  мен ! 
За  първи  път  ми  е  :-[  ако  греша  нещо , моля  поправете  ме.
Ще имаме  ли  дете  с  ДД ?
Благодаря на всички  за  вниманието  :rolleyes:

А имате ли връзка? Извинявай, че питам лични въпроси, но по картата изглежда, че и двамата искате дете, а евентуален вариант, в който човекът дори няма представа за теб/не е в някави по-сериозни отношения с теб, донякъде обезсмисля въпроса.
Първо реших да разгледам въпроса от гледна точка дали ти ще имаш дете (в рамките на действие на хорара, до 3 или до 6 месеца). Ти се управляваш от Меркурий, евентуалната бременност - от Венера (управител на 5-ти дом). Меркурий екзалтира Венера по знак (затова предположих, че много искаш дете), но между двете планети липсва сходящ аспект. Такъв вече е имало, но въпросът ти не е дали си бременна в момента. На Венера й предстои смяна на знака, така че обстоятелствата около въпроса ти могат да се променят скоро. Луната няма аспект с твоя управител. Предстои й секстил със Сатурн в 5-тия дом, но положението на ретрограден Сатурн в 5-тия може да се тълкува и като известно забавяне. Последният аспект на Луната е квадрат с Венера (непосредствено преди и двете да сменят знаците). В тази карта по-скоро не виждам предстояща бременност в следващите няколко месеца.
Колкото до връзката ви с ДД, по картата ми изглежда, че в момента не сте във връзка или сте във временна сепарация. Не ми се връзвай - не съм експерт. Пожелавам ви да сте щастливи заедно с вашето детенце!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #3322 -: Април 04, 2012, 12:02:18 am »
Благодаря за отговора Мирабела  :blink:

« Отговор #3323 -: Април 04, 2012, 12:03:23 am »
.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:37:32 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3324 -: Април 04, 2012, 10:18:40 am »
MayFlower, моето тълкуване  е следното:
1. Луната е последен градус няма да има развитие по въпроса, което не означава, че няма да се срещнете, а няма да има допълнителни решения и фактори, които да променят ситуацията като цяло.

2. Ти си под управлението на Слънце, което е много добре поставено в овен, и ще направи опозиция със Сатурн, които е силен във Везни и е ретро - върви към опозицията със Слънцето. Това означава, че ще се срещнете.

а и Сатурн е в твой 3 дом, и Слънцето е в 5 градуса преди неговия 3 дом, има потенциал за комуникация. Юпитер в Телец поставен най-високо над хоризонта ми говори, че все пак се търси някаква материална сигурност в цялата ситуация (но мога и да греша).

Има нещо интересно в картата и двамата имате планета във втория знак в личния ви дом (ти Марс в Дева, той Нептун в Риби - това за мен са индикаторите на по-дълбокото би психологическо състояние към дадения момент - ти си борбена, агресивна, настоятелна, той е романтичен, пазещ си душата и изплъзващ се).

Успех в начинанието.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #3325 -: Април 04, 2012, 10:44:59 am »
MayFlower, моето тълкуване  е следното:
1. Луната е последен градус няма да има развитие по въпроса, което не означава, че няма да се срещнете, а няма да има допълнителни решения и фактори, които да променят ситуацията като цяло.

2. Ти си под управлението на Слънце, което е много добре поставено в овен, и ще направи опозиция със Сатурн, които е силен във Везни и е ретро - върви към опозицията със Слънцето. Това означава, че ще се срещнете.

а и Сатурн е в твой 3 дом, и Слънцето е в 5 градуса преди неговия 3 дом, има потенциал за комуникация. Юпитер в Телец поставен най-високо над хоризонта ми говори, че все пак се търси някаква материална сигурност в цялата ситуация (но мога и да греша).

Има нещо интересно в картата и двамата имате планета във втория знак в личния ви дом (ти Марс в Дева, той Нептун в Риби - това за мен са индикаторите на по-дълбокото би психологическо състояние към дадения момент - ти си борбена, агресивна, настоятелна, той е романтичен, пазещ си душата и изплъзващ се).

Успех в начинанието.  :P

Anabell, изключително много ти благодаря за подробното тълкуване!

Толкова много истини си видяла в картата, изумена съм! Срещата, ако се състои, има силно сантиментален привкус за мен, той наистина е много изплъзващ се и с романтична натура, точно както го описваш!

Няма нищо материално в нашите взаимоотношения, дали Юпитер не е на МЦ защото той е чужденец и всичко се развива в чужбина, или пък защото е той е доста популярен и богат?

Пътуването е запланувано за последната седмица на април, ще дам обратна връзка!
For you!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3326 -: Април 04, 2012, 10:49:39 am »

Няма нищо материално в нашите взаимоотношения, дали Юпитер не е на МЦ защото той е чужденец и всичко се развива в чужбина, или пък защото е той е доста популярен и богат?

Сигурно е така - Юпитер в Телец може да индикира подебен "архитип" човек - чужденец, образован, заможен, имащ много притежания.

Дай обратна връзка наистина, за да видим опозицията на две силно поставени планети какво показва, освен, че и двамата сте достойни личности, честни един към друг.  :P

Ей, Лондон е страхотен град, весело изкарване.  ;)

« Отговор #3327 -: Април 04, 2012, 11:11:43 am »
 Обратна връзка по хорар от 02.04
"ще започна ли работа до месец"
Стела-права си,отговорът е не.

« Последна редакция: Април 04, 2012, 01:26:22 pm от melinda28 »

« Отговор #3328 -: Април 04, 2012, 11:26:57 am »

Сигурно е така - Юпитер в Телец може да индикира подебен "архитип" човек - чужденец, образован, заможен, имащ много притежания.

Дай обратна връзка наистина, за да видим опозицията на две силно поставени планети какво показва, освен, че и двамата сте достойни личности, честни един към друг.  :P

Ей, Лондон е страхотен град, весело изкарване.  ;)

Благодаря още веднъж Anabell :blink:
For you!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3329 -: Април 04, 2012, 12:39:41 pm »
И на мен ми е интересно за опозицията, защото аз до този момент съм имала само доказателства за теорията на Лилли - негативен аспект = не. Това в случай, че условията на Бонати не са изпълнени: http://www.skyscript.co.uk/perfection.html , а тук те не са изпълнени - Сатурн няма да приеме Слънцето, защото Слънцето го апликира от знака на падение на Сатурн, тоест на Сатурн това не му е приятно. Но да видим.  :-[

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3330 -: Април 04, 2012, 12:51:50 pm »
така е Рониа, аз разчитам на това, че има аспект и Луната е пренесла светлина между Слънцето и Сатурн, че Сатурн е ретро - бил е обърнат към Луната, а и самата тя е подчинена на Слънцето.  ;)

Наистина ще видим.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3331 -: Април 04, 2012, 12:56:57 pm »
ето тези афоризми на Уилям Лили са много хубави

http://mithras93.tripod.com/

Behold the condition of Saturn in every Question, he is naturally ill by his excesse of cold; Mars is of ill influence, because of his too much heat: in very truth, niether of them is cold or dry, but signifie so much in their vertue and operation, and therefore in all Questions they shew tardity and detriment in the Question, unlesse the Moon and they receive each other in the Signification.

и тук той твърди, че преноса на светлина все пак неутрализира "студа" на Сатурн.  ;)

Поне аз така го разбирам  :-[.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3332 -: Април 04, 2012, 01:24:03 pm »
понеже засегнахме Луна без курс се поразрових, пак от същия сайт (който много харесвам  ;))
има много хубаво обяснение на "без курс" - за всички планети. Съжалявам, но няма време да го преведа, по принцип google translate може да ви направи доста разбираем превод.  :blink:

Void of Course. A planet is void of course when it does not apply to to another planet, in major aspect, before leaving its sign. Modern astrologers often consider a planet void if the aspect does not perfect before the applying planet leaves its sign, but Lilly and his contemporaries were more forgiving. So long as a planet is within orb of a major aspect before leaving its sign, Lilly stated, it was not void. This obstacle is most commonly observed in the Moon. A void moon doesn't necessarily prohibit a positive outcome--it does make it more difficult to attain, though. Jones said that a void Moon shows, "a definite lack of pertinent dynamic in the situation . . ." He considered the chart unreadable when the Moon is void, unless this debility had special significance in the matter. Ivy Goldstein-Jacobson, however, asserts that "NO CHART IS UNREADABLE." She says that if the Moon aspects the Part of Fortune, that she is only "zodically" void. A completely void of course Moon, Jacobson said, shows that nothing can will come of the matter, that fears are unfounded, that the seeker can stop fretting. Other astrologers claim that a VOC Moon can also suggest that the querent is powerless to affect the situation, or that lost articles will not be returned.

« Отговор #3333 -: Април 04, 2012, 01:27:17 pm »
Ма Стела, много готин аватар си бацнала :) Исках да дам обратна връзка че това за парите стана до 31.03 и ти беше права че ще се проточи...но ги получих де, най-сетне!

Благодаря!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3334 -: Април 04, 2012, 01:28:51 pm »
Да, де, обаче при Лилли на първо място е типът аспект - положителен, отрицателен. След това разните достойнства и преноса на светлина. Бонати предлага вариант, при който опозиция може да доведе до успех, но само при изброените от него условия, достойнство на апликиращата планета и най-вече откъде аспектира и дали приемащата планета ще "хареса" мястото, от което е аспектирана.

На мен ми е особено интересно за опозициите и все още очаквам да видя карта, където да доведе до положителен резултат, тъй че с нетърпение ще чакам отговор и по тази. Моите дотук са били все "не"-та.  :-\

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3335 -: Април 04, 2012, 02:26:57 pm »
Аз си мисля, че в случая, това, което са си казали преди, ще изиграе важна роля в цялата ситуация. Може би именно на този етап на комуникация нещата са приключени (Луна без курс). Ако трябва да съм абсолютно честна (риска на хорара - да си пуснеш картата пред всички ;)), упр на втория знак в 1 дом - Мерк е в Риби ретро в 8 дом (2 на партньора), а упр втори знак на партньора си е Нептун на трон - Mayflower е по-заинтересованата, тя е в негово владение, а той си е на "трон" - и малко егоцентричен/нарцистичен.

Не знам аз как бих отреагирала в такава ситуация. Но си мисля, че е имало достатъчно пренос на светлина и т.н. за една среща.  ;)

Иначе е много интересна карта определено.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3336 -: Април 04, 2012, 02:41:32 pm »
Ма Стела, много готин аватар си бацнала :) Исках да дам обратна връзка че това за парите стана до 31.03 и ти беше права че ще се проточи...но ги получих де, най-сетне!

Благодаря!

Лелеее, Оушънчеее! Къде ходиш бе човече, мило?
Протакат я, да им се не види макар! Шегувкам се, нали бабите така говорят! ;D

Оушънка, искам да те питам 2 неща:
1. Ще ме......ли? - това в краткосрочен план и
2. Ще се .....ли с....някой ден? - това в дългосрочен план

Благодаря!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3337 -: Април 04, 2012, 02:46:49 pm »
Не разбирам почти нищо от хорари, но възможно ли е тази опозиция която коментирате да представя факта, че срещата първо ще бъде много трудно да се реализира и второ само аз знам че евентуално може да се срещнем, тоест инициативата е само от моя страна и някак изкуствено ще бъде предизвикана цялата събитийност?

Знам къде обикновено може да бъде видяна дадената личност в Лондон, кои места посещава, и т.н. Просто ще си опитам късмета, а пък каквото излезе. Иначе въпросната персона ще бъде приятно изненадана ако се видим "случайно", в това поне съм сигурна. ;) При евентуален разговор ще видя накъде ще тръгнат нещата...

Да, определено аз съм по-заинтересованата в случая!

значи не е уговорена среща, интересно, ;) все пак Слънцето застава срещу Сатурн (тези двете планети ще се видят),и е имало пренос на светлина, Луната е била в тригон със Слънцето и после в секстил със Сатурн - "добри" аспекти, друго не мога да кажа. За мен има потенциал в ситуацията ("засети са семената"), аз на твое място при такава карта бих се пробвала. 

« Отговор #3338 -: Април 04, 2012, 02:52:59 pm »
Не разбирам почти нищо от хорари, но възможно ли е тази опозиция която коментирате да представя факта, че срещата първо ще бъде много трудно да се реализира и второ само аз знам че евентуално може да се срещнем, тоест инициативата е само от моя страна и някак изкуствено ще бъде предизвикана цялата събитийност?

Знам къде обикновено може да бъде видяна дадената личност в Лондон, кои места посещава, и т.н. Просто ще си опитам късмета, а пък каквото излезе. Иначе въпросната персона ще бъде приятно изненадана ако се видим "случайно", в това поне съм сигурна. ;) При евентуален разговор ще видя накъде ще тръгнат нещата...

Да, определено аз съм по-заинтересованата в случая!

значи не е уговорена среща, интересно, ;) все пак Слънцето застава срещу Сатурн (тези двете планети ще се видят),и е имало пренос на светлина, Луната е била в тригон със Слънцето и после в секстил със Сатурн - "добри" аспекти, друго не мога да кажа. За мен има потенциал в ситуацията ("засети са семената"), аз на твое място при такава карта бих се пробвала.

Благодаря за всичките ти коментари по картата! Историята върви много назад във времето и е доста странна, няма никаква материална или интимна целенасоченост! Остава да почакам още няколко седмици и ще видим!
For you!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3339 -: Април 04, 2012, 02:55:37 pm »
super, чакаме обратна връзка :)