Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206541 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #3400 -: Април 06, 2012, 11:52:04 am »
Аз обратна връзка ще ви дам, но честно да ви кажа..
напоследък все повече се убеждавам, че хорарната астрология е ненужна или несъответства на реалноста. Дори и да се случи някой път картата на "налучка" през повечето време не са ми се "сбъдвали" тълкуванията. Аз съм практичен и аналитичен човек, за това винаги гледам да сравнявам нещата и да ги огледам от всякъде. (Разбира се, може и тълкуването да е грешно, ама ако сега тръгнем да търсим причини защо не съответства на реалността, винаги ще си намерим.)

Забелязвам, че както аз, така и повечето момичета тук задаваме хорари, когато се чувстваме безпомощни... и това ни е последната надежда... (така е в доста от случаите, разбира се някои хорари са просто от любопитство )

Явно има причина бъдещето да е неизвестно... 
Това ми напомня на един много любим мой цитат... който ме навежда на мисълта, че дори понякога да гъбя земята под краката си, ако аз реша, имам силата и мога да постигна всичко което искам.

"Най-добрият начин да предскажеш бъдещето е да го изобретиш." Алън Кей   :blink:

недей тогава да задаваш въпроси дали другият ще направи това или онова, а просто действай!
:clap: :93:
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #3401 -: Април 06, 2012, 11:53:07 am »
Много добре казано, Стела. Тук не е налице дисхармоничен аспект между Луната и Марс, но двете планети са в съседни знаци, т.е. не се виждат. Изглежда ми, че умът и сърцето не действат заедно, не са в синхрон. В сърцето си кверентът възвеличава обекта на чувствата си (Луна в знака на Венера), но с ума си знае, че този човек не е надежден (Марс в знака на падение на Венера).

*

Papy

• 4343
« Отговор #3402 -: Април 06, 2012, 11:54:17 am »

Между другото, дори и да не е в синхрон със себе си, това се вижда в картата, има индикации за това. Най-честият индикатор е Луна в негативен аспект с основния сигнификатор на питащия.

аз имах предвид принципен синхрон, то е ясно, че в повечето случаи, когато се задава хорарен въпрос, човекът се "измъчва" по някакъв проблем

*

Stella

• 7765
« Отговор #3403 -: Април 06, 2012, 11:55:20 am »

Между другото, дори и да не е в синхрон със себе си, това се вижда в картата, има индикации за това. Най-честият индикатор е Луна в негативен аспект с основния сигнификатор на питащия.

аз имах предвид принципен синхрон, то е ясно, че в повечето случаи, когато се задава хорарен въпрос, човекът се "измъчва" по някакъв проблем

не ме разбра! Не това исках да кажа. И не, не винаги се измъчва.
Луна в квадрат с основния сигнификатор показва, че има вътрешни противоречия и , че човек не е наясно какво точно иска. Но този случай не е такъв. тук не се виждат, както казва Мирабела.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #3404 -: Април 06, 2012, 12:06:57 pm »
Ако ви е интересно поставям ви хорар с тренировъчна цел,защото за резултатът/отговорът имам обратна връзка. :blink:
Въпросът е :"Ще имам ли любовна/интимна връзка до 3 месеца?"
Липсва мажорен сходящ аспект между У1 и У7. Но Луната в 8-ми пренася светлина между Венера и Марс. Има сексуална връзка, от която не мисля, че се е развило нещо по-сериозно, тъй като Венера и Марс са в квинкоксни знаци.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #3405 -: Април 06, 2012, 12:11:22 pm »
Много добре казано, Стела. Тук не е налице дисхармоничен аспект между Луната и Марс, но двете планети са в съседни знаци, т.е. не се виждат. Изглежда ми, че умът и сърцето не действат заедно, не са в синхрон. В сърцето си кверентът възвеличава обекта на чувствата си (Луна в знака на Венера), но с ума си знае, че този човек не е надежден (Марс в знака на падение на Венера).

Тука има нещо вярно.. а и аз по default си имам проблем между сърцето и ума  ;D
Мисля да се огранича от към хорари скоро време, та да поема живота си в мои ръце...  и да действам  :blink:  Благодаря ви на всички за отговорите :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3406 -: Април 06, 2012, 12:21:42 pm »

Тука има нещо вярно.. а и аз по default си имам проблем между сърцето и ума  ;D
Мисля да се огранича от към хорари скоро време, та да поема живота си в мои ръце...  и да действам  :blink:  Благодаря ви на всички за отговорите :)

Мисля, че ще си вземеш "живота" в ръце - Луната си тръгва от въздушния тригон с Венера и върви към Сатурн, който ти упр 3 дом, и е диспозитор на Плутон. Мисля, че ще преживееш някакви сериозни осъзнавания по Плутон в Козирог и ще ги "приведеш" в реалността. Ще преосмислиш дълбините на душата си (Плутон) и ще промениш реалния си, обективен живот (Козирог).

Успех Freya!  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3407 -: Април 06, 2012, 01:12:27 pm »
Ако ви е интересно поставям ви хорар с тренировъчна цел,защото за резултатът/отговорът имам обратна връзка. :blink:
Въпросът е :"Ще имам ли любовна/интимна връзка до 3 месеца?"

DA, има връзка, подкрепям Мирабела, - Луната в 8 дом - сексуална връзка, в тригон със Слънцето и Венера-Сатурн диспозитори, във взаимна рецепция, които ще направят тригон, (упр на 1 и 5 дом).  ;D

« Отговор #3408 -: Април 06, 2012, 06:06:11 pm »
Здравейте, моля ви помагайте по този въпрос, че съм много раздразнена в момента! 19:02 ч., София, 06 април 2012 г: Ще ми върнат ли от полицията вещта, която беше взета за експертиза? Мина много време, а нищо не предприемат по въпроса, знам ли, може и да е рано, за техните стандарти на работа...   

*

Stella

• 7765
« Отговор #3409 -: Април 06, 2012, 08:48:59 pm »
Здравейте, моля ви помагайте по този въпрос, че съм много раздразнена в момента! 19:02 ч., София, 06 април 2012 г: Ще ми върнат ли от полицията вещта, която беше взета за експертиза? Мина много време, а нищо не предприемат по въпроса, знам ли, може и да е рано, за техните стандарти на работа...   

Трябва да ти я върнат, защото вещта ти се управлява от ретрограден Марс, което е показател за връщане. Обаче, ти клониш към квадрат с вещта, няма да е скоро, поне до 2 месеца.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #3410 -: Април 06, 2012, 09:31:58 pm »
Въпросът е : Ще имам ли успех в "бизнес" начинанието? Бизнес начинание е малко пресилено казано, с една приятелка сме решили да сложим от шарените детски клатушки на едно уж "оборотно" място, но мен все ме гложди, че гоним вятъра с това начинание, но и да не се получи, не е болка за умиране, все пак не става въпрос за кой знае каква сума.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3411 -: Април 06, 2012, 09:35:14 pm »
Малко странен въпрос, но и аз се чувствам странно в момента. Допреди малко се бях свила в леглото и се сдухвах заради конкурса, когато чух съседката, че плаче, но доста болезнено звучеше...явно е станало нещо сериозно. Ние сме няколко момичета в един апартамент, с общ вход, всяка с отделна стая. За 5-ти път пуска една и съща песен...и не спира да плаче. Чувам я. Не знам дали да почукам на вратата й и да я питам как е? Стана ми много жал като я слушах.

Да поговоря ли със съседката, ида ли при нея, да я питам как е? Мога ли да й помогна някак?
Не сме толкова близки, казваме си Здрасти като се видим и толкоз. Не искам и да реши, че й се бъркам...

Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #3412 -: Април 06, 2012, 10:28:00 pm »

Трябва да ти я върнат, защото вещта ти се управлява от ретрограден Марс, което е показател за връщане. Обаче, ти клониш към квадрат с вещта, няма да е скоро, поне до 2 месеца.

Благодаря, Стела! Аз се надявах да стане по-рано все пак, ще видим. 

*

Papy

• 4343
« Отговор #3413 -: Април 06, 2012, 10:55:17 pm »
либра, според мен-не

« Отговор #3414 -: Април 07, 2012, 10:40:02 am »
Въпросът е : Ще имам ли успех в "бизнес" начинанието? Бизнес начинание е малко пресилено казано, с една приятелка сме решили да сложим от шарените детски клатушки на едно уж "оборотно" място, но мен все ме гложди, че гоним вятъра с това начинание, но и да не се получи, не е болка за умиране, все пак не става въпрос за кой знае каква сума.

Между твоя управител (Марс) и този на приятелката ти и бизнес-партньор (Венера) има напрегнат сходящ аспект. Луната на Via Combusta отива на опозиция със Слънцето (пълнолуние), У10 Меркурий е в заточение. Изглежда ми сякаш предстоят разногласия помежду ви. Управителите и на двете ви са разположение в ъглови домове - и двете сте силни, но позициите ви изглеждат да са различни, несъвместими. Венера и Марс са диспозирани от една и съща планета - Меркурий, т.е. в момента ви обединява общата бизнес идея (Меркурий управител на MC), но при слабо разположен диспозитор това, което ви свързва, може да не е достатъчно силно, за да тушира принципните разногласия, които имате. Слабият Меркурий и ъглов Нептун може да намекват за измама или недоглеждане в следствие на грешно преценяване на ситуацията и нереални очаквания.
Картата потвърждава, че ти си по-практичната и сдържаната от вас двете - управляваш от ретрограден Марс в земен знак, докато тя може да хвърчи в облаците (въздушна Венера, идваща от квадратура с Нептун) и да е загрижена главно за собственото си благополучие (Венера в неин 1-ви дом). Началото на съвместния ви бизнес не изглежда леко и гладко (сходяща опозиция Слънце/Луна). Вмъквам, че е доста показателно за естеството на бизнеса положението на Луната в 11-ти дом в опозиция със Слънцето (мунденен управител на децата) в 5-тия дом на децата. След аспекта със Слънцето, Луната известно време ще се движи без мажорни аспекти, т.е. след първоначалните трудности може да се очаква известен застой, докато достигне до Сатурн, който има славата на малефик. Като цяло, работата не изглежда да е многообещаваща. Дано греша и ви пожелавам успех!!!
« Последна редакция: Април 07, 2012, 01:08:46 pm от Mirabella »

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #3415 -: Април 07, 2012, 01:16:59 pm »
либра, според мен-не
Мерси за отговора, Papy.

Зададох въпрос: Ще се видя ли скоро с Виктор? Опитвам се сама да си разтълкувам картата, но ... АСЦ Лъв - аз се управлявам от Слънцето в Овен, а той е по 7 дом (Водолей), значи е Уран, който също е в Овен. Слънцето е на 18г., а Уран - 5гр.... разлика 13 гр., това май не се брои за съвпад. Ако отговорът е положителен, може ли да се каже след колко дни ще се случи, въпреки че Уран въобще не е от бързите, нали... А те и двете планети отиват към Телец... Ако пък гледаме Сатурн като управител на Водолей, Слънце и Сатурн са в опозиция... Малко се обърках.  :rolleyes: Всъщност като се замисля, май е НЕ. Не сме си писали последните дни, сигурно аз съм по-инициативната, а той, представен от Водолей, си мисли за други работи. Луната като управител на въпроса също в опозиция на Слънцето...

« Последна редакция: Април 07, 2012, 01:24:52 pm от LibrawithTaurus »
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

« Отговор #3416 -: Април 07, 2012, 01:17:14 pm »
Много ти благодаря, Мирабела, много правилно си разтълкувала ситуацията, сега се чудя и мая къде ми беше акълът, когато се съгласих на тази... авантюра, ох, ще си сърбам попарата, няма как, обещала съм  :angry:
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Stella

• 7765
« Отговор #3417 -: Април 07, 2012, 01:26:14 pm »
либра, според мен-не
Мерси за отговора, Papy.

Зададох въпрос: Ще се видя ли скоро с Виктор? Опитвам се сама да си разтълкувам картата, но ... АСЦ Лъв - аз се управлявам от Слънцето в Овен, а той е по 7 дом (Водолей), значи е Уран, който също е в Овен. Слънцето е на 18г., а Уран - 5гр.... разлика 13 гр., това май не се брои за съвпад. Ако отговорът е положителен, може ли да се каже след колко дни ще се случи, въпреки че Уран въобще не е от бързите, нали... А те и двете планети отиват към Телец... Ако пък гледаме Сатурн като управител на Водолей, Слънце и Сатурн са в опозиция... Малко се обърках.  :rolleyes: Всъщност като се замисля, май е НЕ. Не сме си писали последните дни, сигурно аз съм по-инициативната, а той, представен от Водолей, си мисли за други работи.

При хорар се гледат планетите до Сатурн, вкл., т.е. класиеските управители на знаците. Останалите управители се вземат предвид, но като спомагателни и обикновено се тълкуват с харктерните си влияния - Уран: непредвидимост, непостоянство, Нептун - заблуда, Плутон - външни, независещи от човека обстоятелства.

В случая, твоят сигнификатор клони към опозиция на неговият сигнификатор, което означава - НЕ. Освен това  Слънцето не е добре поставено в знака на Сатурн и Сатурн не е добре приет в знака на Слънцето, което е допълнителна пречка за отношенията ви в момента.

« Отговор #3418 -: Април 07, 2012, 01:30:07 pm »
Либра, имате ли вече уговорена среща? Защото Луната е без курс. Идва от съвпад с неговия управител Сатурн в ъглов дом, което ми изглежда като някаква уговорка между вас двамата, инициирана от теб, но по неговите условия (екзалтиран Сатурн). И после дочетох поста ти, че той може наистина да си мисли за други работи, тъй като Сатурн е екзалтиран, там където Слънцето не се чувства уютно, в знака на неговото падение. От друга страна и Слънцето си мисли за други работи, също за себе си. :blink:
Луна без курс говори за липса на развитие на въпроса/ситуацията. Това не означава непременно, че няма да се срещнете (макар че може да означава тъкмо това). Между Слънце и Сатурн предстои опозиция. Има два варианта на тълкуване на картата.
Вариант 1 - сходящ негативен аспект между сигнификаторите плюс Луна без курс = категорично "не".
Вариант 2 - все пак има аспект, т.е. взаимодействие, между управителите ви. Слънцето и Сатурн са ъглови и кардинални, а разстоянието помежду им е около 8 градуса. Това може да означава, че след 8 единици време (най-вероятно 8 дни) ще има някаква комуникация помежду ви. Бих заложила на втория вариант с модификация от първия. Смятам, че предстои разговор помежду ви (по-скоро няма да е среща), при който ще установите, че очакванията ви са различни и отношенията ви няма да прераснат в нещо по-значимо.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #3419 -: Април 07, 2012, 01:57:58 pm »
Стела, Мирабела, благодаря за обясненията! То се е видяло, че до юли месец не бива да се надявам на някоя вълнуваща и зареждаща среща, ама Венера в 9-ти дом затова си мечтае. Всъщност Венерата ми през всеки дом си мечтае за любовни трепети :РРР... Той беше инициаторът в началото, уговаряше ме няколко пъти да се видим, след като склоних, се разбрахме за конкретни дати и ...трите срещи се провалиха. Оправдава се, че няма пари в момента, и е затрупан с проекти и подобни. :) За уговорката, иницирана от мен и по неговите условия, може би е вярно - бяхме се разбрали да ми дойде на гости и да остане при мен, но когато ТОЙ си получи заплатата и т.н. Но защо му беше да ми го набива в главата и да ме накара и аз да искам да се видим, а сега иска да се отметне. Не се учудвам де, Близнаци е.  :angry: Вече взе да ми писва и е напълно вероятно за по-малко от 8 дни да му го кажа. :> Самотно ми е и искам някой да ми дойде на гости, да излезем на по млечен шейк, да го заведа на кино (спечелих 2 билета), да правим нощни снимки на града...Да видя, че някое живо същество мърда до мен, и иска да бъде с мен. Сега се настроих за търсене на Овнички. Нали такова ми трябва, някое Слънце в опозиция на моето и на Марс-а ми, защото от такива може да науча повече за себе си, хах... От връзките по принцип. Ама им е трудно на хората и бягат.