Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1208706 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #4780 -: Август 07, 2012, 01:05:32 pm »
Щом нокътят не е посинял, значи вероятно промяната в цвета не е причинена от травма. Остава инфекция. Най-вероятно гъбична инфекция. Доколкото знам (а аз не знам много по тези въпроси), при особено тежки гъбични инфекции се налага хирургично отстраняване на нокътя, защото той е буквално изяден от гъбите. Иначе нокътят не пада (бива изяден). Пада при механични травми (с тези по имам опит). Използвай антимикотичен препарат, какъвто сигурно джипито те е посъветвал да купиш. Мажи редовно нокътя, гъбичките са упорити.

Тази карта, която си прикачила, е за дата напред в бъдещето (не е днешна дата). Защо? Какво си имала предвид?

« Отговор #4781 -: Август 07, 2012, 01:21:10 pm »
моля за извинение МИрабела,сгрешила съм датата в бързината,ще я поправя-не е гъбична инфекция,установих кога е нанесена травмата,но съм забравила-не съм отдала внимание,болката е отминала а педикюрът ми беше с плътен лак,тъй ,че не съм видяла промяната...благодаря ти,поправих картата и моля отново за извинение-много разсеяна съм с комуникациите нещо
-Обичам те...
-Но аз съм лош!
-ЗАЩОТО си лош

Дж.Стайнбек

*

Papy

• 4343
« Отговор #4782 -: Август 07, 2012, 01:34:58 pm »
При натъртване се получава деформация на нокътната плочка, което е предпоставка за нахлуване на гъбички. Има едно лекарство, което прилича на безцветен лак и помага при превенция-питай личния лекар и успех!

« Отговор #4783 -: Август 07, 2012, 01:39:49 pm »
Няма за какво да се извиняваш.
Аз се извинявам за грешното предположение. ;)

Стъпалата би трябвало да бъдат по 12-ти дом. Тук се под управлението на Меркурий. Но ноктите знам, че са по Сатурн. Сатурн е силно поставен по знак - екзалтиран. Луната (развитието на въпроса) е в знак на падение на Сатурн и ще завърши опозиция с него. Това не изглежда много добре откъм спасяване на нокътя.
Преди да стигне до Сатурн обаче Луната трябва да завърши опозиция с Марс, което може да се тълкува като вид забрана за осъществяване на аспекта Луна/Сатурн. Избягването на по-нататъшни наранявания може да спаси нокътя. Марс може да се тълкува и като режещ предмет. Затова се чудя какво да те посъветвам - дали да го оставиш така и третираш само с антибиотик за предотвратяване на нова инфекция или да изрежеш (поне част от) отлепения нокът. Аз изрязах отлепената част от нокътя доколкото можеше и нокътят не падна, възстанови се за около 6 месеца напълно. При мен беше наранена почти половината нокътна плочка на палеца в резултат от стъпване накриво и заклещване между две плочки на тротоара.

Ще стискам палци да се оправи нокътят ти.

« Отговор #4784 -: Август 07, 2012, 02:12:55 pm »
Един съвет и от мен, а и У6 е Нептун ;)
Намажи си добре целия пръст и нокътя с мед, прави го поне няколко дни под ред. Ако през деня не можеш опитай поне вечер. Апитерапията убива на място всякакви микози :blink:
Приемай повече храни богати на калций, важен е за кератина. Имаш ли суха и напукана кожа, тъканни уплатнения, люспести и твърди нокти?

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #4785 -: Август 07, 2012, 03:22:19 pm »
Нокът не пада,докато отдолу не израсте новият и то при условие ,че травмата е била достатъчно силна,за да го умъртви.при по- леки удари се получават бели петънца,хлътвания и т. н,а вече пожълтяване,покафеняване и пореста структура са сигнал за гъбична инфекция.
Два пъти ми е падал нокът,единият път от паднала тухла на крака,мин.  година при местене на мебели нараних единият,получи се кръвоизлив,почерня и падна след изв. време,когато новият беше достатъчно голям.
Съветът ми е изобщо да не го пипаш,лакът за нокти е достатъчно антимикотичен като предпазващо средство.

« Отговор #4786 -: Август 07, 2012, 05:07:11 pm »
благодаря ви момичета;D ,romantica,краката ми са без забележка-понеже съм активен катерач,полагам много грижи за тях-за да са здрави и да изглеждат добре в ежедневието,защото спорта може да ги деформира-нямам удебеления или суха кожа...но това с меда може да го пробвам...много благодаря на всички за съветите,Мирабелла на теб и за обстойното тълкуване-ще дам обр.връзка
-Обичам те...
-Но аз съм лош!
-ЗАЩОТО си лош

Дж.Стайнбек

« Отговор #4787 -: Август 07, 2012, 06:08:40 pm »
Мимс е права. Аз нищо не разбирам от нокти. ;D

*

me4o_puh

• 26
  • Ни риба ,ни рак
« Отговор #4788 -: Август 07, 2012, 06:40:56 pm »
момичета,моля за тълкуване на въпроса"предстои ли промяна по местоживеене на Х"-мъжът към когото имам чувства.Предварителни благодарности.Ац е късен-дано това значи,че се притеснявам напразно,но може и да значи че нещата са решени вече.Интуицията ми казва ,че няма да се мести,но не си говорим и реших да питам астрологията...
....Събуждали ли сте се някога,с порива да съживите една отдавна погребана мечта.Аз да-всяка сутрин........

« Отговор #4789 -: Август 07, 2012, 07:00:16 pm »
АС е още "добре" - клони към късен, но според правилата късните Асценденти започват от 28-мия градус (АС в 28-ми, 29-ти и 30-ти градус се брои за късен).

Х. се управлява от Луна в Овен и 3-тия ти дом (негов 9-ти). Възможно е да пътува в чужбина към момента. За преместване в чужбина ли става дума? Ако е така, то директно казвам "не", защото Луната (той) излиза от опозиция с Марс (негов У9). Иска много да се случи, но се е разминал с тази възможност или по-скоро изобщо не е имало благоприятна възможност да се установи там.

Настоящият му дом се управлява от Марс (негов У4). Луна е в знака на Марс - харесва дома си. Марс е заточен по знак - изглежда все пак жилището му не е в отлично състояние, но щом той си го харесва. Но в последно време може да му е дотегнало от жилището му (Луна излиза от опозиция с Марс) или може скоро да му дотегне от битови проблеми (Луната ще завърши опозиция със Сатурн - негов У6).

Луна в разходяща опозиция с Марс може да означава, че вече е напуснал жилището си. Но ако досега не го е направил, мисля, че в рамките на действието на хорара няма да го стори. Върхът на 4-тия му дом е във фиксиран знак, далеч от края на знака. Марс не е в мутабелен знак, Луната също не е в мутабелен знак. Предстоящата опозиция Луна/Сатурн може да означава, че сам ще се откаже от идеята за смяна на жилището, защото Сатурн може да се разглежда като управител на 4-ти от негов 4-ти дом, т.е. дома на евентуалното следващо жилище. Ретрограден Меркурий в 1-вия му дом също може да означава колебание, обмисляне, промяна на първоначалното решение. Управителят на 3-тия му дом (намеренията му) Венера току-що е сменила знака. Отново признак на промяна в нагласите му. Още повече, че Луната се намира в знака на падение на Сатурн, а Венера в знак на заточение на Сатурн - вариантът да заживее другаде съвсем няма да му се понрави.

Така Луната няма повече благоприятни сходящи аспекти в рамките на знака. Би трябвало да означава "не".

« Отговор #4790 -: Август 07, 2012, 07:09:10 pm »
Здравейте!
Предишното тълкувание на въпросът ми за работа излезе вярно :blink: :blink: Сега се записвам с нов въпрос, пак за работа - дали ще е успешно утрешното интерв=, София 17.21 часа
мисля, че да
но резултатът от интервюто и назначаването на работа може да се забави

Благодаря, ще докладвам :)

Е нямаше такава точност! Казаха, че ако мина и трите етапа на интервю, назначението ще бъде най-рано септември! Не че ще престана да търся и да ходя по интервюта де :P

Днес се получи неочаквано раздвижване в плановете ни за емиграция. Сега не знам на коя планета се намирам,буквално ;D МАй ще кацна на Юпитер
Тъй като ще откача от надежда и щастие, си задавам най-важният еъпрос за годината: Ще се явя ли на интервю за Канада през месец октомри 2012 и дали ще е успешно?
« Последна редакция: Август 07, 2012, 08:31:17 pm от jasmin_veni »

*

me4o_puh

• 26
  • Ни риба ,ни рак
« Отговор #4791 -: Август 07, 2012, 09:33:40 pm »
АС е още "добре" - клони към късен, но според правилата късните Асценденти започват от 28-мия градус (АС в 28-ми, 29-ти и 30-ти градус се брои за късен).

Х. се управлява от Луна в Овен и 3-тия ти дом (негов 9-ти). Възможно е да пътува в чужбина към момента. За преместване в чужбина ли става дума? Ако е така, то директно казвам "не", защото Луната (той) излиза от опозиция с Марс (негов У9). Иска много да се случи, но се е разминал с тази възможност или по-скоро изобщо не е имало благоприятна възможност да се установи там.

Настоящият му дом се управлява от Марс (негов У4). Луна е в знака на Марс - харесва дома си. Марс е заточен по знак - изглежда все пак жилището му не е в отлично състояние, но щом той си го харесва. Но в последно време може да му е дотегнало от жилището му (Луна излиза от опозиция с Марс) или може скоро да му дотегне от битови проблеми (Луната ще завърши опозиция със Сатурн - негов У6).

Луна в разходяща опозиция с Марс може да означава, че вече е напуснал жилището си. Но ако досега не го е направил, мисля, че в рамките на действието на хорара няма да го стори. Върхът на 4-тия му дом е във фиксиран знак, далеч от края на знака. Марс не е в мутабелен знак, Луната също не е в мутабелен знак. Предстоящата опозиция Луна/Сатурн може да означава, че сам ще се откаже от идеята за смяна на жилището, защото Сатурн може да се разглежда като управител на 4-ти от негов 4-ти дом, т.е. дома на евентуалното следващо жилище. Ретрограден Меркурий в 1-вия му дом също може да означава колебание, обмисляне, промяна на първоначалното решение. Управителят на 3-тия му дом (намеренията му) Венера току-що е сменила знака. Отново признак на промяна в нагласите му. Още повече, че Луната се намира в знака на падение на Сатурн, а Венера в знак на заточение на Сатурн - вариантът да заживее другаде съвсем няма да му се понрави.

Така Луната няма повече благоприятни сходящи аспекти в рамките на знака. Би трябвало да означава "не".
леле добра си-давам обратна връзка веднага ,но частична-жилището му не е това което очакваше-не е в добро състояние-била съм и знам..той обаче е без претенции и си го харесва..дотегнало му е защото не живее сам-по финансови причини,но е споделял че му е писнало да се съобразява с доста по младите си съквартиранти.Става въпрос за местене в дуг град.Искаше обаче май няма да го огрее...благодаря ти
....Събуждали ли сте се някога,с порива да съживите една отдавна погребана мечта.Аз да-всяка сутрин........

« Отговор #4792 -: Август 07, 2012, 10:41:41 pm »
аркус, много ти благодаря за споделеното. Такова е и моето виждане след като видях хорара - че ще получим да, но ще се поизпотим междувременно. Само не мога да видя дали поизпотяването ще бъде на самото интервю или в събития, които ще се случат междувременно.
Когато се разбере точната дата и час на интервюто ще се изясни.

Много ти благодаря, още веднъж. Това е най-важното решение, което съм взела, след решението да се омъжа, но сега и други хора зависят от мен и ми е супер притеснено.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #4793 -: Август 08, 2012, 09:55:04 am »
Здравейте!
Преди няколко дни питах за покупка на място. Чакайки Меркурий да излезе от ретроградност ме изпълват съмнения дали ще справим финансово с разходите, които ще възникнат около облагородяване и прочие на това място, а и излезе и нужда да се до купи част от съседното място, което реално е ползвано през годините, но не е купено, когато и това, което сега се продава, заради ограничение на постановление. Това допълнително натоварва разходната част и аз все се притеснявам да не се затъне в разходи.
Та ми хрумна да питам ще се оправим ли финансово, ще имаме ли пари за всички разходи?

« Отговор #4794 -: Август 08, 2012, 04:12:21 pm »
Управителят на 2-рия дом (финансовите средства) е заточен по знак. Това не изглежда добре.
Управителят на 2-рия дом на партньора ти Венера и Луна (на върха на 2-рия му дом) са във взаимна рецепция и имат сходящ секстил. Може би ти или партньорът ти ще получите финансова подкрепа от някъде. Вашите средства, или по-точно твоите средства (Марс), не изглеждат достатъчни. Луната управлява неговия 4-ти дом. Може би член на семейството му би могъл да ви помогне. Венера също така управлява теб, Луната е У10 за теб - заем от шеф или по линия на работа.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #4795 -: Август 08, 2012, 04:35:04 pm »
Мерси, Мирабела! То той взима заем от техните, аз от банката, което е чрез работата, защото дават добри условия. Така че това е което навярно виждаш. Но за в бъдеще ми е дерта на мен.

« Отговор #4796 -: Август 08, 2012, 04:51:29 pm »
Тогава се надявам взаимната рецепция между твоя управител Венера и Луната да помогне. Луна в екзалтация казват, че е добре за кверента. Също така Марс е в последните 10 градуса на знака на заточението си Везни. Предстои му среща със Сатурн - ограничения, но след това ще направи ингрес в Скорпион, където е много силен (на трон). Венера се намира в знака на падение на Марс, което може да потвърждава, че виждаш пречките като твърде големи, а средствата си като твърде малки. Би трябвало след известен период на несигурност и ограничения финансовата ти ситуация да се подобри (навлизането на Марс в Скорпион). Марс е в карднален знак и ъглов дом, където един градус се равнява на 1 ден, но не ми се вярва финансови въпроси да се решават толкова бързо - за 10 дни. Пожелавам ти го все пак! Мисля, че периодът на стегнация няма да продължи дълго.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #4797 -: Август 08, 2012, 07:53:24 pm »
Благодаря ти, Мирабела, ще те държа в течение! Дано пък така бързо се реши въпроса. Може би наистина виждам проблемите по-големи, отколкото са, а средствата като малки и ограничени.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #4798 -: Август 08, 2012, 09:59:27 pm »
Марс е в карднален знак и ъглов дом, където един градус се равнява на 1 ден

А в следващите и в падащите домове 1 градус на колко се равнява? Има ли значение за броенето по време дали знака е кардинален или друг?

« Отговор #4799 -: Август 08, 2012, 10:20:40 pm »
Това с определянето на времето на събитието по аспектите (сиреч, тайминга) още не съм му хванала цаката.
Да, има значение комбинацията от знак и дом. Най-бързите знаци са кардиналните, след тях са мутабелните, а фиксираните са най-бавни. По същия начин най-бързите домове са ъгловите, следват следващите домове и най-бавни са падащите.
Опитвам се да се ориентирам по табличката от тук - http://leephd.blogspot.com/2006/07/encyclopedia-entry-on-horary-astrology.html (около средата на страничката).
В определянето на тайминга участват не само сигнификаторите, а и Луната (също може и други планети). Не съм спец по тази част.