Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1208104 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #5900 -: Април 01, 2013, 04:40:57 pm »
Според мен "не". Луната е без курс, а с-ра на X е в неин 12 дом - няма за какво да се безпокои, вероятно по-скоро си внушава.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5901 -: Април 03, 2013, 11:46:55 am »
Мерси, веско :)
Колко показателно: у3 сходящ квадрат у6, луна в 4-ти и т.н.
Работят ми хорарите и тва е
да, така е- в случая У3 пътуването в страната, а 6д е крайното развитие по 3-ти дом
последен аспект на Луната У1 е квадрат с Плутон в 6д- почнала си да се разболяваш, но
все пак Луната е в сходящ секстил с К6 и може да пътуваш в крайна сметка

Пътувах, готино беше, вирусът май не му хареса да пребивава при мен, поне засега изглежда ми се размина

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5902 -: Април 03, 2013, 11:48:40 am »
Пътувах, готино беше, вирусът май не му хареса да пребивава при мен, поне засега изглежда ми се размина
Супер, много се радвам, че си успяла да се пребориш с вируса и че ти е харесало пътуването!  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #5903 -: Април 03, 2013, 11:52:05 am »
Супер, много се радвам, че си успяла да се пребориш с вируса и че ти е харесало пътуването!  :blink:

Мерси, веско, виж как луна без курс и последен дребен аспект надделяха

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5904 -: Април 03, 2013, 11:53:13 am »
Да, ще трябва да обръщам повече внимание на тези неща в картите.  :blink:

« Отговор #5905 -: Април 03, 2013, 08:40:02 pm »
Здравейте момичета :blink:
Семейството ми,скоро ще успее ли,да купи малко жилище?
София
21:39

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #5906 -: Април 04, 2013, 07:03:49 am »
София

Това е картата на въпросът ти.
Според мен отговорът е не, съжалявам. Може някой от напредналите да даде друг отговор.
Предстой квадрат между Плутон, твоят управител и Уран, У4. Луната е без курс, което в случая според мен, показва, че не предстой скоро развитие по въпроса. Може да означава и че няма за какво да се притесняваш, но не виждам подкрепящи аспекти. Струва ми се, че сте харесали някакво жилище, но нещата не са се получили, заради отминалият съвпад на Венера, У7 и Уран, У4.

« Отговор #5907 -: Април 04, 2013, 06:38:35 pm »
София

Това е картата на въпросът ти.
Според мен отговорът е не, съжалявам. Може някой от напредналите да даде друг отговор.
Предстой квадрат между Плутон, твоят управител и Уран, У4. Луната е без курс, което в случая според мен, показва, че не предстой скоро развитие по въпроса. Може да означава и че няма за какво да се притесняваш, но не виждам подкрепящи аспекти. Струва ми се, че сте харесали някакво жилище, но нещата не са се получили, заради отминалият съвпад на Венера, У7 и Уран, У4.

Зара,благодаря много  :blink:  Нещата,не стоят точно така.Много моля,от другите момичета,ако е удобно ,и те да помогнат  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5908 -: Април 04, 2013, 07:10:27 pm »
София

Цитат

Нещата,не стоят точно така.Много моля,от другите момичета,ако е удобно ,и те да помогнат

Картата не дава еднозначен отговор и е трудна за тълкуване, а и вчера си задала два различни въпроса почти по едно и също време, при Луна без курс.

За да се отговори на този въпрос, ще трябва да се разгледат производните домове, иначе предвид позицията на Луната трябва да го отпишем.

В случая ти си представена от АС Скорпион, Марс и Сатурн.
Семейството е по 4 дом, управляван от Сатурн. Сатурн се намира в дома на питащия, т.е. може да се каже, че вземаш въпроса при сърце, силно си заинтересована това да се случи.

Обаче Сатурн е във фиксиран знак и ретрограден, което по принцип говори за по-бавно или по-трудно развитие на въпроса - ако не занапред, то поне назад във времето. Бихме могли да направим предположение, че дълго време сте изчаквали преди да вземете това решение, отлагали сте го във времето. Сатурн в такава позиция също така може да се представя и възрастни хора, не разполагащи с достатъчно собствени средства или живеещи в не много комфортни условия. Възможно е също така в покупката да се вложат пари, получени от земя/рента или селски имот.

Както казах, семейството ти е представено от 4 дом, във втори дом от него се пада Меркурий, който се намира в знак на заточение и все още в ретроградна сянка. Тук на дневен ред стои финансовата страна на въпроса, има несигурност и колебание, липса на яснота, а може би и недостиг на средства. Меркурий управлява 8 дом от 4ти (семейството) - разполагат ли със спестени/оборотни пари или разчитат на кредитиране? Ако се разчита на ипотечен кредит, нещата може да са се забавили, може да е имало пречки от документален характер (липсващи документи, недостатъчна информация, размотаване по различни институции и т.н.).

Луната е в заточение (не особено благоприятна позиция), но същевременно е в знак, в който управителят на 4 дом има есенциални достойнства (управлява го). Това донякъде може да се приеме като смекчаващ фактор.

Луната се намира в твоя 3 дом - да предположим, че или вече са се водили преговори относно покупката на жилище, или просто може да показва, че си водила задълбочен разговор на тази тема с твоето семейство. Преди задаване на въпроса Луната е направила хармонични аспекти със Сатурн (сигнификатор на семейството) и Меркурий (който също има отношение към въпроса), така че може да се каже, че дотук сте полагали усилия и действали по въпроса, че някои стъпки вече са предприети.

Ако броим 4ти дом от 4ти (новото жилище на семейството), негов управител става Венера, която съвпада с твоя сигнификатор - Марс. Може да се предположи, че или си силно заинтересована в тази придобивка, или че има вероятност да ползвате съвместно това жилище, с такава цел да се придобива. Двата сигнификатора обаче са изгорени от Слънцето - за твоето семейство това е управител на 7 дом, който може да представя вашия посредник/брокер, консултант, адвокат или директния продавач.

Дори ако покупката е на път да се осъществи и нещата вече са предрешени, бих ви посъветвала да внимавате за всички детайли и да направите надлежна проверка на цялата документация. Да не приемате за чиста монета всичко, което обещава посредникът, и да не избързвате, докато не се изяснят всички обстоятелства по сделката окончателно. Меркурий излиза от ретроградната сянка на 7 април.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5909 -: Април 04, 2013, 07:23:54 pm »
Lillie благодаря отново,да покупката трябва да се осъществи след 1 месец,има предварителен договор,и са дадени малка част от сумата,ще трябва да се ,изтегли не голям заем.Този апартамент,е на жена,която бързаше да замине,в чужбина и месец май се връща,тогава трябва да се осъществи сделката,но тази жена нещо,много не ни хареса,затова се притесняваме,да не извърти някои номер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5910 -: Април 04, 2013, 07:25:15 pm »
Цитат
Двата сигнификатора обаче са изгорени от Слънцето - за твоето семейство това е управител на 7 дом, който може да представя вашия посредник/брокер, консултант, адвокат или директния продавач.

Да допълня, че посредникът може да се окаже читав (Слънцето е в знак на екзалтация, където има есенциално достойнство), но така да ви е въздействал и ви е ентусиазирал, че сте пропуснали да вземете под внимание някои детайли по сделката или лични възможности, подценили сте значимостта на някой обективен или субективен фактор, и впоследствие нещата да са тръгнали на "заден ход".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5911 -: Април 04, 2013, 07:27:12 pm »
Този апартамент,е на жена,която бързаше да замине,в чужбина и месец май се връща,тогава трябва да се осъществи сделката,но тази жена нещо,много не ни хареса,затова се притесняваме,да не извърти някои номер.

Дори и да ви извърти номер, вече имате подписан предварителен договор, тя ще ви дължи обезщетение.
Заверен ли е нотариално?

Във вашия случай - при условие, че вече има реален продавач, избран имот и подписан предварителен договор, Луна без курс би могла да предполага също така, че притесненията ви са излишни.

Иначе въпросът - по начина, по който е зададен, звучи много абстрактно - ще купим ли жилище по принцип?
А вие реално вече сте предприели стъпки в тази насока и сте формализирали отношенията с продавача, това трябваше да се уточни - има съществено значение за интерпретацията.  :blink:

« Последна редакция: Април 04, 2013, 07:32:08 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5912 -: Април 04, 2013, 07:35:04 pm »
Този апартамент,е на жена,която бързаше да замине,в чужбина и месец май се връща,тогава трябва да се осъществи сделката,но тази жена нещо,много не ни хареса,затова се притесняваме,да не извърти някои номер.

Дори и да ви извърти номер, вече имате подписан предварителен договор, тя ще ви дължи обезщетение.
Заверен ли е нотариално?

Във вашия случай - при условие, че вече има реален продавач, избран имот и подписан предварителен договор, Луна без курс би могла да предполага също така, че притесненията ви са излишни.

Иначе въпросът - по начина, по който е зададен, звучи много абстрактно - ще купим ли жилище по принцип?
А вие реално вече сте предприели стъпки в тази насока и сте формализирали отношенията с продавача, това трябваше да се уточни - има съществено значение за интерпретацията.  :blink:

Зададох така въпроса,защото има доста хора излъгани,дори и да е подписан договор,Да нашия е заверен при нотариус

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5913 -: Април 04, 2013, 07:40:40 pm »
Тогава да предположим, че в случая Луна без курс може да означава, че се притеснявате без основание и че предстои финализиране на сделката (Луната е в знак на Сатурн /семейството/ и екзалтира в знака на 7 дом - 4ти от 4ти /новото жилище/).

Може би ако беше питала "Ще сключим ли сделка за прехвърляне на имота с г-жа Х.?", тогава тълкуването при Луна без курс щеше да е различно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5914 -: Април 04, 2013, 07:53:16 pm »
Тогава да предположим, че в случая Луна без курс може да означава, че се притеснявате без основание и че предстои финализиране на сделката (Луната е в знак на Сатурн /семейството/ и екзалтира в знака на 7 дом - 4ти от 4ти /новото жилище/).

Може би ако беше питала "Ще сключим ли сделка за прехвърляне на имота с г-жа Х.?", тогава тълкуването при Луна без курс щеше да е различно.

Благодаря,за отделеното време.Лека вечер :58:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5915 -: Април 05, 2013, 10:26:28 am »
Миналата седмица ми хрумна една идея как да изкарам пари за пътни, защото ми се иска през лятото да ида в Кюстендил да видя един приятел... Та тогава се записах застъпник на изборите за една партия и те ме записаха и казаха, че ще викнат на инструктаж няколко дена преди самите избори. Въпросът ми е: наистина ли ще стане това, както са ми обещали и дали наистина ще получа парите от това? Силно се надявам да стане, понеже засега не виждам друг скорошен начин да изкарам 30 лева, а поне толкова ще са ми нужни.
Не знам в хорарите партиите по кой дом са.

*

Нова

• 3491
« Отговор #5916 -: Април 05, 2013, 10:42:03 am »
Ми сигурно са по 11. Веско, има умут да стане, луната е в сходящ секстил с марса.

Ако не, ще ти съберем 30 лв подарък да си видиш приятеля.

Веско, на колко градуса ти е наталната луна в рак?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5917 -: Април 05, 2013, 10:45:08 am »
Ааа, не, няма нужда.  ;D Дори и да не стане, пак ще измисля начин.
Сега, като се замисля, работата за застъпник си е странична работа, за един ден, може би наистина би могла да се вземе по 11 дом, а парите от нея - по 12.
Луната ми в Рак е на 7 градуса и 52 мин.

*

Нова

• 3491
« Отговор #5918 -: Април 05, 2013, 10:49:04 am »
Ааа, не, няма нужда.  ;D Дори и да не стане, пак ще измисля начин.
Сега, като се замисля, работата за застъпник си е странична работа, за един ден, може би наистина би могла да се вземе по 11 дом, а парите от нея - по 12.
Луната ми в Рак е на 7 градуса и 52 мин.

Мне, не попада в петия ми дом, а и е разходящ квадрат на слънцето ми. Чудих се защо си ми такава слабост?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5919 -: Април 05, 2013, 10:57:01 am »
30 лв. все ще съберем (ако толкова държиш да го видиш), със съвместни усилия.
Не си правя майтап, дай си банковата сметка.  :blink:

И повече съм давала, без да чакам да ми се връща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.