Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1208487 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #5960 -: Април 14, 2013, 07:46:03 pm »
Наистина се чувствам притиснат смени се треньора аз се контузих 2 седмици върнах се след 3 дена имах ме мач тренирах пусна ме за 20 мин.  в началото леко слабо после влязох в ритъм от спада на формата и старата контузия пак се върна  сега вече отшумява, но съм леко объркан какво да правя. Благодаря ти :)

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #5961 -: Април 14, 2013, 07:54:22 pm »
Изследването, което утре ще направи Х ще покаже ли наличие на бактерии?
Благодаря предварително.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5962 -: Април 14, 2013, 07:57:05 pm »
Наистина се чувствам притиснат смени се треньора аз се контузих 2 седмици върнах се след 3 дена имах ме мач тренирах пусна ме за 20 мин.  в началото леко слабо после влязох в ритъм от спада на формата и старата контузия пак се върна  сега вече отшумява, но съм леко объркан какво да правя. Благодаря ти :)
Да, то затова Марс е в твоя 6 дом (този на здравето,освен това Марс е и твой У6). Мисля, че здравословното ти състояние ще се подобри в крайна сметка заради предстоящия му хармоничен аспект с Луната.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5963 -: Април 14, 2013, 08:58:34 pm »
Благодаря предварително.

Много се надявам да бъркам, но при така зададен въпрос, отговорът е да, луната ще направи съвпад с юпитер, у8-ако бактериите натурално са там, секстил с марс, естествен у8, венера управлява квезита и шестия му дом, идва от съвпад с марс...а бе-дано да не съм го прочела като хората

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #5964 -: Април 14, 2013, 09:19:22 pm »
Благодаря предварително.

Много се надявам да бъркам, но при така зададен въпрос, отговорът е да, луната ще направи съвпад с юпитер, у8-ако бактериите натурално са там, секстил с марс, естествен у8, венера управлява квезита и шестия му дом, идва от съвпад с марс...а бе-дано да не съм го прочела като хората
Папи, може да ти се струва лошо тълкуване, но не и за мен. Надявах се точно на такъв отговор.  ;) Въпросът беше за майка ми,  вече от два месеца лекарите не могат да открият причината за висока постоянна температура. Точно това изследване го бяха пропуснали в болницата, изследваха я за какво ли не, а това беше пропуснато. Дано наистина си права,   надявам се тези дни най-после й предпишат точните лекарства и да приключват мъките й.  :' (
« Последна редакция: Април 14, 2013, 09:23:45 pm от Morena »

*

Papy

• 4343
« Отговор #5965 -: Април 14, 2013, 09:25:31 pm »
Уф-аз мислех, че е лошо
Първото, което подозират при температура без симптоми, е проблем с бъбреците
Как са го пропуснали това?!

« Отговор #5966 -: Април 14, 2013, 09:29:39 pm »
Преди броени минути получих предложение да чета лекции по астрология . Не само в България , а и в чужбина. :-\
Въпроса ми е:
Ще бъде ли полезно за хората и мен?
Ще имат ли успех лекциите ми?

16:24мин.
София
14.04.2013-та
Твоя У1 и У10 Меркурий,току що е влязъл в Овен,ново начинание и нова възможност за изява.Намира се в 7-ия ти дом,за теб е много важно как ще те възприемат другите.Ако разглеждаме аудиторията по 7-ми,м/у  У1 и У7 предстои секстил,ще те харесат,а и на теб ще ти е приятно. У7 Юпитер е заточен(за лекции пред начинаещи астролози ли става въпрос) и е под диспозиторство на Меркурий,ще успееш да им грабнеш вниманието,да ръководиш нещата,така да се каже.И Луната прави хубави аспекти.Марая,мисля че ще успееш,но не ми вярвай много,само се пробвам  ;D    :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5967 -: Април 14, 2013, 09:39:33 pm »

Papy може да се окаже права - не е изключено и нещо бъбречно да е.

Х. е представена от анаретна Венера в знак на заточение, коята управлява и нейния 6 дом.
Венера се отделя от Марс и Слънце - може да има възпалителен процес, а и по принцип високата температура без видима за това причина (вирус, грип, настинка) говори за наличие на възпалителен процес в организма.

Понякога висока температура, чиято причина не може да се установи, може да е в резултат на неустановено автоимунно заболяване, но специално в тоя хорар е по-логично причината да е свързана с бъбреците и/или пикочните пътища, може да има възпалителен процес там.

Луната в хорара няма да направи аспект с Венера, която е сигнификатор на квезита и заболяването, тъй като утре Венера сменя знак - минава от заточение в обител. И тъй като Венера представя квезита, възможно е резултатът от изследванията да не е чак толкова лош. Но последният аспект на Луната е секстил с Марс в Овен, което наистина може да потвърди предположенията за наличие на бактерии (възпалителен процес). Мисля обаче, че проблемът няма да е с тенденция да продължи дълго във времето и да премине в хроничен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5968 -: Април 15, 2013, 10:38:42 am »
priqtelqt na sestra mi
В този случай, ако се вземе 5 от 3 дом, това е 7 дом. Куфарът е по негов 2 дом, т.е. по 8 дом. Негов с-р е Венера в заточение в последен градус - струва ми се, че скоро този куфар ще промени местоположението си. Възможно е да някъде затрупан с други предмети, в някакво промеждутъчно пространство. Разходящият съвпад с Марс показва, че доскоро е бил при собственика си. Тъй като е в ъглов дом, възможно е да бъде намерен бързо. Луната ще направи секстили с Марс и Венера като потвърждение, че куфарът ще бъде намерен най-вероятно.
Kufaryt e nameren  :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5969 -: Април 15, 2013, 11:43:24 am »
Супер! Много се радвам!  :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5970 -: Април 15, 2013, 02:17:23 pm »
Как можем по хорарна карта да разберем дали някой ни лъже?
Първото, в което съм сигурен е, че ако неговият сигнификатор е в наш 12 дом, това е сигурен знак, че крие нещо.
Второ, ако сигнификаторът на човека е в заточение или падение, е по-голяма  вероятността да лъже.
Доколкото знам, обикновено трябва да се търси някаква връзка между с-р на човека и Нептун. Ако неговият с-р е в разходящ съвпад с Нептун, това показва ли, че ни е излъгал?  Ами ако между неговия с-р и Нептун има разходящ хармоничен аспект?
Другият ми въпрос е: ако пък нашият с-р е в разходящ съвпад с Нептун, това показва ли, че сме се заблудили относно човека? Или пък е точно обратното? Как стои въпросът с хармоничните и дисхармоничните аспекти с Нептун?
Може би, ако Нептун е в наш 1 дом, това по-скоро показва, че ние се заблуждаваме.  :thinking:
Нямам конкретен случай в момента, но ще се радвам, ако споделите нещо от вашия опит с подобни хорари. Предварително благодаря на всички!
« Последна редакция: Април 15, 2013, 02:26:05 pm от Veselin »

« Отговор #5971 -: Април 15, 2013, 02:35:10 pm »
Да, така е, добре си го нацелил - заточен или паднал управител се приема за знак, че лъже. Също може да погледнеш и състоянието на управителя на 3-тия му дом, тъй като там попадат думите и действията му.
При Нептун в неговия дом може да шикалкави, да нагажда, както е изгодно за него. Но има и опасност самият той да е заблуден и поради тази причина да разпространява лъжи.
Ако твоят управител е в разходящ аспект с Нептун, може да си в заблуда, излъган (обаче не непременно от човека, за когото се пита). При Нептун в твоя 1-ви дом също е възможно да се заблуждаваш, да.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5972 -: Април 15, 2013, 02:37:07 pm »
Много ти благодаря, Mirabella!  :blink:

Ако твоят управител е в разходящ аспект с Нептун, може да си в заблуда, излъган (обаче не непременно от човека, за когото се пита).
Разходящ аспект, но какъв - хармоничен или дисхармоничен? За съвпада съм почти сигурен, че показва, че се заблуждавам примерно.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5973 -: Април 15, 2013, 02:40:44 pm »
Ем-и у3 може да се погледне-какви аспекти прави с негов у1, в кой дом е, както и аспекти с твоя у3-там и слушаме

« Отговор #5974 -: Април 15, 2013, 02:40:52 pm »
А, изпуснах, изгарянето от Слънцето също може да се разглежда като заблуда или самозаблуда по-скоро.

Ъглово положение на Нептун в хорара (не само в 1-ви или 7-ми дом) също може да насочи към заблуда.

За аспектите на Нептун - не съм експерт, лично аз не отчитам дали е хармоничен или не, важното е да го има. Но има логика при хармоничен разходящ аспект на У1 към Нептун да е станала самозаблуда. Изглежда сякаш човек е бил по-склонен да се остави на фантазиите си. При разходящ напрегнат аспект на У1 с Нептун може да става дума за разочарование. Макар че това по-скоро ми се връзва със Сатурн в напрегнат разходящ аспект.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5975 -: Април 15, 2013, 04:31:47 pm »
Много ви благодаря и на двете!

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #5976 -: Април 16, 2013, 08:41:37 am »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4638.1480.html - в другата тема никой не отговори.

*

Нова

• 3491
« Отговор #5977 -: Април 16, 2013, 10:02:37 am »
Здравей, вирго. Отговори ти и още как. Веско ти обърна внимание. Сега не виждаш ли, че не е на линия. А и в отговора на въпроса ти се съдържа и коментара му. Прочети пак.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #5978 -: Април 16, 2013, 12:09:33 pm »
Да, отговори ама след като писах тук!
Благодаря!

*

Нова

• 3491
« Отговор #5979 -: Април 16, 2013, 12:55:57 pm »
Не знам, ама постът ти в тази тема изпреварва с час онзи в другата?

И по принцип не очаквай по дефолт да получиш ответ. Не е задължително някой изобщо да ти отговаря и често не го правят.

А за Веско само суперлативи!