Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1204914 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #6200 -: Май 10, 2013, 06:16:14 pm »
Може да изглежда смешно отстрани, но направо съм потресена - вчера докато си присаждах цветята в по-големи саксии, намерих някакъв вързоп в корените на едното   :-X. Беше прогнил от влагата и пръста, та не можах да разбера, какво е имало вътре, но самия плат увит като пашкул си стоеше. Та въпросът ми е - това някакъв нескопосан опит за магия ли е?

Ама...някои цветя ги продават с едно като хартия около корена да не расте много бързо

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #6201 -: Май 10, 2013, 06:19:03 pm »
Може да изглежда смешно отстрани, но направо съм потресена - вчера докато си присаждах цветята в по-големи саксии, намерих някакъв вързоп в корените на едното   :-X. Беше прогнил от влагата и пръста, та не можах да разбера, какво е имало вътре, но самия плат увит като пашкул си стоеше. Та въпросът ми е - това някакъв нескопосан опит за магия ли е?

Ама...някои цветя ги продават с едно като хартия около корена да не расте много бързо
Не, не.. аз това цвете го имам от 3, 4 години, присаждам го за 3-ти път и преди нищо нямаше вътре.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #6202 -: Май 10, 2013, 08:02:30 pm »
Ели болна ли е от шарка?
Въпросът е на пръв поглед маловажен, но жената е бременна и е имала контакт с болно дете, много е притеснена, но от това, което виждам аз на картата няма повод за това, Луната е без курс, няма връзка между нея и нейния 6 дом(Венера-Марс), кажете и вие, ако имате време и желание, но за мен не е болна от шарка.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #6203 -: Май 10, 2013, 08:23:48 pm »
И не е карала варицела досега в живота си? Чисто статистически, шансът да се зарази при контакт с болен (особено в първите дни на проявление на симптомите на болестта) е доста висок - дават го около 90-95% дори само при преминаване покрай стая с болен.

По тази карта и на мен ми изглежда като "не". Изгорена Луна и без курс не би трябвало да предполага развитие на въпроса. Венера е чисто нова в знака, без разходящи аспекти. Обаче У6 Марс е заточен и изгорен от Слънцето. Други здравословни проблеми има ли?

Обаче аз не разчитам на хорари при сериозни въпроси. Надявам се, че вече е съобщила на личния си лекар за инцидента. Имало профилактика с някакъв имуноглобулин http://sharka-bg.com/chickenpox-and-pregnancy.aspx. Не съм запозната.

*

Papy

• 4343
« Отговор #6204 -: Май 10, 2013, 08:27:52 pm »
аз също не съм карала, а бях в контакт с болен няколко дена

има някакъв тест, който показва със сигурност карал ли си или не

и на мен ми изглежда не-ама наистина е сериозно- при лекар

« Отговор #6205 -: Май 10, 2013, 08:31:17 pm »
Заразих се от човек, с който бяхме в една голяма зала заедно, но нямаше все още обрив по лицето (по тялото не знам какво е имал, по лицето не избива още на първия ден), имаше висока температура.

*

Papy

• 4343
« Отговор #6206 -: Май 10, 2013, 08:32:56 pm »
Заразих се от човек, с който бяхме в една голяма зала заедно, но нямаше все още обрив по лицето (по тялото не знам какво е имал, по лицето не избива още на първия ден), имаше висока температура.

аз бях под карантина вкъщи с болния
лекарят всеки път ме проверяваше и не и не
и така 3 пъти :)

« Отговор #6207 -: Май 10, 2013, 08:35:14 pm »
Браво на теб! Мен ме хакна от първия път (то втори няма). Само мога да се похваля, че я прекарах много леко, въпреки че не беше в детска възраст.

*

Papy

• 4343
« Отговор #6208 -: Май 10, 2013, 08:44:30 pm »
Браво на теб! Мен ме хакна от първия път (то втори няма). Само мога да се похваля, че я прекарах много леко, въпреки че не беше в детска възраст.

говорила съм с лекар като забременях и той каза, че това е невъзможно, просто съм го карала безсимптомно

« Отговор #6209 -: Май 10, 2013, 08:48:32 pm »
Чувала съм, че някои хора имат нещо като природен имунитет. Не знам до колко е вярно. Факт е, че имам познати със сравнително малки деца и понеже е по-добре вирусът да се прекара по-скоро на детска възраст, са си водили децата при болни другарчета по няколко пъти и въпреки всичко, зараза е нямало. Това искрено ме озадачава именно поради фактът, че шарките са доста заразни, но го казвам като обнадеждаваща информация. Надявам се прителката ти да е добре и да не се е заразила.

« Отговор #6210 -: Май 10, 2013, 08:51:36 pm »

говорила съм с лекар като забременях и той каза, че това е невъзможно, просто съм го карала безсимптомно

И аз така знам - че е силно заразен. Но защото не пише абсолютно 100% по учебниците, ти оставих шанс да си се измъкнала суха.

*

satin_

« Отговор #6211 -: Май 11, 2013, 12:24:51 pm »
Ще получа ли финансирането?
По хорара ми се струва, че да, но искам и вашето мнение, моля  :blink:

Бях се отказала да кандидатствам за него, но на затъмнението ми се обадиха да ми кажат да оправям документите :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #6212 -: Май 11, 2013, 01:38:43 pm »
Струва ми се възможно, но има нещо неточно в партньорствата, провери си и ти нещата, да не те заблудят без да искат

*

satin_

« Отговор #6213 -: Май 11, 2013, 01:47:05 pm »
Мерси Papy  :blink: Ще разбера повече в понеделник. Както казах, не влагам някакви големи надежди. Ако се случи, ще е много голям късмет, защото ще се решат много проблеми, а късметът при мен не съществува  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #6214 -: Май 11, 2013, 01:55:25 pm »
Мерси Papy  :blink: Ще разбера повече в понеделник. Както казах, не влагам някакви големи надежди. Ако се случи, ще е много голям късмет, защото ще се решат много проблеми, а късметът при мен не съществува  :blink:

за нищо :) имай вяра и направи всичко възможно- дано да стане!

« Отговор #6215 -: Май 12, 2013, 02:11:01 pm »
Х ще поднови ли комуникация с У?  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #6216 -: Май 12, 2013, 02:54:32 pm »
Не е ли факт това? Всъщност, единият е направил тази крачка, но другият се ошумолява.

« Отговор #6217 -: Май 12, 2013, 03:47:55 pm »
Засега нищо не е направено. Преди известно време спряхме да си говорим поради разнородни причини, които вече са отпаднали, а лично аз не виждам защо трябва да стоим скарани. Спецификата, обаче е такава, че е редно другият човек първи да направи нещо, не защото просто така съм решила и се инатя, а защото чистата рационална мисъл показва, че така биха могли да се спестят доста неловки ситуации.

« Отговор #6218 -: Май 12, 2013, 06:41:17 pm »
Луната отива към У7 Юпитер. Мисля, че ти си тази, която ще направи първата крачка към помиряване. Юпитер е заточен - другата страна не е (достатъчно) активна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6219 -: Май 12, 2013, 07:01:20 pm »
Въпросът не е зададен коректно, за да може да се използва хорарна астрология.

Първо - процентните съотношения къде ги търсим в хорара?

Второ - кой е сигнификаторът на "една малка партия"?

Твърде абстрактно звучи това питане.

Евентуално, ако назовем партията конкретно, бихме могли да я разгледаме по 7 дом (за което не съм много сигурна/ просто допускам), все едно питаме за "лице Х".

Но прагът на надскачане няма как да бъде определен в хорара.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.