Здравей Гост

Мръсна дума ли е Тао-квадрата

• 122 Отговора
  • 19735 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re:Мръсна дума ли е Тао-квадрата
« Отговор #60 -: Април 07, 2011, 04:20:06 am »
говорехме за инат, хора! Защо се хващате за буквализма...
Специално тази позната, за която говоря си е такава. Завладяващо упорита до безсмислие ли да я нарека  :wink2:

със сигурност си права, но тъпотата едва ли се дължи на този съвпад - той само амбицира и засилва останалите дадености, вероятно

« Отговор #61 -: Април 07, 2011, 04:22:31 am »
Има разлика между тъпа упоритост и контруктивна упоритост. Малко ме съмнява, че точно по 1 аспект ще се разбере коя от двете е. И това го казва човек със съвпад Марс/Сатурн/Плутон във Везни. :blink: А и има упоритост без този аспект. Какво бихте казали за Михаел Шумахер? Адски упорит човек, силен характер, според мен. Но няма аспект между Марс и Сатурн, дори минорен.

*

Uran

• 6041
« Отговор #62 -: Април 07, 2011, 04:27:50 am »
Цялото семейство сме с Т-квадрати с включени малефици.

*

Vision

• 3523
« Отговор #63 -: Април 07, 2011, 04:30:39 am »

имам интимен и продъжителен опит с всички твърди конфигурации на Марс/Сатурн, най-богатият от които е квадрата - нищо общо с касаплъка ;D

ако марс е показателен за външните полови органи при мъжа, то съвпада му със сатурн не би трябвало да означава нещо лошо..марс- копие, сатурн- камък..каменно копие, или както са казвали нашите баби- на кокалче да ти стане..а едва ли са разбирали нещо от астрология.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Divna

• 2478
« Отговор #64 -: Април 07, 2011, 04:31:24 am »
Девойки, къде се забихте от тао-квадрата, към съвпада?  ;D

Ясно е, 4е съвпада Марс/Сатурн не е лесен аспект, тъй като символизира обединението на две планетарни сили зле комбиниращи се по между си.
В зависимост, в кой знак и дом е съвпада може да се разбере коя планета над коя надделява и да се направи характеристика. Поне аз така бих действала.  

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #65 -: Април 07, 2011, 04:32:57 am »
Има разлика между тъпа упоритост и контруктивна упоритост. Малко ме съмнява, че точно по 1 аспект ще се разбере коя от двете е. И това го казва човек със съвпад Марс/Сатурн/Плутон във Везни. :blink: А и има упоритост без този аспект. Какво бихте казали за Михаел Шумахер? Адски упорит човек, силен характер, според мен. Но няма аспект между Марс и Сатурн, дори минорен.

Даммм...на Шумахер Марса му Упр. Сатурна, ако не си забелязала връзката  ;D

Голям късметлия е с този съвпад на Jupiter/ Уран и Меркурий на МЦ в Козирог
( много индиректно влияние на Сатъра )
Естествени минерали и амулети

« Отговор #66 -: Април 07, 2011, 04:36:36 am »
Забелязах. Но мислех, че говорим само за аспект и главно за съвпад. :blink: Права си за тригона към Меркурий на МС.

*

abroad

• 2187
« Отговор #67 -: Април 07, 2011, 04:37:20 am »
В зависимост, в кой знак и дом е съвпада може да се разбере коя планета над коя надделява и да се направи характеристика. Поне аз така бих действала.  

в 10 дом ;D ;D, телец

използвам саркастично-циничния си хумор, за да оцелея напоследък, да не се сърдите :P

* иначе съвпада, който соча си е в 10ти ;D
* и споменатите планетки обичайно участват в тао-то

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Април 07, 2011, 04:38:25 am »
Девойки, къде се забихте от тао-квадрата, към съвпада?  ;D

Да се връщаме към темата тогава.
Поствам карта с мутабелен т-квадрат на светилата с Плутон.
Как според вас е представена семейната среда в тази карта, влиянието и ролята на двамата родители в неговия живот?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #69 -: Април 07, 2011, 04:38:49 am »
... освен това Слънцето на Шумахер и то в Козирог е в квадрат със Сатурн. Сатурн в Овен пак си е взаимовръзка между Сатурн и Марс.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #70 -: Април 07, 2011, 04:46:56 am »
... освен това Слънцето на Шумахер и то в Козирог е в квадрат със Сатурн. Сатурн в Овен пак си е взаимовръзка между Сатурн и Марс.

Да ти изпапкам готините котенца... :wub: :wub:
Много са сладки!!!! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Април 07, 2011, 09:04:24 am »
Действие...,сблъсък на атоми....С това започва и свършва живота.... :blink:
Нищо , ама нищо няма да се случи без желание , воля , мечти и действие...
С едно мърдане на пръсчето бутам мишката.... ;D ;)...,а понякога и други неща....например ...мивката! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #72 -: Април 07, 2011, 02:14:49 pm »
Лили, според мен е силно казано да се говори за квадрат между Слънце и Луна в случая. По-скоро квадратът на Слънце с Марс смущава човекът, но при всички случаи според мен тези родители играят доста поддържаща личността роля. Дори подозирам, че по-скоро заради отвошенията между тях от човечето ще стане човек. Притеснява ме опозицията на Луна и Плутон, виждала съм такава при няколко души, аз самата също имам. Ако в случая Луната наистина е майката, мисля, че въпреки не до там добрите отношения с нея, човекът ще дължи доста голяма част от възпитанието и бъдещето си благодарение точно на това "ръчкане" от страна на Луната/Майката. С Уран на трон в 5ти със сигурност му е забавно на човека, или поне ще му бъде, като поотрасне.  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Април 07, 2011, 02:31:33 pm »
Слънцето е в таото....Но по редица други причини Луната е много важна в този случай....

Отношенията с майката са важни...,бащата може и да го няма...,да липсва....Сигурно е , че е имало ред и строга дисциплина...Страх , а не респект....Това навярно е оформило един друг поглед и търсене на пътища....проба-грешка...проба-грешка...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Април 07, 2011, 07:17:41 pm »
Луната в картата е в разходящ квадрат със Слънцето, но този квадрат отразява лунната фаза, по време на която е роден. Отчитам т-квадрата на светилата с Плутон за действащ, макар че за Луната е разходящ. Не съм видяла все още разходящите аспекти на Луната в радикса да не работят, особено с някой тежкар.  ;)

Гледам, че има почти точен тригон между Луната и Уран в картата, Меркурий е във Водолей в съвпад с Уран и широк квадрат със Сатурн. Според мен е възможно по-нататък роденият да прояви някакви конструкторски/технически умения или това да му е хоби. Само да вметна, че баща му е завършил институт по авиация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #75 -: Април 07, 2011, 07:52:17 pm »
добре, де, а какви са отношенията между родителите и отношението им към него? Той е още малък, но все пак резултатът се проявява.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Април 07, 2011, 08:01:48 pm »
Т-квадратът е наследен, при майката Луната и Плутон също са част от т-квадрат.
Изключително странна ми е тази конфигурация в неговата карта, защото е "дете на любовта", родителите не са разведени/разделени, бащата не липсва, бракът на родителите е сключен "по любов" и продължава вече 12 години...
Такава конфигурация на светилата с Плутон не се дава случайно, както и всяка друга, де. Обикновено трябва да алармира за нещо в отношенията между родителите или още в преднаталната възраст на детето, или впоследствие.
Всичко гореизброено обаче са чужди думи, т.е. оценката на други близки за техния брак. А вътре в семейството отношенията могат да бъдат съвсем различни, имам такива съмнения. Бракът е донякъде неравен за майката, но въпреки това успява да държи яко под чехъл бащата, който е мека душица.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Април 07, 2011, 08:10:17 pm »
Интересно е също така да се отбележи, че знаковата и домовата позиция на Луната в картата на детето няма нищо общо с реалния образ на майката, т.е. тя нито е интелектуалка, ерудирана, с разностранни интереси, нито упражнява такава професия.
В моята карта знакът на Луната също не описва майката, а по-скоро някои липсващи при нея качества и черти.
« Последна редакция: Април 07, 2011, 08:14:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Април 07, 2011, 08:26:15 pm »
Рано е да се каже , как ще бъде използван тао-квадрата в тази карта....В предвид подвижността е сигурно , че творчески подход няма да липсва , както и многостранност....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Април 07, 2011, 08:35:00 pm »
Да, интересно ще е да се види, по-нататък... Но при т-квадрата на светилата с Плутон рано или късно роденият се изправя срещу необходимостта да се преинсталира софтуъра, просто външните обстоятелства го налагат. Особено ако заедно със светилата и Меркурий участва в конфигурацията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.