Здравей Гост

Мръсна дума ли е Тао-квадрата

• 122 Отговора
  • 19755 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re:Мръсна дума ли е Тао-квадрата
« Отговор #80 -: Април 07, 2011, 08:36:13 pm »
Лили, аз също съм дете на любовта, бракът на родителите ми е прекрасен, но пак си имам тази опозиция. От тази гледна точка, майка ми винаги ме е ръчкала, а не подкрепяла. Била е на принципа "ако не учиш, от теб човек няма да стане", а не "трябва да учиш, за да успееш, аз съм с теб". Въпреки това, съм имала подкрепа и помощ във всичко, но е било въпреки нейните думи. Тоест, мога да разчитам само на реална, но не и на морална подкрепа, в повечето случаи.
Предполагам така е и при това дете. Но пък домовата позиция на Луната би могла да индикира стремежът на майката - Луната в 9 е У10, и опозира У2. Отделно Луната е в тригон с диспозитора си. Майката определено има велики планове поне за образованието на детето.
Ако бащата е под чехъл, при Слънце в 5 в падение по знак, то детето разчита повече на моралната подкрепа на баща си, но при 4ти дом, управляван от Сатурн руля в семейството е у майката.
При всички случаи поддържам първоначално казаните от мен думи.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Април 07, 2011, 08:52:16 pm »
Лили, аз също съм дете на любовта, бракът на родителите ми е прекрасен, но пак си имам тази опозиция.

Да, интересно е как някои концепции от астропсихологията на практика не работят или поне не са така буквални. Познавам астроложки, които ако видят плутонова конфигурация със светилата в картата, веднага рисуват апокалиптични картини за семейната среда и влиянето на родителите. Или пък, че детето трябва да е извънбрачно или заченато с манипулативни мотиви.  ;D

Цитат
Предполагам така е и при това дете. Но пък домовата позиция на Луната би могла да индикира стремежът на майката - Луната в 9 е У10, и опозира У2. Отделно Луната е в тригон с диспозитора си. Майката определено има велики планове поне за образованието на детето.

Никак не е изключено! При майката Луната също е в 9 дом, но тя не успява да получи висше образование, остава си със средно-специално, така че може да проектира нереализираната си амбиция върху детето. Зависи от наласата и мирогледа на майката, но в нейния случай по-скоро ще е така, защото неполучаването на по-висока образователна степен навремето беше болна тема за нея.

Цитат
Ако бащата е под чехъл, при Слънце в 5 в падение по знак, то детето разчита повече на моралната подкрепа на баща си, но при 4ти дом, управляван от Сатурн руля в семейството е у майката.

Слънцето не е в падение.
Малко по-специфичен е техният случай. Младото семейство живее в голямо жилище заедно с родителите на мъжа и други близки. Така че дали по-голяма роля във възпитанието му играе майката или свекървата не е много ясно.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #82 -: Април 07, 2011, 09:00:50 pm »
Ако бабата е толкова активна - 4ти от 10 на детето е негов 1 - Венера в 7 в тригон с диспозитора си, който пък е опозиран от Луната... Възможно е.
Но тогава ще е странен секстилът на Венера с Луната.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Април 07, 2011, 09:02:57 pm »
Бабата по-често си стои у дома, докато майката ходи на работа. Свекървата е пенсионирана университетска библиотекарка, а свекърът е университетски преподавател, доколкото знам. Но Венера с най-голяма точност описва бабата - красива, аристократична, поддържана жена, социален тип.

Цитат
Но тогава ще е странен секстилът на Венера с Луната.

Майката е с Луна във Везни.
« Последна редакция: Април 07, 2011, 09:08:31 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #84 -: Април 07, 2011, 09:09:28 pm »
И в крайна сметка как оценявате тао-карето? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #85 -: Април 07, 2011, 09:20:19 pm »
ми как... най-лаишки казано, според мен детето ще учи и работи това, което няма да му харесва  :57:

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Април 07, 2011, 09:27:12 pm »
Може и родителите да го "насочат" към някоя "любима" специалност, знае ли човек.  ;D

Мен моите близки никога не са ме подкрепяли в моите начинания, вкл. и в образованието, но от друга страна това е изиграло и положителна роля в живота ми - и двете специалности сама съм ги избрала (отчасти поради липса на друг избор), сама реших да кандидатствам, а после да си продължа образованието във втори ВУЗ, след като завърших първия и вече работех... Поне в това отношение върху мен не са били проектирани чужди амбиции, но монетата имаше и друга страна, по-нелицеприятна - проектирана завист поради провалени навремето амбиции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Април 07, 2011, 09:35:20 pm »
Може и родителите да го "насочат" към някоя "любима" специалност, знае ли човек.  ;D

Мен моите близки никога не са ме подкрепяли в моите начинания, вкл. и в образованието, но от друга страна това е изиграло и положителна роля в живота ми - и двете специалности сама съм ги избрала (отчасти поради липса на друг избор), сама реших да кандидатствам, а после да си продължа образованието във втори ВУЗ, след като завърших първия и вече работех... Поне в това отношение върху мен не са били проектирани чужди амбиции, но монетата имаше и друга страна, по-нелицеприятна - проектирана завист поради провалени навремето амбиции.

Винаги съм се чудела как може една майка да завижда на дедето си. Била съм свидетел...Майчинското чувство е несъвместимо със завистта. Това е някакво особено извращение...апогеят на завистта е да завиждаш на рожбата си, вместо да се радваш на нейните успехи. :angry:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #88 -: Април 07, 2011, 09:38:07 pm »
Стела, направо ми напомняш да разпитам съседката. Майка й побесня, че тя направи ремонт вкъщи... Сега дори не й ходи на гости  ;D
Лили, и ти ли си с Луна/Плутон? Че ти нямам данните

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Април 07, 2011, 09:43:24 pm »
При хората с големи, но нереализирани амбиции понякога така се получава, особено ако живеят с убеждението, че детето или появата му в "неподходящ" момент е осуетило по някакъв начин техните планове за реализация.

Да направя една вметка по картата на детето, забравих да го спомена. Според мен може да има връзка с АС Везни, ъглова Венера и секстила Луна-Венера в неговия хороскоп. Дотук това е първото и засега единствено правнуче за прабабата по майчина линия и всички жени в семейството много му се радват. Всъщност той живее заобиколен от няколко обгрижващи женски фигури - майката, баба му по бащина линия, при която живее заедно с родителите, плюс баба и прабаба по майчина линия, при които ходи по време на ваканция.

Цитат
Лили, и ти ли си с Луна/Плутон?

Сходящ квадрат.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Април 07, 2011, 09:44:17 pm »
Някой може ли да предложи карта с кардинален тао? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #91 -: Април 07, 2011, 09:46:55 pm »

тук повечето сме с такива, май ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Април 07, 2011, 09:49:30 pm »

тук повечето сме с такива, май ;D

Да... ;D И ако някой има смелостта да си качи таото  ;D...,и сподели би било в полза на *търсещите*...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #93 -: Април 07, 2011, 09:51:36 pm »
Не знам дали ще го броите
Мога и моето да кача, но е фиксирано

А Шопенхауер

*

holanda

« Отговор #94 -: Април 07, 2011, 09:52:28 pm »
Винаги съм се чудела как може една майка да завижда на дедето си. Била съм свидетел...Майчинското чувство е несъвместимо със завистта. Това е някакво особено извращение...апогеят на завистта е да завиждаш на рожбата си, вместо да се радваш на нейните успехи. :angry:

скоро препрочитах книжката на Л.Грийн и Х.Саспортас за Вътрешните планети и там беше описан пък случай за дъщеря,която си избира мъж красавец ..той й изневерява,оставя я заради друга,но не прекъсват брака си,та тя започва да го чака да се върне при нея,няма връзки с други . И всичко било (избора на страдание и самоунищожение пред идеята да затвори вратата на неверния съпруг и да започне отначало) заради майката и факта,че тя била много красива жена,непрекъснато имало мъже покрай нея ,обличала се добре,грижела се твърде много за себе си,оттам и фокуса бил към нея,дъщерята добила несъзнателно чувство за малоценност ,защото виждала майката в образа на крехка и нежна жена . А майката не давала този интерес и внимание към женствеността на момичето в нужните за това години.

Това прекрасно илюстрира как нечие родителско отношение може да провали цял един живот,особено когато действа на подсъзнателно ниво и няма явни физически проявления .

Нерядко срещано явление е синдрома на Снежанка . Майката започва да негодува срещу красотата на дъщерята или други нейни качества ,които самата тя е притежавала ,а вече не се аплодират от околните със същата интензивност .

*

Yaya

• 2265
« Отговор #95 -: Април 07, 2011, 09:54:46 pm »
ето едно ясно изразено кардинално Тао. Лошото е, че детето е още малко

Лили, кои аспекти биха показали синдрома на Снежанка?

А Шопенхауер

*

sunrain

• 6710
« Отговор #96 -: Април 07, 2011, 09:55:57 pm »
но е фиксирано

Кое ти е фикс? Ти имаш подвижен. С повечко желание може и кардинален един да си спретнеш.

и сподели би било в полза на *търсещите*...

Какво търсите. ;)  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Април 07, 2011, 09:56:51 pm »

В смисъл?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #98 -: Април 07, 2011, 09:57:36 pm »
но е фиксирано

Кое ти е фикс? Ти имаш подвижен. С повечко желание може и кардинален един да си спретнеш.

и сподели би било в полза на *търсещите*...

Какво търсите. ;)  

ми баш във фиксирани домове ми е. Да не се бъркаш нещо

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #99 -: Април 07, 2011, 09:59:04 pm »

В смисъл?

картата, която качих е на моя приятелка. Мерка й е в 9 дом, но би могъл да се вземе за 10, затова пиша, че не знам дали ще се брои.
втория ред е за моето тао във фиксирани домове

А Шопенхауер