Здравей Гост

Битката между АЗА и СЪЩНОСТТА

• 36 Отговора
  • 4906 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Битката между АЗА и СЪЩНОСТТА
« -: Април 07, 2011, 06:57:00 am »
Тя е ВЕЛИКА! Най-трудната и най-важна битка в живота ни!

БлагодарЯ на един изтрит НИК... ;D , от нея тръгнах.... ;D ;)...

И с нея искам да приключа....

КОЕ Е АЗ В НАТАЛА И КОЕ СЪЩНОСТ?

АСПЕКТИ, ПЛАНЕТИ , ЗНАЦИ , ДОМОВЕ , КОНФИГУРАЦИИ И КОНСТЕЛАЦИИ....?!!!! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Битката между АЗА и СЪЩНОСТТА
« Отговор #1 -: Април 07, 2011, 07:38:14 am »
И какво?! :rolleyes: Още ли не сте я водили тази битка.... :-\?!

Пожелавам Ви да я проведете преди 45.... :wub:

От сърце Ви го желая! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Април 07, 2011, 07:56:14 am »
http://vbox7.com/play:cc924e2f

Гола...,много гола....в писъка на вятъра.... :blink:
Същността е гола...,АЗА е облечен ...облечен в Chanel....Louis viuton   - ДЯВОЛА само той носи PRADA
« Последна редакция: Април 07, 2011, 08:07:09 am от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Април 07, 2011, 07:59:15 am »
Не може да има битка между Аз-а(Его-то) и същността на човека ,защото двете понятия се припокриват.Просто "Аз-а" е по-скоро е термин от психологията ,който не се използва в ежедневието и отразява нашата същност. :blink:"Аз-а " се оформя след 7 годишна възраст у човека ,астрологически съответства на първия ни период от живота ,подв;астен на Луната или когато човек съзнателно се "отделя" от майката и започва да "налага" своята същност (Слънцето т.е. Аз-а си).Това как ще се случи астрологически всички тук знаят -знак ,дом аспекти и т.н. ;)

АЗ НИЩО НЕ РАЗБИРАМ.... :57: нито от астрология , нито от психология , нямам опит...нямам нищо....Обясни го...,така както ти го виждаш и разбираш...
Какво тук значи някаква си личност е казал поета.... ;D ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Април 07, 2011, 08:28:59 am »
След като си пуснала тази тема ,ти обясни какво визираш под "Аз-а" и същност. :blink:Нали темата не е кой колко разбира от астрология и психология? ;D.Аз казах какво мисля по въпроса. :blink:

Аза и същността са две различни неща и същевременно еднакви.... :blink:
Аза е ЕГО...,същността е негова любовница..,ако позволиш така да се изразя... :blink: ;)...Тя е девственна  и чиста , част от космическото цяло , част от вечността....Той е силен и могъщ...,неубоздан...разбойник...,лош , груб..., дори еснаф...той има минало и настояще...дори и бъдеще...Той е куфар на същността...Той е ревнив и я крие , той е любовник и прониква в най-скритите и съкровенни места от нейното лоно..,,той я обладава..,но тя е горда и вечна...,защото е изконна първопричина и следствие на вечността...Тя същността.... :blink:

http://vbox7.com/play:cc924e2f

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Април 07, 2011, 08:45:35 am »
Много красиво написано...но може би ти искаш да разбереш как се проявява сблъсъка между "неосъзнатото" и "осъзнатото" у човека. :blink:Т.е. как се проявява у всеки нас и дали всеки разрешава тази как да я нарека-дилема в живота си.Ако правилно съм те разбрала. :blink:

Знаеш ли...,БОГ ми е свидетел...,не търся красивите думи...,при мен винаги пише сърцето...Сигурно то е красиво... :rolleyes:...
Няма осъзнато и неосъзнато...Има АЗ и Същност....И двете са осъзнати...,същността е най-висшата форма...,Аза е Егото - образ , маска , желание....Същността няма претенции , няма норми , няма желания...Тя е чиста и лъчиста...тя е част от Вселената...Красота...Тя няма образ, няма форма...тя е красота..... :wub: :blink:
Най-съкровенното нещо , което ЧОВЕКА притежава... :blink:
Онова скрито дълбоко в него...,онова , заради което се ражда.... :blink:

http://vbox7.com/play:71062ae9&al=1&vid=4789452

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 07, 2011, 09:30:12 am »
Нищо не е по-красиво от свободата на духа и душата....НИЩО! :blink:
http://vbox7.com/play:dfb25c7c
Не са ни нужни въжета и окови....Това е едно любимо парче...на баба Ви Марая....Поздрав за всички....
Заслужава си да живеем за това...Свободата..... :wub:
Битката между Аз-а и Същността е свобода...Липса на зависимост, причини , поводи...,следствия ...хора...Свобода...
Това е битката!

Да си зависим от мнение , от страх , от отношение , от някой...,да участваш в тъпа игра...е зависимост..и БИТКА НА Аз-а и СЪЩНОСТТА..., А ТЯ НЕ ПРОЩАВА...както слабостите...,така и дребните човешки неща....
Това е ТЯ- СЪЩНОСТТА!
Никога не я съдете...,освободете я от оковите на АЗ-А.... ;D :wub:

http://vbox7.com/play:f03ee4ba&al=1&vid=1548230

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Април 07, 2011, 09:42:27 am »
Тук малко ще поспорим :blink:"Аз-а " и "Его" са едно и също...и разбира се ,че има "неосъзнато" и "осъзнато".И понеже сме в астрологичен форум ,нека го обясняваме астрологически :P."Аз-а " е комплексна даденост,която се състои от общото усещане за тялото(Слънце,Асц...)и чак след това-за съдържанието на паметта(Луната).Ние привличаме впечатления и от неосъзнаваното,от онази тъмна област,за която нищо не знаем(нека всеки сам за себе си определи дали това е там където е Луна,Плутон,Нептун и аспектите им) и външни такива.И когато "онова" от тези впечатления влезе във връзка с "Аз-а" бива осъзнато,останалото е неосъзнато.Това  се получава по-лесно при хората ,които имат опозиции в натала си и планети във Везни или аспектирана силно Венера.Споделям лично за себе си ,когато Плутон ми влезе в аспект с наталните опозиции Слънце/Плутон/Юпитер/Уран доста неща осъзнах в областите които активираше.Моята същност не е промена,разширен ми е мирогледа. :blink:И  "Аз-а " ми все още твърди :"Аз се надявам"-Слънце в Риби.За това казах,че се припокриват двете понятия. :P

Цяла вечност да спорим...повода е един , а причината друга.... :P ;D ;D...И той знае , че е така.... ;D ;D
Та на въпроса АЗ-а не е само слънце...Луната не е само същност...те са конгломерат от аспекти , дуоди , декади..,знаци , конфигурации....и още ЕН на брой АЦИИ... ;D....
Въпроса е в това онова общото и различното...,онова което ги свързва и разделя...като онази невъзможна любов и все пак единственна...,оставаща дълбоко в нас...в душите в сърцата в ума ни....Онази любов..,без която не можем...,но късно осъзнаваме...
http://www.youtube.com/watch?v=Rhyzd7YHkvk

Това е шибаната битка между АЗ-А И СЪЩНОСТТА!!! :wub: :wub:

А иначе...имаш картата ми.... ;) ;D виж къде е битката....Тя е трудна и сложна....Но ....аз съм стрелец и винаги ...,ама винаги имам надежда.... ;) :rolleyes: ;D :wub:

http://www.youtube.com/watch?v=3GSCbXjrNDk&NR=1

Това е битката.... :'( :wub: ;D ;D....
« Последна редакция: Април 07, 2011, 09:48:28 am от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Април 07, 2011, 09:58:23 am »
С това завършвам тази утрин...,в очакване на ноща..., а тя е бременна...всички знаем това...и какво ще роди...

Аз бях мъжкото момиче на татко..., а той е там...горе на небето...,макар , че никога не се разбрах с него...
ЕХ ...ТОВА СЛЪНЦЕ....

http://www.youtube.com/watch?v=wMiNHEXFOj8

« Отговор #9 -: Април 07, 2011, 04:45:32 pm »
А всъщност не бива да е битка. Трябва да приемем всичките си личности, които са в нас. Да приемем и страхливеца в нас, и гордия, и жената, и мъжа, и детето, и воина, и съдията, и алтруиста, и всички... и да направим мир вътре в себе си. Да ги приемем с безусловната любов на божественната си същност - на душата. Да умеем да ги разбираме и да ги наместваме. Във всяка конкретна ситуация , да оставаме в центъра си и оттам да поставяме на кормилото на нашата лодка подходящата според всеки от нас за дадената ситуация личност.
Скоро си дойдох от Даманхур - едно място в Италия, където от 35 години живеещите в него осъществяват един социален експеримент. Създали са едно общество на светлината. Невероятно е като изживяване. Искахме да останем там и да не се връщаме в Мордор. Но ако в душата си носим светлината, ако направим Даманхур в себе си, то можем да направим такива общества навсякъде на планетата и любовта да възтържествува.
Предлагам ви да видите част от моето преживяване в тези филмчета за Даманхур:
http://vimeo.com/7701802

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Април 07, 2011, 05:03:49 pm »
А всъщност не бива да е битка. Трябва да приемем всичките си личности, които са в нас. Да приемем и страхливеца в нас, и гордия, и жената, и мъжа, и детето, и воина, и съдията, и алтруиста, и всички... и да направим мир вътре в себе си. Да ги приемем с безусловната любов на божественната си същност - на душата. Да умеем да ги разбираме и да ги наместваме. Във всяка конкретна ситуация , да оставаме в центъра си и оттам да поставяме на кормилото на нашата лодка подходящата според всеки от нас за дадената ситуация личност.
Скоро си дойдох от Даманхур - едно място в Италия, където от 35 години живеещите в него осъществяват един социален експеримент. Създали са едно общество на светлината. Невероятно е като изживяване. Искахме да останем там и да не се връщаме в Мордор. Но ако в душата си носим светлината, ако направим Даманхур в себе си, то можем да направим такива общества навсякъде на планетата и любовта да възтържествува.

Страхотно е. Благодаря, че го сподели с нас!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #11 -: Април 07, 2011, 05:44:40 pm »

анджък  ;)  е в това е истината!  :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #12 -: Април 07, 2011, 06:00:03 pm »
Нещо ми се губи от самото начало Его в превод от латински (ако не се лъжа) означава Аз, за какъв сблъсък говорим?!?!? Тоз поет се е опитал да размишлява, ама нещо (предполагам) се е опитал да кръщава нещата с вече съществуващи думи с конкретен смисъл. Че трябва да има вътрешни борби съм съгласна и колкото по-ранна е възраста в която започват да се случват, толкова по-лесно е да се усъвършенства личноста в бъдеще. :-\
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #13 -: Април 07, 2011, 06:05:05 pm »

Знам една медитация в която се отхвърлят всички определения които ви хрумват за личността: Аз не съм мъж, не съм жена. Не съм Учител, не съм Ученик. Не съм седнал, не съм прав. Не съм черен, не съм бял.Не съм страхлив, не съм смел.Не съм горд,не съм срамежлив...и така всичко което ви дойде на ум независимо дали ви описва и определя или не....защтото ние не сме тялото и съзнанието...ние сме духа от който те произлизат и който ги съдържа...и за който тези описания са безсмислени...В това според мен е смисъла...да спреш да се определяш като какъвто и да е....и в този смисъл да се приемеш....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #14 -: Април 07, 2011, 06:26:11 pm »

има нещо странно на това място, но не мога да го определя какво точно е  :unsure:  не съм напълно сигурна, че там е прекрасно... нещо вътрешно ме притеснява, ама идея си нямам какво е... трябва да помисля по въпроса...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Април 07, 2011, 08:08:56 pm »

има нещо странно на това място, но не мога да го определя какво точно е  :unsure:  не съм напълно сигурна, че там е прекрасно... нещо вътрешно ме притеснява, ама идея си нямам какво е... трябва да помисля по въпроса...
:72: Интересно и при мен така..... :rolleyes:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #16 -: Април 07, 2011, 08:44:21 pm »
Аз смятам, че битка между Аза и същността няма как да има, защото според мен Азът е същността.
По отношение на астрологичната страна на въпроса, във всички материали, които съм чел, Азът се свързва със Слънцето.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Април 07, 2011, 09:17:10 pm »
...И много правилно си чел ;) За това темата ,трябва да се зададе по друг начин,защото иначе е безмисленна. :blink:

Mnogo pravilno e zadadena temata.... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Април 07, 2011, 09:43:13 pm »
Аз много харесвам и уважавам хората ,които проявяват лично творчество,но "творецът" трябва да е запознат с някои термини и категории,за да си служи правилно с тях и резултатът от творбата му да е познавателен,целенасочен,може и провокиращ....но най-вече смислен. :blink:

Термини и категории бол....Служенето с термини правилно или не е за сметка на Аза.... ;D

*

missKapriz

« Отговор #19 -: Април 07, 2011, 10:24:33 pm »

Знам една медитация в която се отхвърлят всички определения които ви хрумват за личността: Аз не съм мъж, не съм жена. Не съм Учител, не съм Ученик. Не съм седнал, не съм прав. Не съм черен, не съм бял.Не съм страхлив, не съм смел.Не съм горд,не съм срамежлив...и така всичко което ви дойде на ум независимо дали ви описва и определя или не....защтото ние не сме тялото и съзнанието...ние сме духа от който те произлизат и който ги съдържа...и за който тези описания са безсмислени...В това според мен е смисъла...да спреш да се определяш като какъвто и да е....и в този смисъл да се приемеш....
Точно това е!Без нужда от обобщения,определения и много философия ...просто да си в мир със себе си.