Първо благодаря от сърце за хубавите думи. Едно от нещата, които ме държаха беше подкрепата на приятелите, което е много важно. И тук във форума някои от вас знаеха и помагаха с позитивна енергия, с прекрасни думи, с чудните кремчета, които Вещичка ми направи, със съвети и отправени пожелания за добро, за мен бяха чисти намерения на добри хора, които почти не ме познаваха. Затова е важно да излъчваме любов, подкрепа, обич, чисто намерение към човека в нужда. А това което излъчваме Вселената го връща, и го връща и на нас и при него.
Но както аз оздравях, мисля че е мой дълг и мое желание преди всичко да го споделя с другите, защото тази болест , пък и всички имунни заболявания могат да бъдат излекувани със силата на чистото намерение. Който иска ще чуе.....
Жената, която ме водеше в моя път на оздравяване е доктор по теология, а за моя неверник, който дълго време се луташе между различните езотерични течения и религии, това беше точното попадение. Всъщност благодарение на нея разбрах , че истината е навсякъде. А изопачаването й може би ние наричаме сектанство. По скоро за мен може би това е сектата - там където няма свободна воля, където индивида не расте, а е в подчинение.
На въпроса за война: войн има у всеки от нас. При някои е силно изявен, при други е подтиснат, но при всеки от нас го има в различна оцветеност. Моя войн беше силен, но влизаше в съюз с налагащия се. Моята работа беше да го пусна срещу мързеливеца и неверника ми, да ме мобилизира да работя за оздравяването ми вътре в мен самата. А не да чакам само отвън - от лекарствата да дойде помощта. Мисля, че това е разковничето - да вземеш силата която притежаваш и да я канализираш в друга насока с друго намерение - да я обърнеш в безусловна любов, първо към себе си и после към другите.
За практиките: себепознание чрез анализ на собствените същности, квантовия принцип, тибетски будизъм, лечебен чи гун, медитации. Всичко това съчетано със здравословни антиракови храни и хранителни добавки.
Отидох до Даманхур, за да усетя със сетивата си това общество на свободни хора, които са повярвали в себе си и в другите, и в този смисъл осъществяват социален експеримент - да живеят по нов начин, като сами го градят и определят общите правила. Защото колкото и да ни се иска обратното ние не можем да се развиваме без едно основно правило- свобода, но с граници, които са свободата на другите. Затова когато другите са различни от нас, не можем да искаме да са като нас, да мислят като нас, колкото и да си мислим, че сме прави и че нашето виждане е правилно и добро за тях. Защото доброто не се налага с насилие, а само с любов. Това е проповядвал и Христос, който е казвал, че е дошъл не да променя закона , а да го прилага - с Любов обаче. Както при будизма се казва - че всеки от нас е съвършен, защото душата му е съвършена и това да виждаме в другите - изначалната чиста душа, частичката от изначалното божествено огледало , разчупило се на безкрай парченца. Другото е само Его, но него всеки от нас го преодолява по различен , по собствен начин. В този смисъл да не съдим другите. И въобще ние нямаме право да съдим, да искаме другите да се променят. Това можем да го правим само вътре в себе си...