Здравей Гост

Битката между АЗА и СЪЩНОСТТА

• 36 Отговора
  • 4886 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Битката между АЗА и СЪЩНОСТТА
« Отговор #20 -: Април 07, 2011, 10:25:49 pm »
Малко по-дълбоко не може ли да пипнете? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Април 07, 2011, 10:50:22 pm »
В това да направиш мир със себе си е действително разковничето. Да го направиш вътре със всичките си личности/същности и тогава и отвън ще бъде мир. Квантово ще се пренесе. Иначе това , което вътре в теб е битка се изнася навън с другите, които са ни огледалата.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #22 -: Април 07, 2011, 11:26:43 pm »
оо има такава битка! Мисля, че ще си я водя цял живот/на някакви етапи, към по-високо и по-високо ниво/.. трудно е да се бориш със самия себе си.. все стигам до някакви противоречия, изглаждам ги /или поне така си мисля/ и в следващ момент пак идва сблъсък, или някаква ситуация, която ще ме принуди да направя нещо против моите принципи, възгледи.. Правила съм се на голяма грубянка, а в действителност не съм..  започнала съм да осъзнавам аза си/свързвам го с асцендента/, за да мога да го изразя чрез слънцето и то да грейне.. но не съм сигурна, че така ще съм щастлива.. но работата не е до осъзнаването, разбирам много неща, но какво от това, ако бездействам.. мислила съм и преди по тази тема, но не съм стигнала до кой знае какви изводи. Мисля, че чрез Аза изразяваме същността си, и трябва да сме наясно с него.. за да бъдем правилно разбрани и да привличаме правилните хора.. Ще помисля по темата, че в момента ми е малко объркано  ;D
По принцип имам плутон /диспозитор на слънце/ квадрат юпитер /управител на асц./ за това мисля, че водя такива битки  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Април 07, 2011, 11:27:34 pm »
В това да направиш мир със себе си е действително разковничето. Да го направиш вътре със всичките си личности/същности и тогава и отвън ще бъде мир. Квантово ще се пренесе. Иначе това , което вътре в теб е битка се изнася навън с другите, които са ни огледалата.

Битката с другите е на Аз-а , същността не воюва...,тя няма необходимост от това...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 07, 2011, 11:34:09 pm »

Напълно подкрепям написаното.  :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Април 08, 2011, 12:16:54 am »
"Битката с другите е на Аз-а , същността не воюва...,тя няма необходимост от това..."

Съгласна с Марая и бих искала да добавя, че моят АЗ не воюва с моята същност, просто АЗ-а е добре създаден от моята Същност за да и служи, да бъде воин и защитник...
И още нещо  по въпроса за Даманхур....Марая и Вещи4ка правилно са усетили, че \"не всичко, което блести е злато\" За съпоставка- робите, пирамидите, Египет...лесно може да се влезе в тази \"организация\", трydно или бих казала невъзможно е да я напуснеш....Бих искала да попитам Igonia по какъв повод е попаднала там?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #26 -: Април 08, 2011, 01:23:53 am »
И още нещо  по въпроса за Даманхур....Марая и Вещи4ка правилно са усетили, че \"не всичко, което блести е злато\" За съпоставка- робите, пирамидите, Египет...лесно може да се влезе в тази \"организация\", трydно или бих казала невъзможно е да я напуснеш....Бих искала да попитам Igonia по какъв повод е попаднала там?

цял ден ми се върти из главата този Даманхур и току що осъзнах какво ме притесни във видеото:

1. това, че е някакво общество, което значи автоматично "рамки", а Урана ми изпада в потрес от рамки, огради, стени и прочее затвори.

2. хората които показваха изглеждаха сякаш някак лишени от живец - физиономии без много гримаси, говорене монотонно като био роботи и някакви такива неща, дето още не мога да ги дефинирам и ми изглеждаха някак супер отнесени...

3. уредите за астрални пътувания - това е насилие над Духа. ако ти е необходимо в това прераждане то ти ще можеш да го правиш и без уреди.

4. споменаха нещо като религия или не мога да се сетя точната дума за това, което изповядват - това означава автоматично пак рамки...

абе в общи линии цялостното ми усещане беше за затвор на лек режим за тялото и твърд режим за Душите... нещо такова...  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #27 -: Април 08, 2011, 04:32:49 am »
На въпроса на Дани за това как съм попаднала в Даманхур: през октомври миналата година ми откриха рак 2в степен. Подложих се на лъче и химиотерапия и след тях трябваше да ми направят операция, за да отстранят всички засегнати органи. Но аз започнах диета, хранителни добавки и нещо, което от много години ми липсваше - духовна практика. Намерих или по-точно се появи някак духовния ми учител, с която два месеца работих ежедневно. И чрез себепознанието направих мир с двете същности в мен които водеха битка.. През декември злокачествения процес беше затихнал , а през януари в мен вече нямаше информация за болестта. Потвърдиха го и изследванията на официалната медицина.
Е, част от практиките, които излекуваха моя Рак  са даманхурски. Това беше достатъчно за мен да посетя това място и да се срещна с хората там. Посрещнаха ни Живи и Истински хора, усмихнати, отзивчиви и спокойни. Прекарахме часове в запознаване с основните идеи на тяхното общество и резултатите от проектите, по които работят. Там цари спокойствие  и хармония. Но и самите те казват, че имат още много да работят. Всъщност според тях това е най-добрия начин за духовно израстване - в общество на съмишленици, там където може да осъзнаеш че си част от цялото и да го приложиш на практика. Там живеят лекари , практикуващи в големите болници на Торино, адвокати, скулптури, кинезитерапевти и всякакви други професии. Но вечер се прибират в своето нуклео при своите ... Живеят природосъобразно, произвеждат си храните, ползват солари и всякакви алтернативни източници, уважават животните и растенията - дори слушах музиката на цветята, колкото и нереално да ми изглеждаше преди да отида. Аз също не смятам, че трябва да отида и да живея там, но тяхната идея и осъществения от тях проект са реални и в повечето отношения са нещо, което ми допада като начин на живот. Свободни са да напуснат по всяко време и доста са го правили. В това няма нищо лошо - всеки върви по своя Път....
Мога още много да пиша, но не искам да досаждам , нито пък да ви натрапвам моите убеждения. Всеки от нас по различен начин маха обвивките на Егото си, това е. Някои по-рано , други по-късно. Така растем. Ако някой има интерес и за лечението на Рака и за живота в Даманхур съм готова да споделя... Чудесата съществуват и са около нас....
« Последна редакция: Април 08, 2011, 04:38:16 am от ligonia »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #28 -: Април 08, 2011, 04:49:13 am »
ligonche,  неведоми са пътищата :wub:
ама браво първо на теб

п.с. какво значи духовни практики?
« Последна редакция: Април 08, 2011, 04:59:30 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #29 -: Април 08, 2011, 05:07:24 am »
Браво, Ligonia! Ти си геройче!  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #30 -: Април 08, 2011, 05:09:08 am »
...Чудесата съществуват и са около нас....

:88: Пиши по-често, де, тук има глад за надежда.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

tadj-all

« Отговор #31 -: Април 08, 2011, 05:18:36 am »
Аз-а донякъде се покрива с Его-то. А Его, с ударение на "о"-то означава на гръцки "Аз". А пък древните гърци са създали определението за това що е това Аз и как вирее под небесните сфери...

Тъй. Аз-а за мен е 1-ви дом + планетите в него + Марс.
не-Аз е 7-ми дом. Това, което не съм, това, което е другия/другите, огледалата в които се оглеждаме.

Пети дом + планетите в него + Слънце са същността, потенциала и духът, който е заложен на Аз-а. Демек - горивото с което пали това Аз. Но то не е Аз или Его, а зарядното един вид на Егото.

* Все повече се убеждавам, че човек не може да е съставен от Дух, Душа и Тяло. Или от Разум, Свръх-Разум и Тяло. Или пък някаква си там още една поредна 3-на систематична-извадка.
Нек'си не върви да има 7 планети + 2-та възела + 3-те колективни планети, да ни влияят и да сме само сбор от 3 'нам си там какви съставни компоненти.

*

abroad

• 2187
« Отговор #32 -: Април 08, 2011, 05:27:14 am »
... а през януари в мен вече нямаше информация за болестта. Потвърдиха го и изследванията на официалната медицина.
Е, част от практиките, които излекуваха моя Рак  са даманхурски. Това беше достатъчно за мен да посетя това място и да се срещна с хората там.

уважавам и се възхищавам на хора като теб :blink:
на този етап мисля, че аз бих се предала на подобна провокация на съдбата
имам приятелка (от повърхностните слънчеви Близнаци с 3та степен открит рак), която благодарение на всякакви хранителни и духовни практики се държи вече няколко години, при отписана от всички медици още след първата...

по темата:
Ако приемем, че Аз-ът е Слънцето, а същността ни Луната - при тези като мен с опозиция борбата е изтощителна и дълга, но по-страшното е, че през повечето време е неосъзната, което затруднява достигане да равновесна точка :blink:, или както веднъж много подходящо бе отбелязала Kaya - много е трудно еднакво два пъти да си прав :blink:

*

tadj-all

« Отговор #33 -: Април 08, 2011, 05:49:50 am »
А всъщност не бива да е битка. Трябва да приемем всичките си личности, които са в нас. Да приемем и страхливеца в нас, и гордия, и жената, и мъжа, и детето, и воина, и съдията, и алтруиста, и всички... и да направим мир вътре в себе си. Да ги приемем с безусловната любов на божественната си същност - на душата. Да умеем да ги разбираме и да ги наместваме. Във всяка конкретна ситуация , да оставаме в центъра си и оттам да поставяме на кормилото на нашата лодка подходящата според всеки от нас за дадената ситуация личност.
Скоро си дойдох от Даманхур - едно място в Италия, където от 35 години живеещите в него осъществяват един социален експеримент. Създали са едно общество на светлината. Невероятно е като изживяване. Искахме да останем там и да не се връщаме в Мордор. Но ако в душата си носим светлината, ако направим Даманхур в себе си, то можем да направим такива общества навсякъде на планетата и любовта да възтържествува.
Предлагам ви да видите част от моето преживяване в тези филмчета за Даманхур:
http://vimeo.com/7701802

Ами, ако човек е воин и намира смисъла в живота или една голяма част от него е посветена на битките и борбите, какво да прави тогава?
Ами, какво правим с хората, които имат дзверската енергия ( една "добра" комбинация между Слънце, Марс и Юпитер) на физическо ниво и изобщо не са отворени за идеята(защото го нямат, като дадено), че нещата могат да се случват и по съвсем, съвсем друг начин? Да се насилват? Да се променят? Вместо да работят по това, което имат?

Това с приемането е...много добра идея, но не работи при всеки. И слава богу! ;)

« Отговор #34 -: Април 08, 2011, 02:29:36 pm »
Първо благодаря от сърце за хубавите думи. Едно от нещата, които ме държаха беше подкрепата на приятелите, което е много важно. И тук във форума някои от вас знаеха и помагаха с позитивна енергия, с прекрасни думи, с чудните кремчета, които Вещичка ми направи, със съвети и отправени пожелания за добро, за мен бяха чисти намерения на добри хора, които почти не ме познаваха. Затова  е важно да излъчваме любов, подкрепа, обич, чисто намерение към човека в нужда. А това което излъчваме Вселената го връща, и го връща и на нас и при него.
Но както аз оздравях, мисля че е мой дълг и мое желание преди всичко да го споделя с другите, защото тази болест , пък и всички имунни заболявания могат да бъдат излекувани със силата на чистото намерение. Който иска ще чуе.....
Жената, която ме водеше в моя път на оздравяване е доктор по теология, а за моя неверник, който дълго време се луташе между различните езотерични течения и религии, това беше точното попадение. Всъщност благодарение на нея разбрах , че истината е навсякъде. А изопачаването й може би ние наричаме сектанство. По скоро за мен може би това е сектата - там където няма свободна воля, където индивида не расте, а е в подчинение.
На въпроса за война: войн има у всеки от нас. При някои е силно изявен, при други е подтиснат, но при всеки от нас го има в различна оцветеност. Моя войн беше силен, но влизаше в съюз с налагащия се. Моята работа беше да го пусна срещу мързеливеца и неверника ми, да ме мобилизира да работя за оздравяването ми вътре в мен самата. А не да чакам само отвън - от лекарствата да дойде помощта. Мисля, че това е разковничето - да вземеш силата която притежаваш и да я канализираш в друга насока с друго намерение - да я обърнеш в безусловна любов, първо към себе си и после към другите.
За практиките: себепознание чрез анализ на собствените същности, квантовия принцип,  тибетски будизъм, лечебен чи гун, медитации. Всичко това съчетано със здравословни антиракови храни и хранителни добавки.
Отидох до Даманхур, за да усетя със сетивата си това общество на свободни хора, които са повярвали в себе си и в другите, и в този смисъл осъществяват социален експеримент - да живеят по нов начин, като сами го градят и определят общите правила. Защото колкото и да ни се иска обратното ние не можем да се развиваме без едно основно правило- свобода, но с граници, които са свободата на другите. Затова когато другите са различни от нас, не можем да искаме да са като нас, да мислят като нас, колкото и да си мислим, че сме прави и че нашето виждане е правилно и добро за тях. Защото доброто не се налага с насилие, а само с любов. Това е проповядвал и Христос, който е казвал, че е дошъл не да променя закона , а да го прилага - с Любов обаче. Както при будизма се казва - че всеки от нас е съвършен, защото душата му е съвършена и това да виждаме в другите - изначалната чиста душа, частичката от изначалното божествено огледало , разчупило се на безкрай парченца. Другото е само Его, но него всеки от нас го преодолява по различен , по собствен начин. В този смисъл да не съдим другите. И въобще ние нямаме право да съдим, да искаме другите да се променят. Това можем да го правим само вътре в себе си...

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #35 -: Април 13, 2011, 11:05:52 pm »
Не, но имам в предвид, не един вид да съм неглупав, но също така и да не бъда и неистинен, но ние пробваме всичко.

Най-трудното нещо е:

- Добре, но какво да правя?
- (това е като) Нищо.
- О, но..
- Не.

;D

Истината е - е това.
Наистина е всъщност нещо просто. Това е освобождение на това, което знаеш, но това е толкова трудно да се направи.
Причината да е трудно е, че имаме толкова много защитни стратегии. И спомените също. Много подвеждащо. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Април 19, 2011, 06:35:03 am »
Битката м/у Аз-а и Същността завършва с прегръдка понякога.... ;) ;D....