Здравей Гост

Лъжата в хороскопа

• 37 Отговора
  • 4296 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Лъжата в хороскопа
« -: Април 07, 2011, 10:09:51 pm »
Кои са знаците и аспектите на лъжеца в наталната карта?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Haus

• *
  • 129
Re:Лъжата в хороскопа
« Отговор #1 -: Април 07, 2011, 10:17:25 pm »
Веднага давам 2 примера:
Ретрограден Меркурий в Стрелец квадрат Юпитер в Дева.
Меркурий в Скорпион в съвпад с Юпитер , опозиция Сатурн.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Април 07, 2011, 10:21:01 pm »
Свързвам лъжата с две планети....
Нептун и Меркурий....
Особено съвпада .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Април 07, 2011, 10:24:12 pm »
Свързвам лъжата с две планети....
Нептун и Меркурий....
Особено съвпада .

а Нептун в знак или дом на Меркурий и обратно?
Само да уточня, че имам Мерк в Риби и не обичам да лъжа  ;D сигурно щото много бой съм яла
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #4 -: Април 07, 2011, 10:28:01 pm »
Познавам човек с меркурий в риби квадрат нептун в стрлец и съм на мнение че този аспект не прави хората лъжци а по скоро се самозалъгват много успешно. Изпадат в някакви илюзии и може да заблудят и друг човек така, но не умишлено.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Април 07, 2011, 10:30:00 pm »
Съвпад на мерк с нептун в скорпион = супер лъжец....

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #6 -: Април 07, 2011, 10:36:19 pm »

Там скорпиона си казва думата. Двата примера които съм дал са все на скорпиони. Да не обидя някой скорпион тук, но на тях може да се вярва само с едно на ум. Никога безрезервно. И те са на същия принцип спрямо останалите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Април 07, 2011, 10:42:02 pm »

Там скорпиона си казва думата. Двата примера които съм дал са все на скорпиони. Да не обидя някой скорпион тук, но на тях може да се вярва само с едно на ум. Никога безрезервно. И те са на същия принцип спрямо останалите.

Абсолютно съм съгласна с теб.... :blink:

Бившия ми съпруг има меркурий в Риби на 6* и е абсолютен лъжец....Мисля , че мерка от първата декада на риби е супер лъжеец... ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #8 -: Април 07, 2011, 10:57:17 pm »
A az ne sym syglasna za Merkurii v Skorpion. Do sega ne sa me lygali i sa mnogo otkriti sprqmo sebe si i ostanalite (Merkurij v skopion  trigon Luna v rak).

*

Divna

• 2478
« Отговор #9 -: Април 07, 2011, 10:59:45 pm »
Mislq, 4e Merkurii v Lyv dosta se izhvyrlq i poslygva taka bez da iska.  ;D

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #10 -: Април 07, 2011, 11:34:23 pm »
мисля, че въздухарите са добри в лъжите, много са убедителни..
а юпитер в твърд аспект с нептун? идват ли лъжи от тука? аз мисля, че да  ;D
а какво ще кажете и за аспектите на луната, тя винаги е замесена  ;D
разликата между светеца и лъжеца е малка..  :-\
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Април 07, 2011, 11:54:37 pm »

За въздушните знаци ли говориш? :rolleyes: :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Април 08, 2011, 12:00:27 am »
Меркурий в аспект с Юпитер и Нептун, особено ако е в мутабелен знак. Но отново всичко си зависи и от хороскопа, и от човека, който стои зад него. Най-често обаче съм забелязала да се повтаря такава конфигурация при обичащите да послъгват и да прибягват до нечестни похвати, използват лъжи без задръжки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #13 -: Април 08, 2011, 12:07:34 am »
Човек без лъжа не може дори и един ден ;)

А що се отнася за лъгането - Меркурий и Юпитер ;) И докато единия е на дребно, то другия е на едро.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #14 -: Април 08, 2011, 12:08:03 am »

За въздушните знаци ли говориш? :rolleyes: :blink:

да, за въздушни слънца, въздушни луни, асценденти.. когато преобладава въздуха.. много се налагат, ако искат нещо, така омайват и такива неща си измислят и те карат да повярваш.. и рибите, даже рибите не мислят лъжите предварително.. те импровизират и винаги им се получава /за момента  ;D/
а съм срещала нептун опозиция юпитер /без значение знака/ обичат да послъгват просто за спорта  ;D
слънце във водолей съвпад ретро мерк пак му се отдава  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Април 08, 2011, 12:11:05 am »
Аспектът между Меркурий и Юпитер дава ловкост, а често и увереност в собствена правота (при по-твърд аспект) - нещо, което Меркурий/Нептун не дава и затова сам по себе си не е достатъчен, за да направи човека изпечен лъжец/измамник, но пък може да го дари с богато творческо въображение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #16 -: Април 08, 2011, 12:42:13 am »
Аспектът между Меркурий и Юпитер дава ловкост, а често и увереност в собствена правота (при по-твърд аспект) - нещо, което Меркурий/Нептун не дава и затова сам по себе си не е достатъчен, за да направи човека изпечен лъжец/измамник, но пък може да го дари с богато творческо въображение.

Ако трябва да добавя и 3-та планета освен Меркурий и Юпитер, това ще е Луна. Като знам, че тя е онези 90% от неосъзнатата част на мозъка, просто нема кой друг да е...

А Нептун дава по-скоро объркване и по-различна настройка на главния мозък - къде цветно, къде шашаво, къде нереално, но не толкова за лъгане.

* А класиците са си го казали най-арно: Меркурий - джебчията, крадеца, мошеника ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Април 08, 2011, 01:16:06 am »
Mislq, 4e Merkurii v Lyv dosta se izhvyrlq i poslygva taka bez da iska.  ;D

Мисля, че не може да се нарече "планета в знак" лъжец. Ако съдехме само по позицията на планетата в знака, то всички с Меркурий в Лъв биха били лъжци. Забелязала съм, че в същия дух на мисли, и хората в съъвпад на Меркурий със Слънце също обичат да се изхвърлят и даа се хвалят,у но това не ги прави лъжци. Според мен аспеектите на Меркурий имат решаващо значение.

Основно правило в астрологията е:

Негативните аспекти към дадена планета засилват негативните качества на планетата в знака, както и съвпадите с малефици.
Позитивните аспекти на дадена планета засилват позитивните проявления на планетата в знака, в т.ч. съвпадите с бенефици.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Април 08, 2011, 01:20:13 am »

Ако трябва да добавя и 3-та планета освен Меркурий и Юпитер, това ще е Луна. Като знам, че тя е онези 90% от неосъзнатата част на мозъка, просто нема кой друг да е...

А Нептун дава по-скоро объркване и по-различна настройка на главния мозък - къде цветно, къде шашаво, къде нереално, но не толкова за лъгане.

* А класиците са си го казали най-арно: Меркурий - джебчията, крадеца, мошеника ;)

Особено ранения Меркурий.

Но да си кажем, че пак си зависи от духовното ниво наа индивида, което няма как да се види в хороскопа.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #19 -: Април 08, 2011, 01:29:58 am »
имам карта на доста ловък джебчия, при който мерка има само тригони и два точни квинтила