Здравей Гост

Дребнавостта в натала

• 20 Отговора
  • 2557 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Дребнавостта в натала
« -: Април 09, 2011, 10:13:37 pm »
Кои са хората склонни да бъдат  дребнави ?
Кои аспекти ни правят дребнави?
Защо? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Дребнавостта в натала
« Отговор #1 -: Април 09, 2011, 10:22:07 pm »
Влудява ме дребнавостта...Харесвам детайлите , но не търпя дребнавостта , може би по-скоро влудява ме е силна дума....Отегчава ме...
Струва ми се , че е изключителна пречка за съвременния свят....

За детайлите е отговорен знака дева и неговия управител меркурий ,който е склонен до педантизъм в знака си.

« Последна редакция: Април 09, 2011, 10:33:08 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #2 -: Април 10, 2011, 02:44:07 am »
Влудява ме дребнавостта-много точно казано.За девите че са педантични е така но има едни други същества от които ти побелява косата .Кои са хората?Ето едно такова същество-Слънце в рак 15гр.52 и Мерк в рак4гр.57-това по натал пък аспектите като видиш ....просто уникат.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Април 10, 2011, 04:11:41 am »
Веднага се сетих и аз за девите ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Април 10, 2011, 08:41:05 pm »
Влудява ме дребнавостта-много точно казано.За девите че са педантични е така но има едни други същества от които ти побелява косата .Кои са хората?Ето едно такова същество-Слънце в рак 15гр.52 и Мерк в рак4гр.57-това по натал пък аспектите като видиш ....просто уникат.

Качи ги де...,да ги погледнем... ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Април 11, 2011, 02:24:58 pm »
Веднага давам пример - АЦ Дева, Мерк в Скорпион(3) с 2 квадрата - към съвпада Сатурн/Луна. У6 Уран в съвпад със Слънцето във 2ри. Хем е "Мара подробната" и само се обяснява и изяснява, хем пари види ли, полудява...  ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 11, 2011, 06:45:48 pm »
Веднага давам пример - АЦ Дева, Мерк в Скорпион(3) с 2 квадрата - към съвпада Сатурн/Луна. У6 Уран в съвпад със Слънцето във 2ри. Хем е "Мара подробната" и само се обяснява и изяснява, хем пари види ли, полудява...  ;)

Би ли поставила картата :rolleyes:..,ако е удобно.... :blink: ;)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Април 11, 2011, 06:54:22 pm »
Заповядай. Абстрахирай се от транзитите, мързи ме да поправям настройките  :-[

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Април 11, 2011, 07:06:35 pm »
Уран в съвпад със Слънце как се изявява при нея?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Април 11, 2011, 07:15:56 pm »
при него. Може да бъде много разрушителен. Ако гледам само енергията на Уран - определено има интересни идеи, като шило в торба е. Друг е въпросът, че нищо не се реализира в действителност.

А Шопенхауер

« Отговор #10 -: Април 11, 2011, 09:19:34 pm »
Здравийте ,
я  погледните  и  аз  сам  с  асц. Дева  -  УЖАС -  дали  сам  дребнава   :o
Верно  подробна  и  многословна  ,  но  това  ми  е  от  Меркурий,  нали ?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #11 -: Април 11, 2011, 10:43:42 pm »
Сатурн квадрат Слънце дребнав човек, Сатурн квадрат Луна по-скоро мърморко пак по същата тема, но не чак толкова дребнав...

« Отговор #12 -: Април 11, 2011, 10:53:56 pm »
Сатурн квадрат Слънце дребнав човек, Сатурн квадрат Луна по-скоро мърморко пак по същата тема, но не чак толкова дребнав...

Това важи ли и за Слънце опозиция Сатурн?И какво точно разбирате под дребнавост?
От това,което може да се види в тълковния речник за "дребнавост" пише
1. Който придава голямо значение на дреболии; тесногръд, ограничен. Дребнав човек. Дребнави разсъждения.
2. Който се ограничава в собствените си егоистични цели и не се интересува от нищо друго.
3. Който се отнася до ограничени егоистични цели. Дребнави стремежи.

Добре ограниченията са по Сатурн,дреболиите по знака Дева.Интересно ми как определяте в обкръжението си,че човек е дребнав? Изолиран само един аспект според мен не може категорично да определи дребнав или не.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Април 11, 2011, 10:57:52 pm »

Това важи ли и за Слънце опозиция Сатурн?И какво точно разбирате под дребнавост?
От това,което може да се види в тълковния речник за "дребнавост" пише
1. Който придава голямо значение на дреболии; тесногръд, ограничен. Дребнав човек. Дребнави разсъждения.
2. Който се ограничава в собствените си егоистични цели и не се интересува от нищо друго.
3. Който се отнася до ограничени егоистични цели. Дребнави стремежи.

Добре ограниченията са по Сатурн,дреболиите по знака Дева.Интересно ми как определяте в обкръжението си,че човек е дребнав? Изолиран само един аспект според мен не може категорично да определи дребнав или не.

На същото мнение съм...

Аз имам кжадратура сатурн/слънце , както и сатурн/меркурий..., да харесжам детайлите знам , че дявола е скрит в подробностите...и съм всичко друго...,но не и дребнава.... ;D ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Април 11, 2011, 10:58:10 pm »
Няма как да не му светват очичките при тази тронясала Венера, а и Плутон на К2. Да внимава  с чуждите пари/кредити. :blink:

п.п.Има две планети в съвпад с щастливи звезди. Интересен ми е съвпада Сатурн/Регулус.
Деца има ли?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #15 -: Април 11, 2011, 11:08:36 pm »
аз ви говоря за личен опит, това което съм наблюдавала....не съм обобщавала нищо.....
вие много добре сте го казали и си знаете
Цитат
Изолиран само един аспект според мен не може категорично да определи дребнав или не.

« Отговор #16 -: Април 11, 2011, 11:19:25 pm »
аз ви говоря за личен опит, това което съм наблюдавала....не съм обобщавала нищо.....
Цитат
Изолиран само един аспект според мен не може категорично да определи дребнав или не.

Може ли да опишеш в какво точно се изразява,като поведение,характер,начин на живот и в кой знак е слънцето? Интересно ми е.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Април 11, 2011, 11:20:38 pm »
Цитат

Дай карта..,любопитна съм... :rolleyes: ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #18 -: Април 11, 2011, 11:27:44 pm »
Няма как да не му светват очичките при тази тронясала Венера, а и Плутон на К2. Да внимава  с чуждите пари/кредити. :blink:

п.п.Има две планети в съвпад с щастливи звезди. Интересен ми е съвпада Сатурн/Регулус.
Деца има ли?

да, две, от различни жени -  с този Сатурн в квадрат с управителя си, мен може да ме обърка.
Сатурн и Венера ли визираш? Имай предвид, че втората връзка по 9ти дом е също заради тази Венера  ;)
« Последна редакция: Април 11, 2011, 11:32:47 pm от Yaya »

А Шопенхауер

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #19 -: Април 12, 2011, 12:04:09 am »
ами Сатурн е в Дева, Слънцето в Стрелец.....
ами прекалена подробност, тесногръд човек наистина то му личи как го е стегнал Сатурна.....на другите е много добър да търси грешките и да им дава наставления и да прави проблем за някакви дреболии, дреболиите за които обикновено има някакво нормално обяснение се превръщат в голям проблем.....много ограничен човек...
за Луна квадрат Сатурн...много се стяга и това го прави критикар и мърморан.....да не би случайно да се постави в кофти светлина пред другите, да не сбърка някъде....голям срам....по тази причина и най-близките му трябва да са винаги нащрек....да са в норма и според обществените норми....