Здравей Гост

Pluton

• 7 Отговора
  • 2464 Прегледи
*

mariya

Pluton
« -: Септември 06, 2005, 12:14:37 pm »
molya za informaziya po vqprosa s napregnatite aspekti na pluton.Ot navlizaneto mu v strelez se borya i izjivyavam nabezite mu na vs. niva. v natalniya mi horoskop saturn e v ribi v savpad s cheron i lilit i v opozitsiya s pluton i uran(namira6ti se v 5 dom v deva). v momenta pluton pravi kvadratura s natalnite saturn.cheron i lilit i sa6tevremenno s natalen pluton.kakvo da o4akvam ot tezi aspekti? s  navlizaneto si v streletz jivota mi se preobqrna nyakolko pqti iztsyalo.mo6tnoto mu vazdeystvie se poyavi o6te s pqrvite mu stqpki v znaka i kakvo li 6te se slu4i sega na izlizane, kogato e v tsentara na tazi slojna kvadratura???!!!(namira se v 7 dom)
molya za informatsiya i sqvet

*

АН

Pluton
« Отговор #1 -: Септември 10, 2005, 02:19:19 pm »
Драматичните ситуации могат да присъстват при действащ Плутон, но надали ще има конкретно събитие, белязано основно от него.
Той по-скоро при съвпад с важна радикална точка дава събитие...

Може и да ни стига да усещаме напрегнатите му аспекти :)

Но Плутон си иска дългосрочна стратегия и тогава може и да се свърже и с хубави събития, въпреки квадратурите - нещо в кариерата или пък с финансите :) - пък квадратурите искаха нови начини на действие и ни сочеха на къде трябва да се развиваме :)

Кажи нещо по-конкретно ти, след като така и така те вълнува въпроса :)  

*

:))

Pluton
« Отговор #2 -: Декември 18, 2005, 03:21:03 am »
Цитат
Драматичните ситуации могат да присъстват при действащ Плутон, но надали ще има конкретно събитие, белязано основно от него.
Той по-скоро при съвпад с важна радикална точка дава събитие...

Може и да ни стига да усещаме напрегнатите му аспекти :)

Но Плутон си иска дългосрочна стратегия и тогава може и да се свърже и с хубави събития, въпреки квадратурите - нещо в кариерата или пък с финансите :) - пък квадратурите искаха нови начини на действие и ни сочеха на къде трябва да се развиваме :)

Кажи нещо по-конкретно ти, след като така и така те вълнува въпроса :)
AKO PLYTON,NE DADE KONKRETNO SABITIE,KOI?MERKYRII LI?ZA6TO NE PO4ETE6 MALKO DEBELI KNIGI,A SE PRAVI6 NA ,,MNOGO ZNAE6TA,,:)))))))

*

Lillie

• 30532
Pluton
« Отговор #3 -: Декември 18, 2005, 11:46:00 am »
И кои са "дебелите книги", които така горещо ни препоръчваш?  :rolleyes:  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Pluton
« Отговор #4 -: Декември 18, 2005, 11:58:04 am »
Цитат
"AKO PLYTON,NE DADE KONKRETNO SABITIE,KOI? MERKYRII LI?"
1. Научи са да пишеш без грешки;
2. Кирилицата е за предпочитане, не сме в първобитно общество все пак;
3. Да си чувал/чувала, че висшите планети понякога се проявяват на различни нива /не, не ти развивам теории за нивата, не се безпокой!/? Има случаи, когато предизвикателен транзит на Плутон, Нептун и дори Уран /!/ може да не бъде съпроводен със събитие в реален, битов план. Каква е разликата тогава според теб между духовните и физическите измерения на Битието и, конкретно, многопластовите измерения на човешката ни опитност?
Помисли си... преди да отговориш  ;)

« Последна редакция: Декември 18, 2005, 05:56:27 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Pluton
« Отговор #5 -: Декември 18, 2005, 06:34:02 pm »
Цитат
"molya za informaziya po vqprosa s napregnatite aspekti na pluton. Ot navlizaneto mu v strelez se borya i izjivyavam nabezite mu na vs. niva...v momenta pluton pravi kvadratura s natalnite saturnр chiron i lilit i sa6tevremenno s natalen pluton...s  navlizaneto si v streletz jivota mi se preobqrna nyakolko pqti iztsyalo..."
Доколкото знам, квадратурата на Плутон към наталната му позиция се случва приблизително на около 35-годишна възраст като бележи важна повратна точка в живота на човека след преживяната вече първа сатурнова революция и като подготвителна фаза за престоящата на около 42 години уранова опозиция, т.нар. "криза на средната възраст". Тези ключови транзити са индикация на своеобразни периоди на равносметка, всеки от които се отличава със своето индивидуално значение,  като по този начин трудно е да дефинираме кой е най-важният...  :o  ;)
Плутон по принцип се "включва" след дълга подготвителна фаза, т.е. когато необходимата трансформация е постигната /донякъде/ на вътрешно, подсъзнателно ниво, след което "експлодира" в психоемоционален план под формата на изживяване, събитие или поредица от събития /изживявания/. Сами по себе си висшите планети не действат самостоятелно, а в повечето случаи успоредно с други транзити - тези на Сатурн и "предсатурновите" планети. Същото, според скромния ми личен опит, важи и за Сатурн, чиито транзити /и завръщания/ се явяват в качеството на символична фаза на "беритба" - жънем това, което е било посято. Докато транзитите на Уран според Стивън Аройо символизират навлизане на новото в живота ни, макар че това *новото* не е нищо друго, освен кулминация, завършек на една латентна вътрешна метаморфоза на личността - и не толкова на ниво подсъзнание /Плутон/, а по-скоро на ниво индивидуалност /Уран/. Транзитите на Уран наистина често са индикация за външни промени и разтърсващи изживявания, но тук идва въпросът "доколко разтърсващи?". За да бъде "разтърсващо" едно изживяване или събитие, то трябва да ни свари абсолютно неподготвени, което означава то да не е било изживяно в началната си фаза на по-дълбоко, интуитивно и не така личностно равнище /изключение правят необратимите процеси на живота и смъртта, чиято проява в реален план е физическата загуба на близки и обичани хора/... А всеки по-важен транзит се изживява на различни нива едновременно, т.е. по веригата "усещане-осъзнаване-възприемане-реакция-сублимация на опитността" - не съм сигурна обаче дали в същата последователност...  :blink:  :)
И да се върнем на въпроса ти. Висшите транссатурнови планети /а в повечето случаи и Сатурн/, както казахме вече, не действат сами, изолирано и само в една конкретна точка от радикса. Те вървят ръка за ръка с по-бързите транзити  /на фона на актуалните за момента прогресивни и дирекционни аспекти/ - хармонични и предизвикателни, като в резултат се получава една реактивна смес и лакмусът, потопен в нея, - който в случая сме ние - реагира по определен начин съобразно - от една страна - природата на транзитните аспекти и заангажираните планетни енергии, а от друга страна - в зависимост от свободната ни воля и начина, по който възприемаме тези енергии и се свързваме с тях било то посредством конструктивно взаимодействие или деструктивно противодействие...  :huh:  ;)  :ph34r:
« Последна редакция: Декември 18, 2005, 06:43:52 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Pluton
« Отговор #6 -: Декември 18, 2005, 07:04:43 pm »
Цитат
Цитат
"molya za informaziya po vqprosa s napregnatite aspekti na pluton. Ot navlizaneto mu v strelez se borya i izjivyavam nabezite mu na vs. niva...v momenta pluton pravi kvadratura s natalnite saturnр chiron i lilit i sa6tevremenno s natalen pluton...s  navlizaneto si v streletz jivota mi se preobqrna nyakolko pqti iztsyalo..."
Доколкото знам, квадратурата на Плутон към наталната му позиция се случва приблизително на около 35-годишна възраст като бележи важна повратна точка в живота на човека след преживяната вече първа сатурнова революция и като подготвителна фаза за престоящата на около 42 години уранова опозиция, т.нар. "криза на средната възраст". Тези ключови транзити са индикация на своеобразни периоди на равносметка, всеки от които се отличава със своето индивидуално значение,  като по този начин трудно е да дефинираме кой е най-важният...  :o  ;)
Плутон по принцип се "включва" след дълга подготвителна фаза, т.е. когато необходимата трансформация е постигната /донякъде/ на вътрешно, подсъзнателно ниво, след което "експлодира" в психоемоционален план под формата на изживяване, събитие или поредица от събития /изживявания/. Сами по себе си висшите планети не действат самостоятелно, а в повечето случаи успоредно с други транзити - тези на Сатурн и "предсатурновите" планети. Същото, според скромния ми личен опит, важи и за Сатурн, чиито транзити /и завръщания/ се явяват в качеството на символична фаза на "беритба" - жънем това, което е било посято. Докато транзитите на Уран според Стивън Аройо символизират навлизане на новото в живота ни, макар че това *новото* не е нищо друго, освен кулминация, завършек на една латентна вътрешна метаморфоза на личността - и не толкова на ниво подсъзнание /Плутон/, а по-скоро на ниво индивидуалност /Уран/. Транзитите на Уран наистина често са индикация за външни промени и разтърсващи изживявания, но тук идва въпросът "доколко разтърсващи?". За да бъде "разтърсващо" едно изживяване или събитие, то трябва да ни свари абсолютно неподготвени, което означава то да не е било изживяно в началната си фаза на по-дълбоко, интуитивно и не така личностно равнище /изключение правят необратимите процеси на живота и смъртта, чиято проява в реален план е физическата загуба на близки и обичани хора/... А всеки по-важен транзит се изживява на различни нива едновременно, т.е. по веригата "усещане-осъзнаване-възприемане-реакция-сублимация на опитността" - не съм сигурна обаче дали в същата последователност...  :blink:  :)
И да се върнем на въпроса ти. Висшите транссатурнови планети /а в повечето случаи и Сатурн/, както казахме вече, не действат сами, изолирано и само в една конкретна точка от радикса. Те вървят ръка за ръка с по-бързите транзити  /на фона на актуалните за момента прогресивни и дирекционни аспекти/ - хармонични и предизвикателни, като в резултат се получава една реактивна смес и лакмусът, потопен в нея, - който в случая сме ние - реагира по определен начин съобразно - от една страна - природата на транзитните аспекти и заангажираните планетни енергии, а от друга страна - в зависимост от свободната ни воля и начина, по който възприемаме тези енергии и се свързваме с тях било то посредством конструктивно взаимодействие или деструктивно противодействие...  :huh:  ;)  :ph34r:
Един такъв провокатор, като снощния ни гостенин, действа много мобилизиращо и следва да сме му благодарни :D

Всъщност действа като бавните планети и като бързите едновременно :) "Събужда" заспали размишления у нас, както и достатъчно емоции за да провокира реакция или събитие.

Ако човек много отблизо е наблюдавал действието на Плутон, и то при съвпади с планети от натален стелиум, ще се убеди, че той сам по себе си нищо не върши. /докато един тр. Марс или тр.Меркурий при достатъчно наблюдателност задължително се свързва с нещо от физическия живот/. За останалите му мажорни аспекти това важи още повече....
« Последна редакция: Декември 18, 2005, 07:06:46 pm от astro »

*

Lillie

• 30532
Pluton
« Отговор #7 -: Декември 18, 2005, 08:14:11 pm »
Цитат
"Един такъв провокатор, като снощния ни гостенин, действа много мобилизиращо и следва да сме му благодарни :D  "Събужда" заспали размишления у нас, както и достатъчно емоции за да провокира реакция или събитие..."

Мдаммм...направо като *образно казано* съзидателното семе на първичния небесен бог - кастрирания от Кронос/Сатурн  Уран, попаднало в бездната на световния океан /Посейдон-Нептун/ и дало живот на прекрасната Афродита/Венера, чиято мистична връзка - Венера/Нептун - не е ли символ на Любовта към ближния и респективно - търпението и толерантността...?  ;)
П.П. Всичко това ме подсеща да довърша започнатото - това, което бях обещала в една друга тема... и да ти задам пак онова въпросче от темата за разположението на планетите, ако не те затруднява  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.